Mainokset

Pienet nauris-lohipiiraat

Mainokset

Resepti: Pienet nauris-lohipiiraat

Ainekset

  • Piirakkataikina:
  • 3 dl perunamuusia
  • 2 dl ruisjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
  • Täytteeseen:
  • 400 g karkeaa naurisraastetta
  • 100 g kylmäsavulohta siivuina
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl sinappia

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Valmista ensin piirakkataikina
    sekoittamalla ainekset keskenään. Nosta taikina jääkaappiin
    jähmettymään hetkeksi. Raasta nauris hienoksi raasteeksi. Hienonna
    kylmäsavulohi. Sekoita kananmunat, kerma, mustapippurirouhe ja sinappi.
    Yhdistä seos naurisraasteen ja kylmäsavulohen kanssa. Ota taikinasta
    nokareita ja painele ne muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Taikinasta
    tulee noin 12 piirakkaa. Lusikoi täytettä pohjataikinan päälle. Paista
    piiraita noin 30–45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja
    kypsentynyt. Jäähdytä piirakat vuoassa. Ne irtoavat jäähtyneinä
    helposti, jos muffinivuoka on silikoninen tai teflonia. Koristele
    piirakat juureslastuilla ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin
    kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit