Mainokset

Reseptit sanoilla ‘alla’

Trippa alla romana resepti

Ainekset
500 g vasikan vatsalaukkua (pötsiä)
3 kpl isoa porkkanaa
2 kpl varsisellerin vartta
1 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl iso keskikokoinen sipuli
2 rkl tuoretta minttua pilkottuna
2 dl kuivaa italialaista valkoviiniä
500 g tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
100 g pecorino romano lastuja
500 g pennepastaa
Ohjeet
Liota vatsalaukkua kylmässä vedessä tunti. Huuhtele. Kaada 3 litraa
kylmää vettä kattilaan, lisää vatsalaukku ja kiehauta. Huuhtele ja
vaihda uusi vesi vatsalaukulla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta
neljä tuntia miedolla lämmöllä. Muista tuuletus.
Samaan aikaan kalttaa tomaatit, pilko ne erittäin pieniksi ja kuori ja
pilko muut vihannekset. Kuumenna oliiviöljy kuumaksi ja paista kaikkia
vihanneksia 8 minuuttia. Lisää valkoviini ja 5 dl vettä. Mausta
suolalla, pippurilla ja mintulla, hauduta kastiketta 30 minuuttia.
Tarkista maku.
Huuhtele vatsalaukku ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kaada liha
kastikkeeseen ja jatka hauduttamista tunnin verran. Tarkista maku.
Keitä pennepasta al denteksi ja tarjoa pasta + kastike pecorinolastujen
kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Ahvenet alla Romana resepti

Ainekset
600 g ahvenfilettä
1 nippu salviaa, tuoretta
100-150 g parmankinkkua
suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
Asettele nahattomat, ruodottomat ahvenfileet voipaperille. (Poista myös
selkäpiikit). Se puoli, jossa ollut nahka tulee siis alaspäin.
Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Revi parmankinkusta fileen
kokoisia paloja ja peitä kalafileet kinkulla. Laita päälle vielä
salvian lehti. Taita file kaksinkerroin. Painele kevyesti. Paahda 200
asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Pasta alla Siciliana resepti

Ainekset
4 annosta pastaa,esim.penneä
300 g munakoisoa
2 prk kokonaisia tomatteja
2 valkosipulin kynttä
1 nippu persilijaa
150 g juustoraastetta
1 t basilikaa
4 rkl oliviöljyä+voita vuoan voiteluun
jauhettua mustapippuria
1½+½ tl suolaa
Ohjeet
Leikaa munakoiso 1 cm:n viipaleiksi.Ripottele vipaleiden pintaan
suolaa,pane lautanen päälle painoksi ja anna vetäytyä tunnin
ajan.Valuta viipaleet.Keitä pasta ohjeen mukaan.Kaada läviköön.Kuumenna
uuni 200 asteeseen.Paloitele tomaatit ja säästä liemi.Hienonna
persilija,kuori valkosipulinkynnet ja leikaa ne ohuiksi
viipaleiksi.Kuumenna kattilassa 2rkl öljyä.Lisää valkosipuliviipaleet
ja kuulota pari minuttia.Lisää joukoon tomaatin
liemi,basilika,persilija ½tl suolaa ja vastajauhettua
mustapippuria.Kiehuta keskilämmöllä ilman kantta noin 6-7
minuttia,kunnes kastike sakenee.Kuumenna paistinpannulla 2rkl öljyä ja
paista munakoisoviipaleita noin 2 minuttia molemmin puolin.Pane
viipaleet valumaan talouspaperin päälle.Voitele uuninkestävä vuoka.Pane
vuokaan kerroksitain pastaa, munakoisoja ja juustoa.Levitä
tomattikastike päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.Paista
uunissa 20 minuttia.Ja eiku syömään!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Saltimbocca alla romana resepti

Ainekset
n.400 g naudan tai possun ulkofileetä ohuina viipaleina
n.200 g parmankinkkua
oliiviöljyä
vehnäjauhoja
tuoreita salvianlehtiä
suolaa, pippuria, nokare voita
valkoviiniä
hammastikkuja
Ohjeet
1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi ja leikkaa ne n. 4 cm x 7 cm:n
kokoisiksi paloiksi. Ei niiden kuitenkaan tarvitse olla suorakaiteen
muotoisia;)
2. Laita jokaisen palan päälle pesty ja kuivattu salvianlehti sekä
lihapalan kokoinen parmankinkunpala. Kiinnitä osat toisiinsa
hammastikulla.
3. Kierittele vehnäjauhoissa. Paista paloja runsaassa oliiviöljyssä
molemmilta puolilta mutta lisää suolaa vain kinkuttomalle puolelle.
Kaada joukkoon puoli lasillista valkkaria ja anna sen haihtua.
4. Kun palat ovat kauniin ruskeita, ota pois hellalta, pippuroi ja anna
voinokareen sulaa hiljalleen kannen alla.
5. Tarjoile vaikka herneiden kanssa.
PS. Italiassa nämä tehdään vasikasta, mutta sitä on kuulemma aika
vaikea löytää Suomesta. Samoin jotkut tekevät näitä ilman leivitystä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Straccetti alla rucola (nautaa ja rucolaa) resepti

Ainekset
350-400 g naudanpaistia hyvin ohueksi leikkattuna.
125 g Rucolaa
oliiviöljyä, pippuria, suolaa
1 valkosipulinkynsi
Ohjeet
1. Pyydä lihakauppiastasi, jos mahdollista, leikkaamaan naudanpaistista
leikkeleterällä niin ohuita viipaleita, että ne melkeinpä repeilevät
käsissä.
2. Kaada korkeareunaiseen, kannelliseen paistinpannuun reilusti
oliiviöljyä ja ruskista siinä valkosipulinkynttä (4-5 palaan
leikattuna).
3. Lisää ohuet naudanpaistiviipaleet pannulle vieriviereen. Saavat
mennä ryppyyn. Äläkä menetä malttiasi, vaikka niitä onkin joskus
hankala irrottaa toisistaan;)
4. Suolaa ja pippuroi ja kääntele muutamia kertoja niin, että niistä
tulee kauniin ruskeita. Lisää pannuun rucola ja laita kansi päälle.
5. Anna hautua kannen alla n. 2 min, kunnes rucola on sulautunut lihan
joukkoon. Se katoaa sinne yllättävän nopeasti. Tarkista suola ja jaa
lautasille. Keitinneste perään ja syömään.
PS. Reseptin nimi on suoraan käännettynä: Vaatelumppuja rucolalla.
Siitä saa hyvän idean, miten riepaleista lihan tulisi olla:)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

herkku all`a teräsmies carbonara resepti

Ainekset
200 g jauhelihaa
2 kpl makkaraa
1 pkt pekonia
1 tlk herkkusieniä
1/2 pkt koskenlaskia juustoa
1 pss kuviomakaronia/mitä tahansa makaronia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Ohjeet
ruskista jauheliha,pilko makkarat ja pekonit pieniksi palasiksi,lisää
makkarat ,pekonit ja herkkusienet jauhelihan sekaan pannulle ja
ruskista vielä hieman,jollei pannulle sovi kaikki,voi tehdä
vaiheittain.keitä makaronit,kun makaronit ovat kypsiä ,sekoita makkarat
pekoni ,jauhelihat ja herkkusienet sekä makaronit toisiinsa kattilaan
tai kulhoon.lisää puoli pakettia koskenlaskiaa ja sekoita hyvin jotta
juusto sulaa ja sekoittuu ruokaan,lisää vielä ripaus suolaa ja
mustapippuria ja sekoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Ahvenet alla romana

Resepti: Ahvenet alla romana

  • 600 g ahvenfileitä
  • 1 nippu tuoretta salviaa
  • 100-150 g parmankinkkua
  • suolaa
  • mustapippuria
    1. Asettele nahattomat, ruodottomat ahvenfileet voipaperille (poista myös
      selkäpiikit) \’nahkapuoli\’ alaspäin. Mausta kevyesti suolalla ja
      mustapippurilla. Revi parmankinkusta fileenkokoisia paloja ja peitä
      kalafileet kinkulla. Laita päälle vielä salvianlehti. Taita filee
      kaksinkerroin. Painele kevyesti. Paahda 200 asteisessa uunissa 6-8
      minuuttia. Tarjoile valkoviini- tai bechamelkastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Kalafilee nokkoskuorrutuksen alla

    Resepti: Kalafilee nokkoskuorrutuksen alla

    Ainekset

    • 4 kpl vaaleaa kalafileetä esim. siikaa tai kuhaa
    • 100 g nokkosta ryöpättynä (Myös kuivattu nokkonen käy. Voit käyttää
    • kuorrutukseen myös pinaattia.)
    • 50 g hapankorppua
    • 1 dl auringonkukansiemeniä
    • 0,5 dl oliiviöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

    1. Sekoita nokkonen, hapankorppu, auringonkukan siemenet ja öljy
      tehosekoittimessa tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tahna
      kalafileiden päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
      Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    limonadi

    Saltimbocca alla romana ja glaseerattuja sipuleita

    Resepti: Saltimbocca alla romana ja glaseerattuja sipuleita

    Ainekset

    • 4 kpl n. 150 g kokoista nuoren naudan ulkofileepihvejä tai vasikkaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 4 parmankinkku viipaletta
    • salvian lehtiä
    • voita paistamiseen
    • 4 dl kuivaa valkoviiniä
    • glaseeratut sipulit:
    • 8 salottisipulia
    • 1 dl sokeria
    • 2 dl punaista portviiniä
    • 2 dl lihalientä
    • tuoretta timjamia
    • suolaa

    1. Nuiji kevyesti pihvit ja suolaa ja pippuroi ne. Nosta pihvin toiselle
      puoliskolle siivu parmankinkkua ja salvian lehtiä. Taita pihvi.
      Kuumenna nokare voita pannulla ja paista pihviin väri nopeasti
      molemmille puolille. Kaada pannuun vielä valkoviiniä ja anna pihvin
      muhia hetki viinissä. Tarjoile glaseerattujen sipuleiden kanssa. Kuori
      sipulit. Laita kattilaan sipulit ja sokeri. Kuumenna kunnes sokeri
      rupeaa paahtumaan. Kuullota sipuleita hetki sokerissa. Lisää portviini,
      lihaliemi ja pari oksaa timjamia. Anna kiehua kunnes sipulit ovat
      pehmenneet. Mausta suolalla vielä tarvittaessa. Valmistusaika: 30 min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Saltimbocca alla romana ja suklaa-juustokakku

    Resepti: Saltimbocca alla romana ja suklaa-juustokakku

    Ainekset

    • Saltimbocca:
    • 4 vasikan ulkofileepihviä n. 200 g pihvi
    • 8 viipaletta prociutto kinkkua
    • tuoretta salviaa, loraus valkoviiniä
    • suolaa ja pippuria
    • ruokaöljyä ja voita paistamiseen
    • cocktailtikkuja kiinnittämiseen
    • Suklaa-juustokakku:
    • pohja:
    • 200 g suklaakeksejä rouhittuna
    • 1 dl sulatettua voita
    • täyte:
    • 3 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
    • 1 dl ruokosokeria
    • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
    • 50 g tummaa suklaata rouhittuna
    • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
    • 1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
    • tomusokeria ja marjoja tai hedelmiä koristeluun

    1. Saltimbocca: Nuiji pihvit varovasti ohuiksi. Ripottele päälle hieman
      suolaa ja pippuria. Nosta pihvin päälle 2 kinkkusiivua ja salvian
      lehtiä. Kääri pihvi rullalle tai taita se ja kiinnitä cocktailtikulla
      halutessasi. Paista voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi. Lorauta
      joukkoon pannulle hieman valkoviiniä. Jätä liha hieman roseeksi, älä
      paista kuivaksi. Tarjoile höyrytettyjen kasvisten kuten esim. pinaatin
      kanssa tai tuorepastan. Suklaa-juustokakku: Rouhi keksit ja sekoita
      joukkoon sulanut voi. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Valmista
      täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tumma
      suklaarouhe, kaakao ja hasselpähkinät. Sekoita huoneenlämpöisen juuston
      joukkoon kermavaahto. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele
      varovasti juustoseoksen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada
      vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen
      tarjoilua. Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla tai
      hedelmillä. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit