Mainokset

Reseptit sanoilla ‘falafelit’

Falafelit ja lisukkeet

Resepti: Falafelit ja lisukkeet

Ainekset

  • Falafelit eli mausteiset kasvispallerot:
  • 4 dl säilykekikherneitä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl vehnäleseitä
  • 1 iso sipuli
  • 3 tl kuivattua persiljaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapipurirouhetta
  • 1 muna
  • öljyä paistamiseen
  • tarjoiluun pitaleipiä
  • Hummus – dippitahna:
  • 2 dl säilöttyjä kikherneitä
  • 3 rkl tahinitahnaa
  • 0,5 sitruunan mehua
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus chilijauhetta
  • suolaa
  • Kurkku-tomaattisalsa:
  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • nippu tuoretta minttua
  • kastike:
  • oliiviöljyä
  • punaviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria

  1. Falafelit eli mausteiset kasvispallerot: Hienonna kikherneet
    tehosekoittimessa hienoksi. Silppua valkosipulit, sipuli ja persilja.
    Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyöritä taikinasta palloja.
    Kuumenna korkeareunaisessa pannussa reilusti öljyä ja paista pallerot
    kauniin värisiksi miedolla lämmöllä. Tajoile falafelit pitaleivän
    sisässä hummustahnan ja tomaatti-kurkkusalsan kanssa. Hummus-
    dippitahna: Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää
    oliiviöljyä niin paljon että tahna on löysähköä. Tarjoile falafelien
    kanssa. Kurkku-tomaattisalsa: Kuutioi kurkku, tomaatti ja sipuli.
    Hienonna joukkoon minttu. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salsan
    päälle. Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala
Mainokset
Sivut