Mainokset

Reseptit sanoilla ‘appelsiini-suklaakakku’

Appelsiini-suklaakakku

Resepti: Appelsiini-suklaakakku

Ainekset

  • 150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl tummaa sokeria
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • (noin 1 dl mehua ja 1 rkl raastettua kuorta)
  • 2 rkl appelsiinilikööriä
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna tai rouheena
  • kuorrutus:
  • 1 dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • lisäksi strösseleitä tai kookoshiutaleita
  • 1 1/2 l kakkuvuoka

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
    Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot,
    leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita. Raasta
    appelsiini ja purista mehu. Lisää appelsiinin mehu, kuori ja likööri.
    Lisää taikinaan lopuksi rouhittu tai sulatettu suklaa. Tasaisen
    suklainen kakusta tulee sulatetusta suklaasta, rouhittu suklaa jättää
    kakkuun suklaahippusia. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin
  2. 0-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa ja kuorruta
    haaleana. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon kerma. Sekoita
    tasaiseksi. Valuta kastike kakun päälle. Koristele halutessasi esim.
    strösseleillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit