Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gluteeniton’

Gluteeniton Kahvikakku resepti

Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1½ dl perunajauhoja
1½ dl maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
VUOKAAN: kookoshiutaleita
Ohjeet
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeiksi ja lisää munat yksitellen samalla
hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän lävitse taikinaan samalla
sekoittaen varovasti.
Lisää sitruunan mehu ja kuori, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada voideltuun ja kookoshiutaleilla”jauhotettuun” kakkuvuokaan
Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Gluteeniton Marjatorttu resepti

Ainekset
POHJA:
1 muna
1 dl sokeria
½ dl maitoa tai appelsiinimehua
25 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl Guteenittomia jauhoja(Karkeampi versio)
Täyte:
2 rkl kiinteää marjahilloa tai omenamarmeladia
3/4 dl pakastemarjoja
2 dl laimeaa marja-tai hedelmämehua
1 dl hyytelösokeria
Ohjeet
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää loput aineeet ja sekoita
taikina tasaiseksi. Voitele ø25 cm piirakkavuoka ja jauhota se
kookoshiutaleilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina
vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.30 min.
2. Levitä jäähtyneelle pohjalle hillo tai marmeladi sekä jäiset marjat.
Kuumenna mehu, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Anna sokeriliemen
jäähtyä1-2 min ja lusikoi se sitten marjojen päälle. Jäähdytä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Gluteeniton Patonki resepti

Ainekset
75 g voita tai margariinia
3 dl vettä
½ pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
½ kg Gluteenittomia jauhoja(mieluummin leipäjauhoja)
1 kananmuna voiteluun
Ohjeet
1. Ota jauhoista n.1 ½ dl erikseen jaa säästä se taikinan alustamista
varten. Sulata rasva, lisää vesi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Murenna nesteen joukkoon hiiva, lisää suola ja jauhot. Sekoita
tasaiseksii taikinaksi. Anna nousta n.30 min lämpimässä.
2. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia, leikkaa niiden
pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 min, voitele
munalla.
Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia
VALKOSIPULIPATONGIN SAAT SEKOITTAMALLA VALKOSIPULIN KYNNEN 2
RUOKALUSIKALLISEEN VOITA JA LISÄÄMÄLLÄ SITÄ PATONGIN VIILTOIHIN.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 resepti ja ruokaohje

* 100 g juoksevaa marg
* 1 dl sokeria
* 100 g tummaa suklaata
* 1 dl rusinoita
* 1 dl maissijauhoja
* 1 dl perunajauhoja
* 4 rkl cacao-jauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 2 kpl kananmunia

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 Annosta

-Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja lisätään rusinat, sekoitetaan
-Kuumennetaan marg. lisätään sokeri ja hämmennetään niin, että sokeri
sulaa, kaadetaan suklaa-rusina sekaan ja jätetään jäähtymään

Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen

-Sekoitetaan kuivat aineet keskenään

-Vaahdotetaan kananmuna, siivilöidään kuivat aineet ja sekoitetaan.
Lisätään myös rasva-suklaa -seos

Nostetaan muffinsivuoka uuniritilän päälle niin helpottaa uuniin
laittoa

-Nostellaan taikina vuokiin ja paistetaan 15-20 min

(älyttömästi jäin kaipaamaan valkosuklaa- tai vaniljakastiketta, ehkä
sitä teenkin)
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Sulatetaan suklaa ja
lisätään siihen rusinat
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Rasvassa sulatetaan
sokeri

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Resepti: Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

  • 200 g maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 kypsää banaania
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl riisi- tai quinoajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl omenamehua
  • kostutukseen:
  • 0,5 dl omenamehua
  • täyte:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • koristeluun:
  • vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
  • samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
  • marjoja tai hedelmiä
    1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
      keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa
      taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja
      paistat kaksi kerrosta erikseen. Paista175 asteisessa uunissa noin
    2. 5-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku.
      Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Vinkki:
      Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat
      sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa kun kokoat sitä,
      jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa
      pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen
      tarjoilua! Valmistusaika: 2 h Annos 671 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Houkutteleva mansikkatorttu gluteeniton

    Resepti: Houkutteleva mansikkatorttu gluteeniton

    Ainekset

    • 5 dl gluteenitonta mysliä
    • 150 g voita sulatettuna
    • 8 liivatetta
    • ½ dl vettä tai mehua
    • 6 dl mansikoita
    • 2 dl ruuanvalmistusjugurttia
    • 1 dl sokeria
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 2 dl kuohukermaa

    1. Hienonna mysli monitoimikoneessa ja sekoita siihen sulatettu voi.Levitä
      mysli irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle tiiviisti.
      Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Liuota pehmentyneet
      liivatteet kuumaan veteen tai mehuun. Murskaa marjat ja sekoita ne
      jogurttiin, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
      haaleat liivatteet ja lopuksi vatkattu kerma. Kaada seos vuokaan ja
      anna hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Irrota
      rengas varovasti ja siirrä torttu varovasti leivinpaperin avulla
      tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla tai kermavaahdolla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

    Resepti: Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

    Ainekset

    • Saaristolaisleipä
    • 5 dl piimää
    • 50 g hiivaa
    • 2 tl suolaa
    • 0,75 dl siirappia
    • 3 keskikokoista perunaa
    • 1 dl kauralesettä
    • 1 dl pellavansiemenrouhetta
    • 2 dl tattarijauhoa
    • 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
    • 50 g sulatettua margariinia
    • Pikkuleivät
    • 200 g margariinia
    • 2 dl sokeria
    • 1 muna
    • 2 rkl siirappia
    • 4,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
    • 1 dl kauralesettä
    • 1 tl vanilliinisokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 ps (100 g) Daim-rakeita

    1. Saaristolaisleipä Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja
      siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla.
      Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita
      kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu
      margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25
      minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Pikkuleivät
      Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen
      hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää
      seos taikinaan. Ota taikinasta lusikoiden avulla n. 50 kpl kokkareita
      leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi
      kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Reseptit:
      Keliakialiitto/Marjo Jokinen Lisää reseptiikkaa: www.keliakialiitto.fi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 resepti ja ruokaohje

    * 100 g juoksevaa marg
    * 1 dl sokeria
    * 100 g tummaa suklaata
    * 1 dl rusinoita
    * 1 dl maissijauhoja
    * 1 dl perunajauhoja
    * 4 rkl cacao-jauhetta
    * 2 tl vaniljasokeria
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 2 kpl kananmunia
    Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 Annosta
    -Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja lisätään rusinat, sekoitetaan
    -Kuumennetaan marg. lisätään sokeri ja hämmennetään niin, että sokeri
    sulaa, kaadetaan suklaa-rusina sekaan ja jätetään jäähtymään
    Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen
    -Sekoitetaan kuivat aineet keskenään
    -Vaahdotetaan kananmuna, siivilöidään kuivat aineet ja sekoitetaan.
    Lisätään myös rasva-suklaa -seos
    Nostetaan muffinsivuoka uuniritilän päälle niin helpottaa uuniin
    laittoa
    -Nostellaan taikina vuokiin ja paistetaan 15-20 min
    (älyttömästi jäin kaipaamaan valkosuklaa- tai vaniljakastiketta, ehkä
    sitä teenkin)
    * Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08
    * Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Sulatetaan suklaa ja
    lisätään siihen rusinat
    * Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Rasvassa sulatetaan
    sokeri
    Resepti: Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

    Resepti: Parapähkinä-linssimuhennos ja gluteeniton mausteleipä

    Ainekset

    • Parapähkinä-linssimuhennos:
    • 1 sipuli
    • 1 valkosipuli
    • 2 rkl öljyä
    • 1 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 tl kanelia
    • 1 tl chilijauhetta
    • suolaa
    • 1 prk tomaattimurskaa
    • 2 dl kasvislientä
    • 2 dl punaisia linssejä
    • 100 g Reilun kaupan parapähkinä-aprikoosisekoitusta
    • lisäksi Reilun kaupan täysjyväriisiä
    • Gluteeniton mausteleipä:
    • 6 dl riisijauhoa
    • 4 dl Reilun kaupan quinoajauhoa
    • 1 ps kuivahiivaa n. 11 g
    • 2 tl jeeraa
    • 1 tl fenkolia
    • 1 tl jauhettua korianteria
    • 2 tl kurkumaa
    • 1 tl hienoa merisuolaa
    • 4,5 dl lämpöistä vettä
    • 0,5 dl öljyä
    • 1 dl Reilun kaupan cashewpähkinöitä hieman murskattuna
    • Reilun kaupan hunajaa voiteluun

    1. Parapähkinä-linssimuhennos: Hienonna sipulit. Kuullota niitä ja
      mausteita tilkassa öljyä hetki. Lisää nesteet, linssit ja
      parapähkinä-aprikoosisekoitus. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20-30
      min. Lisää halutessasi suolaa oman maun mukaan. Tarjolle Reilun kaupan
      täysjyväriisiä. Gluteeniton mausteleipä: Sekoita kuivat aineet ja
      mausteet keskenään. Lisää lämmin vesi ja vaivaa taikinaksi. Lisäile
      pikkuhiljaa öljyä joukkoon ja cashewpähkinäpaloja. Jätä taikina
      nousemaan liinan alle puoleksi tunniksi. Vaivaa taikinasta leipävuokaan
      sopiva malli ja nosta vuokaan. Voitele pinta hunajalla. Paista 200
      asteisessa uunissa 30-40 min. ! Jauhojen määrä riippuu paljon
      ilmankosteudesta, joten lisäile jauhoja tarpeen mukaan lisää jos tuntuu
      siltä. Reseptit: Alex Nurmi Reseptit mukaeltu Marianne Kiskolan
      kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, Tammi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    Gluteeniton makaronilaatikko resepti ja ruokaohje

    * 400 g gluteenitonta makaronia ( kypsentämätöntä )
    *
    * munamaito:
    * 7 dl lihalientä
    * tai
    * 7 dl riisimaitoa ( maitoa )
    * 1,5-2 tl suolaa
    * 3 munaa
    * 0,5 tl maustepippuria
    * ripaus currya
    Gluteeniton makaronilaatikko 4 Annosta
    Keitä makaronit lähes kypsiksi väljässä vedessä ( n. 8 min. ). Kaada
    vesi pois ja huuhtele tarvittaessa. Laita makaronit voideltuun
    uunivuokaan.
    Sekoita munamaito. Kaada makaronien päälle. Pinnalle voi laittaa pieniä
    rasvanokareita ja gluteenittomia korppujauhoja.
    Paista 175 asteessa keskitasolla 45 min.
    Ohje Heli Murro.
    Resepti: Gluteeniton makaronilaatikko 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat
    Mainokset
    Sivut