Mainokset

Parsakeitto ja parsasalaatti

Mainokset

Resepti: Parsakeitto ja parsasalaatti

Ainekset

  • Parsakeitto
  • 1 nippu valkoista parsaa (paksuja)
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 dl parsan kuorista irronnutta makuvettä
  • fenkolinsiemeniä tuoretta rakunaa
  • suolaa
  • sokeria
  • tuoretta rakunaa
  • Munacocotte
  • 4 munaa
  • 2 tomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • 1 pnt tuoretta ruohosipulia
  • Parsasalaatti
  • 1 nippu valkoisen parsan nuppuja keitettynä
  • 1 pnt timjamia hienonnettuna
  • 0,5 dl hasselpähkinää kuorittuna
  • voita
  • 1 pnt romainesalaattia
  • 1 pnt suolaheinää
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • 2 tomaatin siemenet kaiverrettuna tomaatin sisältä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • syötäviä kukkia

  1. Parsakeitto Kuori parsat ja katkaise tyvi osasta noin 1/3 osa. Keitä
    parsankuorista veden, suola ja sokerin kera makuliemi itse keitolle.
    Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Kuori
    sipulit, varsiselleri ja purjo. Pilko ainekset pieniksi, myös parsan
    tyvi päät. Kuullota kaikki edellä mainitut ja lisää kuorista keitetty
    liemi. Lisää mausteet ja keitä noin 1/3 osa kasaan. Lisää lopuksi kerma
    ja maito, anna kiehahtaa. Tarkista maku ja soseuta tehosekoittimessa
    hienoksi. Munacocotte Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä noin 10
    sekuntia ja nosta tomaatit jää veteen. Poista kuoret ja siemenet. Pilko
    tomaatin liha kuutioksi ja mausta suola, mustapippuri ja sokerilla.
    Lisää pilkottu ruohosipuli. Laita tomaatti-ruohosipuli kahvikuppiin ja
    riko muna päälle. Laita kahvikuppi 100 asteiseen uuniin vesihauteeseen
    noin 45 minuutiksi. Tarjoile keitto munacocotten kera. Parsasalaatti
    Kuullota parsan nuppu osat voissa nopeasti timjamin kera. Paahda
    kuoritut hasselpähkinät ruskistetussa voissa nopeasti. Pese
    romainesalaattit, sekä suolaheinä ja kuivaa huolella. Sekoita mausteet
    ja oliiviöljy. Lisää salaattien joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu,
    hasselpähkinät, parsat ja tomaatin siemenet. Mausta suolalla,
    pippurilla ja sokerilla. Koristele kukilla. Reseptit: Pekka Terävä

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit