Mainokset

Reseptit sanoilla ‘espanjalainen’

”espanjalainen ” munakas leipäjuustosydämellä resepti

Ainekset
raaka peruna
paprikaa, jos eri värejä aina kauniinpaa
tuoretta chiliä
punasipulia
herneenpalkoja pilkottuna
2 kananmunaa ( kolme neljä jos pidät )
2 rkl kermaa tai muuta nestettä
1 – 2 rkl dijonia
pippureita, persiljaa ja ranskalaista rakuunaa
leipäjuustoa
Ohjeet
kuori ja kuutioi peruna pieniksi kuutioiksi, silppua sipuli, chiliä ja
paprikaa
kuumenna voi-öljyä pannulla ja pyörittele perunoita, sipulia, paprikaa
ja chiliä 5 – 10 min, kunnes peruna alkaa olla kypsä
lisää persiljasilppu, rakuunaa, herneenpalot ja kuumenna, rouhaise
pippuria
sekoita kananmunat, neste ( 1 rkl nestettä / kananmuna ) sinappi sekä
pippuria ja kaada pannulle. ravistele pannua ja tee lastalla koloja
vihanneksiin, jotta kananmunaneste pääsee joka paikkaan, älä
varsinaisesti sekoittele ja lisää leipäjuuston paloja, painele niitä
massaan, että lähtevät lämpenemään ja hiukan pehmenevät. Hyydytä täysin
Makuasia on paistatko molemmin puolin, itse käännän lautasen kanssa ja
paistan mol.puolilta. Pinnalle rakuunasilppua.
Naatiskele.
Chillillä maustettu mansikkahillo on keralla nam!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananaskana

Espanjalainen munakas resepti

Ainekset
1 kpl Sipuli
1 kpl Peruna (iso kokoinen)
2 kpl luumutomaatti
75 g Briejuusto
100 g raastettua juustoa
6 kpl muna
0,5 dl maito
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
Keitä peruna kypsäksi. viipaloi sipuli, tomaatit, kypsäperuna ja
briejuusto. aseta ne uunivuokaan, johon laitettu leivinpaperi.
(leivinpaperi estää munakkaan tarttumisen uunivuokaan ja se helpottaa
myös palojen leikkaamista munakkaasta. myös munakas kohoaa paremmin
näin.)
Vatkaa munat ja maito hyvin, johon lisäät raastetun juuston. Lisää myös
mausteet tähän. Kaada seos uunivuokaan.
Paista munakas uunissa 200 asteessa n. 20-30min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Espanjalainen aamupala

Resepti: Espanjalainen aamupala

Ainekset

  • 250 g pakastettuja perunakuutioita
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria

  1. Esilämmitä voilla tai öljyllä rasvattua crisp-pannua 3 minuuttia.
  2. Laita siihen perunakuutiot ja kypsennä 6-8 minuuttia crisp-toiminnolla.
  3. Lisää sipuli, sekoita ja kypsennä 4-5 minuuttia crisp-toiminnolla.
    Sekoita kerran kypsymisen aikana.
  4. Vatkaa sillä välin kananmunat ja lisää maito, suola ja pippuri.
  5. Kaada seos crisp-pannulle perunoiden päälle ja kypsennä vielä 2-3
    minuuttia crisp-toiminnolla.
  6. Tarjoa munakas lämpimänä tai kylmänä salaatin kera. (Jos haluat
    ruskistaa munakkaan tummemmaksi, jatka kypsennystä grillitoiminnolla
  7. -4 minuuttia.)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Tortilla de patatas (espanjalainen munakas)

Resepti: Tortilla de patatas (espanjalainen munakas)

Ainekset

  • 5 kpl isoja perunoita (kokoa uuniperuna)
  • 4 kpl kananmunia
  • ½ kpl iso sipuli
  • + suolaa, oliiviöljyä

  1. Leikkaa perunat kuutioiksi (n.1 cm * 1 cm). Pilko sipuli. Kuumenna
    oliiviöljy kuumaksi normaalikokoisessa kasarissa ja lisää leikatut
    perunat sekä sipuli. Lisää reilusti suolaa ja anna kypsyä kannen alla
    n. kolmisen minuuttia. Tämän jälkeen kääntele perunoita, lisää
    uudestaan suolaa ja anna hautua toiset kolme minuuttia. –> Kaikki tämä
    tapahtuu levyn ollessa kuuma. Vähennä levyn lämpötila minimiin.
    Sekoittele perunoita ja anna hautua n. 10 min. Sekoittele välillä. Kun
    perunat ovat jo pehmeitä riko perunat hieman ”muussaten”. Kun perunat
    ovat valmiit, siirrä perunat toiselle laidalle kasaria valuttaen liika
    oliiviöljy pois. Riko 4 kananmunaa lautaselle. Lisää hieman suolaa ja
    annostele peruna ruokalusikoittain lautaselle jossa kananmunat ovat.
    Tasoita massa levyksi. Kuumenna tilkkanen öljyä kuumaksi (ettei munakas
    tartu kiinni pannuun). Lisää kananmuna ja peruna -massa. Vähennä lämpöä
    ja ”työnnä” munakasta reunoilta sisäänpäin lusikalla (niin että
    reunoihin saadaan pyöreä muoto). Kun kananmuna on suurinpiirtein
    hyytynyt, kumoa munakas kasarista lautasta apuna käyttäen. Kuumenna
    pannua hieman ilman munakasta, vähennä taas lämpöä kun munakas on
    laitettu lautaselta takaisin kasariin. Voit kääntää munakasta lautasen
    avulla niin monesti, että olet tyytyväinen sen väriin. Tarjoillaan
    lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi patongin kera. Puolittamalla
    peruna-kananmunamassa ennen paistamista, voit lisätä munakkaan väliin
    esimerkiksi kinkkua ja juustoa. Tällöin perunaa ja kananmunaa tulee
    olla kuitenkin hieman suurempi määrä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka

Espanjalainen punaviini-päärynätorttu ja makea

Resepti: Espanjalainen punaviini-päärynätorttu ja makea

Ainekset

  • Taikina
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • Punaviinipäärynät
  • 4 keskikokoista päärynää
  • 1 (luomu)appelsiini
  • 1 (luomu)sitruuna
  • 2 kanelitankoa
  • 10 neilikkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • n. 1 pullo (75cl) punaviiniä
  • Vaniljakreemi
  • 1 l täysmaitoa
  • 1 3/4 dl maissitärkkelysjauhoa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 5 kananmunan keltuaista
  • 1 vaniljatanko
  • 50 g kylmää voita
  • Makea punaviinikastike
  • n. 7 dl päärynöiden keitinlientä (ks. vinkki)
  • 2 kanelitankoa
  • 3/4 dl hyytelösokeria

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola kuohkeaksi yleiskoneella
    tai sähkövatkaimella. Lisää kanamuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää
    jauhot parissa erässä. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa
    sitä muutama minuutti, kunnes se on muotoiltavaa. Pyöritä taikina
    palloksi, kääri tuorekelmuun ja pane jääkaappiin vetäytymään 1
    tunniksi.
  2. Valmista punaviinipäärynät: Kuori päärynät ja halkaise ne
    pituussuunnassa. Pane päärynät kannelliseen kattilaan. Vuole
    appelsiinin ja sitruunan kuoret kuorimaveitsellä leveiksi suikaleiksi
    kattilaan. Lisää kanelitangot ja neilikat ja ripottele sokeri päälle.
    Kaada punaviiniä kattilaan sen verran, että päärynät peittyvät. Hauduta
    päärynöitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne
    ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja jätä päärynät jäähtymään
    liemeen.
  3. Valmista vaniljakreemi: Kaada maito pinnoitettuun kattilaan. Sekoita
    maissitärkkelysjauho, sokeri ja keltuaiset maidon joukkoon. Halkaise
    vaniljatanko ja rapsuta siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Kuumenna
    seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Jatka keittämistä 3
    minuuttia voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Sekoita voi
    joukkoon. Jäähdytä kreemi välillä sekoittaen.
  4. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle.
    Kauli taikinasta ympyrä, joka ulottuu hyvin matalan, irtopohjaisen
    piirakkavuoan (Ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta taikina vuokaan
    ja painele se vuoan reunoille. Tasoita reuna painelemalla ylimääräinen
    taikina pois. Paista torttupohjaa uunin keskitasossa 20–25 minuuttia.
    Jäähdytä pohja haaleaksi vuoassaan.
  5. Jos tarjoat tortun punaviinikastikkeen kanssa, pane kastike tässä
    vaiheessa hautumaan: Kaada siivilöity punaviiniliemi takaisin
    kattilaan. Pane päärynöiden keittämisessä käytetyt kanelitangot
    takaisin viinin joukkoon. Keitä lientä kasaan matalalla lämmöllä ilman
    kantta 30 minuuttia.
  6. Nosta päärynät liemestään. Siivilöi liemestä mausteet; säästä liemi ja
    kanelitangot mausteista punaviinikastiketta varten. Leikkaa
    päärynänpuolikkaista kanta. Viipaloi päärynät pituussuunnassa 1/2 cm:n
    paksuisiksi. Jätä reunimmaiset, pienet viipaleet käyttämättä. Leikkaa
    tarvittaessa siemenkodat pois. Nosta jäähtynyt torttupohja
    tarjoiluvadille. Lusikoi vaniljakreemi pursotin- tai pakastepussiin.
    Leikkaa pussin päähän reikä (Ø 2 cm). Pursota vaniljakreemi
    torttupohjalle spiraalin muotoon reunoilta keskustaan päin. Asettele
    päärynäviipaleet kreemin päälle. Pane torttu jääkaappiin viilenemään
    vähintään 1 tunniksi.
  7. Ota kanelitangot pois punaviinikastikkeesta. Sekoita hyytelösokeri
    punaviiniliemen joukkoon ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja
    jäähdytä haaleaksi.
    Ohje: Outi Väisänen
    Kuva: Arto Vuohelainen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit