Mainokset

Reseptit sanoilla ‘bearnaise-kastike’

Bearnaise-kastike

Resepti: Bearnaise-kastike

Ainekset

  • 150 g voita
  • 5 kpl kokonaista valkopippuria, rouhittuna
  • 1-2 kpl persiljanoksaa
  • 1 rkl salottisipulia, hienoksi hakattuna
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl vettä
  • 3 kpl munankeltuaista
  • 2 rkl persiljaa, hienoksi hakattuna
  • 2 rkl rakuunaa, hienoksi hakattuna(tai 1 tl kuivattuna)
  • suolaa, pippuria

  1. Bearnaise-kastiketta tiedetään tarjoillun ensi kertaa v. 1830 kuningas
    Henrik IV:n paviljongissa Pariisin ulkopuolella. Kuningas ihastui
    kastikkeeseen, josta sittemmin tuli laajalti rakastettu klassikkoruoka.
    Sulata voi, anna sen jäähtyä hieman. Laita persiljanoksat, sipuli,
    pippuri, viinietikka ja vesi kattilaan ja keitä kasaan (n. 0,5 dl).
    Siivilöi seos ja pane takaisin kattilaan. Pane kattila vesihauteeseen
    ja vispaa keltuaiset joukkoon. Jatka vispaamista, kunnes seos sakenee.
    Ota kattila vedestä ja lisää voi hitaasti valuttaen ja koko ajan
    vispaten. Mausta persiljalla, rakuunalla ja suolalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit