Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gluteeniton’

Gluteeniton Patonki resepti

Ainekset
75 g voita tai margariinia
3 dl vettä
½ pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
½ kg Gluteenittomia jauhoja(mieluummin leipäjauhoja)
1 kananmuna voiteluun
Ohjeet
1. Ota jauhoista n.1 ½ dl erikseen jaa säästä se taikinan alustamista
varten. Sulata rasva, lisää vesi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Murenna nesteen joukkoon hiiva, lisää suola ja jauhot. Sekoita
tasaiseksii taikinaksi. Anna nousta n.30 min lämpimässä.
2. Alusta taikina ja muotoile siitä kaksi patonkia, leikkaa niiden
pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 min, voitele
munalla.
Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia
VALKOSIPULIPATONGIN SAAT SEKOITTAMALLA VALKOSIPULIN KYNNEN 2
RUOKALUSIKALLISEEN VOITA JA LISÄÄMÄLLÄ SITÄ PATONGIN VIILTOIHIN.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

helppo pizzapohja (gluteeniton) resepti

Ainekset
2 pellillistä
3 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
suolaa
2 tl sokeria
6,5 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
loraus Oliiviöljyä (tai vastaavaa)
Tomaatti pyre
500 g juustoa
pizzamauste
Ohjeet
Alunperin löysin kivan pizzaohjeen (tosin vehnäjauhoilla tehtävän)
Valion sivuilta, mutta monen teko kerran jälkeen on ohje muokkautunut
sopivaksi ja gluteenittomastakin pizzasta saa taivaallisen hyvää ja
helposti ilman miljoonaa eri jauhoa ja ihme aineita.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Keitä aluksi vettä esim. vedenkeittimessä ja laita kulhoon 3 dl. Mittaa
joukkoon hiiva ja sekoita puuhaarukalla. Lisää 2 tl sokeria ja suolaa
oman maun mukaan.
Sekoita joukkoon jauhot, taikinan käydessä paksummaksi kannattaa
vaivata käsin. Lopuksi sekoita taikinaan öljy.
Voit jättää taikinan hetkeksi odottelemaan ja valmistella vaikkapa
täytteet helposti saataville.
Kaulitse taikina leivinpaperin päällä melko ohueksi ja levitä tomaatti
pyre ja sitten täytteet. Päälle juustoa ja pizzamaustetta.
Paista uunissa n. 10-12 min, että juusto on hieman ruskistunut.
Kuvan pizzoihin laitoin täytteeksi 1ps kinkku kuutioita sekä 1rasia
miedosti savustettuja pekoni kuutioita ja toiseen pellilliseen tuli 2
prk tonnikalaa paloina öljyssä ja pilkoin 1 tomaatin sopiviksi
paloiksi.
Vielä voi korvata juuston laktoosittomalla, itse käytin nyt
vähälaktoosista. =)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Porkkanaleipä Gluteeniton Koneella resepti

Ainekset
2 1/2 dl vettä
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
n.1/2 tl suolaa
1-2 tl yrttisekoitus maustetta
4 dl vähäproteiinipitoista leipäjauhoseosta
1 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
2 tl kuivahiivaa
Ohjeet
Käytä ainesten sekoittamiseen eri kulhoa. Mittaa aineet kulhoon.
Sekoita aineet hyvin keskenään ja siirrä taikina leipäkoneen
paistovuokaan. (sekoittaja pitää olla paikoillaan).
Valitse mieluiten pikaohjelma ja käynnistä välittömästi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 resepti ja ruokaohje

* 100 g juoksevaa marg
* 1 dl sokeria
* 100 g tummaa suklaata
* 1 dl rusinoita
* 1 dl maissijauhoja
* 1 dl perunajauhoja
* 4 rkl cacao-jauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 2 kpl kananmunia

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 Annosta

-Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja lisätään rusinat, sekoitetaan
-Kuumennetaan marg. lisätään sokeri ja hämmennetään niin, että sokeri
sulaa, kaadetaan suklaa-rusina sekaan ja jätetään jäähtymään

Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen

-Sekoitetaan kuivat aineet keskenään

-Vaahdotetaan kananmuna, siivilöidään kuivat aineet ja sekoitetaan.
Lisätään myös rasva-suklaa -seos

Nostetaan muffinsivuoka uuniritilän päälle niin helpottaa uuniin
laittoa

-Nostellaan taikina vuokiin ja paistetaan 15-20 min

(älyttömästi jäin kaipaamaan valkosuklaa- tai vaniljakastiketta, ehkä
sitä teenkin)
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Sulatetaan suklaa ja
lisätään siihen rusinat
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Rasvassa sulatetaan
sokeri

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Resepti: Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

  • 200 g maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 kypsää banaania
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl riisi- tai quinoajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl omenamehua
  • kostutukseen:
  • 0,5 dl omenamehua
  • täyte:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • koristeluun:
  • vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
  • samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
  • marjoja tai hedelmiä
    1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
      keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa
      taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja
      paistat kaksi kerrosta erikseen. Paista175 asteisessa uunissa noin
    2. 5-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku.
      Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Vinkki:
      Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat
      sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa kun kokoat sitä,
      jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa
      pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen
      tarjoilua! Valmistusaika: 2 h Annos 671 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Kalakastike ja riisiä gluteeniton

    Resepti: Kalakastike ja riisiä gluteeniton

    Ainekset

    • 400 g pakastekalaa (sei ym.)
    • 2 dl kookos- tai soijakermaa
    • 2 rkl kuivattua ruohosipulia
    • vettä
    • suolaa
    • sitruunapippuria
    • tilliä
    • jasminriisiä porukan suuruuden mukaan

    1. Laita pannu kuumenemaan. Käytä paistamiseen margariinia tai voita, jos
      voi käy. Laita jäinen tai osittain sulanut kala pannulle. Sulattele
      kala ja pilko se pieneksi silpuksi. Lisää kalaan hiukan vettä sekä
      ruohosipuli ja muut mausteet. Voit myös käyttää kalafondia tai
      kalaliemikuutiota makusi mukaan. Lisää kookos- tai soijakerma ja anna
      hautua n. 10 min. Tarjoile jasminriisin ja tuoresalaatin kanssa.
      Gluteeniton ja maidoton herkku!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton… resepti ja ruokaohje

    * POHJA
    * 100 g kasvirasvaa esim. sininen keiju 70%
    * 1 dl sokeria
    * 2 rkl omenasosetta
    * n.3 dl semper Fin mix hieno jauhoseos
    * 1 tl leivinjauhetta
    * TÄYTE
    * 1 rkl maizenaa
    * n.4 dl mustikoita pakasteesta tai tuoreita
    * 2 rkl sokeria
    * muruseos
    * n. 25 g kasvirasvaa
    * n. ½ dl sokeria
    * n. ½ dl Semper hieno jauhoseos
    * (vaniljasokeria)
    Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton…
    Sekoita rasva ja sokeri esim. vatkaimen kanssa, lisää omenasose ja
    juhot joihin olet sekoitanut leivinjauheen, sekoita. Levitä taikina
    kasvirasvalla voidellun vuoan pohjalle.
    Sekoita pakastemustikoihin hieman sokeria ja maizenaa, ripottele
    mustikat taikinan pinnalle.
    Tee muruseos kasvirasvaa, sokerista ja Semper jauhoseoksesta, (mausta
    ripauksella vaniljasokeria). Ripottele muruseos mustikoiden pinnalle.
    Paista piirakkaa n. 30 min. uunin lämpö n. 200 ast.
    Tarjoa esim. Tofu-jäätelön kanssa.
    * Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton…
    Resepti: Mustikkapiirakka, gluteeniton, maidoton, munaton…

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia

    Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

    Resepti: Gluteeniton rouheinen vuokalaipä ja omena-kaurateeleivät

    Ainekset

    • Vuokaleipä:
    • 6 dl vettä
    • 1 rkl psylliumkuorijauhetta
    • 3 rkl pellavansiemeniä
    • 3 rkl auringonkukansiemeniä
    • 1 tl suolaa
    • 1 dl kaura- tai tattarihiutaleita
    • 1 pss kuivahiivaa
    • 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
    • 3 dl tummaa – tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
    • 0,5 dl sulatettua margariinia
    • Teeleivät:
    • 2 dl kaurahiutaleita
    • 2,5 dl tummaa – tai karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 0,5 tl suolaa
    • 2 tl sokeria
    • 0,5 dl öljyä
    • 2 dl maitoa
    • 1 raastettu omena

    1. Rouheinen vuokaleipä: Voitele 1,5 litran leipävuoka ja ripottele
      auringonkukan- ja pellavansiemeniä vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita
      kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe sekä pellavan– ja
      auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä suola,
      hiutaleet, kuivahiiva ja jauhoseokset keskenään. Sekoita jauhoseos ja
      sulatettu margariini sähkövatkaimen avulla taikinaan. Täytä leipävuoka
      taikinalla. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 180-asteisessa
      uunissa noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa hetki
      ennen kumoamista. Omena-kaurateeleivät: Sekoita kuivat aineet
      keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito ja omenaraaste. Sekoita taikina
      tasaiseksi. Nosta taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
      Muotoile jauhotetuin käsin ohuehkoiksi teeleiviksi (halkaisija n. 10
      cm). Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Reseptit: Satu
      Kettunen/ Uudenmaan Keliakiayhdistys

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Gluteeniton kääretorttu resepti ja ruokaohje

    * 4 kpl kananmunaa
    * 3 dl sokeria
    * 2½ dl maizena jauhoja
    * 1½ tl leivinjauhetta
    * 2 rkl maitoa/kermaa/vettä
    *
    * 3 dl Kermaa (kovaksi vatkattua)
    * 1½-2 dl Lakkahilloa / Appelsiinimarmeladia
    Gluteeniton Kääretorttu 12 Annosta
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi .Lisää jauhot ja maito.
    Laadi pellille joka kohtaan ja paista uunissa 175-200 n.8-10 minuuttia
    lisää täyte ekaks hillo ja sitten kerma kääri rullalle.
    Anna kääretortun olla jääkaapis 2 päivää ennenkuin syöt , niin että
    Hillo imeytyy ja tortusta tulee maukasta!!
    * Gluteeniton Kääretorttu
    Resepti: Gluteeniton kääretorttu 12 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    katkarapusalaatti

    Gluteeniton herkkusienikastike

    Resepti: Gluteeniton herkkusienikastike

    Ainekset

    • 1 rasia tuoreita herkkusieniä
    • 2 dl vettä ja pikku muru lihaliemitiivastettä
    • 2 dl kermaa
    • mausteita mm suolaa, valkopippuria,jauh. paprikaa
    • Maizena, suuruste vaaleille kastikkeille

    1. Huuhtele herkkusienet kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Pilko
      herkkusienet ”siivuiksi” ja ruskista pannulla. Kuumenna vesi,jossa on
      pikku nokare lihaliemitiivistettä. Kun seos kiehuu, siirrä kasari pois
      levyn päältä ja suurusta Maizenan suurusteella. Lisää joukkoon kerma ja
      sekoita vatkaimella. laita kasari takaisin levylle , hieman lämpöä
      vähentämällä. Lisää joukkoon herkkusienet. Mausta mielesi mukaan mm
      valkopippurilla, suolalla, paprikajauheella. Ota levyltä virta pois ja
      anna hetken vielä olla levyllä, sekoita,ettei pala pohjaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit