Mainokset

Perunapizza ja karamellipäärynöitä kanelikermavaahdolla

Mainokset

Resepti: Perunapizza ja karamellipäärynöitä kanelikermavaahdolla

  • Pizza:
  • 15 g tuoretta hiivaa
  • ripaus sokeria
  • 2 dl vettä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 500 g perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • juustoraastetta
  • (palvikinkkua)
  • Päärynät:
  • 6 kypsää päärynää
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
    1. Perunapizza: Laita kulhoon hiiva ja sokeri, sekoita hyvin. Sekoita
      joukkoon lämmin vesi ja anna levät n. 10 minuuttia. Lisää jauhoja
      vähitellen sekä öljy ja suola. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna
      taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina
      ohueksi levyksi uunipellille. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi
      viipaleiksi. Keitä perunaviipaleita muutaman minuutin ajan. Kuivaa
      hyvin keittämisen jälkeen. Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet.
      Sekoita kulhossa perunaviipaleisiin valkosipuli, oliiviöljy, rosmariini
      ja suola. Leikkaa säilyketomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä
      viipaleet pizzapohjalle. Kostuta pohjaa myös tomaattien liemellä, älä
      kuitenkaan liikaa ettei pohjasta tule liian kostea. Lisää
      palvikinkkuviipaleet ja lopuksi perunaviipaleet. Ripottele pinnalle
      halutessasi juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20
      minuuttia. Karamellipäärynät ja kaneli-kermavaahtoa: Kuori ja halkaise
      päärynät. Poista siemenkodat. Sulata sokeri pannulla ja lisää voi,
      päärynät ja sitruunamehu. Paista hetki. Aseta päärynät lautaselle ja
      lusikoi päälle voi-sokeriseosta ja tarjoa vaahdotetun kanelikerman
      kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.

    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit