Mainokset

Puolukka-Pellavarouhepatonki resepti

Mainokset

Ainekset
1½ dl kevytmaitoa
1 dl vettä
2 rkl pellavarouhetta
1 tl suolaa
3 rkl makeaa puolukkahilloa
1 pussi kuivahiivaa
0,75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
6-8 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Lämmitä maito-vesi 42 asteiseksi lisää suola, pellavarouhe ja osa
öljystä. Lisää kuivahiiva ja osa venhäjauhoista vatkaa voimakkaasti.
Sitten puolukkahillo ja taas loraus öljyä. Alusta taikina lopuilla
jauhoilla ja aina välillä lisää öljyä. Tee taikinasta kimmoisa ja
nostata liianan alla noin 30 min.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja leikka kahtia. Kauli taikinasta 2:ksi
suorakaiteen muotoista palaa ja rullaa pitkältäsivulta pötköksi.
Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota vielä n ½
tuntiä.
Voitele patongit voi/öljyseoksella ja viiltele muutama viilto pintaan.
paista 200 asteessa n 20 min. (pistä uuniin pieni vesikuppi tulee pinta
rapeaksi) Anna jäähtyä ritilänpäällä ilman leivinliinaa.
2 reilunkokoista patonkia

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit