Mainokset

Pekoni-muna piirakka resepti ja ruokaohje

Mainokset

* 2 dl kädenlämpöistä vettä
* 1 pss kuivahiivaa
* 5 dl vehnäjauhoja
* 1 tl suolaa
* 2 tl sokeria
* 30 g margariinia
* Täyte:
* 2 pkt pekonia
* 7 kpl kananmunia
* 1 kpl silputtua sipulia
* 2 dl aurajuustoa tai juustoraastetta
* 3 kpl tomaatteja
* 1 tl mustapippurirouhetta
pekoni-muna piirakka 8 Annosta
1.Valmista aluksi vehnätaikina,eli lisää jauhoihin
kuivahiiva,suola,sokeri,sekoita kädenlämpöiseen veteen,viimeiseksi
lisää taikinaan rasva pehmeänä/sulatettuna.Alusta taikina ja kohota
n.30 min.
2.Kohoamisen aikana valmista täyte:paista pekonit ja sipulit
kypsiksi:),vatkaa kananmunat,lisää mausteet munien sekaan,sekä
juusto,tomaatit.sekoita sitten pekonit,sipulit sekaan.
3.Kun taikina on kohonnut,kauli taikinasta piiraan pohja,josta saat
tehtyä myös kannen piiraalle,eli n.reilut puolet uuninpellistä:)
4.Nosta kaulittu taikina uunivuoan pohjalle,niin että taikina peittää
vuuan reunat,anna taikinan roikkua vapaasti vuuan reunojen yli.Kun olet
tämän tehnyt,kaada valmistettu täyte taikina pohjan päälle.
5. Tämän jälkeen taita taikina kanneksi täytteen päälle,tee tiivis
paketti,jotta täyte ei valu pahasti ylitse(mutta ei haittaa vaikka niin
kävisi)
6.Voitele piiras (ylivaluneella)täytteellä tai kananmunalla.
7.Paista 175 asteessa,40 min.
8. Nauti kevyen salaatin kanssa kylmänä tai kuumana,
Resepti: Pekoni-muna piirakka 8 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit