Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattu’

Kokonaisena grillattu naudan sisäfile 2 resepti

Ainekset
1 naudan sisäfile
karkeaa suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä (timjami, meirami, salvia, rosmariini)
Ohjeet
1. Leikkaa fileestä paksu pää pois ja hiero siihen kaikki mausteet.
2. Laita file paistopussiin maustumaan n. vuorokaudeksi.
3. Ota file huoneen lämpöön n. 2 tuntia ennen valmistamista. Grillaa
filettä hyvällä tulella n.15- 20 minuuttia riippuen kuinka kypsästä
lihasta pidät. Kääri sen jälkeen folioon ja laita 175-asteiseen uuniin
n. 10 minuutiksi. Aika riippuu tässäkin vaiheessa siitä, millaisen
kypsyysasteen haluat. Ota filepaketti uunista ja anna vetäytyä n. 10
minuuttia foliossa ennen leikkaamista.
4. Tarjoa hyvän salaatin ja esim. punaviinikastikkeen,
valkosipuliperunoiden tai grillatun polentan kanssa. Ohje löytyy
pöytälaatikostani.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Grillattu polenta resepti

Ainekset
1 l vettä
220 g polentajauhoja
11/4 tl suolaa
50 g voita
öljyä
Ohjeet
1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää varovasti sekoittaen ja
vähitellen polentajauhot.
2. Anna kiehua hiljaisella tulella välillä hämmentäen n. 40 minuuttia.
Puuro on valmista, kun se irtoaa kattilan reunoista.
3. Lisää voi koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
4. Kaada puuro vuokaan (esim. piirakkavuokaan) ja anna jäähtyä.
5. Jaa jäähtynyt polenta annospaloiksi, irroita vuoasta, voitele
öljyllä ja grillaa kuumiksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Grillattu LampaanPaahtoPaisti resepti

Ainekset
2 Lampaan paahtopaistia
oliiviöljyä, sitruunamehua
oreganoa, suolaa, mustapippuria
muutama tippa garlic-viinietikkaa
kylmä minttukastike:
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
sitruunamehua, minttua
Suola, mustapippuri
Ohjeet
Sekoita kahvikuppiin vajaa puoli kuppia öljyä, liraus sitruunanmehua,
suolaa aika reilusti ja pippuria, oreganoa aika reippaasti. Siisti
paahtopaistit. Hiero maustetahnaa paahtopaisteihin, jätä maustumaan yön
yli.
Tee kastike: Laita astiaan n, 1½ dl jogurttia, lirauta hiukan
sitruunanmehua, käytän sitruunanmallisessa muovipullossa olevaa, hiukan
suolaa ja mustapippuria. Murskaa kuivattu minttu jauheeksi tai silppua
tuoretta, saa olla reippaasti. Maista. Jätä muhimaan.
Grillaa paahtopaisteja käännellen n.10-15 min, kunnes tuntuvat
napakoilta. Ota pois grillistä ja leikkaa siivuiksi.
Tarjoa paahtopaistin kanssa perunoita (kuvassa Kevyet
valkosipuliperunat, ohjeeni, ilman porkkanaa), minttukastiketta ja
salaattia sekä tsatzikia (ohjeeni)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Grillattu chorizomakkarasalaatti

Resepti: Grillattu chorizomakkarasalaatti

  • 600 g chorizotuoremakkaraa esim. Wurst Fennican valmistamaa
  • 200 g vihreitä pitkulaisia papuja
  • 150 g retiisejä
  • 100 g paahdettuja mateleita
  • sinappikastike:
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • loraus olutta
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sinappia
  • suolaa
    1. Sekoita sinappikastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja anna seistä
      jääkaapissa kunnes salaatti on valmis. Grillaa makkarat kypsiksi. Keitä
      pavut nopeasti ja jäähdytä kylmän veden alla. Halkaise retiisit. Paahda
      mantelit. Kokoa salaatti ja leikkaa makkara paloiksi ja sekoita
      salaatin joukkoon. Tarjoile lisänä sinappikastiketta.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

    Resepti: Grillattu lohivarras simpukkarisoton kanssa

  • 650 g tuoretta lohta
  • 2 kpl salottisipulia
  • 200 g risottoriisiä
  • n. 100 g sinisimpukan lihaa
  • 7 – 8 dl simpukkalientä
  • 50 g voita
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta ruohosipulia
  • 1 dl parmesan-juustoraastetta
  • valko- ja mustapippuria myllystä
    1. Leikkaa suomustetusta lohesta annospaloja ja tee viiltoja nahkapuolelle
      lohen pintaan ja lihaan lähes loppuun asti. Mausta lohipalat
      pippureilla ja suolalla. Lävistä lohet hyvin liotetuilla puuvartailla,
      jotta lohet pysyvät grillatessa kasassa. Keitä simpukat Ruokalasta
      löytyvät Simpukkaliemi -ohjeen mukaan. Kuullota pilkotut sipulit voissa
      kevyesti ja lisää riisi ja anna lämmetä hetki (älä anna ruskistua).
      Lisää simpukkalientä vähän kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä
      timjamin kanssa aina välillä lientä lisäten, kunnes riisi on kypsää.
      Lisää silputtu ruohosipuli, sinisimpukat ja parmesan-juusto. Mausta
      pippureilla ja suolalla. Muista, että risoton kuuluu olla kermaisen
      kosteaa. Nosta vartaat uuninkestävään astiaan ja grillaa 220-asteisessa
      uunissa grillivastuksilla noin 8 – 10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
      Jätä lohi vähän raa’aksi, jotta kalan maku säilyisi herkullisempana.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Grillattu Hunajalohi resepti

    Ainekset
    3 rkl voita
    3 rkl öljyä
    1 silputtu Sipuli
    1 valkosipulinkynsi
    160 ml tomaattiketcuppia
    160 ml nestemäistä hunajaa
    60 ml siiderietikkaa
    1 rkl worcestershire kastiketta
    1/2 tl timjamia, oreganoa,basilikaa,paprikaa,pippuria ja chilijauhetta
    suolaa
    4 kpl ruodotonta lohifilettä
    Ohjeet
    Kuumenna voi ja 2 rkl öljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja
    valkosipuli. Ruskista pehmeäksi.
    Lisää tomaattiketcuppi, hunaja, etikka, maustekastike ja mausteet.
    Keitä hiljaisella tulella paksuksi ja kiiltäväksi kastikkeeksi.
    Sivele lohi jäljellä olevalla öljyllä.
    Grillaa 5min. Käännä ja grillaa toiset 5min. Voitele usein
    kastikkeella.
    Voitele vielä ennen tarjoamista.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Grillattu appelsiinipolentasalaatti

    Resepti: Grillattu appelsiinipolentasalaatti

  • 4 dl maitoa
  • 1 dl polentaa – pikaversiota
  • 75 gr palasta raastettua parmesaania
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
  • 100 gr paistovalmiita sieniä
  • 1 nippu rucolaa
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja halkaistuna koristeluun
    1. . Keitä maito hämmentäen, sekoita polenta ja anna putputtaa reilut 5
      minuuttia. Sekoita appelsiininkuoriraaste, parmesan ja voi polentaan,
      levitä leivinpaperipäälle pöydälle suorakaiteen muotoiseksi noin 1,5 cm
      paksuiseksi levyksi ja anna jäähtyä. Leikkaa vinottain veitsellä
      kolmioita levystä. 2. Grillaa parilapannulla voissa polentasiivuja ja
      sieniä muutama minuutti. 3. Asettele kauniiksi keoksi lautasella
      viinietikalla ja oliivioöljyllä maustetun rucolan, kirsikkatomaattien
      ja muutaman appelsiinikuoriviipaleen kanssa. Rouhi vielä päälle
      mustapippuria ja suolaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Marinoitu ja grillattu tonnikala

    Resepti: Marinoitu ja grillattu tonnikala

    Ainekset

    • 600 g tonnikalaa
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1/2 dl HP-kastiketta
    • 1 rkl tuoretta timjamia
    • mustapippuria myllystä

    1. Sekoita kastike öljystä, HP:sta ja timjamista. Sivele tonnikalan
      kyljykset kastikkeella molemmin puolin. Grillaa nopeasti kuumalla
      grillillä molemmin puolin. Jätä kala vähän mediumiksi. Tonnikala on
      mehevä ja herkullinen kun se on raaka sisältä, jopa hyvinkin raaka.
      Ripottele grillattujen kyljysten päälle Maldon-suolaa. Jos kesäsade
      yllättää, grillatun lopputuloksen saa myös grillipannulla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana

    Grillattu vihannessalaatti

    Resepti: Grillattu vihannessalaatti

    Ainekset

    • 1 paprika
    • 1 bataatti
    • 1 kesäkurpitsa
    • 10 salottisipulia
    • 0,5 maalaisleipää
    • oliiviöljyä
    • sitruunan mehua
    • suolaa

    1. Leikkaa vihannekset sopiviksi paloiksi. Kuori sipulit. Voitele
      maalaisleipä öljyllä. Nosta kaikki ainekset grilliin ja grillaa
      kypsiksi. Bataatti kypsyy hitaimmin joten laita sen ensimmäiseksi
      grilliin. Kun kaikki raaka-aineet ovat saaneet kauniin grillipinnan,
      leikkaa niitä vielä tarvittaessa pienemmiksi paloiksi ja anna jäähtyä.
      Skoita kaikki keskenään kulhossa. Puserra päälle sitruunan mehua ja
      ripottele suolaa. Tarjoile grilliruoan kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas

    Grillattu lohi haudutetun hunajafenkolin ja vihreän

    Resepti: Grillattu lohi haudutetun hunajafenkolin ja vihreän

    Ainekset

    • 600-800 g merilohta
    • 3-4 kpl fenkolia
    • 2-3 rkl hunajaa
    • 100-200 g vihreitä tuoreita tai pakastettuja herneitä
    • 2 rkl voita
    • 1-2 rkl oliiviöljyä
    • 1 dl hyvää kuivaa valkoviiniä
    • 1 dl vahvaa kanalientä
    • mustapippuria myllystä
    • merisuolaa myllystä
    • ripaus cayennepippuria

    1. Leikkaa suomustettu lohifilee vinottain paloiksi. Pidä palat yhdessä
      fileen mallissa ja paista pannulla oliiviöljyssä ensin nahkapuoli
      rapeaksi ja vatsapuoli hyvin nopeasti. Irrota palat toisistaan, pariloi
      hyvin nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja
      pippurilla. Poista fenkolista kanta ja siisti kukinnot pois. Leikkaa
      fenkolit pitkittäin noin kahdeksaan osaan ja kuullota voin kanssa
      kattilassa lempeällä liedellä. Lisää hunaja, liemi, viini ja anna
      hautua hiljalleen pehmeiksi. Lisää mausteet ja tarkista suola. Kuullota
      herneet pienessä voimäärässä ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa hetki.
      Tee tehosekoittimessa tasainen kastike ja tarkista maku. Jos haluat
      kirpeyttä, lisää muutama tippa limesitruunan mehua. Kokoa lohenpalat
      uudelleen fileen muotoon. Paista 220-asteisessa uunissa muutama
      minuutti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit