Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattua’

Grillattua Nautaa / Punaviinissä resepti

Ainekset
4 kpl naudan filepihviä
10 rkl punaviiniä
2 rkl sitruunamehua
2 silputtua valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl timjamia, basilikaa,oreganoa,paprikaa
ja sipulijauhetta kutakin.
2 tl mustapippuria
suolaa
Ohjeet
Poista lihasta rasva ja jänteet jos niitä on, ettei käpristy
kypsyessään.
Laita lihat matalaan vuokaan. Yhdistä loput aineet ja kaada lihojen
päälle.
Anna maustua peitettynä 6-8 tuntia.
Valuta lihat. Säästä marinadi.
Grillaa lihat makusi mukaan kypsiksi, voidellen useaan marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Grillattua Kananrintaa resepti

Ainekset
1 pak. luutonta, nahatonta kananrintaa
8-9 rkl oliiviöljyä
3 rkl rakuunaetikkaa
1 rkl sitruunamehua
2-4 valkosipulinkynttä
1 tl silputtua korianteria
suolaa
Ohjeet
Laita kananrintapalat isoon laakeaan vuokaan.
Yhdistä muut aineet tehdäksesi marinaadin. Kaada se lihojen päälle,
peitä ja pidä kylmässä 2 tuntia.
Valuta säästäen liemi.
Grillaa kanoja 8-9min molemmin puolin riipuen sen paksuudesta.
Voitele välillä marinadilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Grillattua kanaa – ayam panggang resepti ja ruokaohje

* 1 kg kanan rintafilettä
* suolaa
* 2 rkl maapähkinäöljyä
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 maustemittaa viismaustetta
* 1 rkl tummaa soijakastiketta (kecap manis)
* 3 rkl hoisin -kastiketta
* 1 dl vettä
Grillattua kanaa – Ayam panggang 6 Annosta
Liota bambuvartaita vedessä ainakin tunnin verran.
Puolita rintafileet pitkittäin ja hiero pintaan suolaa. Anna imeytyä 15
minuuttia.
Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon murskattu
valkosipuli, soija, viismauste ja hoisin. Sekoita hyvin. Sekoita 1 rkl
kastiketta 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita se kananpalojen
joukkoon. Marinoi 15 minuuttia. Sekoita loppu kastike jäljelläolevaan
veteen, jaa kastike kahteen astiaan.
Varrasta kananpalat pitkittäin ja grillaa kypsäksi kastikkeella
valellen. Kun kanat ovat kypsiä kaada loppu kastike päälle.
* Grillattua kanaa – Ayam panggang
Resepti: Grillattua kanaa – ayam panggang 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Grillattua kengurua maissiolutmarinadissa ja

Resepti: Grillattua kengurua maissiolutmarinadissa ja

  • 700 g kengurun fileetä
  • marinadi:
  • 3 rkl hunajaa
  • 4 dl maissiolutta esim. Indian Beer
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • salaatti:
  • 200 g babypinaatinlehtiä
  • 1 nippu tuoretta rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g paahdettuja macadamiapähkinöitä
  • salaatinkastike:
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
    1. Sekoita kattilassa hunaja, olut ja sitruunan kuori. Anna kuumentua ja
      sekoita kunnes hunaja on sulanut. Kaada lämmin marinadi fileiden
      päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua yön yli. Grillaa
      fileet molemmilta puolilta muutamia minuutteja jättäen filee roseeksi
      sisältä. Valmista salaatti. Paahda pähkinät ja kokoa salaatti
      tarjoiluvatiin. Nosta kuumat fileet leikattuina annospaloina salaatin
      päälle ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

    Resepti: Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

  • 600 g ruodotonta kuhafileetä
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 sipulia
  • 1 suolakurkku
  • 4 perunaa
  • 2 rkl kaprista
  • 1 pieni puntti silputtua persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl smetanaa
  • voita
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
    1. Silppua sipuli, kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota vähässä voissa
      kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.
      Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippureilla ja
      tarkista suola. Sivele maustettujen kuhafileiden päälle ohuesti pehmeää
      voita ja grillaa muutama minuutti noin 220 asteisessa uunissa
      grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa kastikkeena
      sinappi-smetanaa. Koristele tuoreilla yrteillä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillaus

    Grillattua kampelaa

    Resepti: Grillattua kampelaa

    Ainekset

    • 600-700 g kampelafileetä
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1 sitruunan mehu
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • merisuolaa

    1. Nosta ruodottomat kampelafileet öljy sitruunamarinadiin noin 4-5
      tunniksi. Nosta fileet ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa
      tai pariloi kala nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa
      kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen
      kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkumunapiiras

    Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

    Resepti: Lihacarpaccio ja grillattua vuohenjuustoa

  • 1 dl HP-kastiketta
  • 0,3 dl Worchestershire-kastiketta
  • 0,3 dl tummaa portviiniä
  • 0,3 dl appelsiinimehua
  • 4 ohutta vuohenjuustoviipaletta
  • parmesan-juustoa
  • rucola-salaattia
  • mustapippuria myllystä
  • maldon-suolaa
  • 200 g naudan sisäfileetä
    1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan
      kelmuun ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi, jotta filee kohmettuu
      sopivaksi käsittelyyn. Sekoita HP-kastike, Worchestershire-kastike,
      portviini ja appelsiinimehu keskenään ja mausta pippurilla. Sivele
      juoksevaa kastiketta lautasen pohjalle ja leikkaa file niin ohuiksi
      siivuiksi kuin pystyt lautaselle vieri viereen. Laita vielä leikattujen
      lihojen päälle kelmu ja paina vaikka pienen kattilan avulla lihat vielä
      ohuemmaksi. Mainio apuväline leikkaamisessa on pieni sähköllä toimiva
      siivuttaja. Grillaa juustot lautasella grillivastuksen alla pari
      minuuttia ja nosta kauniisti ruskettuneena lihojen päälle. Koristele
      parmesanlastuilla, rucolalla ja rouhi mustapippuria myllystä pintaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Uunissa grillattua turskaa sinisimpukkakastikkeella

    Resepti: Uunissa grillattua turskaa sinisimpukkakastikkeella

    Ainekset

    • 4 kpl turskafileitä
    • voita, mantelilastuja
    • 4 kpl porkkanaa
    • 2 kpl kesäkurpitsaa
    • 2 kpl purjoa
    • herkkusieniä
    • tomaattikuutioita
    • erilaisia salaatteja: tammenlehvä, frisee
    • oliiviöljyä
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Valmista ensin simpukkakastike. Katso ohje ”Tähän reseptiin liittyy”
      -kohdasta. Mausta kalafileet suolalla ja valkopippurilla. Laita kalat
      voideltuun uunivuokaan. Sivele fileet notkealla voilla. Grillaa uunissa
    2. 50 C noin 5 minuuttia. Lisää mantelilastuja fileiden pinnalle
      paistamisen loppuvaiheessa. Leikkaa porkkanat, kesäkurpitsat ja purjot
      viipaleiksi. Freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattikuutiot ja
      herkkusienet. Halutessasi voit lisätä tilkan kuivaa valkoviiniä
      hapoksi. Lämmitä lopuksi salaatin lehdet kasvisten joukossa. Mausta
      pippurilla ja suolalla. Annostele kasvikset lautaselle. Nosta kypsät
      turskafileet kasvisten päälle ja lisää simpukoiden liha sekä
      simpukkakastike.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza_ranskalaiset

    Grillattua makkaraa ja salsa verde perunasalaatti

    Resepti: Grillattua makkaraa ja salsa verde perunasalaatti

    Ainekset

    • n.1 kg keitettyjä uusia perunoita haaleana (tai pieniä kiinteitä
    • perunoita jos uusia ei ole saatavilla)
    • salsa verde:
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 dl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
    • 1 dl tuoretta hienonnettua lipstikkaa
    • 1 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
    • 1 dl tuoretta hienonnettua minttua
    • 5 sardellifileetä
    • 3 rkl kapriksia
    • 1 rkl sinappia
    • 2 rkl sirtuunan mehua
    • mustapippuria myllystä
    • n. 1 dl oliiviöljyä
    • lisäksi: grillimakkaraa

    1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, anjovisten, kapristen
      ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Valuta
      sitruunamehu yrttitahnan joukkoon. Mausta pippurilla. Lisää oliiviöljyä
      ja pyöräytä konetta muutaman kerran, että tahnasta tulee tasaista. Jos
      perunat ovat suuria, puolita ne. Sekoita salsa verde kevyesti
      jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Grillaa makkarat ja tarjoile lisänä
      perunasalaattia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Grillattua lohta ja raparperichutney

    Resepti: Grillattua lohta ja raparperichutney

    Ainekset

    • Grillattua lohta:
    • 4 kpl n. 200 g merilohifileen palaa jossa nahka mukana
    • merisuolaa
    • sweet chili kastiketta
    • 8 kpl vihreää parsaa
    • Raparperichutney:
    • 500 g raparperia
    • 2 punasipulia
    • 1 punainen chilipalko
    • 1 dl sokeria
    • 2 tl suolaa
    • 2 rkl valkoviinietikkaa

    1. Grillattua lohta: Ripottele suolaa lohen päälle. Kuori ja keitä parsat.
      Paista lohta ensin nahkapuoli alaspäin grillin parillalla ja käännä.
      Grillaa myös parsat. Jätä lohi hieman punertavaksi sisältä. Voitele
      lohi sweet chili kastikkeella grillauksen jälkeen. Tarjoile grilattujen
      parsojen ja raparperichutneyn kanssa. Raparperichutney: Kuori ja pilko
      raparperi sekä punasipuli ja chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja
      keitä kunnes raparperi on pehmennyt. Purkita huolellisesti
      puhdistettuun kannelliseen lasitölkiin. Tarjoile grillatun kalan tai
      kanan kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit