Mainokset

Reseptit sanoilla ‘broilerinmaksapatee’

Broilerinmaksapatee ja sitruunainen lohi

Resepti: Broilerinmaksapatee ja sitruunainen lohi

  • Mustaherkukkahunnutettu broilerinmaksapatee:
  • 400 g broilerinmaksaa
  • 200 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita kuullotukseen
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0,5 tl meiramia
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl konjankkia
  • pinnalle:
  • 1 dl mustaherkukkahilloa
  • 2 dl mustaherkukkamehua
  • 2 liivatetta
  • Sitruunainen lohi:
  • 500-600 g merilohta ohuina siivuina
  • 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 nippua sitruunamelissaa
    1. Mustaherkukkahunnutettu broilerinmaksapatee: Broilerin maksaa saa
      useimmiten pakasteena. Sulata se jääkaapissa hitaasti ja puhdista se
      kalvoista ja valuta huolellisesti ennen käyttöä. Hienonna sipuli ja
      valkosipulinkynsi ja kuullota niitä voissa hetken aikaa pannulla.
      Mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa,
      pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma ja
      konjakki. Kaada massa yhteen noin litran vetoiseen voideltuun vuokaan
      ja peitä vuoka huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175
      asteisessa uunissa noin 1 h tai kunnes patee on kiinteää. Anna pateen
      jäähtyä ja vetäytyä ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä
      vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mustaherukkamehu ja lisää liivatteet
      kuumaan mehuun. Lisää vielä hillo ja sekoita hyvin. Kaada liivateseos
      pateen päälle, ja anna hyytyä yön yli. Sitruunainen lohi: Leivitä
      lohisiivut tarjoiluvadille. Raasta sitruunat ja purista niiden mehut.
      Levitä sitruunankuori ja mehu lohisiivuille. Ripottele päälle
      sormisuolaa, mustapippuria ja hienonnettua sitruunamelissaa. Tarjoile
      keitettyjen perunoiden tai hyvän ruisleivän kanssa. Reseptit: Sanna
      Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit