Mainokset

Reseptit sanoilla ‘carbonara’

Pasta Carbonara resepti

Ainekset
250 g Nauhapastaa
1 pkt pekonia
2 dl ruokakermaa
2 kpl munaa
0,5 tl suolaa
Ohjeet
Pilko pekonit ja paista rapeaksi pannulla omassa rasvassaan. Sekoita
keskenään munat ja ruokakerma sekä suola niin että munien rakenne menee
rikki.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kypsyys on hyvä, valuta vedet
pois ja siirrä pasta takaisin kattilaan. Lisää joukkoon paistetut
pekonit. Kaada lopuksi pastan sekaan kermamunaseos ja sekoita kunnolla
pohjia myöten niin, että kastiketta menee joka puolelle. Siirrä kattila
vielä hetkeksi levylle jälkilämmölle ja kääntele pastaa muutama kerta.
Tarjoile salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Carbonara

Resepti: Carbonara

  • 200 g pekonia
  • 1 kpl sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 3 kpl kananmunan keltuainen
  • 1 kg kypsää rigatoni pastaa (n. 150 g raakaa pastaa/ruokailija)
  • 20 g raastettua parmesania
    1. Laita pasta kiehumaan, keitä kunnes pasta on al dente eli kovan kypsää,
      noin 12 minuuttia. Hienonna pekoni ja sipuli, paista pekonisilppu
      pannulla ja valuta ylimääräinen rasva pois, kuullota hienonnettu sipuli
      ja sekoita pekonisilpun kanssa. Laita pekonisipuli sekoitus pannulle ja
      lisää pasta, lisää kerma ja lämmitä, lisää lopuksi kananmunan
      keltuaiset ja sekoita joukkoon. Mausta ronskisti pippurilla ja
      parmesanraasteella.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    herkku all`a teräsmies carbonara resepti

    Ainekset
    200 g jauhelihaa
    2 kpl makkaraa
    1 pkt pekonia
    1 tlk herkkusieniä
    1/2 pkt koskenlaskia juustoa
    1 pss kuviomakaronia/mitä tahansa makaronia
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria
    Ohjeet
    ruskista jauheliha,pilko makkarat ja pekonit pieniksi palasiksi,lisää
    makkarat ,pekonit ja herkkusienet jauhelihan sekaan pannulle ja
    ruskista vielä hieman,jollei pannulle sovi kaikki,voi tehdä
    vaiheittain.keitä makaronit,kun makaronit ovat kypsiä ,sekoita makkarat
    pekoni ,jauhelihat ja herkkusienet sekä makaronit toisiinsa kattilaan
    tai kulhoon.lisää puoli pakettia koskenlaskiaa ja sekoita hyvin jotta
    juusto sulaa ja sekoittuu ruokaan,lisää vielä ripaus suolaa ja
    mustapippuria ja sekoita.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Parsaa ja penneä carbonara

    Resepti: Parsaa ja penneä carbonara

    Ainekset

    • 1 nippu vihreää parsaa (talviaikaan myös tölkkiparsat käyvät)
    • 3 kananmunaa
    • 1 dl kermaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • parmesanjuustoa
    • 400 g pennepastaa

    1. Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolavedessä n. 10 minuuttia. Nosta
      parsat pois vedestä ja laita pasta kiehumaan parsan keitinveteen.
      Vatkaa munat rikki ja lisää kerma. Pilko parsat pieniksi palasiksi (jos
      käytät tölkkiparsaa jätä palat isommiksi). Kun pasta on kypsää valuta
      vesi pois. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada muna-kerma päälle.
      Sekoita. Lisää parsa kattilaan varovasti. Rouhi mustapippuria päälle ja
      viimeistele annokset parmesanilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Carbonara del diavolo resepti ja ruokaohje

    * 320 g peperoncino-perhospastaa (ohje resepteissani)
    * 100 g amerikan pekonia
    * 1/2 Sipuli
    * oliiviöljyä
    * valkoviiniä
    * 4 kananmunaa
    * pippuria
    * 4-6 rkl parmesaaniraastetta
    Carbonara del diavolo 4 Annosta
    1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuullota sipulipaloja korkeareunaisella
    pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pekoni ohuina suikaleina
    ja anna sen paistua hetki. Lisää loraus valkoviiniä ja anna sen
    haihtua. Laita pannu hetkeksi syrjään.
    2. Kun vesi kiehuu, suolaa se merisuolalla ja heitä perhoset kiehumaan.
    Kun pasta on kypsää (2-3 min), nostele se pannuun, jossa olet paistanut
    pekonin. Laita pannu taas hellalle.
    3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa joukkoon nopeasti parmesaaniraaste
    ja mustapippuri. Kaada kananmunat pannuun pastan päälle ja sekoita
    niin, että kananmuna kypsyy kevyesti.
    4. Jaa lautasille, ripota päälle viela parmesaaniraastetta ja
    mustapippuria. Tarjoile vaikka Välimeren patonkien kanssa.
    P.S: Voit käyttää mitä tahansa pastaa. Tämä on Carbonaran alkuperäinen
    ohje eikä siihen kuulu kermaa.
    * Carbonara del diavolo
    Resepti: Carbonara del diavolo 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala

    Pasta alla carbonara

    Resepti: Pasta alla carbonara

    Ainekset

    • 500 g spaghettia
    • 400 g panchettaa eli italialaista siansivua joka on ilmakuivattu,
    • joskus myös savustettu
    • 5 kananmunaa
    • 50 g pecorino juustoa
    • mustapippuria

    1. Kuutioi pancetta pieneksi ja paista sitä pannulla ilman rasvaa niin
      kauan, että siitä tulee rapeaa ja rasva sulaa. Keitä pasta al dente.
      Sekoita kananmunat, raastettu juusto ja mustapippuri keskenään.Säästä
      raastettua juustoa vähän annosten päälle. Lisää halutessasi vähän
      pastan keitinlientä munaseokseen. Kun pasta on valmis sekoita joukkoon
      paistettu pancetta ja kaada päälle munaseos. Lisää halutessasi vielä
      mustapippuria ja juustoa. Valmistusaika: 20 min Kcal annos: 977,

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Pasta carbonara ja kolmen suklaan brownie

    Resepti: Pasta carbonara ja kolmen suklaan brownie

    Ainekset

    • Pasta carbonara
    • 500 g spaghettia
    • Kastike
    • 300 g pancettaa tai pekonia (maku ei ole sama, mutta pekoni käy jos
    • et löydä pancettaa
    • 5 munaa
    • 1 dl raastettua pecorinojuustoa
    • merisuolaa
    • mustapippuria myllystä
    • Kolmen suklaan brownie
    • 50 g tummaa suklaata
    • 50 g maitosuklaata
    • 200 g voita
    • 2 dl valkoista sokeria
    • 2,5 dl tummaa sokeria
    • 3 munaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • ripaus suolaa
    • 1 vaniljatanko tai 0,5 tl vaniljatahnaa
    • 100 g valkosuklaata

    1. Pasta carbonara Laita spaghetti kiehumaan runsaaseen suolattuun veteen.
      Sillä aikaa valmista kastike. Kuutioi pancetta pieniksi kuutioiksi.
      Laita se kylmälle ja kuivalle pannulle ilman öljyä. Kuumenna pannu
      kuumaksi ja paista pancetta rapeaksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa
      niistä rakenne rikki. Raasta juusto ja lisää se kananmunien joukkoon.
      Lisää mustapippuri. Sekoita. Kun pasta on al dente kaada siitä vedet
      pois ja kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Kaada päälle
      kananmuna-juusto seos sekä paistettu pancetta ja sekoita nopeasti.
      Tarjoile heti. Kolmen suklaan brownie Sulata tummasuklaa, maitosuklaa
      ja voi kattilassa. Sekoita loput ainekset valkosuklaata lukuunottamatta
      ja lisää suklaa-voi seos joukkoon. Kaada taikina laakeaan vuokaan
      (esim. lasagnevuokaan) ja painele kuutioidut valkoiset suklaapalat
      taikinaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Mitään
      aineksia ei tarvitse vatkata, pelkkä sekoitus riittää. Reseptit: Sanna
      Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    aamiaismakkarat

    Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

    Resepti: Spaghetti alla carbonara ja appelsiini-aprikoosisalaatti

  • Spaghetti alla carbonara:
  • 300 g spaghettia
  • 100 g pekonia
  • tilkka oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kermaa
  • 2 keltuaista
  • 4 rkl parmesanjuustoraastetta
  • Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea:
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 2 appelsiinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • tilkka rommia tai konjakkia
  • Kaneli-mascarpone:
  • 2 dl mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
    1. Spagetti alla carbonara: Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä.
      Lämmitä kasarissa öljy ja lisää hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu
      pekoni. Paista miedolla lämmöllä kunnes pekoni on rapeaa. Sekoita
      keltuaiset, kerma ja parmesaaniraaste keskenään. Sekoita keitetty ja
      valutettu spagetti pekoni-valkosipuliseokseen. Kaada päälle
      keltuais-parmesaanikerma ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Mausta
      suolalla ja mustapippurilla, tarjoile välittömästi.
      Appelsiini-aprikoosisalaattia ja kanelimascarponea: Mittaa sokeri ja
      vesi kattilaan ja keitä kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Leikkaa
      aprikoosit puoliksi. Raasta appelsiinista kuori. Kuori appelsiinit
      veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Lisää lämpimään
      sokeriliemeen appelsiinin kuori ja hedelmät. Anna jäähtyä rauhassa. Jos
      haluat voit maustaa hedelmät tilkalla rommia tai konjakkia.
      Kanelimascarpone: Vatkaa sokeri ja kaneli mascarponen joukkoon kunnes
      se on kevyesti vaahtoutunut. Vatkaa kermavaahto erikseen ja yhdistä
      mascarponen kanssa. Nostele seosta lastalla tai nuolijalla kunnes
      vaahdot ovat hyvin sekaisin. Tarjoa appelsiini-aprikoosisalaatin kera.
      Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Pasta carbonara

    Resepti: Pasta carbonara

  • n. 500 g spaghettia
  • 300 g pekonia tai savukylkeä
  • 4 kpl keltuaisia
  • mustapippuria
  • parmesania
    1. Jos käytät possun kylkeä, leikkaa liha kuutioiksi, jos taas pekonia,
      suikaloi se. Paista pannulla pekoni rapeaksi. Keitä spagetti ja valuta
      se hyvin. Laita lautasille ensin spagetti, ripottele pinnalle juuri
      paistettu liha tai pekoni. Laita keltuaiset vaikka munankuoren
      puolikkaisiin joista jokainen syöjä voi itse sekoittaa ne ruokaan. Tuo
      pöytään myös pippuri ja parmesani, näillä jokainen voi itse maustaa
      carbonaransa. Carbonarasta liikkuu useita versioita, jossakin näkee
      käytettävän myös kermaa ja basilikaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit