Mainokset

Porsaan uunifile resepti

Mainokset

Ainekset
800 g porsaan uunifilettä
6 kpl perunoita
4 kpl porkkanoita
2-4 kpl Kokonaisia, tai puolitettuja isoja sipuleita
2,5 dl ruokakermaa
– makusi mukaan Hunajaa ja/tai soijakastiketta
– mausteseos suolaa ja pippuria
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteiseksi
Laita porsaan file uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin
Leikkaa porkkanat paloiksi (n. 5cm) ja lisää vuokaan
Lisää kokonaiset tai halutessasi puolitetut sipulit ja paloitellut
perunat vuokaan lihan ympärille.
Valele hunajaa ja/tai soijakastiketta porkkanoiden ja lihan pintaan,
ripottele myös suola-pippuriseos lihalle, rasvan päälle.
Anna vuoan olla 10 minuuttia ilman foliota uunissa, jotta liha saa
hieman väriä.
Kaada ruokakerma vuoan pohjalle ja peitä vuoka foliolla.
Anna ruoan kypsyä noin 1-1,5 h tai laita paistomittari keskelle lihaa
ja odota, kunnes liha on 75 asteista.
Hieman eksoottisemmaksi makua saa lisäämällä lopuksi lorauksen
punaviiniä.
Jos lihaa jää jäljelle, se kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi
jääkaappiin ja tarjoilla esimerkiski leivän päällä leikkeleenä.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit