Mainokset

Metsäsieni- & pekonipiiras resepti ja ruokaohje

Mainokset

* POHJA:
* 125 g voita
* 3 dl vehnäjauhoja
* 3 rkl kylmää vettä
* 1/2 tl suolaa
*
* Täyte:
* 1 rkl kasvisoljya ja nokare voita, paistamiseen
* 1 sipuli, hienonnettuna
* 15 g kuivattuja metsäsieniä (tuoreetkin käyvät, noin 2dl)
* 1 1/4 dl kiehuvaa vettä (ei, jos tuoreita sieniä)
* 1 tl TIMJAMIA, LEHDET HIENOKSI SILPUTTUNA
* 250 g PANCETTAA TAI PEKONIA, KUUTIOITUNA
* 2 dl juustoraastetta
* mustapippuria myllystä
*
* munamaito:
* 3 kananmunaa
* 2,5 dl TAYSMAITOA TAI KEVYTKERMAA
* vesi, jossa liotit kuivasienet (älä laita mitään, jos käytit
tuoreita, mutta
* jätä tällöin 1 muna pois munamaidosta)

Metsäsieni- & pekonipiiras 4 Annosta

1.Tee taikina laittamalla yleiskoneeseen jauhot, suola ja kylmät
voikuutiot. Sekoita vähän, kunnes voi on tasaisina murusina jauhojen
seassa. Lisää vesi koko ajan sekoittaen, kunnes taikanasta muodostuu
pallo. Ota pois koneesta, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin
puoleksi tunniksi levähtämään.

2.Kuumenna pannulla öljy ja voi. Lisää pekonikuutiot ja paista, kunnes
ne ruskistuvat. Poista ne reikäkauhalla liinan päälle ”kuivumaan”.
Lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja timjami ja kuullota, kunnes ne
hieman pehmenevät. Lisää pannulle sienet (paistele nestettä pois, jos
käytät tuoreita), pekoni ja mustapippuri. Sekoita ja laita jäähtymään.

3. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen). Kauli
taikina ja laita piirasvuokaan (voitele, jos ei teflon). Jätä taikinaa
runsaasti reunoille.

4. Laita taikinan päälle juustoraaste, ja lisää sieni-pekoniseos. Lisää
päälle munamaito.

5. Kypsennä uunissa noin 40 min (kunnes pinta on kullanruskea) ja
tarjoa vaikka tuoreen salaatin kanssa 🙂
* Metsäsieni- & pekonipiiras

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Comments are closed.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit