Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ahvenanmaan’

Ahvenanmaan pannukakku ja rusinasoppa

Resepti: Ahvenanmaan pannukakku ja rusinasoppa

Ainekset

  • Pannukakku:
  • 3 dl valmista riisi- tai mannapuuroa
  • 8 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa tai kanelia
  • Rusinasoppa:
  • 1,5 l vettä
  • 250 g rusinoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl kylmää vettä

  1. Ahvenanmaan pannukakku: Sekoita kulhossa maito, jauhot, kananmunat sekä
    mausteet. Anna turvota 30 minuuttia ja sekoita joukkoon puuro. Kaada
    seos pellille tai uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin
  2. 0 minuuttia ja kunnes pannukakun pinta on kauniin kullan ruskea.
    Rusinasoppa: Laita rusinat kiehumaan veteen, jossa on mukana
    kanelitanko ja sokeri. Anna kiehua kunnes rusinat ovat pehmeän
    pulleita. Sekoita soppaan vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Poista
    kanelitanko. Kaada valmis soppa tarjoilukulhoon ja ripottele päälle
    sokeria kuorettumisen estämiseksi. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti: Ahvenanmaan pannukakku

Ainekset

  • 1,4 dl maitoa
  • 2 dl manna-, tai kaurasuurimoita
  • 4 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • marjoja

  1. Valmista löysähkö mannapuuro. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi,
    lisää mannasuurimot ja anna kiehua hiljalleen kunnes valmista.
  2. Sekoita vähän jäähtyneeseen puuroon muut pannukakun ainekset.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225
    asteessa n. ½ tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit