Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ananaskastiketta’

Pariloitua broilerinrintaa, ananaskastiketta ja kookosriisiä

Resepti: Pariloitua broilerinrintaa, ananaskastiketta ja kookosriisiä

Ainekset

  • 6 broilerinrintafileetä
  • Ananaskastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl hillottua tai tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 150 g tuoretta ananasta (tai säilykeananasta omassa mehussaan)
  • 6 dl kanalientä
  • 50 g sokeria
  • kokonaisia musta- ja valkopippureita
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • nokare voita
  • 2 rkl maizenaa
  • 3 rkl kylmää kanalientä (suurukseen)
  • Kookos-korinttiriisi:
  • 4 dl riisiä (esim. basmatiriisiä)
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 4 rkl korintteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • persiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Broilerinrinta Paina broilerin rintafileetä leikkuulautaa vasten. Tee
    fileistä ohuempia leikkaamalla ne paksuussuuntaansa kahtia ja sivele
    oliiviöljyllä. Laita jääkaappiin odottamaan. Pariloi
    broilerinrintafileet juuri ennen esille laittoa, muutama
    minuutti/puoli. Ananaskastike Freesaa hienonnettu sipuli ja valkosipuli
    kattilassa, lisää ananas ja sokeri. Anna sokerin hiukan ruskistua, varo
    kuitenkin valkosipulia. Lisää kanaliemi, inkivääri, sitruunaruoho ja
    mausteet. Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia niin, että lientä jää
    jäljelle noin 2,5 dl. Siivilöi, kiehauta. Tarkista maku ja suurusta
    maizenalla. Vatkaa lopuksi joukkoon nokare voita. Kookos-korinttiriisi
    Keitä riisi, jätä vähän raa’aksi. Freesaa korintit oliiviöljyssä. Lisää
    kookosmaito ja kiehauta. Lisää riisi, kurkuma ja mausteet. Lisää
    hienonnettu persilja ennen tarjoilua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit