Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gluteeniton’

helppo pizzapohja (gluteeniton) resepti

Ainekset
2 pellillistä
3 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
suolaa
2 tl sokeria
6,5 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
loraus Oliiviöljyä (tai vastaavaa)
Tomaatti pyre
500 g juustoa
pizzamauste
Ohjeet
Alunperin löysin kivan pizzaohjeen (tosin vehnäjauhoilla tehtävän)
Valion sivuilta, mutta monen teko kerran jälkeen on ohje muokkautunut
sopivaksi ja gluteenittomastakin pizzasta saa taivaallisen hyvää ja
helposti ilman miljoonaa eri jauhoa ja ihme aineita.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Keitä aluksi vettä esim. vedenkeittimessä ja laita kulhoon 3 dl. Mittaa
joukkoon hiiva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää 2 tl sokeria ja suolaa
oman maun mukaan.
Sekoita joukkoon jauhot, taikinan käydessä paksummaksi kannattaa
vaivata käsin. Lopuksi sekoita taikinaan öljy.
Voit jättää taikinan hetkeksi odottelemaan ja valmistella vaikkapa
täytteet helposti saataville.
Kaulitse taikina leivinpaperin päällä melko ohueksi ja levitä tomaatti
pyre ja sitten täytteet. Päälle juustoa ja pizzamaustetta.
Paista uunissa n. 10-12 min, että juusto on hieman ruskistunut.
Kuvan pizzoihin laitoin täytteeksi 1ps kinkku kuutioita sekä 1rasia
miedosti savustettuja pekoni kuutioita ja toiseen pellilliseen tuli 2
prk tonnikalaa paloina öljyssä ja pilkoin 1 tomaatin sopiviksi
paloiksi.
Vielä voi korvata juuston laktoosittomalla, itse käytin nyt
vähälaktoosista. =)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Porkkanaleipä Gluteeniton Koneella resepti

Ainekset
2 1/2 dl vettä
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
n.1/2 tl suolaa
1-2 tl yrttisekoitus maustetta
4 dl vähäproteiinipitoista leipäjauhoseosta
1 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
2 tl kuivahiivaa
Ohjeet
Käytä ainesten sekoittamiseen eri kulhoa. Mittaa aineet kulhoon.
Sekoita aineet hyvin keskenään ja siirrä taikina leipäkoneen
paistovuokaan. (sekoittaja pitää olla paikoillaan).
Valitse mieluiten pikaohjelma ja käynnistä välittömästi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Gluteeniton vuokaleipä resepti

Ainekset
8 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
3 kpl porkkanaa
8 dl Karkeaa jauhoseosta (gluteeniton)
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g sulatettua margariinia tai voita
ripaus seesaminsiemeniä
Ohjeet
Lietä hiiva kädenlämpöiseen (+42) veteen. Lisää suola ja siirappi,
kuori ja raasta porkkanat. Sekoita porkkanat veteen.
Lisää margariini. Lisää jauhot vähitellen.
Taikinasta tulee 2 leipää. Jaa taikina kahteen osaan ja laita vuokiin.
Anna taikinan kohota vuoassa noin 30 minuuttia. Laita leipien päälle
seesaminsiemeniä.
Uuni 200 asteeseen, anna leipien olla uunissa noin 35 minuuttia
(leivinuunissa 225 astetta ja 25-30 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 resepti ja ruokaohje

* 100 g juoksevaa marg
* 1 dl sokeria
* 100 g tummaa suklaata
* 1 dl rusinoita
* 1 dl maissijauhoja
* 1 dl perunajauhoja
* 4 rkl cacao-jauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 2 kpl kananmunia

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 Annosta

-Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja lisätään rusinat, sekoitetaan
-Kuumennetaan marg. lisätään sokeri ja hämmennetään niin, että sokeri
sulaa, kaadetaan suklaa-rusina sekaan ja jätetään jäähtymään

Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen

-Sekoitetaan kuivat aineet keskenään

-Vaahdotetaan kananmuna, siivilöidään kuivat aineet ja sekoitetaan.
Lisätään myös rasva-suklaa -seos

Nostetaan muffinsivuoka uuniritilän päälle niin helpottaa uuniin
laittoa

-Nostellaan taikina vuokiin ja paistetaan 15-20 min

(älyttömästi jäin kaipaamaan valkosuklaa- tai vaniljakastiketta, ehkä
sitä teenkin)
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Sulatetaan suklaa ja
lisätään siihen rusinat
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Rasvassa sulatetaan
sokeri

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Resepti: Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

  • 200 g maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 kypsää banaania
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl riisi- tai quinoajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl omenamehua
  • kostutukseen:
  • 0,5 dl omenamehua
  • täyte:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • koristeluun:
  • vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
  • samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
  • marjoja tai hedelmiä
    1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
      keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa
      taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja
      paistat kaksi kerrosta erikseen. Paista175 asteisessa uunissa noin
    2. 5-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku.
      Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Vinkki:
      Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat
      sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa kun kokoat sitä,
      jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa
      pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen
      tarjoilua! Valmistusaika: 2 h Annos 671 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Gluteeniton kääretorttu resepti ja ruokaohje

    * 4 kpl kananmunaa
    * 3 dl sokeria
    * 2½ dl maizena jauhoja
    * 1½ tl leivinjauhetta
    * 2 rkl maitoa/kermaa/vettä
    *
    * 3 dl Kermaa (kovaksi vatkattua)
    * 1½-2 dl Lakkahilloa / Appelsiinimarmeladia
    Gluteeniton Kääretorttu 12 Annosta
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi .Lisää jauhot ja maito.
    Laadi pellille joka kohtaan ja paista uunissa 175-200 n.8-10 minuuttia
    lisää täyte ekaks hillo ja sitten kerma kääri rullalle.
    Anna kääretortun olla jääkaapis 2 päivää ennenkuin syöt , niin että
    Hillo imeytyy ja tortusta tulee maukasta!!
    * Gluteeniton Kääretorttu
    Resepti: Gluteeniton kääretorttu 12 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Gluteeniton herkkusienikastike

    Resepti: Gluteeniton herkkusienikastike

    Ainekset

    • 1 rasia tuoreita herkkusieniä
    • 2 dl vettä ja pikku muru lihaliemitiivastettä
    • 2 dl kermaa
    • mausteita mm suolaa, valkopippuria,jauh. paprikaa
    • Maizena, suuruste vaaleille kastikkeille

    1. Huuhtele herkkusienet kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Pilko
      herkkusienet ”siivuiksi” ja ruskista pannulla. Kuumenna vesi,jossa on
      pikku nokare lihaliemitiivistettä. Kun seos kiehuu, siirrä kasari pois
      levyn päältä ja suurusta Maizenan suurusteella. Lisää joukkoon kerma ja
      sekoita vatkaimella. laita kasari takaisin levylle , hieman lämpöä
      vähentämällä. Lisää joukkoon herkkusienet. Mausta mielesi mukaan mm
      valkopippurilla, suolalla, paprikajauheella. Ota levyltä virta pois ja
      anna hetken vielä olla levyllä, sekoita,ettei pala pohjaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana

    Gluteeniton mustikkapiirakka resepti ja ruokaohje

    * 200 g leivontamargariinia
    * 1- 2 dl sokeria
    * 2 kpl kananmunia
    * 6 dl gluteenittomia jauhoja
    * 2 tl leivinjauhetta
    * 1 tl vaniljasokeria
    * Täyte:
    * 6 dl mustikoita
    * 0.5 dl sokeria
    * 2 rkl perunajauhoja
    * 1 tl vaniljasokeria
    GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA 9 Annosta
    Sekoita kuivat aineet keskenään,
    Nypi pehmyt margariini jauhoihin ja lisää kananmunat, sekoita
    tasaiseksi taikinaksi.
    Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ( 20x30sm).
    Sekoita täyteaineet keskenään. Riko mustikoita vähän.
    Levitä täyte taikinan päälle ja laita paistumaan 200c asteiseen uuniin
    puoleksi tunniksi.
    * GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA
    * GLUTEENITON MUSTIKKAPIIRAKKA
    Resepti: Gluteeniton mustikkapiirakka 9 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Gluteeniton vuokaleipä

    Resepti: Gluteeniton vuokaleipä

    Ainekset

    • 1 dl vettä
    • 1 tl suolaa
    • 2 dl kermaviiliä
    • 15 g hiivaa
    • 1 dl maissijauhoja
    • ½ dl perunajauhoja
    • 3-4 dl tattarijauhoja
    • 2 rkl ruokaöljyä

    1. Voitele leipävuoka tai pyöreä kakkuvuoka öljyllä. Sekoita vesi,suola ja
      kermaviili ja lisää muut aineet. Sekoita käsivatkaimella, niin että
      taikinasta tulee tasaista ja kuohkeaa. Kaada vuokaan ja paista 200`c n.
    2. 0 min.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta

    Gluteeniton pannukakkurulla

    Resepti: Gluteeniton pannukakkurulla

  • 3-4 dl gluteenittomia jauhoja
  • 6 dl maitoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kananmunaa
  • 50 g margariinia sulatettuna
  • 1 dl maitorahkaa
  • ½-1 rasia tuorejuustoa esim valkosipuli
  • 2 sipulia
  • 500 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhelihamaustetta
    1. Sekoita jauhot ja puolet maidosta.Vatkaa joukkoon munat, loppu maito,
      puristetutu valkosipulin kynnet ja sulatettu rasva. Paista pellillä
    2. 00`c noin 30 min. Ruskista täytettä varten jauheliha ja lisää sipuli.
      Lisää tuorejuusto ja anna hautua hetki. Lisää mausteet ja lopuksi
      maitorahka. Levitä täyte pannukakkulevylle ja kääri rullalle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paahtoleipa
    Mainokset
    Sivut