Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattua’

Grillattua Nautaa / Punaviinissä resepti

Ainekset
4 kpl naudan filepihviä
10 rkl punaviiniä
2 rkl sitruunamehua
2 silputtua valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl timjamia, basilikaa,oreganoa,paprikaa
ja sipulijauhetta kutakin.
2 tl mustapippuria
suolaa
Ohjeet
Poista lihasta rasva ja jänteet jos niitä on, ettei käpristy
kypsyessään.
Laita lihat matalaan vuokaan. Yhdistä loput aineet ja kaada lihojen
päälle.
Anna maustua peitettynä 6-8 tuntia.
Valuta lihat. Säästä marinadi.
Grillaa lihat makusi mukaan kypsiksi, voidellen useaan marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Grillattua Kananrintaa resepti

Ainekset
1 pak. luutonta, nahatonta kananrintaa
8-9 rkl oliiviöljyä
3 rkl rakuunaetikkaa
1 rkl sitruunamehua
2-4 valkosipulinkynttä
1 tl silputtua korianteria
suolaa
Ohjeet
Laita kananrintapalat isoon laakeaan vuokaan.
Yhdistä muut aineet tehdäksesi marinaadin. Kaada se lihojen päälle,
peitä ja pidä kylmässä 2 tuntia.
Valuta säästäen liemi.
Grillaa kanoja 8-9min molemmin puolin riipuen sen paksuudesta.
Voitele välillä marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Grillattua kanaa – ayam panggang resepti ja ruokaohje

* 1 kg kanan rintafilettä
* suolaa
* 2 rkl maapähkinäöljyä
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 maustemittaa viismaustetta
* 1 rkl tummaa soijakastiketta (kecap manis)
* 3 rkl hoisin -kastiketta
* 1 dl vettä
Grillattua kanaa – Ayam panggang 6 Annosta
Liota bambuvartaita vedessä ainakin tunnin verran.
Puolita rintafileet pitkittäin ja hiero pintaan suolaa. Anna imeytyä 15
minuuttia.
Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon murskattu
valkosipuli, soija, viismauste ja hoisin. Sekoita hyvin. Sekoita 1 rkl
kastiketta 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita se kananpalojen
joukkoon. Marinoi 15 minuuttia. Sekoita loppu kastike jäljelläolevaan
veteen, jaa kastike kahteen astiaan.
Varrasta kananpalat pitkittäin ja grillaa kypsäksi kastikkeella
valellen. Kun kanat ovat kypsiä kaada loppu kastike päälle.
* Grillattua kanaa – Ayam panggang
Resepti: Grillattua kanaa – ayam panggang 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Grillattua kengurua maissiolutmarinadissa ja

Resepti: Grillattua kengurua maissiolutmarinadissa ja

  • 700 g kengurun fileetä
  • marinadi:
  • 3 rkl hunajaa
  • 4 dl maissiolutta esim. Indian Beer
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • salaatti:
  • 200 g babypinaatinlehtiä
  • 1 nippu tuoretta rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g paahdettuja macadamiapähkinöitä
  • salaatinkastike:
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
    1. Sekoita kattilassa hunaja, olut ja sitruunan kuori. Anna kuumentua ja
      sekoita kunnes hunaja on sulanut. Kaada lämmin marinadi fileiden
      päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua yön yli. Grillaa
      fileet molemmilta puolilta muutamia minuutteja jättäen filee roseeksi
      sisältä. Valmista salaatti. Paahda pähkinät ja kokoa salaatti
      tarjoiluvatiin. Nosta kuumat fileet leikattuina annospaloina salaatin
      päälle ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Grillattua kampelaa

    Resepti: Grillattua kampelaa

    Ainekset

    • 600-700 g kampelafileetä
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1 sitruunan mehu
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • merisuolaa

    1. Nosta ruodottomat kampelafileet öljy sitruunamarinadiin noin 4-5
      tunniksi. Nosta fileet ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa
      tai pariloi kala nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa
      kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kanapasta

    Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

    Resepti: Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

  • 1 dl HP-kastiketta
  • 0,3 dl Worchestershire-kastiketta
  • 0,3 dl tummaa portviiniä
  • 0,3 dl appelsiinimehua
  • 4 ohutta vuohenjuustoviipaletta
  • parmesan-juustoa
  • rucola-salaattia
  • mustapippuria myllystä
  • maldon-suolaa
  • 200 g naudan sisäfileetä
    1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan
      kelmuun ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi, jotta filee kohmettuu
      sopivaksi käsittelyyn. Sekoita HP-kastike, Worchestershire-kastike,
      portviini ja appelsiinimehu keskenään ja mausta pippurilla. Sivele
      juoksevaa kastiketta lautasen pohjalle ja leikkaa file niin ohuiksi
      siivuiksi kuin pystyt lautaselle vieri viereen. Laita vielä leikattujen
      lihojen päälle kelmu ja paina vaikka pienen kattilan avulla lihat vielä
      ohuemmaksi. Mainio apuväline leikkaamisessa on pieni sähköllä toimiva
      siivuttaja. Grillaa juustot lautasella grillivastuksen alla pari
      minuuttia ja nosta kauniisti ruskettuneena lihojen päälle. Koristele
      parmesanlastuilla, rucolalla ja rouhi mustapippuria myllystä pintaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Limellä maustetut hedelmävartaat ja grillattua ananasta sekä

    Resepti: Limellä maustetut hedelmävartaat ja grillattua ananasta sekä

    Ainekset

    • Limellä maustetut hedelmävartaat:
    • 0,5 l mansikoita
    • 3 persikkaa
    • 3 limeä
    • 1 dl vettä
    • 1 dl sokeria
    • varrastikkuja
    • Grillattua ananasta ja omenaa:
    • 2 omenaa
    • 1 ananas
    • 1 tl kanelia
    • 2 rkl sokeria
    • 0,5-1 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 dl kookoshiutaleita
    • vaniljajäätelöä

    1. Hedelmävartaat: Leikkaa hedelmät reiluiksi paloiksi. Pujota mansikat ja
      hedelmät liotettuihin varrastikkuihin. Taita foliosta vartaiden alle
      \’astia\’ tai käytä matalareunaista alumiinivuokaa. Nosta vartaat
      folion päälle tai vuokaan. Mittaa kattilaan limemehu, vesi ja sokeri.
      Kiehauta ja lisää limen raastettu kuori. Grillaa vartaat foliossa
      miedolla lämmöllä. Sivele välillä lime-sokeriliemellä. Vartaat ovat
      valmiita kun ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. Grillattua ananasta
      ja omenaa: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat paksuiksi
      viipaleiksi. Kuori ananas ja viipaloi se. Poista kova keskiosa. Sekoita
      sokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Pyöräytä omenat seoksessa ja
      grillaa varovasti kunnes sokeri sulaa omenan pintaan. Grillaa ananas
      sellaisenaan ja pyörittele kookoshiutaleissa. Tarjoile vaniljajäätelön
      kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä, grillitomaattia ja

    Resepti: Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä, grillitomaattia ja

    Ainekset

    • 2 porsaan sisäfileetä
    • 1 dl öljyä
    • 1 rkl hunajaa
    • 1 rkl soijaa
    • 2 tl kuivattua timjamia
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • grillitomaatit:
    • 4 pihvitomaattia
    • mustapippuria
    • yrttisuolaa
    • tilkka öljyä
    • salviavihannekset:
    • 100 g pakasteneulapapuja
    • nippu kevätporkkanoita
    • 1 pss retiisejä
    • 1 kukkakaali
    • nippu salviaa
    • nokare voita
    • suolaa
    • mustapippuria

    1. Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä: Puhdista fileistä kalvot.
      Sekoita marinadin aineet keskenään, valele fileet marinadilla ja anna
      maustua noin tunti. Pyyhi liiat marinadit pois lihan pinnasta ja
      grillaa fileisiin kaunis pinta. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa
      noin 20 minuuttia. Grillitomaatit: Poista tomaateista kannat ja
      halkaise ne. Sivele pinta öljyllä ja ripottele päälle mausteet. Grillaa
      nopeasti grillissä tai laita tomaatit porsaanfileen kanssa samaa aikaan
      uuniin kypsymään. Salviavihannekset: Irrottele kukkakaali pieniksi
      nupuiksi. Pese porkkanat ja retiisit ja halkaise ne. Keitä vihanneksia
      hetki, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta kattilasta vesi ja lisää
      vihanneste joukkoon nokare voita ja hienonnettu salvia. Mausta suolalla
      ja pippurilla. Tarjoa porsaanfileen ja grillitomaattien kera. reseptit:
      Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Resepti: Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 4 porkkanaa
    • 2 kesäkurpitsaa
    • 2 purjoa
    • 1 appelsiinin mehu
    • 0,5 dl sokeria
    • tammenlehväsalaattia
    • friseesalaattia
    • tomaattikuutioita
    • oliiviöljyä
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä
      hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat
      oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat
      viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki
      uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo
      oliiviöljyssä. Roiski appelsiinikastiketta lautasille. Annostele
      kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle.
      Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti
      oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä kalan pinnalle
      musta-pippuria myllystä ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit