Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ankanrinta’

Paistettu ankanrinta, pinaattipaistos ja porkkanakastike

Resepti: Paistettu ankanrinta, pinaattipaistos ja porkkanakastike

Ainekset

  • Paistettu ankanrinta
  • 2 (á 300-400 g) ankanrintaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1-2 rkl appelsiinimarmeladia
  • Pinaattipaistos
  • 4-6 perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • Porkkanakastike
  • 2-3 salottisipulia hienonnettuna
  • 1 rkl öljyä
  • 4 dl porkkanamehua
  • 2 rkl lihafondia
  • 1 rkl worcestershirekastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria

  1. Porkkanakastike Kuullota sipuli öljyssä ja kaada joukkoon mehu. Mausta
    fondilla ja worcestershirellä. Keitä kastiketta kokoon. Siivilöi
    kastikkeesta sipulit, mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
    Paistettu ankanrinta Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Leikkaa ankan
    rasvapuolelle vinot ristiviillot lihaan asti leikkaamatta. Suolaa ja
    pippuroi lihat. Pistä lihat kylmälle kuivalle pannulle nahkapuoli
    alaspäin. Kuumenna pannu ja paista ankkaa 3-4 minuuttia, kunnes
    rasvapinta saa väriä. Poista pannulle irtoavaa rasvaa välillä. Käännä
    ja paista vielä pari minuuttia. Sivele lihan pintaan marmeladia
    molemmille puolille. Työnnä lihalämpömittari ankan paksuimpaan kohtaan
    ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 50-55 astetta. Aikaa kuluu
  2. 0-15 minuuttia. Anna lihan vetäytyä folioituna noin 10 minuuttia.
    Viipaloi lihat vinottain ja ripottele viipaleille vielä suolaa ja
    pippuria. Yhdestä rinnasta riittää kahdelle. Pinaattipaistos Lihojen
    vetäytyessä tee pinaattipaistos. Viipaloi halutessasi hieman
    esikeitetyt perunat ohueksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja valkosipulit
    viipaleiksi. Kuullota perunat ja sipulit pehmeiksi öljyssä ja lisää
    joukkoon pinaatinlehdet. Paista hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
    Reseptit: Matleena Lahti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Syksyinen ankanrinta

Resepti: Syksyinen ankanrinta

  • n. 20 kpl kantarelleja
  • valkosipulia
  • öljyä
  • perunaa
  • lanttua
  • naurista
  • timjamia
  • suolaa
  • hunajaa
  • mustapippuria
  • kasvislientä
  • 1 ankanrinta
    1. . Leikkaa ankanrinnasta turha rasva pois ja ala paistamaan sitä
      kylmältä pannulta alkaen. Ota kaunis väri pintaan ja laita 225
      asteiseen uuniin n. 7-10 minuutiksi. Jätä ankka hieman roseeksi. Hiero
      hieman suolaa pintaan ja kääri leivinpaperiin ja folioon vetäytymään.
    2. .Paista puolikasta valkosipulia öljyssa vähän aikaa, ota pois ja
      paista siistityt kantarellit hieman pehmeämmiksi ja mausta suolalla. 3.
      Kuori perunat, lanttu ja nauris ja leikkaa ne kaikki arpakuution
      kokoisiksi paloiksi. Freesaa niitä pari minuuttia kattilassa öljyssä ja
      kaada sekaan ½ dl kasvislientä. Hauduta pehmeäksi ja lisää hunaja,
      hienonnettu timjami, suola ja mustapippuri. Ota pois levyltä ja anna
      seistä pari minuuttia. 4. Leikkaa ankanrinnasta rasva pois ja leikkaa
      fileestä pitkittäis suunnassa erittäin ohuita viipaleita. 5. kokoa
      annos laittamalla kantarellit keoksi lautasen keskelle, kokoa ympyräksi
      keon ympärille juurekset. Kierrä ankanrintaviipaleet ruusukkeeksi
      keskelle annosta. Koristele tuoreella timjamilla ja mustapippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Paistettu ankanrinta ja tatti-saksanpähkinäsalaatti

    Resepti: Paistettu ankanrinta ja tatti-saksanpähkinäsalaatti

    Ainekset

    • 3-4 ankanrintaa
    • 1 1/2 tl (sormi)suolaa
    • 1 tl mustapippuria myllystä
    • 200 g puhdistettuja tatteja
    • 2 dl juustolastuja (esim. Tomme de Savoie)
    • Kastike
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria myllystä
    • 2 rkl punaviinietikkaa
    • 3/4 dl pähkinäöljyä (esim. La Tourangelle)
    • Lisäksi
    • 1 l sekasalaattia, esim. rucolaa, punasikuria, vuonankaalia,
    • kähäräendiiviä
    • 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä kevyesti rouhittuina

    1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viillä ankan rasvapuolelle ristikkokuvio;
      älä paina viiltoja aivan lihaan saakka. Hiero suolaa ja pippuria
      ankanrinnan lihaisalle puolelle. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin
      kylmään pannuun. Siirrä pannu liedelle ja paista ankanrintoja muutama
      minuutti tai kunnes rasva hieman sulaa ja saa väriä. Käännä ja paista
      kaunis väri myös toiselle puolelle.
    2. Nosta rintafileet uunivuokaan. Säästä pannuun kertynyt ankanrasva
      tattien paistamista varten. Nosta vuoka uuniin noin 9 minuutiksi,
      jolloin fileet ovat sisältä kauniin vaaleanpunaisia. Anna vetäytyä 3–4
      minuuttia. Leikkaa fileet paksuiksi viipaleiksi.
    3. Viipaloi tatit. Paista ne nopeasti ankanrasvassa. Mausta halutessasi
      suolalla ja pippurilla.
    4. Tee kastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Paahda
      saksanpähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen
      muutama minuutti. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä karkeaksi
      rouheeksi.
    5. Asettele salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Pirskottele kastike
      päälle. Lisää salaattipedille ankkaviipaleet, tatit, juustolastut ja
      paahdetut pähkinät.
      Vinkki! Halutessasi voit kypsentää ruskistetut ankanrinnat uunissa
      savustuspussissa. Säädä silloin uunin lämpötilaksi 250 astetta ja anna
      savustuspussin olla uunissa 15 minuuttia.
      Ohje: Sanna Kekäläinen
      Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén
      Kuva: Reetta Pasanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit