Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gluteeniton’

GLUTEENITON OMENAPIIRAKKA resepti

Ainekset
100 G margariinia
1,5 DL sokeria
2 KPL Munia
3 DL GL. JAUHOJA
2 TL leivinjauhetta
2 KPL Omenia
2-3 DL jugurttia
0,5 DL sokeria
1 kpl Munia
3 tl kanelia
Ohjeet
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat hyvin sekoittaen. Lisää
jauho-leivinjauheseos ja levitä taikina rasvattuun vuokaan reunoille
saakka.
Laita vuoka kylmään täytteitten valmist. ajaksi.
Vatkaa muna jugurtin joukkoon (jugurtti esim. 40% mansikkajugurttia).
Lisää sokeri ja halutessa myös vaniljasok. 1 tl. Levitä seos taikinan
päälle.
Kuutioi kuoritut omenat ja ripottele pinnalle, kaneli ja sokeria
viimeksi. Paista 200 ast. n. 30 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Mausteinen banaanikakku (luontaisesti gluteeniton) resepti

Ainekset
2 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 banaania soseena
1 dl maitoa(soijajuomaa)
3 dl vaaleaa jyttejauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kaardemummaa
1 1/2 dl sulatettua marg./voita tai öljyä
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja sooda sekä kaardemumma
jauhoihin ja lisää munavaahtoon vuorotellen rasvan ja maidon kanssa.
Lisää viimeiseksi banaanisose. Kaada taikina voideltuun ja (esim.
kauraleseillä tai muilla ehdottomasti gluteenittomilla jauhoilla)
jauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa n. 1tunti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Aprikoosikakku gluteeniton resepti

Ainekset
2 dl voita
2 dl sokeria
3 kpl munaa
2 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tlk säilykeaprikooseja
Ohjeet
Voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.Sekoita jauhot
keskenään ja lisää taikinaan.Kaada taikina noin 20 cm
irtoreunavuokaan.Lisää valutetut lohkotut aprikoosit painellen
taikinaan. Saa jäädä osa näkyviin. Paista noin tunti ja kokeile.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Gluteeniton Patonki resepti

Ainekset
75 g voita tai margariinia
3 dl vettä
½ pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
½ kg Gluteenittomia jauhoja(mieluummin leipäjauhoja)
1 kananmuna voiteluun
Ohjeet
1. Ota jauhoista n.1 ½ dl erikseen jaa säästä se taikinan alustamista
varten. Sulata rasva, lisää vesi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Murenna nesteen joukkoon hiiva, lisää suola ja jauhot. Sekoita
tasaiseksii taikinaksi. Anna nousta n.30 min lämpimässä.
2. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia, leikkaa niiden
pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 min, voitele
munalla.
Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia
VALKOSIPULIPATONGIN SAAT SEKOITTAMALLA VALKOSIPULIN KYNNEN 2
RUOKALUSIKALLISEEN VOITA JA LISÄÄMÄLLÄ SITÄ PATONGIN VIILTOIHIN.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

helppo pizzapohja (gluteeniton) resepti

Ainekset
2 pellillistä
3 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
suolaa
2 tl sokeria
6,5 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
loraus Oliiviöljyä (tai vastaavaa)
Tomaatti pyre
500 g juustoa
pizzamauste
Ohjeet
Alunperin löysin kivan pizzaohjeen (tosin vehnäjauhoilla tehtävän)
Valion sivuilta, mutta monen teko kerran jälkeen on ohje muokkautunut
sopivaksi ja gluteenittomastakin pizzasta saa taivaallisen hyvää ja
helposti ilman miljoonaa eri jauhoa ja ihme aineita.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Keitä aluksi vettä esim. vedenkeittimessä ja laita kulhoon 3 dl. Mittaa
joukkoon hiiva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää 2 tl sokeria ja suolaa
oman maun mukaan.
Sekoita joukkoon jauhot, taikinan käydessä paksummaksi kannattaa
vaivata käsin. Lopuksi sekoita taikinaan öljy.
Voit jättää taikinan hetkeksi odottelemaan ja valmistella vaikkapa
täytteet helposti saataville.
Kaulitse taikina leivinpaperin päällä melko ohueksi ja levitä tomaatti
pyre ja sitten täytteet. Päälle juustoa ja pizzamaustetta.
Paista uunissa n. 10-12 min, että juusto on hieman ruskistunut.
Kuvan pizzoihin laitoin täytteeksi 1ps kinkku kuutioita sekä 1rasia
miedosti savustettuja pekoni kuutioita ja toiseen pellilliseen tuli 2
prk tonnikalaa paloina öljyssä ja pilkoin 1 tomaatin sopiviksi
paloiksi.
Vielä voi korvata juuston laktoosittomalla, itse käytin nyt
vähälaktoosista. =)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Porkkanaleipä Gluteeniton Koneella resepti

Ainekset
2 1/2 dl vettä
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
n.1/2 tl suolaa
1-2 tl yrttisekoitus maustetta
4 dl vähäproteiinipitoista leipäjauhoseosta
1 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
2 tl kuivahiivaa
Ohjeet
Käytä ainesten sekoittamiseen eri kulhoa. Mittaa aineet kulhoon.
Sekoita aineet hyvin keskenään ja siirrä taikina leipäkoneen
paistovuokaan. (sekoittaja pitää olla paikoillaan).
Valitse mieluiten pikaohjelma ja käynnistä välittömästi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Gluteeniton vuokaleipä resepti

Ainekset
8 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
3 kpl porkkanaa
8 dl Karkeaa jauhoseosta (gluteeniton)
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g sulatettua margariinia tai voita
ripaus seesaminsiemeniä
Ohjeet
Lietä hiiva kädenlämpöiseen (+42) veteen. Lisää suola ja siirappi,
kuori ja raasta porkkanat. Sekoita porkkanat veteen.
Lisää margariini. Lisää jauhot vähitellen.
Taikinasta tulee 2 leipää. Jaa taikina kahteen osaan ja laita vuokiin.
Anna taikinan kohota vuoassa noin 30 minuuttia. Laita leipien päälle
seesaminsiemeniä.
Uuni 200 asteeseen, anna leipien olla uunissa noin 35 minuuttia
(leivinuunissa 225 astetta ja 25-30 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Gluteeniton porkkanasipulipiiras resepti

Ainekset
6-8 porkkanaa
2 sipulia
2 dl vettä
11 g kuivahiivaa
4 dl riisijauhoja
1-2 tl PanSuolaa
n. 4 rkl Keiju maidotonta juoksevaa margariina
Hieman valkopippuria
Ohjeet
Keitä porkkanat kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja soseuta. Pilko
1sipuli pieniksi kuutioksi ja ruskista hetken aikaa paistinpannulla
keiju margariinilla. Sekoita sipulikuutiot porkkanasoseeseen. Mittaa
kulhoon vesi ja hiiva, sekoita ja lisää porkkanasipuli soossiin. Lisää
jauhot, suola ja valkopippuri. Kaada ja levitä taikina vuokaan jonka
päällä on leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperin reunat. Leikkaa sipuli
renkaiksi ja paista n.5min keijussa. Laita renkaat piiraan päälle ja
paista uunissa 225asteessa n.25min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Gluteeniton tomaattipiiras resepti

Ainekset
1 Kpl 390g Purkki valkosipulitomaattimurskaa
2 dl vettä
11 g kuivahiiva
Maun mukaan oliiveja
1 rkl oliiviöljyä
Maun mukaan Jalapenoja
n.2 tl suolaa
n.5 dl maissiryynejä (polenta)
Maun mukaan Oreganoa
Ohjeet
Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää öljy, suola ja
tomaattimurska. Lisää sen jälkeen pikku hiljaa sekoittaen maissiryynit.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle piirakkavualle. Leikkaa
leivinpaperin reunat. Laita piiraan päälle oliveja ja jalapenoja ja
paista uunin keskitasolla 225asteessa n.25min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Luomukaskinaurislaatikko(maidoton ja gluteeniton) resepti

Ainekset
1 kg luomukaskinauriita (sodankylästä petri sinkkosen viljelemiä) saa
esim.
Ruohonjuuresta tai viljelijältä suoraan tilattuna
( ripaus valkopippuria)
1 l vettä
50 g vehnänalkioöljyä tai (haluamaasi rasvaa)
1 tl suolaa
siirappia maun mukaan
Ohjeet
* Kuori,huuhdo ja paloittele nauriit pieniksi.
* Kiehauta vesi kattilassa ja lisää nauriinpalat.
* Anna niiden kiehua miedolla kämmöllä tiiviin kannen alla pehmeiksi.
* Kaada keitinvesi pois ja survo nauriit soseiksi ja mausta suolalla,
siirapilla,vehnänalkioöljyllä tai haluamallasi rasvalla, voit
lisätä myös hiukan valkopippuria jos tahdot.
* Voitele tulekestävä vuoka ja kaada naurissose siihen.
* Hauduta naurislaatikkoa miedolla noin.100 asteen lämmöllä useita
tunteja noin 4-6 tuntia ja lopuksi voit kääntää uunin lämmön 175
asteeseen ja ruskistaa kauniin rusehtavaksi pinnasta.
* (Ps.Päälle voi sirotella myös hiukan korppujauhoja ja rasvaa ennen
ruskistamista)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit