Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gluteeniton’

Luomukaskinaurislaatikko(maidoton ja gluteeniton) resepti

Ainekset
1 kg luomukaskinauriita (sodankylästä petri sinkkosen viljelemiä) saa
esim.
Ruohonjuuresta tai viljelijältä suoraan tilattuna
( ripaus valkopippuria)
1 l vettä
50 g vehnänalkioöljyä tai (haluamaasi rasvaa)
1 tl suolaa
siirappia maun mukaan
Ohjeet
* Kuori,huuhdo ja paloittele nauriit pieniksi.
* Kiehauta vesi kattilassa ja lisää nauriinpalat.
* Anna niiden kiehua miedolla kämmöllä tiiviin kannen alla pehmeiksi.
* Kaada keitinvesi pois ja survo nauriit soseiksi ja mausta suolalla,
siirapilla,vehnänalkioöljyllä tai haluamallasi rasvalla, voit
lisätä myös hiukan valkopippuria jos tahdot.
* Voitele tulekestävä vuoka ja kaada naurissose siihen.
* Hauduta naurislaatikkoa miedolla noin.100 asteen lämmöllä useita
tunteja noin 4-6 tuntia ja lopuksi voit kääntää uunin lämmön 175
asteeseen ja ruskistaa kauniin rusehtavaksi pinnasta.
* (Ps.Päälle voi sirotella myös hiukan korppujauhoja ja rasvaa ennen
ruskistamista)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Soijapullat (maidoton, munaton, gluteeniton) resepti

Ainekset
2 sipulia
1 l vettä
5 dl soijarouhetta
Maun mukaan soijakastiketta ja valkopippuria
1 tl suolaa
2 dl Gluteenitonta korppujauhoa
3 rkl Maidotonta juoksevaa margariinia taikinaan
Paistamiseen Maidotonta juoksevaa margariinia
Ohjeet
Laita kattilaan litra vettä ja lisää soijarouheet, soijakastike ja
suola kun vesi kiehuu. Anna kiehua n.5-10min hiljalleen. Pilko sillä
välin sipulit ja laita pannulle ruskistumaan. Sillä aikaa kun ruskistat
sipuleita, anna soijarouheiden jäähtyä. Huom! Älä kaada vesiä pois.
Laita sipuleihin ruskistuksen alkuvaiheessa soijakastiketta. Kun
sipulit ovat hieman ruskistuneet, lisää ne soijarouheiden sekaan. Lisää
myös korppujauhot, valkopippuri ja margariini. Sekoita hyvin, pyöritä
pellille pulliksi ja paista 200asteessa n.20min. Halutessasi voit vielä
voidella pullat margariinilla ennen paistamista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Gluteeniton Kahvikakku resepti

Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1½ dl perunajauhoja
1½ dl maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2-3 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
VUOKAAN: kookoshiutaleita
Ohjeet
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeiksi ja lisää munat yksitellen samalla
hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän lävitse taikinaan samalla
sekoittaen varovasti.
Lisää sitruunan mehu ja kuori, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada voideltuun ja kookoshiutaleilla”jauhotettuun” kakkuvuokaan
Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 resepti ja ruokaohje

* 100 g juoksevaa marg
* 1 dl sokeria
* 100 g tummaa suklaata
* 1 dl rusinoita
* 1 dl maissijauhoja
* 1 dl perunajauhoja
* 4 rkl cacao-jauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 2 kpl kananmunia

Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 12 Annosta

-Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja lisätään rusinat, sekoitetaan
-Kuumennetaan marg. lisätään sokeri ja hämmennetään niin, että sokeri
sulaa, kaadetaan suklaa-rusina sekaan ja jätetään jäähtymään

Laitetaan uuni lämpiämään 200 asteeseen

-Sekoitetaan kuivat aineet keskenään

-Vaahdotetaan kananmuna, siivilöidään kuivat aineet ja sekoitetaan.
Lisätään myös rasva-suklaa -seos

Nostetaan muffinsivuoka uuniritilän päälle niin helpottaa uuniin
laittoa

-Nostellaan taikina vuokiin ja paistetaan 15-20 min

(älyttömästi jäin kaipaamaan valkosuklaa- tai vaniljakastiketta, ehkä
sitä teenkin)
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Sulatetaan suklaa ja
lisätään siihen rusinat
* Suklaa-rusinakakkuset (gluteeniton) 31.10.08 Rasvassa sulatetaan
sokeri

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Resepti: Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

  • 200 g maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 kypsää banaania
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl riisi- tai quinoajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl omenamehua
  • kostutukseen:
  • 0,5 dl omenamehua
  • täyte:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • koristeluun:
  • vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
  • samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
  • marjoja tai hedelmiä
    1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
      keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa
      taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja
      paistat kaksi kerrosta erikseen. Paista175 asteisessa uunissa noin
    2. 5-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku.
      Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Vinkki:
      Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat
      sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa kun kokoat sitä,
      jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa
      pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen
      tarjoilua! Valmistusaika: 2 h Annos 671 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Gluteeniton kookos-marjapiiras

    Resepti: Gluteeniton kookos-marjapiiras

    Ainekset

    • 100 g margariinia
    • ½ dl sokeria
    • 1 kananmuna
    • 1 dl perunajauhoja
    • 1 dl ohrakasta
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 4 dl marjoja(mustikoita,mansikoita tms)
    • 50 g margariinia
    • ½ dl sokeria
    • 1 rkl siirappia
    • 2 dl kookoshiutaleita
    • 1 tl vaniljasokeria

    1. Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita
      keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Levitä taikina voidellun
      piirasvuoan pohjalle. Ripotettele päälle marjat. Sulata kuorrutusta
      varten margariini ja sekoita joukkoon siirappi, kookos ja sokerit.
      Levitä kuorrutus marjojen päälle. Paista 200`c 20-25min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Fariinikinuskikääretorttu gluteeniton

    Resepti: Fariinikinuskikääretorttu gluteeniton

    Ainekset

    • 4 kananmunaa
    • 1½ dl sokeria
    • 1½ dl perunajauhoja
    • 2 dl punaherukkasurvosta
    • sokeria
    • 1 dl kuohukermaa
    • sokeria ja vaniljasokeria
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 dl fariinisokeria
    • 2 tl voita

    1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut
      leivinjauhe ja perunajauhot. Kaada taikina leivinpellille ja paista
    2. 00`c 10-12min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.
      Levitä sokeroitu marjasose levylle. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta
      sokereilla ja levitä marjasoseen päälle.Kääri levy rullalle ja laita
      kylmään maustumaan. Keitä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä
      noin 10min. välillä sekoittaen. Lisää rasva ja jäähdytä haaleaksi.
      Kaada jäähtynyt kinuski kääretortun päälle. Koristele esim. marjoilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juusto

    Gluteeniton porkkanakakku

    Resepti: Gluteeniton porkkanakakku

    Ainekset

    • n.3 porkkanaa
    • 1 pss 100 g parapähkinä-aprikoosisekoitusta (esim. FairMary)
    • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
    • 2 dl raakaruokosokeria
    • 4 luomu kananmunaa
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 rkl auringonkukkaöljyä
    • kuorrutus:
    • 100 g Reilun Kaupan tummaa suklaata (esim. FairMary 70%)
    • 100 g Reilun Kaupan maitosuklaata (esim. FairMary)
    • 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
    • 2 dl tomusokeria
    • lisäksi:
    • kasvimargariinia vuoan voiteluun
    • gluteenitonta korppujauhoa
    • leipävuoka

    1. Kuumenna uuni uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka.
      Kuori ja raasta porkkanat. Tarvitset 4 dl raastetta. Hienonna
      parapähkinä-aprikoosisekoitus veitsellä. Vatkaa sokeri ja kananmunat
      vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Yhdistä kaikki aineet ja
      sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 1 tunti.
      Anna jäähtyä hetki ennen kuin tipautat kakun pois vuoasta. Valmista
      täyte. Sulata suklaat vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hyvin. Vatkaa
      kaikki kuorrutusainekset keskenään. Leikkaa kakku vaakasuoraan kahtia
      ja levitä täytettä väliin ja kakun päälle. Valmistusaika: 1,5 h Annos
    2. 00 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Houkutteleva mansikkatorttu gluteeniton

    Resepti: Houkutteleva mansikkatorttu gluteeniton

    Ainekset

    • 5 dl gluteenitonta mysliä
    • 150 g voita sulatettuna
    • 8 liivatetta
    • ½ dl vettä tai mehua
    • 6 dl mansikoita
    • 2 dl ruuanvalmistusjugurttia
    • 1 dl sokeria
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 2 dl kuohukermaa

    1. Hienonna mysli monitoimikoneessa ja sekoita siihen sulatettu voi.Levitä
      mysli irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle tiiviisti.
      Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Liuota pehmentyneet
      liivatteet kuumaan veteen tai mehuun. Murskaa marjat ja sekoita ne
      jogurttiin, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
      haaleat liivatteet ja lopuksi vatkattu kerma. Kaada seos vuokaan ja
      anna hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Irrota
      rengas varovasti ja siirrä torttu varovasti leivinpaperin avulla
      tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla tai kermavaahdolla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta

    Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

    Resepti: Gluteeniton saaristolaisleipä ja pikkuleivät

    Ainekset

    • Saaristolaisleipä
    • 5 dl piimää
    • 50 g hiivaa
    • 2 tl suolaa
    • 0,75 dl siirappia
    • 3 keskikokoista perunaa
    • 1 dl kauralesettä
    • 1 dl pellavansiemenrouhetta
    • 2 dl tattarijauhoa
    • 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
    • 50 g sulatettua margariinia
    • Pikkuleivät
    • 200 g margariinia
    • 2 dl sokeria
    • 1 muna
    • 2 rkl siirappia
    • 4,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
    • 1 dl kauralesettä
    • 1 tl vanilliinisokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 ps (100 g) Daim-rakeita

    1. Saaristolaisleipä Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja
      siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla.
      Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita
      kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu
      margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25
      minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Pikkuleivät
      Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen
      hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää
      seos taikinaan. Ota taikinasta lusikoiden avulla n. 50 kpl kokkareita
      leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi
      kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Reseptit:
      Keliakialiitto/Marjo Jokinen Lisää reseptiikkaa: www.keliakialiitto.fi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka
    Mainokset
    Sivut