Mainokset

Ruispaloja pellillinen resepti

Mainokset

Ainekset
0,5 l vettä
0,5 l piimää (laktoositonta)
0,5 kg ruisjauhoja
2 puss kuivahiivaa
n3oo g vehnäjauhoja tai täysjyvä jauhoja
+ ruisjauhoja taikinan alustukseen
2 rkl suolaa maun mukaan
Ohjeet
sekoita vesi ja piimä ja osa ruisjauhoista kulhossa
laita tekeytymään liinan alle n.1/2h
lisää 2 rkl suolaa ja hiivat sekä jauhot että tulee taikina vaivaa
käsin
nostata taas n.1/2h ja lisää ruisjauhoja että saat kiinteän taikinan
kaavi leivipaperinpäälle uunipellille ja lisää jauhoja että saa
kaulittua tai taputeltua n. 1cm letun
nostetaan taas 1/2h liinan alla
leikataan veitsellä mieleiset palaset ja pistellään pinta haarukalla
uuni 225C ja 15-25 min uunista riippuen
jauhoja meni pikkasen liikaa tossa levitys vaiheessa mutta maku oli
hyvä
paiston jälkeen anna jäähtyä liinan alla
leikkaa terävällä veitsellä viilto (n.1cm syvä) joka sivulle ja repaise
puolikkaat erilleen
voilla tuoreena namskis 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit