Mainokset

Pizzapohja (pellillinen) resepti

Mainokset

Ainekset
1,5 dl vettä
0,5 tuoretta hiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 2 dl durumvehnäjauhoja
n. 1 dl tavallisia vehnäjauhoja
Ohjeet
Murenna ja liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.
Vaivaa taikinaan jauhot niin, että siitä tulee kimmoisa. Kohota
kulhossa noin 30 minuuttia. Hyvä konsti on laittaa tiskialtaaseen
lämmintä vettä muutama sentti (noin kädenlämpöistä) ja kulho sinne ja
keittiöpyyhe päälle.
Levitä leivinpaperi pöydälle (ei peltiä alle vielä tässä vaiheessa) ja
kaavi taikinamöykky paperille. Käytä öljyä apuna eli levitä öljyä ensin
taikinapallon ympärille. Kauli tai levitä käsin leivinpaperille.
Mielestäni taikinaa on helpompi käsitellä, jos siinä on osa tavallisia
vehnäjauhoja. Vedä paperi taikinoineen vasta tämän jälkeen pellin
päälle.
Lisää haluamasi täytteet ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25
minuuttia. Tällä ohjeella pohjasta tulee aika ohut ja rapeahko.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit