Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattua’

Grillattua Nautaa / Punaviinissä resepti

Ainekset
4 kpl naudan filepihviä
10 rkl punaviiniä
2 rkl sitruunamehua
2 silputtua valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl timjamia, basilikaa,oreganoa,paprikaa
ja sipulijauhetta kutakin.
2 tl mustapippuria
suolaa
Ohjeet
Poista lihasta rasva ja jänteet jos niitä on, ettei käpristy
kypsyessään.
Laita lihat matalaan vuokaan. Yhdistä loput aineet ja kaada lihojen
päälle.
Anna maustua peitettynä 6-8 tuntia.
Valuta lihat. Säästä marinadi.
Grillaa lihat makusi mukaan kypsiksi, voidellen useaan marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Grillattua Kananrintaa resepti

Ainekset
1 pak. luutonta, nahatonta kananrintaa
8-9 rkl oliiviöljyä
3 rkl rakuunaetikkaa
1 rkl sitruunamehua
2-4 valkosipulinkynttä
1 tl silputtua korianteria
suolaa
Ohjeet
Laita kananrintapalat isoon laakeaan vuokaan.
Yhdistä muut aineet tehdäksesi marinaadin. Kaada se lihojen päälle,
peitä ja pidä kylmässä 2 tuntia.
Valuta säästäen liemi.
Grillaa kanoja 8-9min molemmin puolin riipuen sen paksuudesta.
Voitele välillä marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Grillattua kanaa – ayam panggang resepti ja ruokaohje

* 1 kg kanan rintafilettä
* suolaa
* 2 rkl maapähkinäöljyä
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 maustemittaa viismaustetta
* 1 rkl tummaa soijakastiketta (kecap manis)
* 3 rkl hoisin -kastiketta
* 1 dl vettä
Grillattua kanaa – Ayam panggang 6 Annosta
Liota bambuvartaita vedessä ainakin tunnin verran.
Puolita rintafileet pitkittäin ja hiero pintaan suolaa. Anna imeytyä 15
minuuttia.
Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon murskattu
valkosipuli, soija, viismauste ja hoisin. Sekoita hyvin. Sekoita 1 rkl
kastiketta 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita se kananpalojen
joukkoon. Marinoi 15 minuuttia. Sekoita loppu kastike jäljelläolevaan
veteen, jaa kastike kahteen astiaan.
Varrasta kananpalat pitkittäin ja grillaa kypsäksi kastikkeella
valellen. Kun kanat ovat kypsiä kaada loppu kastike päälle.
* Grillattua kanaa – Ayam panggang
Resepti: Grillattua kanaa – ayam panggang 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Grillattua kengurua maissiolutmarinadissa ja

Resepti: Grillattua kengurua maissiolutmarinadissa ja

  • 700 g kengurun fileetä
  • marinadi:
  • 3 rkl hunajaa
  • 4 dl maissiolutta esim. Indian Beer
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • salaatti:
  • 200 g babypinaatinlehtiä
  • 1 nippu tuoretta rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g paahdettuja macadamiapähkinöitä
  • salaatinkastike:
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
    1. Sekoita kattilassa hunaja, olut ja sitruunan kuori. Anna kuumentua ja
      sekoita kunnes hunaja on sulanut. Kaada lämmin marinadi fileiden
      päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua yön yli. Grillaa
      fileet molemmilta puolilta muutamia minuutteja jättäen filee roseeksi
      sisältä. Valmista salaatti. Paahda pähkinät ja kokoa salaatti
      tarjoiluvatiin. Nosta kuumat fileet leikattuina annospaloina salaatin
      päälle ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Grillattua kampelaa

    Resepti: Grillattua kampelaa

    Ainekset

    • 600-700 g kampelafileetä
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1 sitruunan mehu
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • merisuolaa

    1. Nosta ruodottomat kampelafileet öljy sitruunamarinadiin noin 4-5
      tunniksi. Nosta fileet ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa
      tai pariloi kala nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa
      kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

    Resepti: Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

  • 1 dl HP-kastiketta
  • 0,3 dl Worchestershire-kastiketta
  • 0,3 dl tummaa portviiniä
  • 0,3 dl appelsiinimehua
  • 4 ohutta vuohenjuustoviipaletta
  • parmesan-juustoa
  • rucola-salaattia
  • mustapippuria myllystä
  • maldon-suolaa
  • 200 g naudan sisäfileetä
    1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan
      kelmuun ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi, jotta filee kohmettuu
      sopivaksi käsittelyyn. Sekoita HP-kastike, Worchestershire-kastike,
      portviini ja appelsiinimehu keskenään ja mausta pippurilla. Sivele
      juoksevaa kastiketta lautasen pohjalle ja leikkaa file niin ohuiksi
      siivuiksi kuin pystyt lautaselle vieri viereen. Laita vielä leikattujen
      lihojen päälle kelmu ja paina vaikka pienen kattilan avulla lihat vielä
      ohuemmaksi. Mainio apuväline leikkaamisessa on pieni sähköllä toimiva
      siivuttaja. Grillaa juustot lautasella grillivastuksen alla pari
      minuuttia ja nosta kauniisti ruskettuneena lihojen päälle. Koristele
      parmesanlastuilla, rucolalla ja rouhi mustapippuria myllystä pintaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    piirakka

    Uunissa grillattua siikaa

    Resepti: Uunissa grillattua siikaa

    Ainekset

    • 2 kpl siikaa (n. 600 g/siika)
    • suolaa
    • valkopippuria myllystä
    • 0,5 dl voisulaa

    1. Suomusta siiat ja leikkaa sekä päät että pyrstöt pois. Leikkaa siika
      poikki kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Tee kalojen pintaan muutama
      viilto ja mausta suolalla sekä valkopippurilla sisältä ja ulkoa. Sivele
      voisulalla ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 min.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni

    Grillattua kassleria ja caesar-salaattia

    Resepti: Grillattua kassleria ja caesar-salaattia

    Ainekset

    • Caesar salaatti:
    • 1 kpl Romaine salaattia
    • kastike:
    • 5 anjovisfileetä
    • 1 keltuainen
    • 1 rkl dijon sinappia
    • 1 tl worcestershire kastiketta
    • muutama tippa tabascoa
    • 2 rkl sitruuna mehua
    • 1-2 valkosipulinkynttä
    • 1-1,5 dl rypsiöljyä
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa
    • 100 g parmesanjuustoa
    • 100 g pekonia
    • 4 siivua vaaleaa leipää kuutioina krutonkeja varten
    • Grillattu kassler:
    • 800 g porsaan kassleria
    • 3-5 kynttä valkosipulia
    • suolaa
    • muutama tuore timjamin oksa
    • lehtipersiljaa nippu
    • 2 laakerinlehteä
    • 1 sitruunan raastettu kuori
    • vuokaan:
    • vettä tai lihalientä
    • porkkanaa, herkkusieniä, sipulia, katajanmarjoja
    • lopuksi lihan pintaan vielä mustapippuria ja suolaa
    • foliota vetäytymistä varten
    • ruokaöljyä grillaukseen

    1. Caesar salaatti: Laita kulhon pohjalle keltuaiset, anjovisfileet,
      murskattu valkosipuli ja dijon- sinappi sekä muutama rouhaisu
      mustapippuria. Sekoita haarukalla kaikki tasaiseksi tahnaksi ja ala
      lisäämään öljyä pikku hiljaa, ohuena nauhana. Sekoita voimakkaasti koko
      ajan. Lisää loput ainekset ja maistele onko suolaa ja tulisuutta
      tarpeeksi. Revi romaine- salaatin lehdet kulhoon ja kaada kastike
      salaatinlehdille. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla, rapeaksi
      paahdetuilla pekoniviipaleilla ja paistetuilla leipäpaloilla eli
      krutongeilla. Kassler: Sekoita mausteet keskenään tahnaksi ja hiero ne
      kasslerin pintaan. Kääri liha kelmuun ja anna maustua/marinoitua 4-5
      tuntia. Ota liha pois kelmusta, puhdista pinta ylimääräisistä
      mausteista. Ruskista kuumalla pannulla tai grillissä kasslerin pinta.
      Laita ruskistettu liha uunivuokaan, lisää vettä/lihalientä, niin että
      kassler on melkein kokonaan peitossa. Ja lisää vielä kasviksia vuokaan.
      Kypsennä lihaa yön yli 85 asteisessa kiertoilmauunissa tai 100 asteessa
      tavallisessa uunissa, kunnes kassler on mureaa ja ylikypsää. Ota liha
      pois uunista , hiero pintaan vielä suolaa ja mustapippuria ja laita
      folioon vetäytymään. Tämän voit tehdä vaikka päivää aikaisemminkin,
      ennen grillausta. Grillaus: Leikkaa kasslerista haluamasi kokoisia
      viipaleita, penslaa ne öljyllä ja grillaa viipaleet grillissä.
      Grillauksen jälkeen voit sivellä kasslerit vielä esim. paistoliemellä,
      joka jäi uunivuokaan tai soijakastikkeella. Reseptit: Kari Aihinen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Grillattua siikaa ja linssejä

    Resepti: Grillattua siikaa ja linssejä

    Ainekset

    • 2 kpl kokonaisia verestettyjä ja suomustettuja siikoja
    • 2 rkl voita
    • muhennetut linssit:
    • 3 dl linssejä
    • 6 dl kanaliemi
    • 2 tomaattia
    • 1 purjo
    • 2 rkl kaprista
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 2 salottisipulia
    • 4-6 tippaa Tabascoa
    • mustapippuria myllystä
    • Maldon-suolaa
    • 2 rkl oliiviöljyä

    1. Kuivaa siiat paperilla sisältä ja pinnalta. Mausta suolalla,
      mustapippurilla ja tee veitsellä fileen pintoihin kevyet viillot.
      Nostele kalat voidellulle uunipellille ja sivele kevyesti niille
      notkeaa voita. Grillaa 250°C uunissa (grillivastuksilla noin 5
      minuuttia molemmin puolin kalat rapean herkullisiksi. Ole kuitenkin
      tarkkana, rapeutta pitää olla, palaa ei saa, eikä kala saa myöskään
      kypsyä mauttomaksi mössöksi. Tarjoile muhennettujen linssien kanssa.
      Muhennetut linssit: Tee tomaattien pintaan viillot, nosta 10 sekunniksi
      kiehuvaan veteen ja nosta tomaatit jääveteen. Poista kuori, siemenet ja
      leikkaa tomaatin liha kuutioiksi. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele
      huolellisesti vedellä multa pois. Kuullota silputut sipulit öljyn
      kanssa kattilassa. Lisää vedellä huuhdotut linssit, kuuma kanaliemi ja
      anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon
      tomaattikuutiot, kapris ja purjorenkaat ja anna kiehua vielä 5-10
      minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta linssimuhennos haluamasi tuliseksi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit