Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattu’

Kokonaisena grillattu naudan sisäfile 2 resepti

Ainekset
1 naudan sisäfile
karkeaa suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä (timjami, meirami, salvia, rosmariini)
Ohjeet
1. Leikkaa fileestä paksu pää pois ja hiero siihen kaikki mausteet.
2. Laita file paistopussiin maustumaan n. vuorokaudeksi.
3. Ota file huoneen lämpöön n. 2 tuntia ennen valmistamista. Grillaa
filettä hyvällä tulella n.15- 20 minuuttia riippuen kuinka kypsästä
lihasta pidät. Kääri sen jälkeen folioon ja laita 175-asteiseen uuniin
n. 10 minuutiksi. Aika riippuu tässäkin vaiheessa siitä, millaisen
kypsyysasteen haluat. Ota filepaketti uunista ja anna vetäytyä n. 10
minuuttia foliossa ennen leikkaamista.
4. Tarjoa hyvän salaatin ja esim. punaviinikastikkeen,
valkosipuliperunoiden tai grillatun polentan kanssa. Ohje löytyy
pöytälaatikostani.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Grillattu polenta resepti

Ainekset
1 l vettä
220 g polentajauhoja
11/4 tl suolaa
50 g voita
öljyä
Ohjeet
1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää varovasti sekoittaen ja
vähitellen polentajauhot.
2. Anna kiehua hiljaisella tulella välillä hämmentäen n. 40 minuuttia.
Puuro on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoista.
3. Lisää voi koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
4. Kaada puuro vuokaan (esim. piirakkavuokaan) ja anna jäähtyä.
5. Jaa jäähtynyt polenta annospaloiksi, irroita vuoasta, voitele
öljyllä ja grillaa kuumiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Grillattu LampaanPaahtoPaisti resepti

Ainekset
2 Lampaan paahtopaistia
oliiviöljyä, sitruunamehua
oreganoa, suolaa, mustapippuria
muutama tippa garlic-viinietikkaa
kylmä minttukastike:
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
sitruunamehua, minttua
Suola, mustapippuri
Ohjeet
Sekoita kahvikuppiin vajaa puoli kuppia öljyä, liraus sitruunanmehua,
suolaa aika reilusti ja pippuria, oreganoa aika reippaasti. Siisti
paahtopaistit. Hiero maustetahnaa paahtopaisteihin, jätä maustumaan yön
yli.
Tee kastike: Laita astiaan n, 1½ dl jogurttia, lirauta hiukan
sitruunanmehua, käytän sitruunanmallisessa muovipullossa olevaa, hiukan
suolaa ja mustapippuria. Murskaa kuivattu minttu jauheeksi tai silppua
tuoretta, saa olla reippaasti. Maista. Jätä muhimaan.
Grillaa paahtopaisteja käännellen n.10-15 min, kunnes tuntuvat
napakoilta. Ota pois grillistä ja leikkaa siivuiksi.
Tarjoa paahtopaistin kanssa perunoita (kuvassa Kevyet
valkosipuliperunat, ohjeeni, ilman porkkanaa), minttukastiketta ja
salaattia sekä tsatzikia (ohjeeni)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Grillattu chorizomakkarasalaatti

Resepti: Grillattu chorizomakkarasalaatti

  • 600 g chorizotuoremakkaraa esim. Wurst Fennican valmistamaa
  • 200 g vihreitä pitkulaisia papuja
  • 150 g retiisejä
  • 100 g paahdettuja mateleita
  • sinappikastike:
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • loraus olutta
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sinappia
  • suolaa
    1. Sekoita sinappikastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja anna seistä
      jääkaapissa kunnes salaatti on valmis. Grillaa makkarat kypsiksi. Keitä
      pavut nopeasti ja jäähdytä kylmän veden alla. Halkaise retiisit. Paahda
      mantelit. Kokoa salaatti ja leikkaa makkara paloiksi ja sekoita
      salaatin joukkoon. Tarjoile lisänä sinappikastiketta.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

    Resepti: Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

  • 650 g tuoretta lohta
  • 2 kpl salottisipulia
  • 200 g risottoriisiä
  • n. 100 g sinisimpukan lihaa
  • 7 – 8 dl simpukkalientä
  • 50 g voita
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta ruohosipulia
  • 1 dl parmesan-juustoraastetta
  • valko- ja mustapippuria myllystä
    1. Leikkaa suomustetusta lohesta annospaloja ja tee viiltoja nahkapuolelle
      lohen pintaan ja lihaan lähes loppuun asti. Mausta lohipalat
      pippureilla ja suolalla. Lävistä lohet hyvin liotetuilla puuvartailla,
      jotta lohet pysyvät grillatessa kasassa. Keitä simpukat Ruokalasta
      löytyvät Simpukkaliemi -ohjeen mukaan. Kuullota pilkotut sipulit voissa
      kevyesti ja lisää riisi ja anna lämmetä hetki (älä anna ruskistua).
      Lisää simpukkalientä vähän kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä
      timjamin kanssa aina välillä lientä lisäten, kunnes riisi on kypsää.
      Lisää silputtu ruohosipuli, sinisimpukat ja parmesan-juusto. Mausta
      pippureilla ja suolalla. Muista, että risoton kuuluu olla kermaisen
      kosteaa. Nosta vartaat uuninkestävään astiaan ja grillaa 220-asteisessa
      uunissa grillivastuksilla noin 8 – 10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
      Jätä lohi vähän raa’aksi, jotta kalan maku säilyisi herkullisempana.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Grillattu Hunajalohi resepti

    Ainekset
    3 rkl voita
    3 rkl öljyä
    1 silputtu Sipuli
    1 valkosipulinkynsi
    160 ml tomaattiketcuppia
    160 ml nestemäistä hunajaa
    60 ml siiderietikkaa
    1 rkl worcestershire kastiketta
    1/2 tl timjamia, oreganoa,basilikaa,paprikaa,pippuria ja chilijauhetta
    suolaa
    4 kpl ruodotonta lohifilettä
    Ohjeet
    Kuumenna voi ja 2 rkl öljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja
    valkosipuli. Ruskista pehmeäksi.
    Lisää tomaattiketcuppi, hunaja, etikka, maustekastike ja mausteet.
    Keitä hiljaisella tulella paksuksi ja kiiltäväksi kastikkeeksi.
    Sivele lohi jäljellä olevalla öljyllä.
    Grillaa 5min. Käännä ja grillaa toiset 5min. Voitele usein
    kastikkeella.
    Voitele vielä ennen tarjoamista.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    Grillattu appelsiinipolentasalaatti

    Resepti: Grillattu appelsiinipolentasalaatti

  • 4 dl maitoa
  • 1 dl polentaa – pikaversiota
  • 75 gr palasta raastettua parmesaania
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
  • 100 gr paistovalmiita sieniä
  • 1 nippu rucolaa
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja halkaistuna koristeluun
    1. . Keitä maito hämmentäen, sekoita polenta ja anna putputtaa reilut 5
      minuuttia. Sekoita appelsiininkuoriraaste, parmesan ja voi polentaan,
      levitä leivinpaperipäälle pöydälle suorakaiteen muotoiseksi noin 1,5 cm
      paksuiseksi levyksi ja anna jäähtyä. Leikkaa vinottain veitsellä
      kolmioita levystä. 2. Grillaa parilapannulla voissa polentasiivuja ja
      sieniä muutama minuutti. 3. Asettele kauniiksi keoksi lautasella
      viinietikalla ja oliivioöljyllä maustetun rucolan, kirsikkatomaattien
      ja muutaman appelsiinikuoriviipaleen kanssa. Rouhi vielä päälle
      mustapippuria ja suolaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Grillattu maissi

    Resepti: Grillattu maissi

    Ainekset

    • 4 kpl kokonaista maissin tähkää
    • 1 dl Meiran Curry-kastiketta
    • 3 kpl valkosipulin kynttä puristettuna
    • 1/2 dl öljyä
    • loraus sitruunan mehua

    1. Esikeitä maissin tähkiä suolalla maustetussa vedessä n. 15 minuuttia.
      Sekoita grillauskastike. Grillaa maissintähkiä ja sivele koko ajan
      kastikkeella n. 5-10 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Kokonaisena grillattu siideribroileri ja omena-aioli

    Resepti: Kokonaisena grillattu siideribroileri ja omena-aioli

    Ainekset

    • 1 kokonainen maustamaton jyväbroileri
    • 200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
    • 2 sitruunan raastettu kuori
    • suolaa
    • lisäksi:
    • 0,5 l tölkki kuivaa siideriä tai olutta
    • Omena-aioli:
    • 3 dl majoneesia
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 1 rkl sinappia
    • 1 rkl hunajaa
    • 2 raastettua hapanta vihreää omenaa
    • 1 sitruunan mehu
    • suolaa

    1. Sekoita pehmeään voihin sitruunan kuorta ja suolaa. Työnnä voiseosta
      broilerin nahan sisään rintoihin, koipiin ja siipiin. Nahka venyy kun
      työnnät sormet nätisti sen sisään ja vähän venytät. Voitele pinta myös
      voilla. Tyhjennä siideritölkki puoleen ja pujota tölkki pystyssä
      broilerin takapäästä sisään. Nosta koko komeus pystyasennossa grilliin
      tukevasti broilerin jalkojen ja tölkin varaan. Laita alla metallinen
      tai keraaminen kuumuuden kestävä vuoka, niin sulava rasva valuu
      talteen. Voit grillauksen aikana valella broileria sulalla rasvalla.
      Grillaa suljetussa grillissä noin 1,5 tuntia tai kunnes lihasta valuva
      neste on kirkasta ja liha on läpikypsää. Ota broileri varovasti
      grillistä ja poista siideritölkki. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia
      ennen paloittelua. Tarjoa broileri esimerkiksi aiolin ja raikkaan
      kesäsalaatin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Yaki-silakka (grillattu silakka)

    Resepti: Yaki-silakka (grillattu silakka)

  • 1 kpl Perattu silakka
  • 5 cm Retikkaa
  • Soijaa
    1. Kiitokset tästä reseptistä Mikolle! Retikka jauhetaan mössöksi ja
      laitetaan keko lautaselle. Silakka grillataan ulkogrillissä (kaasu tai
      hiili) kypsäksi. Tarjoillaan retikkamössön kera, jonka päälle pöydässä
      laitetaan maun mukaan soijaa. Lisukkeeksi japanilaisittain keitettyä
      tahmeaa risiä. Syödään puikoilla. Ruokajuomaksi kylmä olut tai sake.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit