Mainokset

Reseptit sanoilla ‘fasaani’

Omena-rosmariinimarinoitu fasaani

Resepti: Omena-rosmariinimarinoitu fasaani

  • 3 kpl hapokasta omenaa
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 sipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl valkoviini-balsamietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria
    1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi toinen omena. Hienonna
      rosmariini ja spuli. Soseuta toinen omena monitoimikoneessa. Lisää
      joukkoon rosmariini, valkoviini, balsamiviinietikka, sokeri, suola ja
      pippuri. Lisää soseeseen hienonnettu sipuli ja omenakuutiot. Ota puolet
      marinadista kastikkeeksi. laita rintafileet loppuun marinadiin ja jätä
      ne maustumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Paista rintafileet
      parilalla tai paistinpannulla molemmin puolin, kunnes lihasnestettä
      nousee hieman lihan pinnalle. Tarjoa fasaanin kanssa
      maa-artisokkapyreetä ja haudutettuja punajuuria. (reseptit täältä)

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Kirsikkapuiston fasaani

    Resepti: Kirsikkapuiston fasaani

    Ainekset

    • 1 kpl fasaani , esikäsiteltynä
    • 2 tl suolaa
    • 0,3 tl valkopippuria
    • 0,3 tl inkivääriä
    • 150 g tuoreita kirsikoita
    • 2 rkl voita
    • 2 rkl silputtua persiljaa
    • 2-3 dl kanalientä
    • 0,5 prk ranskankermaa
    • 0,5-1 tl kirveliä

    1. Hiero mausteet fasaanin pintaan. Täytä kirsikoilla ja
      persiljalla.Sulata voi uunipannulla ja kieräytä lintu voissa. Aseta
      rintapuoli ylöspäin pannulle ja lisää hiukan vettä. Paista 225 asteessa
      kunnes lintu saa väriä. Alenna lämpö 175 asteeseen ja jatka
      paistamista. Paistoaika on noin suunnilleen 1,5-2 tuntia. Valele lintua
      välillä kanaliemellä. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen 0,5 purkkia
      ranskankermaa mausta kastike kirvelillä. Leikkaa fasaani tarjolle.
      Tarjoa lisänä esm. pariisinperunoita, herukkahyytelöä ja
      tuoresalaattia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Fasaani uunissa resepti ja ruokaohje

    * 1 kpl hyvin riiputettua isohkoa fasaania
    * 8 kpl rosmariininoksaa
    * 200 g savupekonia
    * suolaa, pippuria
    * 2 rkl Voita paistamiseen
    * 1 kpl omenaa
    * 1 dl viinirypäleitä
    * 1.5 dl kuutioitua vaaleaa leipää
    * 1 rkl calvadosta
    Fasaani uunissa 4 Annosta
    Kuori ja pilko omena kuutioiksi. Viipaloi viinirypäleet. Sekoita nämä
    leipien ja calvadoksen kanssa.
    Huuhtele ja kuivaa fasaani. Hiero pintaan ja sisään suolaa,
    mustapippuria ja kahden rosmariinin lehdet. Ruskista nopeasti voilla ja
    kuumalla pannulla paistaen.
    Täytä fasaani omena-viinirypäletäytteellä. Peitä lintu pekonilla ja
    kiinnitä ne tikuilla tai sitomalla. Peitä rosmariinin oksilla.
    Paista fasaani 175- asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Lintua voi
    valella puolessavälin pohjalle kertyneellä liemellä, mutta pekonit
    kyllä suojaavat kuivumiselta.
    Anna hetken jäähtyä, poista tikut tai nyöri. Nostetaan kokonaisena
    pöytään, missä taitava veitsenkäsittelijä pilkkoo ja jakaa annokset
    kaikille, pekonitkin ovat syötäviä. Jaa myös jokaiselle pala täytettä.
    Tarjotaan perunoiden ja calvados-, kirsikka- tai appelsiinikastikkeen
    kera.
    * Fasaani uunissa Juuri uunista nostettuna
    Resepti: Fasaani uunissa 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit