Mainokset

Reseptit sanoilla ‘aprikoosikakku’

Aprikoosikakku resepti

Ainekset
250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl peruna- tai maissijauhoja tai ohrakasta
1,5 dl appelsiinimarmeladia
150 g kuivattuja aprikooseja
Ohjeet
Pienennä aprikoosit saksilla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota
pehmeä margariini ja sokeri ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää puolet jauhoista sekä aprikoosit ja marmeladi. Sekoita joukkoon
loput jauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175
asteessa noin 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se
sitten tarjoiluvadille. Jos annat kakun olla seuraavaan päivään, maut
tasottuvat ja kakusta tulee mehevämpi.

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Paaryna-aprikoosikakku resepti

Ainekset
150 g hienosokeria
50 g voita, pienina kuutioina
2 kpl kananmunaa
1 kpl keltuainen
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl Kermaa
1 tl vaniljauutetta
150 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 kpl kypsaa paarynaa
siirappi:
1 dl hienosokeria
1 dl vettä
4 kpl kuivattuja aprikooseja, hienoiksi siivuiksi leikattuna
Ohjeet
1. Varaa 24cm halkaisijaltaan oleva matala kakkuvuoka. Vuoraa se
leivinpaperilla. Kuumenna (kiertoilma) uuni 160 asteiseksi,
normaaliuuni 180 asteiseksi.
2. Laita kulhoon sokeri, kananmunat + keltuainen ja voi seka hunaja.
Vatkaa sahkovatkaimella vah. 5 min. kunnes seos vahan vaalenee ja
kuohkeutuu…
3. Lisaa kerma kokoajan vatkaten.
4. Siiviloi jauhot, leivinjauhe ja suola seokseen. Lisaa vanilja.
Sekoita varovasti lusikalla ”nostellen”. Kuori ja poista siemenkota
kolmesta paarynasta. Kuutioi paarynat ja sekoita varovasti taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Kuori loput paarynat ja leikkaa ohuiksi
siivuiksi. Laita siivut kakun paalle ja kakku uuniin 45 minuutiksi.
5. Tallavalin tee siirappi laittamalla sokeri, vesi seka aprikoosit
kattilaan. Keita noin 15 min. tai kunnes seos on siirappimainen.
6. Levita siirappi kuuman kakun paale ja anna kakun jaahtya vuoassaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Aprikoosikakku gluteeniton resepti

Ainekset
2 dl voita
2 dl sokeria
3 kpl munaa
2 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tlk säilykeaprikooseja
Ohjeet
Voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.Sekoita jauhot
keskenään ja lisää taikinaan.Kaada taikina noin 20 cm
irtoreunavuokaan.Lisää valutetut lohkotut aprikoosit painellen
taikinaan. Saa jäädä osa näkyviin. Paista noin tunti ja kokeile.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Aprikoosikakku resepti ja ruokaohje

* POHJA:
* 4 munaa
* 2 dl sokeria
* 1 dl perunajuhoja
* 1 dl vehnäjauhoja
* 3 rkl kaakaojauhetta
* 2 tl vanilliinisokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* Kostutus :
* 1½ dl vaaleaa mehua tai aprikoosien säilöntälientä
* 2 rkl vaniljalikööriä
* Täyte :
* 2 dl kuohukermaa
* 1 rkl tomusokeria
* 1 tl vanilliinisokeria
* 2 dl lakka-persikkahilloa, aprikoosisosetta tai omenasosetta
* Pinnalle :
* 3 dl kuohukermaa
* 1 rkl tomusokeria
* 1 tl vanilliinisokeria
* säilöttyjä aprikooseja
* lakkoja
* 2 dl vettä
* 1 dl hyytelösokeria
Aprikoosikakku
Valmista pohja tarjoamista edeltävänä päivänä. Paista pohjaa 200C n.20
min. Kumoa, anna jäähytä seuraavaan päivään. Jaa 3 osaan ja kostuta.
Vaahdota 5dl kermaa, mausta sokereilla. Levitä hillo ja kerma
täytteeksi ja kokoa kakku. Levitä kakun pinnalle ohut kerros
kermavaahtoa. Peitä pinta aprikooseilla ja lakoilla. Kiehauta vesi ja
sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kaada kuuma liemi hitaasti kakun
päälle. Purdota loppu kerma kakun reunoille.
Resepti: Aprikoosikakku

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
Mainokset
Sivut