Mainokset

Reseptit sanoilla ‘banaani-juustokakku’

Banaani-juustokakku

Resepti: Banaani-juustokakku

  • 180 g vehnäjauhoja
  • 100 g kylmää voita
  • 4 rkl hienoa sokeria
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 rkl kylmää vettä
  • suolaa
  • Täyte:
  • 200 g philadelphia tuorejuustoa
  • 3 keltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 banaania
  • 3 rkl kahvilikööriä
    1. Mittaa jauhot ja suola taikinakulhoon, leikkaa voi kuutioiksi ja nypi
      se sormin jauhojen sekaisin kanssa kunnes seos on murumaista. Lisää
      joukkoon sokeri ja lopuksi keltuainen ja vesi. Vaivaa taikina
      tasaiseksi, pyöräytä tasaiseksi palloksi ja anna vetäytyä jääkaapissa
      kelmun alla noin tunti. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja keltuaiset
      tasaisesti keskenään. Mausta seos kahviliköörillä. Vatkaa kerma
      vaahdoksi ja leikkaa banaani pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermavaahto
      tuorejuustoseokseen varovasti nostellen. Kääntele viimeisenä joukkoon
      banaanikuutiot. Voit myös viipaloida banaanit ja latoa ne kerrokseksi
      pohjan päälle ennen juustomassaa. Kauli taikina levyksi ja tee
      pyöreällä muotilla n. 10-12 cm kokoisia kiekkoja. Painele taikinakiekot
      voideltuihin annosfoliovuokien pohjalle ja reunoille. Täytä vuoat
      juustotäytteellä ja paista kakkuja 185 asteessa noin 40 minuuttia.
      Tarjoile piknikillä moscato-viinin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit