Mainokset

Raviolit

Mainokset

Resepti: Raviolit

Ainekset

  • ohueksi levyksi kaulittua tuorepastataikinaa
  • katso resepti arkistosta hakusanalla ”tuorepastataikina”
  • Täyte:
  • 200 g tuoretta ricottaa
  • pari kourallista tuoretta pinaattia
  • 2 rkl hienoksi murskattuja kuivattuja sieniä, esim.
  • suppilovahveroita tai herkkutatteja
  • 50 g pecorinoa raastettuna
  • 50 g paahdettuja pinajansiemeniä rouhittuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • Kastike:
  • 50 g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • vähän sitruunankuorta
  • suolaa
  • yrttejä
  • tuoretta mustapippuria myllystä
  • parmesaanijuustoa

  1. Ryöppää tuore pinaatti nopeasti. Hienonna se veitsellä. Sekoita ricotan
    joukkoon pinaatti, murskatut sienet, pecorinoraaste ja pinjansiemenet.
    Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Levitä kaulitut pastalevyt
    pöydälle. Nosta pieni lusikallinen täytettä noin 7 sentin välein
    pastalevylle. Laita toinen samankokoinen levy täytteiden päälle.
    Painele varovasti pastalevy kiinni alla olevaan levyyn. Leikkaa
    raviolileikkurilla tai veitsellä pasta neliöiksi jättäen täytteen
    ympärille taikinaa noin 1–2 senttiä. Painele taikina tiukkaan kiinni.
    Keitä isossa kattilassa runsaasti suolalla maustettua vettä. Aloita
    kastikkeen valmistus. Laita kuumalle pannulle voita, öljyä,
    sitruunankuorta, suolaa ja yrttejä. Anna voin sulaa. Keitä raviolit
    runsaassa vedessä noin 1 minuutin ajan. Nostele ne reikäkauhalla
    vedestä ja sekoita kuuman sulan voin joukkoon pannulle. Pyöritä pastaa
    varovasti pannulla, jotta voita ja yrttejä tarttuu jokaiseen
    pastatyynyyn. Tarjoile heti. Raasta jokaisen annoksen päälle vielä
    parmesaanijuustoa ja rouhi mustapippuria myllystä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit