Mainokset

Reseptit sanoilla ‘broilericurry’

Vihreä broilericurry

Resepti: Vihreä broilericurry

Ainekset

  • 4 kpl brolerin rintafileetä
  • 100 g vihreää thai currytahnaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tlk n. 400 ml kookosmaitoa
  • 8 kaffir limetin lehteä
  • 2 rkl palmusokeria tai raakaruokosokeria
  • 225 g 1 tlk bambunversoviipaleita säilykkeenä
  • 3-4 rkl kalakastiketta
  • 1 limetin mehua
  • koristeeksi: thaibasilikan lehtiä ja punaista chiliä hienonnettuna

  1. Kuumenna pannussa öljy ja currytahna. Lisää 2 rkl kookosmaitoa. Anna
    currytahnan kuumentua ja sekoita koko ajan. Lisää kookosmaitoa pari
    lusikallista kerrallaan ja sekoittele tahnaa pannulla. Kuutioi
    broilerinpalat ja lisää ne pannulle. Kypsennä niitä muutama minuutti.
    Lisää joukkoon kaffir-limetinlehdet, sokeri ja huuhdellut
    bambunversoviipaleet. Keitä vielä noin viisi minuuttia. Mausta
    kalakastikkeella ja limetin mehulla. Tarkista maku ja lisää sokeria tai
    kalakastiketta tarvittaessa. Koristele chilisuikaleilla ja
    thaibasilikan lehdillä. Tarjoa riisin kanssa. Valmistusaika: 40 min
    Annos 445 Kcal ilman lisäkeriisiä

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Intialainen broilericurry ja riisivanukas

Resepti: Intialainen broilericurry ja riisivanukas

Ainekset

  • Intialainen broilericurry:
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 400 g broileria suikaloituna
  • 2 rkl valkosipulitahnaa
  • 3 rkl Rajah mietoa currytahnaa (currytahna on eri asia kuin
  • currymaustejauhe, joten käytä tässä aitoa currytahnaa)
  • 1 prk n. 400 g kookosmaitoa
  • 200 g kukkakaalia
  • 1 dl pakasteherneitä
  • pinnalle 1 tl garam masalaa
  • Sahrami-riisivanukas:
  • 1 dl basmatiriisiä
  • 1,5 l täysmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus sahramia
  • 8 mantelia tai 2 rkl mantelilastuja
  • 0,5 tl kardemummaa jauhettuna
  • muutama rusina
  • Ananas-mintturaita:
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl jeeraa
  • 1 dl ananasta paloiteltuna
  • 1-2 rkl minttua hienonnettuna
  • Garam masala punasipulit:
  • 2 punasipulia
  • 1-2 tl garam masalaa
  • 1 limetti

  1. Intialainen Broilericurry: Kuumenna öljy pannulla. Ripottele
    sinapinsiemenet pannulle ja sekoittele kunnes ne poksahtelevat. Lisää
    pannuun broilerisuikaleet, valkosipulitahna ja currytahna. Kypsennä
    sekoitellen muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon kookosmaito ja
    kuumenna. Lisää paloitellut kukkakaalit ja hauduta muutaman minuutin
    ajan. Kaada joukkoon lopuksi herneet ja ripottele pinnalle Garam
    masalaa. Tarkista maku.
    Sahrami-riisivanukas : Liota riisiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
    Kiehauta maito, lisää joukkoon valutettu riisi ja keitä seosta kasaan
    välillä sekoitellen, kunnes se on keittynyt kasaan ja muistuttaa löysää
    puuroa. Lisää sokeria ja sahrami, kiehauta. Koristele manteleilla ja
    kardemummalla. Tarjoa joko lämpimänä tai jäähdytettynä.
    Ananas-mintturaita: Mausta jogurtti sokerilla, suolalla ja jeeralla.
    Ripottele pinnalle ananasta ja minttua. Jäähdytä jääkaapissa ennen
    tarjoilua. Maustettu riisi: Keitä basmatiriisiä paketin ohjeen mukaan
    tarvitsemasi määrä. Lisää keitinveteen jeeran siemeniä. Voit maustaa
    riisiä myös lisäämällä keitinveteen muita intialaisia mausteita:
    kokonaista neilikkaa, vihreää kardemummaa, laakerinlehteä ja
    kanelitankoa. Garam masala punasipulit: Leikkaa kuoritut punasipulit
    hyvin ohuiksi renkaiksi ja laita renkaat veteen, jossa on jääpaloja.
    Anna renkaiden olla jäävedessä puoli tuntia. Valuta renkaat ja asettele
    ne lautaselle. Purista niille puolikkaan limetin mehu ja ripottele
    päälle garam masalaa. Asettele lautasen reunalle vielä muutama
    limettilohko. Tarjoa intialaisten ruokien lisäkkeenä. Lisää intialaisia
    reseptejä: www.finefoods.fi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit