Mainokset

Reseptit sanoilla ‘alla’

Trippa alla romana resepti

Ainekset
500 g vasikan vatsalaukkua (pötsiä)
3 kpl isoa porkkanaa
2 kpl varsisellerin vartta
1 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl iso keskikokoinen sipuli
2 rkl tuoretta minttua pilkottuna
2 dl kuivaa italialaista valkoviiniä
500 g tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
100 g pecorino romano lastuja
500 g pennepastaa
Ohjeet
Liota vatsalaukkua kylmässä vedessä tunti. Huuhtele. Kaada 3 litraa
kylmää vettä kattilaan, lisää vatsalaukku ja kiehauta. Huuhtele ja
vaihda uusi vesi vatsalaukulla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta
neljä tuntia miedolla lämmöllä. Muista tuuletus.
Samaan aikaan kalttaa tomaatit, pilko ne erittäin pieniksi ja kuori ja
pilko muut vihannekset. Kuumenna oliiviöljy kuumaksi ja paista kaikkia
vihanneksia 8 minuuttia. Lisää valkoviini ja 5 dl vettä. Mausta
suolalla, pippurilla ja mintulla, hauduta kastiketta 30 minuuttia.
Tarkista maku.
Huuhtele vatsalaukku ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kaada liha
kastikkeeseen ja jatka hauduttamista tunnin verran. Tarkista maku.
Keitä pennepasta al denteksi ja tarjoa pasta + kastike pecorinolastujen
kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Ahvenet alla Romana resepti

Ainekset
600 g ahvenfilettä
1 nippu salviaa, tuoretta
100-150 g parmankinkkua
suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
Asettele nahattomat, ruodottomat ahvenfileet voipaperille. (Poista myös
selkäpiikit). Se puoli, jossa ollut nahka tulee siis alaspäin.
Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Revi parmankinkusta fileen
kokoisia paloja ja peitä kalafileet kinkulla. Laita päälle vielä
salvian lehti. Taita file kaksinkerroin. Painele kevyesti. Paahda 200
asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Pasta alla Siciliana resepti

Ainekset
4 annosta pastaa,esim.penneä
300 g munakoisoa
2 prk kokonaisia tomatteja
2 valkosipulin kynttä
1 nippu persilijaa
150 g juustoraastetta
1 t basilikaa
4 rkl oliviöljyä+voita vuoan voiteluun
jauhettua mustapippuria
1½+½ tl suolaa
Ohjeet
Leikaa munakoiso 1 cm:n viipaleiksi.Ripottele vipaleiden pintaan
suolaa,pane lautanen päälle painoksi ja anna vetäytyä tunnin
ajan.Valuta viipaleet.Keitä pasta ohjeen mukaan.Kaada läviköön.Kuumenna
uuni 200 asteeseen.Paloitele tomaatit ja säästä liemi.Hienonna
persilija,kuori valkosipulinkynnet ja leikaa ne ohuiksi
viipaleiksi.Kuumenna kattilassa 2rkl öljyä.Lisää valkosipuliviipaleet
ja kuulota pari minuttia.Lisää joukoon tomaatin
liemi,basilika,persilija ½tl suolaa ja vastajauhettua
mustapippuria.Kiehuta keskilämmöllä ilman kantta noin 6-7
minuttia,kunnes kastike sakenee.Kuumenna paistinpannulla 2rkl öljyä ja
paista munakoisoviipaleita noin 2 minuttia molemmin puolin.Pane
viipaleet valumaan talouspaperin päälle.Voitele uuninkestävä vuoka.Pane
vuokaan kerroksitain pastaa, munakoisoja ja juustoa.Levitä
tomattikastike päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.Paista
uunissa 20 minuttia.Ja eiku syömään!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Saltimbocca alla romana resepti

Ainekset
n.400 g naudan tai possun ulkofileetä ohuina viipaleina
n.200 g parmankinkkua
oliiviöljyä
vehnäjauhoja
tuoreita salvianlehtiä
suolaa, pippuria, nokare voita
valkoviiniä
hammastikkuja
Ohjeet
1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi ja leikkaa ne n. 4 cm x 7 cm:n
kokoisiksi paloiksi. Ei niiden kuitenkaan tarvitse olla suorakaiteen
muotoisia;)
2. Laita jokaisen palan päälle pesty ja kuivattu salvianlehti sekä
lihapalan kokoinen parmankinkunpala. Kiinnitä osat toisiinsa
hammastikulla.
3. Kierittele vehnäjauhoissa. Paista paloja runsaassa oliiviöljyssä
molemmilta puolilta mutta lisää suolaa vain kinkuttomalle puolelle.
Kaada joukkoon puoli lasillista valkkaria ja anna sen haihtua.
4. Kun palat ovat kauniin ruskeita, ota pois hellalta, pippuroi ja anna
voinokareen sulaa hiljalleen kannen alla.
5. Tarjoile vaikka herneiden kanssa.
PS. Italiassa nämä tehdään vasikasta, mutta sitä on kuulemma aika
vaikea löytää Suomesta. Samoin jotkut tekevät näitä ilman leivitystä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Straccetti alla rucola (nautaa ja rucolaa) resepti

Ainekset
350-400 g naudanpaistia hyvin ohueksi leikkattuna.
125 g Rucolaa
oliiviöljyä, pippuria, suolaa
1 valkosipulinkynsi
Ohjeet
1. Pyydä lihakauppiastasi, jos mahdollista, leikkaamaan naudanpaistista
leikkeleterällä niin ohuita viipaleita, että ne melkeinpä repeilevät
käsissä.
2. Kaada korkeareunaiseen, kannelliseen paistinpannuun reilusti
oliiviöljyä ja ruskista siinä valkosipulinkynttä (4-5 palaan
leikattuna).
3. Lisää ohuet naudanpaistiviipaleet pannulle vieriviereen. Saavat
mennä ryppyyn. Äläkä menetä malttiasi, vaikka niitä onkin joskus
hankala irrottaa toisistaan;)
4. Suolaa ja pippuroi ja kääntele muutamia kertoja niin, että niistä
tulee kauniin ruskeita. Lisää pannuun rucola ja laita kansi päälle.
5. Anna hautua kannen alla n. 2 min, kunnes rucola on sulautunut lihan
joukkoon. Se katoaa sinne yllättävän nopeasti. Tarkista suola ja jaa
lautasille. Keitinneste perään ja syömään.
PS. Reseptin nimi on suoraan käännettynä: Vaatelumppuja rucolalla.
Siitä saa hyvän idean, miten riepaleista lihan tulisi olla:)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

herkku all`a teräsmies carbonara resepti

Ainekset
200 g jauhelihaa
2 kpl makkaraa
1 pkt pekonia
1 tlk herkkusieniä
1/2 pkt koskenlaskia juustoa
1 pss kuviomakaronia/mitä tahansa makaronia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Ohjeet
ruskista jauheliha,pilko makkarat ja pekonit pieniksi palasiksi,lisää
makkarat ,pekonit ja herkkusienet jauhelihan sekaan pannulle ja
ruskista vielä hieman,jollei pannulle sovi kaikki,voi tehdä
vaiheittain.keitä makaronit,kun makaronit ovat kypsiä ,sekoita makkarat
pekoni ,jauhelihat ja herkkusienet sekä makaronit toisiinsa kattilaan
tai kulhoon.lisää puoli pakettia koskenlaskiaa ja sekoita hyvin jotta
juusto sulaa ja sekoittuu ruokaan,lisää vielä ripaus suolaa ja
mustapippuria ja sekoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Ahvenet alla romana

Resepti: Ahvenet alla romana

  • 600 g ahvenfileitä
  • 1 nippu tuoretta salviaa
  • 100-150 g parmankinkkua
  • suolaa
  • mustapippuria
    1. Asettele nahattomat, ruodottomat ahvenfileet voipaperille (poista myös
      selkäpiikit) \’nahkapuoli\’ alaspäin. Mausta kevyesti suolalla ja
      mustapippurilla. Revi parmankinkusta fileenkokoisia paloja ja peitä
      kalafileet kinkulla. Laita päälle vielä salvianlehti. Taita filee
      kaksinkerroin. Painele kevyesti. Paahda 200 asteisessa uunissa 6-8
      minuuttia. Tarjoile valkoviini- tai bechamelkastikkeen kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

    Resepti: Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

  • Spaghetti alla carbonara:
  • 300 g spaghettia
  • 100 g pekonia
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • 4 rkl parmesanjuustoraastetta
  • Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea:
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • tilkka rommia tai konjakkia
  • Kaneli-mascarpone:
  • 2 dl mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
    1. Spagetti alla carbonara: Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä.
      Lämmitä kasarissa öljy ja lisää hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu
      pekoni. Paista miedolla lämmöllä kunnes pekoni on rapeaa. Sekoita
      keltuaiset, kerma ja parmesaaniraaste keskenään. Sekoita keitetty ja
      valutettu spagetti pekoni-valkosipuliseokseen. Kaada päälle
      keltuais-parmesaanikerma ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta
      suolalla ja mustapippurilla, tarjoile välittömästi.
      Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea: Mittaa sokeri ja
      vesi kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Leikkaa
      aprikoosit puoliksi. Raasta appelsiinista kuori. Kuori appelsiinit
      veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Lisää lämpimään
      sokeriliemeen appelsiinin kuori ja hedelmät. Anna jäähtyä rauhassa. Jos
      haluat voit maustaa hedelmät tilkalla rommia tai konjakkia.
      Kanelimascarpone: Vatkaa sokeri ja kaneli mascarponen joukkoon kunnes
      se on kevyesti vaahtoutunut. Vatkaa kermavaahto erikseen ja yhdistä
      mascarponen kanssa. Nostele seosta lastalla tai nuolijalla kunnes
      vaahdot ovat hyvin sekaisin. Tarjoa appelsiini-aprikoosisalaatin kera.
      Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset

    Pasta (penne) alla vodka

    Resepti: Pasta (penne) alla vodka

    Ainekset

    • 150 g pekonia
    • 1 kpl sipuli
    • 2,5 dl pomi-tomaattikastiketta (paseerattua tomaattia)
    • 180 g penne-pastaa
    • 2 rkl ruokakermaa
    • 0.7 dl vodkaa
    • ripaus peperoncinoa

    1. Ruskista pannulla sipuli ja pekoni. Lisaa tomaattikastike ja
      halutessasi ripaus peperoncinoa ja jata kiehumaan hiljalleen noin 15
      min. Lisaa vodka ja kiehauta kovalla lammolla niin, etta vodka haihtuu.
      Laita pennet kiehumaan suolattuun veteen. Pastan kiehuessa, lisaa
      kastikkeeseen kerma. Pastan ollessa al dente, siiviloi se ja yhdista
      kastike ja pasta jo ennen tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Fegato alla veneziane con alci

    Resepti: Fegato alla veneziane con alci

    Ainekset

    • 400 g tuoretta hirvenmaksaa
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 1 rkl ruisjauhoja
    • 150 g salottisipuleita
    • 50 g voita
    • 100 g englantilaista savupekonia
    • 400 g perunoita
    • 50 g voita
    • 0.5 tl muskottipähkinää
    • 0.5 dl tryffeliöljyä (ei välttämätön, mutta…)
    • 1 dl ruohosipulisilppua
    • 1 dl persiljasilppua
    • 1 dl basilikasilppua
    • 1 rkl tuoretta salviaa, lehdet siivuina

    1. Kiitokset tästä reseptistä Kallelle! 1. Sulata 50 g voita
      paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää siivuiksi leikatut
      sipulit ja anna muhia kannen alla noin tunnin ajan – sipulit
      karamellisoituvat näin. 2. Noin 30 minuutin jälkeen laita kuoritut
      perunat kattilaan ja kypsennä ne (älä lisää keitinveteen suolaa). 3.
      Laita uuni kuumenemaan noin 100 asteeseen. Ryöppää pari minuuttia
      pekoniviipaleita perunoiden keitinvedessä. Valuta ja laita kahden
      leivinpaperin väliin. Laita uunipellille ja tyrkkää vielä toinenkin
      pelti päälle painoksi. Saat näin pekoniviipaleista tiukan timmejä
      siivuja. 4. Noin 45 minuutin jälkeen leikkaa maksa 0,5 cm siivuiksi.
      Pakastimesta otettu kohmeinen maksa on helppo leikata. Sekoita vehnä-
      ja ruisjauhot ja mausta rouhitulla pippurilla ja hyvällä suolalla
      (esim. maldon-suolaa). Leivitä maksaviipaleet jauhoissa. 5. Paista
      maksaviipaleet esimerkiksi parilapannulla keskilämmöllä muutama
      minuutti per puoli kypsäksi, älä kuitenkaan polta tai kuivata hywää
      maksaa! Pidä lämpimänä. 6. Paseeraa kypsät perunat siivilän läpi, lisää
      voi, yrttisilppu ja tryffeliöljy. Mausta suolalla, muskottipähkinällä
      ja musta- sekä valkopippurilla maun mukaan. 7. Aseta/pursota muusia
      lautaselle, laita kylkeen maksaviipaleet ja rapea pekoni (tai iske
      pekoniviipaleet pystyyn muusiin!). Valuta sipuleita maksapihvin päälle
      ja koristele komeus salvialehdillä. Pistele herkku ääntä kohti robuston
      punkun kanssa, katsele ruuansulatukseksi ”Kummisetää” !

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit