Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattu’

Kokonaisena grillattu naudan sisäfile 2 resepti

Ainekset
1 naudan sisäfile
karkeaa suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä (timjami, meirami, salvia, rosmariini)
Ohjeet
1. Leikkaa fileestä paksu pää pois ja hiero siihen kaikki mausteet.
2. Laita file paistopussiin maustumaan n. vuorokaudeksi.
3. Ota file huoneen lämpöön n. 2 tuntia ennen valmistamista. Grillaa
filettä hyvällä tulella n.15- 20 minuuttia riippuen kuinka kypsästä
lihasta pidät. Kääri sen jälkeen folioon ja laita 175-asteiseen uuniin
n. 10 minuutiksi. Aika riippuu tässäkin vaiheessa siitä, millaisen
kypsyysasteen haluat. Ota filepaketti uunista ja anna vetäytyä n. 10
minuuttia foliossa ennen leikkaamista.
4. Tarjoa hyvän salaatin ja esim. punaviinikastikkeen,
valkosipuliperunoiden tai grillatun polentan kanssa. Ohje löytyy
pöytälaatikostani.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Grillattu polenta resepti

Ainekset
1 l vettä
220 g polentajauhoja
11/4 tl suolaa
50 g voita
öljyä
Ohjeet
1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää varovasti sekoittaen ja
vähitellen polentajauhot.
2. Anna kiehua hiljaisella tulella välillä hämmentäen n. 40 minuuttia.
Puuro on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoista.
3. Lisää voi koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
4. Kaada puuro vuokaan (esim. piirakkavuokaan) ja anna jäähtyä.
5. Jaa jäähtynyt polenta annospaloiksi, irroita vuoasta, voitele
öljyllä ja grillaa kuumiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Grillattu LampaanPaahtoPaisti resepti

Ainekset
2 Lampaan paahtopaistia
oliiviöljyä, sitruunamehua
oreganoa, suolaa, mustapippuria
muutama tippa garlic-viinietikkaa
kylmä minttukastike:
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
sitruunamehua, minttua
Suola, mustapippuri
Ohjeet
Sekoita kahvikuppiin vajaa puoli kuppia öljyä, liraus sitruunanmehua,
suolaa aika reilusti ja pippuria, oreganoa aika reippaasti. Siisti
paahtopaistit. Hiero maustetahnaa paahtopaisteihin, jätä maustumaan yön
yli.
Tee kastike: Laita astiaan n, 1½ dl jogurttia, lirauta hiukan
sitruunanmehua, käytän sitruunanmallisessa muovipullossa olevaa, hiukan
suolaa ja mustapippuria. Murskaa kuivattu minttu jauheeksi tai silppua
tuoretta, saa olla reippaasti. Maista. Jätä muhimaan.
Grillaa paahtopaisteja käännellen n.10-15 min, kunnes tuntuvat
napakoilta. Ota pois grillistä ja leikkaa siivuiksi.
Tarjoa paahtopaistin kanssa perunoita (kuvassa Kevyet
valkosipuliperunat, ohjeeni, ilman porkkanaa), minttukastiketta ja
salaattia sekä tsatzikia (ohjeeni)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Grillattu chorizomakkarasalaatti

Resepti: Grillattu chorizomakkarasalaatti

  • 600 g chorizotuoremakkaraa esim. Wurst Fennican valmistamaa
  • 200 g vihreitä pitkulaisia papuja
  • 150 g retiisejä
  • 100 g paahdettuja mateleita
  • sinappikastike:
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • loraus olutta
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sinappia
  • suolaa
    1. Sekoita sinappikastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja anna seistä
      jääkaapissa kunnes salaatti on valmis. Grillaa makkarat kypsiksi. Keitä
      pavut nopeasti ja jäähdytä kylmän veden alla. Halkaise retiisit. Paahda
      mantelit. Kokoa salaatti ja leikkaa makkara paloiksi ja sekoita
      salaatin joukkoon. Tarjoile lisänä sinappikastiketta.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

    Resepti: Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

  • 650 g tuoretta lohta
  • 2 kpl salottisipulia
  • 200 g risottoriisiä
  • n. 100 g sinisimpukan lihaa
  • 7 – 8 dl simpukkalientä
  • 50 g voita
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta ruohosipulia
  • 1 dl parmesan-juustoraastetta
  • valko- ja mustapippuria myllystä
    1. Leikkaa suomustetusta lohesta annospaloja ja tee viiltoja nahkapuolelle
      lohen pintaan ja lihaan lähes loppuun asti. Mausta lohipalat
      pippureilla ja suolalla. Lävistä lohet hyvin liotetuilla puuvartailla,
      jotta lohet pysyvät grillatessa kasassa. Keitä simpukat Ruokalasta
      löytyvät Simpukkaliemi -ohjeen mukaan. Kuullota pilkotut sipulit voissa
      kevyesti ja lisää riisi ja anna lämmetä hetki (älä anna ruskistua).
      Lisää simpukkalientä vähän kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä
      timjamin kanssa aina välillä lientä lisäten, kunnes riisi on kypsää.
      Lisää silputtu ruohosipuli, sinisimpukat ja parmesan-juusto. Mausta
      pippureilla ja suolalla. Muista, että risoton kuuluu olla kermaisen
      kosteaa. Nosta vartaat uuninkestävään astiaan ja grillaa 220-asteisessa
      uunissa grillivastuksilla noin 8 – 10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
      Jätä lohi vähän raa’aksi, jotta kalan maku säilyisi herkullisempana.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    englantilainen_aamiainen

    Grillattu Hunajalohi resepti

    Ainekset
    3 rkl voita
    3 rkl öljyä
    1 silputtu Sipuli
    1 valkosipulinkynsi
    160 ml tomaattiketcuppia
    160 ml nestemäistä hunajaa
    60 ml siiderietikkaa
    1 rkl worcestershire kastiketta
    1/2 tl timjamia, oreganoa,basilikaa,paprikaa,pippuria ja chilijauhetta
    suolaa
    4 kpl ruodotonta lohifilettä
    Ohjeet
    Kuumenna voi ja 2 rkl öljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja
    valkosipuli. Ruskista pehmeäksi.
    Lisää tomaattiketcuppi, hunaja, etikka, maustekastike ja mausteet.
    Keitä hiljaisella tulella paksuksi ja kiiltäväksi kastikkeeksi.
    Sivele lohi jäljellä olevalla öljyllä.
    Grillaa 5min. Käännä ja grillaa toiset 5min. Voitele usein
    kastikkeella.
    Voitele vielä ennen tarjoamista.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Grillattu appelsiinipolentasalaatti

    Resepti: Grillattu appelsiinipolentasalaatti

  • 4 dl maitoa
  • 1 dl polentaa – pikaversiota
  • 75 gr palasta raastettua parmesaania
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
  • 100 gr paistovalmiita sieniä
  • 1 nippu rucolaa
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja halkaistuna koristeluun
    1. . Keitä maito hämmentäen, sekoita polenta ja anna putputtaa reilut 5
      minuuttia. Sekoita appelsiininkuoriraaste, parmesan ja voi polentaan,
      levitä leivinpaperipäälle pöydälle suorakaiteen muotoiseksi noin 1,5 cm
      paksuiseksi levyksi ja anna jäähtyä. Leikkaa vinottain veitsellä
      kolmioita levystä. 2. Grillaa parilapannulla voissa polentasiivuja ja
      sieniä muutama minuutti. 3. Asettele kauniiksi keoksi lautasella
      viinietikalla ja oliivioöljyllä maustetun rucolan, kirsikkatomaattien
      ja muutaman appelsiinikuoriviipaleen kanssa. Rouhi vielä päälle
      mustapippuria ja suolaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juusto

    Paistettu ja grillattu kokonainen entrecôte

    Resepti: Paistettu ja grillattu kokonainen entrecôte

  • 1 kg entrecôtepala
  • 6-8 valkosipulinkynttä
  • Dijon-sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • paistomittari
    1. Poista lihan pinnasta kalvot ja ruskista liha joka puolelta. Sivele
      lihan pinnalle sinappia, hienonnetut valkosipulin kynnet sekä pippuria
      ja suolaa. Kääri liha folioon ja ja työnnä paistomittari keskelle
      sivusta, jotta voit välillä kääntää lihaa. Anna lihan paistua 160
      asteessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 50 astetta. Nosta liha
      uunista ja anna vetäytyä hetki foliossa. Poista folio ja ja grillaa
      liha miedolla tulella joka puolelta rapeaksi. Näin saat takuuvarman
      kypsyyden ja pinnalle haluamasi rapeuden.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala

    Grillattu vihannessalaatti

    Resepti: Grillattu vihannessalaatti

    Ainekset

    • 1 paprika
    • 1 bataatti
    • 1 kesäkurpitsa
    • 10 salottisipulia
    • 0,5 maalaisleipää
    • oliiviöljyä
    • sitruunan mehua
    • suolaa

    1. Leikkaa vihannekset sopiviksi paloiksi. Kuori sipulit. Voitele
      maalaisleipä öljyllä. Nosta kaikki ainekset grilliin ja grillaa
      kypsiksi. Bataatti kypsyy hitaimmin joten laita sen ensimmäiseksi
      grilliin. Kun kaikki raaka-aineet ovat saaneet kauniin grillipinnan,
      leikkaa niitä vielä tarvittaessa pienemmiksi paloiksi ja anna jäähtyä.
      Skoita kaikki keskenään kulhossa. Puserra päälle sitruunan mehua ja
      ripottele suolaa. Tarjoile grilliruoan kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Grillattu basilika-anjovislohi

    Resepti: Grillattu basilika-anjovislohi

  • 1 prk anjovisfileitä
  • tomaattiketsuppia
  • 2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
  • mozzarella juustoraastetta
  • mustapippuria
  • 800 g ruodonta ja suomutonta merilohifileetä
    1. Leikkaa veitsellä lohifileeseen viiltoja noin sentin välein lähes
      nahkaan asti. Nosta filee voideltuun uunivuokaan. Painele
      anjovisfileitä ja silputut basilikan lehdet lohen viiltoihin ja rouhi
      pippuria myllystä pintaan. Sivele ketsuppia fileen pintaan ja ripottele
      juustoraastetta päälle. Grillaa 220 asteisessa uunissa noin 15
      minuuttia. Tarjoile perunamuhennoksen tai salaatin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit