Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ahvenfileet’

Rukiiset ahvenfileet ja punaista tartar- kastiketta

Resepti: Rukiiset ahvenfileet ja punaista tartar- kastiketta

Ainekset

  • Rukiiset ahvenfileet:
  • 1 kg ahvenfileitä
  • 100 g hapankorppuja
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä sekä voita paistamiseen
  • Punainen tartar-kastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • nippu tilliä
  • 1 maustekurkku kuutioituna
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 1 rkl etikkapunajuurikuutioita
  • suolaa
  • pippuria

  1. Rukiiset ahvenfileet: Mausta ahvenfileet suolalla sekä pippurilla ja
    anna maustua muutama minuutti. Murskaa hapankorput hienoksi jauhoksi ja
    kaada ne kulhoon. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne
    rikki. Pyörittele ahvenet ensin munaseoksessa jonka jälkeen painele ne
    huolellisesti hapankorppuseoksessa. Kuumenna pannu ja paista
    öljy-voiseoksessa rapean mehukkaiksi. Tarjoile hyvän perunasoseen
    kanssa. Löydät perunasoseen reseptin Ruokalan reseptiarkistosta.
    Punainen tartar- kastike: Kaada kulhoon kermaviili ja lisää joukkoon
    hienonnettu tilli, maustekurkku, punajuurikuutiot, mausteet sekä
    hienonnettu kananmuna. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku.
    Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Ruispaneroidut ahvenfileet ja vaniljavispijälkkäri

Resepti: Ruispaneroidut ahvenfileet ja vaniljavispijälkkäri

Ainekset

  • Ahvenet:
  • 10 hapankorppua
  • 1,25 tl suolaa
  • 0,5 ruohittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 600 g ahvenfileitä
  • 50 g voita
  • Kastike:
  • 1 prk ruokajogurttia
  • 1/2 dl tuoretta tilliä
  • 1-2 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl siirappia
  • 1/4 tl suolaa
  • Muusi:
  • 1/2 kg perunoita
  • 1 pss keittojuureksia
  • 30 g voita
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • keitinlientä
  • 0,5 dl persiljasilppua
  • Vaniljavispipuuro
  • 1 l vettä
  • 4 dl puolukoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl mannasuurimoita
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0,5 tl suolaa

  1. Ruispaneroidut ahvenfileet: Jauha tai murskaa hapankorput jauhelmaksi
    ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuri. Vatkaa kananmunien rakenne
    rikki ja kuivaa ahvenfileet talouspaperilla. Pyörittele fileet
    kananmunassa ja sitten hapankorppumuruissa. Paista fileet voissa
    kuumalla paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi. Tilli-sinappikastike:
    Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken
    ennen tarjoilua. Juures-perunamuusi Keitä perunat suolalla maustetussa
    vedessä kypsiksi. Sulata keittojuurekset ja hienonna ne. Valuta liemi
    kypsistä perunoista ja säästä se. Lisää rasva, suola ja muskottipähkinä
    perunoiden joukkoon ja soseuta ne. Lisää keitinlientä tarvittaessa.
    Lisää juuresrouhe joukkoon ja kuumenna muusi kiehuvaksi koko ajan
    sekoittaen. Viimeistele pinta persiljasilpulla. Vaniljavispipuuro:
    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon survotut puolukat, sokeri ja
    suola. Vatkaa mannasuurimot joukkoon. Hauduta puuroa 15 minuuttia.
    Jäähdytä puuro ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon 1 dl vaahtoutuvaa
    vaniljakastiketta ja vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile
    vispipuuro vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Grillatut ahvenfileet tomaattipedillä

Resepti: Grillatut ahvenfileet tomaattipedillä

  • 500 g ruodotonta ahvenfilettä
  • 6-8 valkosipulinkynttä
  • voita
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 200 g kaltattuja kirsikkatomaatteja
  • 2 dl paseerattua tomaattikastiketta
  • ½ dl sweet chili kastiketta
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • mustapippuria
  • suolaa
    1. Sivele ahvenfileiden pinnalle pehmeää voita. Mausta fileet suolalla ja
      pippurilla. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja nosta
      viipaleet fileiden pinnalle. Grillaa 200-asteisessa uunissa 6-8
      minuuttia. Tarjoa tomaattien kanssa. Tomaattipeti: Kuumenna
      tomaattikastike ja valkoviini kuumaksi. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit
      ja chilikastike ja keitä vielä hetki. Mausta ja tarkista suola.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Ahvenfileet sinihomejuustossa

    Resepti: Ahvenfileet sinihomejuustossa

    Ainekset

    • 10 kpl ahvenfileitä
    • 2 dl kermaa
    • suolaa
    • ruisjauhoja
    • voita (paistamiseen)
    • sinihomejuustoa
    • tilliä

    1. Pyörittele ahvenfileet ruisjauhossa johon on lisätty suolaa sekaan.
      Paista kullanruskeaksi voissa pannulla. Kun kaikki on paistettu, lado
      fileet pannulle päällekkäin, lisää kerma ja anna hautua hetken. Sitten
      lisää esim. valmiiksi hienonettua sinihomejuustoa pinnalle, anna
      saostua kerman sekaan ja lopuksi päälle ripaus tilliä. Soosi on valmis.
      Mukaan vaan keitetyt potut ja makuhermot koetukselle!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo

    Paahdetut ahvenfileet ja kantarellikastiketta

    Resepti: Paahdetut ahvenfileet ja kantarellikastiketta

    Ainekset

    • 600 g ruodotonta ahvenfileetä
    • 1 l tuoreita kantarelleja
    • 1 salottisipuli
    • 2 dl kermaa
    • 2 dl smetanaa
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa (mielellään maldon-suolaa)
    • paistamiseen voita

    1. Ota syrjään muutama kaunis sieni annosten viimeistelyyn. Pilko loput
      sienet ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipuli voissa kasarissa ja
      lisää pilkotut sienet. Anna nesteen hiljalleen haihtua, lisää kerma ja
      anna kiehahtaa hetki. Lisää smetana ja mausteet. Paista maustetut
      ahvenfileet syrjään otettujen sienien kanssa teflonpannulla vähässä
      voissa rapeiksi. Tarjoile kalaherkut sienikastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Ahvenfileet yrttismetanakastikkeessa

    Resepti: Ahvenfileet yrttismetanakastikkeessa

  • 3 dl smetanaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua
  • ruohosipulia
  • 1 1/2 sitruunan mehu
  • valko- ja mustapippuria myllystä
  • veitsenkärjellinen cayennepippuria
  • suolaa
  • 12-16 ahvenfileetä
  • suolaa
  • musta- ja valkopippuria
    1. Yrttismetanakastike Lämmitä smetana ja kerma hiljalleen kattilassa.
      Lisää joukkoon yrtit, sitruunamehu ja mausteet. lämmitä hetki ja
      sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä tuoretta
      basilikaa ja kirveliä. Ahvenfileet Poista ahvenfileiden keskellä olevat
      ruodot leikkaamalla. Paista fileet voissa puolikypsiksi, nosta ne
      kastikkeen joukkoon ja hauduta minuutti. Älä paista kalaa liikaa, ettei
      se kuivu.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Sieni-kaprispäällysteiset ahvenfileet

    Resepti: Sieni-kaprispäällysteiset ahvenfileet

    Ainekset

    • 600 g ahvenfileitä
    • 150 g siitakesieniä
    • 1 dl kaprista
    • 1 dl smetanaa
    • 0,5 dl parmesan-juustoa
    • 0,5 dl silputtua ruohosipulia
    • 0,5 dl silputtua persiljaa
    • 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
    • musta- ja valkopippuria myllystä

    1. n. 150 g ahvenfileitä henkeä kohden Poista ahvenfileistä keskiruoto.
      Asettele fileet voidellulle uunipellille. Mausta fileiden pinta
      mustapippurilla. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi ja hienonna
      kaprikset. Sekoita loput aineet sienten ja kapristen kanssa tasaiseksi
      tahnaksi. Sivele tahna ahvenfileiden pintaan ja grillaa 220-asteisessa
      uunissa noin 5 – 7 min. Tarjoile ahvenet paistettujen perunoiden ja
      savupekonin kanssa. Kastikkeena voit tarjota tomaatilla maustettua,
      tummaa vasikanlientä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kurpitsa

    Dijonkermassa haudutetut ahvenfileet

    Resepti: Dijonkermassa haudutetut ahvenfileet

    Ainekset

    • 600 g ruodotonta ahvenfilettä
    • 4 dl kuohukermaa
    • 1 dl smetanaa
    • 3 rkl karkeaa Dijon-sinappia
    • 1 rkl voita
    • tilliä
    • mustapippuria
    • suolaa

    1. Paista ahvenfileet nopeasti teflonpannulla rapeaksi (ei sisältä täysin
      kypsiksi). Kiehauta kasarissa kerma, smetana, sinappi ja tarkista maku.
      Lisää ahvenfileet joukkoon. Anna kiehahtaa hetki, lisää runsaasti
      tilliä pinnalle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen

    Ahvenfileet dijon-kastikkeessa

    Resepti: Ahvenfileet dijon-kastikkeessa

    Ainekset

    • 600-700 g ahvenfileitä
    • suolaa & pippuria
    • voita paistamiseen
    • KASTIKE:
    • 3 dl kuohukermaa
    • 120 g smetanaa
    • 1 dl valkoviiniä
    • 3 rkl Dijon-sinappia
    • suolaa
    • LISÄKSI:
    • uusia perunoita

    1. Poista ahvenfileistä keskiruodosta jääneet piikit tekemällä kapea, v:n
      muotoinen viilto fileen leveään päähän. Mausta fileet suolalla ja
      pippurilla. Paista ahvenfileet voissa nopeasti melkein kypsiksi.
      Kiehauta pienessä kattilassa kerma, smetana, valkoviini ja sinappi.
      Lisää suolaa maun mukaan. Lisää ahvenfileet joukkoon. Anna kiehahtaa
      hetki ja tarjoile uusien perunoiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Ahvenfileet mikrossa resepti ja ruokaohje

    * 4 ahvenfilettä
    * Sea Foodmaustetta
    * suolaa
    * voita
    Ahvenfileet mikrossa 2 Annosta
    Leikkaa ahvenfileistä pieni pala selkäruotoa kiilamaisesti. Laita
    fileet vuokaan. Väännä myllystä maustetta ja ripota vähän suolaa
    fileille. Muutama voinokare parantaa makua. Laita mikroon viideksi (5)
    minuutiksi ja tarjoile.
    * Ahvenfileet mikrossa
    Resepti: Ahvenfileet mikrossa 2 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta
    Mainokset
    Sivut