Mainokset

Reseptit sanoilla ‘bolognese’

Lasagne bolognese

Resepti: Lasagne bolognese

Ainekset

  • bolognese-kastiketta
  • 400 g tuorepastalevyjä
  • bechamell-kastiketta
  • mozzarellajuustoa
  • Bechamel-kastike:
  • 60 g voita
  • 50-60 g vehnäjauhoja
  • 1 l kulutusmaitoa
  • raastettua muskottipähkinää
  • suolaa
  • Bolognese-kastike:
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 400 g hyvää jauhettua naudanlihaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 500-700 g murskattuja tomaatteja
  • 1 porkkana
  • 1 varsiselleri
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl punaviiniä
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • ripaus chiliä
  • 1-2 rkl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl voita
  • 50-100 g parmesaaniraastetta

  1. Bechamel-kastike: Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi kasarissa.
    Lisää jauhot. Anna kiehahtaa pari minuuttia, mutta varo, ettei seos
    ruskistu. Lisää kuumennettua maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
    Anna varovasti kiehua muutama minuutti, mausta muskotilla ja suolalla.
    Bolognese-kastike: Laita öljy valurautapannuun tai padan pohjalle.
    Lisää jauheliha ja ruskista. Jos teet tämän isossa padassa, kuten
    suosittelemme, riittää voima kunnon ruskistamiseen kerralla ja voit
    hauduttaa kastikkeen samassa astiassa. Nosta ruskistettu liha pois,
    kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja freesaa (myös pieneksi pilkotut)
    porkkanat ja sellerit. Laita kaikki samaan pataan. Lisää murskatut
    tomaatit, viini, tomaattipyree, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua
    miedolla lämmöllä tunnin, kaksi. Lisää nestettä (tomaattimurska tai
    vettä), jos tarpeen. Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa. Valmista
    pasta ohjeen mukaan levyiksi. Jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään.
    Voitele vuoka voilla. Kaada valkokastiketta vuokaan alimmaiseksi.
    Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta. Sen päälle
    valkokastiketta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta,
    mozzarellasiivuja, valkokastiketta jne. Pastalevyjä pitää olla ainakin
    viisi kerrosta. Päällimmäiseksi levitä valkokastiketta ja vielä
    reilusti parmesaania. Parmesaania kannattaa levittää myös pariin väliin
    alempana. Anna muhia 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jos
    jostain syystä teet lasagnen valmiista levyistä, kokeile niiden
    esikeittämistä pehmeäksi, saat mehevämmän lopputuloksen. Mutta muista,
    että ne mielellään tarttuvat toisiinsa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Pasta bolognese resepti ja ruokaohje

* 1 pkt amerikanpekonia
* 1 kpl Sipuli
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 kpl porkkanaa
* 400 g naudan jauhelihaa
* 500 g tomaattimurskaa
* 2 dl punaviiniä
* 1 dl vettä
* 2 tl suolaa
* mustapippuria
* valkopippuria
* 1 pkt spagettia
Pasta bolognese 5 Annosta
1.Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja
valkosipulinkynnet.Leikkaa myös porkkanat pieniksi kuutioiksi.
2.Levitä pekonisilppu paistinpannulle ja kuumenna hitaasti, jotta neste
ja rasva irtoaa. Nosta lämpöä ja paista, kunnes pekoni on ruskistunut.
Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää myös sipuli, valkosipuli ja
porkkana. Kypsennä noin 5 minuuttia.
3.Kaada tomaattimurska, viini ja vesi pannulle muiden ainesten
sekaan.Lisää mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia
välillä sekoittaen.
4.Keitä spagetti ja tarjoile valutettu pasta kastikkeen kera.
* Pasta bolognese
Resepti: Pasta bolognese 5 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit