Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gluteeniton’

Gluteeniton Kahvikakku resepti

Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1½ dl perunajauhoja
1½ dl maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
VUOKAAN: kookoshiutaleita
Ohjeet
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeiksi ja lisää munat yksitellen samalla
hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän lävitse taikinaan samalla
sekoittaen varovasti.
Lisää sitruunan mehu ja kuori, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada voideltuun ja kookoshiutaleilla”jauhotettuun” kakkuvuokaan
Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Gluteeniton Marjatorttu resepti

Ainekset
POHJA:
1 muna
1 dl sokeria
½ dl maitoa tai appelsiinimehua
25 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl Guteenittomia jauhoja(Karkeampi versio)
Täyte:
2 rkl kiinteää marjahilloa tai omenamarmeladia
3/4 dl pakastemarjoja
2 dl laimeaa marja-tai hedelmämehua
1 dl hyytelösokeria
Ohjeet
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää loput aineeet ja sekoita
taikina tasaiseksi. Voitele ø25 cm piirakkavuoka ja jauhota se
kookoshiutaleilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina
vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.30 min.
2. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo tai marmeladi sekä jäiset marjat.
Kuumenna mehu, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna sokeriliemen
jäähtyä1-2 min ja lusikoi se sitten marjojen päälle. Jäähdytä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Gluteeniton Patonki resepti

Ainekset
75 g voita tai margariinia
3 dl vettä
½ pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
½ kg Gluteenittomia jauhoja(mieluummin leipäjauhoja)
1 kananmuna voiteluun
Ohjeet
1. Ota jauhoista n.1 ½ dl erikseen jaa säästä se taikinan alustamista
varten. Sulata rasva, lisää vesi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Murenna nesteen joukkoon hiiva, lisää suola ja jauhot. Sekoita
tasaiseksii taikinaksi. Anna nousta n.30 min lämpimässä.
2. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia, leikkaa niiden
pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 min, voitele
munalla.
Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia
VALKOSIPULIPATONGIN SAAT SEKOITTAMALLA VALKOSIPULIN KYNNEN 2
RUOKALUSIKALLISEEN VOITA JA LISÄÄMÄLLÄ SITÄ PATONGIN VIILTOIHIN.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 resepti ja ruokaohje

* 100 g juoksevaa marg
* 1 dl sokeria
* 100 g tummaa suklaata
* 1 dl rusinoita
* 1 dl maissijauhoja
* 1 dl perunajauhoja
* 4 rkl cacao-jauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 2 kpl kananmunia

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 Annosta

-Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja lisätään rusinat, sekoitetaan
-Kuumennetaan marg. lisätään sokeri ja hämmennetään niin, että sokeri
sulaa, kaadetaan suklaa-rusina sekaan ja jätetään jäähtymään

Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen

-Sekoitetaan kuivat aineet keskenään

-Vaahdotetaan kananmuna, siivilöidään kuivat aineet ja sekoitetaan.
Lisätään myös rasva-suklaa -seos

Nostetaan muffinsivuoka uuniritilän päälle niin helpottaa uuniin
laittoa

-Nostellaan taikina vuokiin ja paistetaan 15-20 min

(älyttömästi jäin kaipaamaan valkosuklaa- tai vaniljakastiketta, ehkä
sitä teenkin)
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Sulatetaan suklaa ja
lisätään siihen rusinat
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Rasvassa sulatetaan
sokeri

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Resepti: Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

  • 200 g maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 kypsää banaania
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl riisi- tai quinoajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl omenamehua
  • kostutukseen:
  • 0,5 dl omenamehua
  • täyte:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • koristeluun:
  • vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
  • samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
  • marjoja tai hedelmiä
    1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
      keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa
      taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja
      paistat kaksi kerrosta erikseen. Paista175 asteisessa uunissa noin
    2. 5-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku.
      Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Vinkki:
      Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat
      sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa kun kokoat sitä,
      jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa
      pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen
      tarjoilua! Valmistusaika: 2 h Annos 671 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut

    Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

    Resepti: Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

    Ainekset

    • Parapähkinä-linssimuhennos:
    • 1 sipuli
    • 1 valkosipuli
    • 2 rkl öljyä
    • 1 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 tl kanelia
    • 1 tl chilijauhetta
    • suolaa
    • 1 prk tomaattimurskaa
    • 2 dl kasvislientä
    • 2 dl punaisia linssejä
    • 100 g Reilun kaupan parapähkinä-aprikoosisekoitusta
    • lisäksi Reilun kaupan täysjyväriisiä
    • Gluteeniton mausteleipä:
    • 6 dl riisijauhoa
    • 4 dl Reilun kaupan quinoajauhoa
    • 1 ps kuivahiivaa n. 11 g
    • 2 tl jeeraa
    • 1 tl fenkolia
    • 1 tl jauhettua korianteria
    • 2 tl kurkumaa
    • 1 tl hienoa merisuolaa
    • 4,5 dl lämpöistä vettä
    • 0,5 dl öljyä
    • 1 dl Reilun kaupan cashewpähkinöitä hieman murskattuna
    • Reilun kaupan hunajaa voiteluun

    1. Parapähkinä-linssimuhennos: Hienonna sipulit. Kuullota niitä ja
      mausteita tilkassa öljyä hetki. Lisää nesteet, linssit ja
      parapähkinä-aprikoosisekoitus. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20-30
      min. Lisää halutessasi suolaa oman maun mukaan. Tarjolle Reilun kaupan
      täysjyväriisiä. Gluteeniton mausteleipä: Sekoita kuivat aineet ja
      mausteet keskenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaksi. Lisäile
      pikkuhiljaa öljyä joukkoon ja cashewpähkinäpaloja. Jätä taikina
      nousemaan liinan alle puoleksi tunniksi. Vaivaa taikinasta leipävuokaan
      sopiva malli ja nosta vuokaan. Voitele pinta hunajalla. Paista 200
      asteisessa uunissa 30-40 min. ! Jauhojen määrä riippuu paljon
      ilmankosteudesta, joten lisäile jauhoja tarpeen mukaan lisää jos tuntuu
      siltä. Reseptit: Alex Nurmi Reseptit mukaeltu Marianne Kiskolan
      kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, Tammi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Gluteeniton makaronilaatikko resepti ja ruokaohje

    * 400 g gluteenitonta makaronia ( kypsentämätöntä )
    *
    * munamaito:
    * 7 dl lihalientä
    * tai
    * 7 dl riisimaitoa ( maitoa )
    * 1,5-2 tl suolaa
    * 3 munaa
    * 0,5 tl maustepippuria
    * ripaus currya
    Gluteeniton makaronilaatikko 4 Annosta
    Keitä makaronit lähes kypsiksi väljässä vedessä ( n. 8 min. ). Kaada
    vesi pois ja huuhtele tarvittaessa. Laita makaronit voideltuun
    uunivuokaan.
    Sekoita munamaito. Kaada makaronien päälle. Pinnalle voi laittaa pieniä
    rasvanokareita ja gluteenittomia korppujauhoja.
    Paista 175 asteessa keskitasolla 45 min.
    Ohje Heli Murro.
    Resepti: Gluteeniton makaronilaatikko 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Kalakastike ja riisiä gluteeniton

    Resepti: Kalakastike ja riisiä gluteeniton

    Ainekset

    • 400 g pakastekalaa (sei ym.)
    • 2 dl kookos- tai soijakermaa
    • 2 rkl kuivattua ruohosipulia
    • vettä
    • suolaa
    • sitruunapippuria
    • tilliä
    • jasminriisiä porukan suuruuden mukaan

    1. Laita pannu kuumenemaan. Käytä paistamiseen margariinia tai voita, jos
      voi käy. Laita jäinen tai osittain sulanut kala pannulle. Sulattele
      kala ja pilko se pieneksi silpuksi. Lisää kalaan hiukan vettä sekä
      ruohosipuli ja muut mausteet. Voit myös käyttää kalafondia tai
      kalaliemikuutiota makusi mukaan. Lisää kookos- tai soijakerma ja anna
      hautua n. 10 min. Tarjoile jasminriisin ja tuoresalaatin kanssa.
      Gluteeniton ja maidoton herkku!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton… resepti ja ruokaohje

    * POHJA
    * 100 g kasvirasvaa esim. sininen keiju 70%
    * 1 dl sokeria
    * 2 rkl omenasosetta
    * n.3 dl semper Fin mix hieno jauhoseos
    * 1 tl leivinjauhetta
    * TÄYTE
    * 1 rkl maizenaa
    * n.4 dl mustikoita pakasteesta tai tuoreita
    * 2 rkl sokeria
    * muruseos
    * n. 25 g kasvirasvaa
    * n. ½ dl sokeria
    * n. ½ dl Semper hieno jauhoseos
    * (vaniljasokeria)
    Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton…
    Sekoita rasva ja sokeri esim. vatkaimen kanssa, lisää omenasose ja
    juhot joihin olet sekoitanut leivinjauheen, sekoita. Levitä taikina
    kasvirasvalla voidellun vuoan pohjalle.
    Sekoita pakastemustikoihin hieman sokeria ja maizenaa, ripottele
    mustikat taikinan pinnalle.
    Tee muruseos kasvirasvaa, sokerista ja Semper jauhoseoksesta, (mausta
    ripauksella vaniljasokeria). Ripottele muruseos mustikoiden pinnalle.
    Paista piirakkaa n. 30 min. uunin lämpö n. 200 ast.
    Tarjoa esim. Tofu-jäätelön kanssa.
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton…
    Resepti: Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton…

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jalkiruoka

    Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

    Resepti: Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

    Ainekset

    • Vuokaleipä:
    • 6 dl vettä
    • 1 rkl psylliumkuorijauhetta
    • 3 rkl pellavansiemeniä
    • 3 rkl auringonkukansiemeniä
    • 1 tl suolaa
    • 1 dl kaura- tai tattarihiutaleita
    • 1 pss kuivahiivaa
    • 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
    • 3 dl tummaa – tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
    • 0,5 dl sulatettua margariinia
    • Teeleivät:
    • 2 dl kaurahiutaleita
    • 2,5 dl tummaa – tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 0,5 tl suolaa
    • 2 tl sokeria
    • 0,5 dl öljyä
    • 2 dl maitoa
    • 1 raastettu omena

    1. Rouheinen vuokaleipä: Voitele 1,5 litran leipävuoka ja ripottele
      auringonkukan- ja pellavansiemeniä vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita
      kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan– ja
      auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä suola,
      hiutaleet, kuivahiiva ja jauhoseokset keskenään. Sekoita jauhoseos ja
      sulatettu margariini sähkövatkaimen avulla taikinaan. Täytä leipävuoka
      taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 180-asteisessa
      uunissa noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki
      ennen kumoamista. Omena-kaurateeleivät: Sekoita kuivat aineet
      keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito ja omenaraaste. Sekoita taikina
      tasaiseksi. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
      Muotoile jauhotetuin käsin ohuehkoiksi teeleiviksi (halkaisija n. 10
      cm). Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Reseptit: Satu
      Kettunen/ Uudenmaan Keliakiayhdistys

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    letut
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit