Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ahventa’

Carpaccio ja basilikakuorrutettua ahventa

Resepti: Carpaccio ja basilikakuorrutettua ahventa

  • carpaccio:
  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 3 rkl parmesaania
  • 4 tl ruohosipulia
  • 4 tl kapriksia
  • maldon suolaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl worchester-kastike
  • ahven:
  • 700 g ahvenfileitä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hyvää juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
    1. Carpaccio: Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan
      kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu
      sopivaksi käsittelyyn. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että
      lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt
      ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele
      liha tasaisen ohueksi.. Sirota lihan päälle vähän suolaa, parmesaania,
      ruohosipulia ja muutama kapris. Pane sekoitettu majoneesi
      kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja
      raidoita carpaccio. Basilikakuorrutettua ahventa Ruodi pinaatti ja
      keitä sitä suolalla maustetussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta lehdet
      siivilässä ja purista loput vedet pois. Hienonna sipuli ja kuullota
      silppu voissa pehmeäksi. Hienonna myös basilika ja sekoita siitä
      pinaatin, juustoraasteen, sipulin ja kerma kanssa tahna. Mausta
      suolalla ja valkopippurilla. Puhdista ahvenfileet ja nosta ne
      uunipannuun. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden
      päälle basilika-pinaattiseosta. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10
      minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera. Reseptit: Antti Vahtera

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Haudutettua ahventa ja rakuunarisottoa

    Resepti: Haudutettua ahventa ja rakuunarisottoa

    Ainekset

    • Haudutetut ahvenfileet:
    • 600-700 g nahattomia ahvenfileitä
    • 2 dl valkoviiniä
    • 4 dl kala- tai kasvislientä
    • 1 sipuli
    • tuoretta timjamia
    • suolaa
    • valkopippuria
    • Rakuunarisotto:
    • 4 dl risottoriisiä
    • 2 dl valkoviiniä
    • 6 dl kasvislientä tai kalan haudutuslientä
    • 0,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
    • 2 rkl voita
    • nippu tuoretta rakuunaa
    • suolaa
    • mustapippuria

    1. Haudutetut ahvenfileet: Leikkaa ahvenesta keskiruoto pois. Mausta
      fileet suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se
      korkeareunaiseen pannuun ja lisää liemi ja valkoviini sekä timjami.
      Kuumenna ja anna hetki poreilla. Taita ahvenista nyyttejä ja laita ne
      liemeen hautumaan noin 7-10 minuutiksi kannen alle. Nosta kalat
      varovasti ylös liemestä ja tarjoile rakuunarisoton kera.
      Rakuunarisotto: Sulata kattilassa nokare voita ja lisää riisi. Kuullota
      riisi läpikuultavaksi. Sekoita viini ja liemi keskenään ja lisää seosta
      riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan koko ajan hämmentäen. Anna
      nesteen imeytyä riisin kauhallisten välillä. Kypsennä riisiä edellä
      mainittuun tapaan noin 15 minuuttia. Kun riisi on kypsää ja rakenne
      löysähköä, lisää joukkoon loppu voi ja parmesaani sekä hienonnettu
      rakuuna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
      Tarjoile heti. Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi

    Hapankorppupaneroitua ahventa ja porkkana-palsternakkasosetta

    Resepti: Hapankorppupaneroitua ahventa ja porkkana-palsternakkasosetta

    Ainekset

    • 500 g ahvenfileitä
    • 3 hapankorppua
    • 100 g tuoretta pinaattia
    • 1 sipuli
    • tuoretta basilikaa
    • mustapippuria
    • muskottipähkinää
    • oliiviöljyä
    • suolaa
    • voita
    • Porkkana-palsternakkasose:
    • 3 porkkanaa
    • 1 palsternakka
    • 1/2 l maitoa
    • 20 g voita
    • suolaa
    • valkopippuria
    • muskottipähkinää

    1. Raasta tai hienonna tehosekoittimessa hapankorput jauhoksi. Mausta
      ahvenfileet suolalla ja paneroi fileistä toinen puoli hapankorpuilla.
      Jätä odottamaan paistamista. Suikaloi pinaatti ja basilika sekä
      hienonna sipuli. Freesaa kattilassa oliiviöljyn kera kunnes neste on
      haihtunut. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja mausteet. Paista ahvenet
      pannulla voi-ja oliiviöljyseoksessa, poikkeuksellisesti ensin
      paneroimaton puoli ja vasta sitten paneroitu. Näin voit kasata
      ahvenfileet suoraan pannulla. Laita joka toisen fileen päälle pinaattia
      ja nosta toinen filee päälle paneeraus ylöspäin.
      Porkkana-palsternakkasose: Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakat.
      Keitä maidossa kypsiksi. Soseuta, lisää voi ja mausta. Annoksen kruunaa
      Sukulan punajuurikastike. Resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit