Mainokset

Maukas perinteinen lihakeitto resepti

Mainokset

Ainekset
800 g Naudan keittolihaa tai karjalanpaistipaloja
400 g Sianlihasuikaleita
8-12 kpl perunaa
2 ps Pakastekeittojuureksia
1 ps pakastevihannessekoitusta
1 kpl iso sipuli
2 tl tomaattipyreetä
1 tl meiramia
suolaa
Ohjeet
Paloittele lihat pieniksi, noin 2cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista ne
paistinpannulla pinnalta kypsäksi ja kunnes pannulle muodostuu vähän
nestettä. Kaada lihat ja neste suureen kattilaan, pilko kattilaan myös
sipuli. Mausta pippurilla ja suolalla, ja peitä lihat vedellä niin,
että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30-45 minuuttia kunnes
lihat ovat kypsiä välillä sekoittaen, älä lisää vettä vaikka vettä
haihtuukin. Kun lihan ovat kypsiä, lisää kuoritut ja pilkotut perunat,
vihannessekoitus ja keittojuurekset. Lisää myös pari teelusikallista
tomaattipyreetä värin takia, ja vettä reilusti niin, että ainekset
peittyvät. Keitä edelleen kunnes perunat kypsyvät ja mausta vielä
meiramilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kun keitto on kattilasta syöty, jää kattilaan yleensä vielä paljon
lientä. Liemen voi käyttää uudelleen lisäämällä siihen uudet lihat, ja
keittämällä vaikkapa pussillisen makarooneja jotka sekoitetaan liemeen.
Näin saa lihasopan lopusta vallan maistuvan lihamakaroonipadan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Maukas perinteinen lihakeitto resepti

Mainokset

Ainekset
800 g Naudan keittolihaa tai karjalanpaistipaloja
400 g Sianlihasuikaleita
8-12 kpl perunaa
2 ps Pakastekeittojuureksia
1 ps pakastevihannessekoitusta
1 kpl iso sipuli
2 tl tomaattipyreetä
1 tl meiramia
suolaa
Ohjeet
Paloittele lihat pieniksi, noin 2cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista ne
paistinpannulla pinnalta kypsäksi ja kunnes pannulle muodostuu vähän
nestettä. Kaada lihat ja neste suureen kattilaan, pilko kattilaan myös
sipuli. Mausta pippurilla ja suolalla, ja peitä lihat vedellä niin,
että lihat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 30-45 minuuttia kunnes
lihat ovat kypsiä välillä sekoittaen, älä lisää vettä vaikka vettä
haihtuukin. Kun lihan ovat kypsiä, lisää kuoritut ja pilkotut perunat,
vihannessekoitus ja keittojuurekset. Lisää myös pari teelusikallista
tomaattipyreetä värin takia, ja vettä reilusti niin, että ainekset
peittyvät. Keitä edelleen kunnes perunat kypsyvät ja mausta vielä
meiramilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kun keitto on kattilasta syöty, jää kattilaan yleensä vielä paljon
lientä. Liemen voi käyttää uudelleen lisäämällä siihen uudet lihat, ja
keittämällä vaikkapa pussillisen makarooneja jotka sekoitetaan liemeen.
Näin saa lihasopan lopusta vallan maistuvan lihamakaroonipadan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit