Mainokset

Reseptit sanoilla ‘espressolla’

Espressolla maustettu crème brûlée ja hyvää kahvia

Resepti: Espressolla maustettu crème brûlée ja hyvää kahvia

Ainekset

  • Crème Brûlée:
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl maitoa
  • pala vaniljatankoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • lisäksi:
  • 1 espresso
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 keltuainen
  • Jäämocha:
  • 1 tuplaespresso
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 cl suklaakastiketta
  • jääpaloja
  • Frappe:
  • 1 tuplaespresso
  • 1,5 dl maitoa
  • sokeria maun mukaan
  • jäämurskaa

  1. Crème Brûlée: Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja
    kiehauta. Älä vatkaa liikaa, jottei massaan muodostu liikaa vaahtoa.
    Jäähdytä. Vatkaa joukkoon kaksi keltuaista. Vatkaa toisessa kulhossa
    espressoon sokeri sekä keltuainen. Yhdistä massat ja kaada esim.
    kahvikuppeihin. Kypsennä 90 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia ja
    jäähdytä. Nosta kupit sitten jääkaappiin ja anna levähtää yön yli.
    Ennen tarjoilua ripottele brûléen pinnalle hienoa sokeria ja paahda
    pinta kauniin kullan ruskeaksi uunissa grillivastusten alla. Jäämocha:
    Valuta espresso. Mittaa suklaakastike, jääpalat ja maitoa isoon lasiin.
    Kun espresso on valmis, kaada se maidon päälle ja sekoita nopeasti.
    Nauti pillillä. Frappe: Valuta espresso. Jos käytät sokeria
    makeutuksena, lisää sokeri espressoon ja sekoita. Mittaa jäämurska ja
    maito blenderiin (lisää tässä vaiheessa makusiirappi, jos käytät sitä
    makeutukseen). Kaada päälle myös espresso ja käynnistä blenderi. Kun
    juoman rakenne on tasainen, kaada se korkeaan lasiin ja nauti pillillä.
    Reseptit: Lari Järnefelt

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit