Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattua’

Grillattua kotijuustoa ja pitaleipää grillissä

Resepti: Grillattua kotijuustoa ja pitaleipää grillissä

Ainekset

  • Grillattua kotijuustoa ja pitaleipää grillissä:
  • 2 pkt kotijuustoa
  • 1 pkt n. 150 g pekonia
  • pitaleipiä
  • Kylmä jogurttikastike:
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 pieni punasipuli
  • suolaa
  • Tomaatti-kukkakaalisalaatti:
  • 0,5 pieni kukkakaali
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 dl silputtuja yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • sormisuolaa

  1. Grillattua kotijuustoa ja pitaleipää grillissä: Leikkaa kotijuustosta
    pitkulaisia siivuja. Kääri ne pekoniin ja grillaa niin kauan, että
    pekoni on hieman ruskistunut. Kuumenna lopuksi pitaleivät grillissä ja
    täytä ne grillatulla juustolla, kastikkeella ja
    tomaatti-kukkakaalisalaatilla. Kylmä jogurttikastike: Silppua
    punasipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pidä kylmässä
    tarjoiluun asti. Tarjoile pitaleivän välissä.
    Tomaatti-kukkakaalisalaatti: Irrota kukkakaalista kukinnot ja silppua
    ne hienoksi. Kuutioi kirsikkatomaatit ja silppua yrtit. Sekoita
    kukkakaali, tomaatit ja yrtit ja mausta ne öljyllä, etikalla, suolalla
    ja pippurilla. Tarjoile pitaleivän välissä. Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Grillattua nieriää ja sobanuudeleita

Resepti: Grillattua nieriää ja sobanuudeleita

  • 4 kpl nieriäfileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • sobanuudelit:
  • 250 g sobanuudeleita
  • 2 rkl seesamöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 0,5 limen mehu
    1. Nypi nieriästä ruodot ja leikkaa puoliksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja
      paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla nahkapuoli rapeaksi. Kypsennä
      lihapuolta nopeasti niin että kala jää sisältä punaiseksi.
      Sobanuudelit: Keitä noin viisi minuuttia runsaassa suolalla maustetussa
      vedessä, valuta hyvin. Paahda seesaminsiemeniä kevyesti vokkipannulla.
      Lisää joukkoon seesamöljyä ja paista nuudelit pannulla. Mausta suolalla
      ja pippurilla. Lisää juuri ennen tarjoilua tiraus limen mehua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti

    Grillattua naudan maksaa, puolukkapunaviinikastiketta,

    Resepti: Grillattua naudan maksaa, puolukkapunaviinikastiketta,

  • 600 g naudan- / vasikanmaksaa
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 4 cl Sawon viinaa liekitykseen
  • kastike:
  • 2 dl valmista punaviinikastiketta
  • 8 cl puolukkamehutiivistettä
  • 1-2 syys omenaa
  • 200 g kesäkurpitsaa
    1. Irrota maksasta kalvot ja viipaloi se n. 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi.
      Liota viipaleita maidossa kitkeryyden poistamiseksi (vasikan 1-2 h,
      nuoren naudan 4-6 h ja naudan n. 8 h) Kuivaa viipaleet, mausta suolalla
      ja pippurilla ja sivele kevyesti öljyllä. Grillaa viipaleet nopeasti
      niin, että ne jäävät sisältä vielä punertaviksi (silloin ne ovat
      mureimmillaan). Liekitä maksaviipaleet halutessasi Sawon viinalla.
      Kiehauta punaviinikastike ja puolukkamehu keskenään niin, että kastike
      on sopivan paksuista. Lohko omenat ja viipaloi kesäkurpitsa. Ripottele
      kesäkurpitsaviipaleille hieman suolaa, anna olla n. 5 minuuttia ja
      painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla. Sivele omenalohkot ja
      kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyllä ja grillaa ne kauniin kullan
      ruskeiksi. Reseptit: Petri Tikkanen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jalkiruoka

    Suklaakakkua, grillattua jogurttileipää ja kirsikkasiirappia

    Resepti: Suklaakakkua, grillattua jogurttileipää ja kirsikkasiirappia

    Ainekset

    • Suklaakakku:.
    • 125 g tummaa suklaata
    • 125 g voita
    • 3 munaa
    • 125 g sokeria
    • 40 g jauhoja (0,7 dl)
    • 40 g mantelijauhoa
    • 1 tl leivinjauhetta
    • Leipä:
    • 2 dl vettä
    • 30 g kuivahiivaa
    • 1 tl suolaa
    • 1 rkl sokeria
    • 3 rkl öljyä
    • 0,5 dl maustamatonta jogurttia
    • 1 kananmuna
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • Kirsikkasiirappi ja juustoa:
    • 200 g Morbier-juustoa
    • 50 g tuoreita kirsikoita
    • 0,5 dl ruokosokeria
    • 0,5 dl Port-viiniä
    • 2 sitruunan kuori

    1. Suklaakakkua: Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sulata suklaa ja voi
      mikrossa, välillä sekoittaen. Vaahdota munat ja sokeri, lisää sinne
      suklaavoiseos hiljalleen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
      sekoita joukkoon. Paista voidellussa vuoassa, silikonivuoassa tai
      rengasmuoteissa 200´c/ 7min (muffinsivuoassa)15-20min (isossa vuoassa)
      riippuen koosta. Jätä kakku meheväksi keskeltä (-Voit lisätä massaan
      pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai murskattua suklaata). Tarjoile pian
      paiston jälkeen jätskin kera! Grillattua jogurttileipää: Liota hiiva
      kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa valmista taikinaa 2
      min, peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi. Tee
      taikinasta pyöreitä noin 20 cm halkaisijalta olevia leipiä (paksuus
      noin 1 cm). Voitele pinta oliiviöljyllä ja paista kuumalla
      paistinpannulla liedellä, grillissä tai muurikalla. Vinkki: Laita koko
      jauhomäärä kerrallaan nesteen joukkoon, jotta saat kaikelle jauholle
      saman sitkon. Käytä kuivahiivaa sen tasalaatuisuuden takia. Vaivaamalla
      taikinaa leipää nousee uunissa ylöspäin, eikä leviä pelleille.
      Kirsikkasiirappi ja juustoa: Puolita kirsikat, poista kivi ja kiehauta
      kaikki aineet, jäähdytä, poista kuoret ja tarjoa juuston kanssa.
      Reseptit: Aki Wahlman

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Limellä maustetut hedelmävartaat ja grillattua ananasta sekä

    Resepti: Limellä maustetut hedelmävartaat ja grillattua ananasta sekä

    Ainekset

    • Limellä maustetut hedelmävartaat:
    • 0,5 l mansikoita
    • 3 persikkaa
    • 3 limeä
    • 1 dl vettä
    • 1 dl sokeria
    • varrastikkuja
    • Grillattua ananasta ja omenaa:
    • 2 omenaa
    • 1 ananas
    • 1 tl kanelia
    • 2 rkl sokeria
    • 0,5-1 tl jauhettua kardemummaa
    • 1 dl kookoshiutaleita
    • vaniljajäätelöä

    1. Hedelmävartaat: Leikkaa hedelmät reiluiksi paloiksi. Pujota mansikat ja
      hedelmät liotettuihin varrastikkuihin. Taita foliosta vartaiden alle
      \’astia\’ tai käytä matalareunaista alumiinivuokaa. Nosta vartaat
      folion päälle tai vuokaan. Mittaa kattilaan limemehu, vesi ja sokeri.
      Kiehauta ja lisää limen raastettu kuori. Grillaa vartaat foliossa
      miedolla lämmöllä. Sivele välillä lime-sokeriliemellä. Vartaat ovat
      valmiita kun ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. Grillattua ananasta
      ja omenaa: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat paksuiksi
      viipaleiksi. Kuori ananas ja viipaloi se. Poista kova keskiosa. Sekoita
      sokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Pyöräytä omenat seoksessa ja
      grillaa varovasti kunnes sokeri sulaa omenan pintaan. Grillaa ananas
      sellaisenaan ja pyörittele kookoshiutaleissa. Tarjoile vaniljajäätelön
      kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta

    Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä, grillitomaattia ja

    Resepti: Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä, grillitomaattia ja

    Ainekset

    • 2 porsaan sisäfileetä
    • 1 dl öljyä
    • 1 rkl hunajaa
    • 1 rkl soijaa
    • 2 tl kuivattua timjamia
    • 1 sitruunan kuori ja mehu
    • grillitomaatit:
    • 4 pihvitomaattia
    • mustapippuria
    • yrttisuolaa
    • tilkka öljyä
    • salviavihannekset:
    • 100 g pakasteneulapapuja
    • nippu kevätporkkanoita
    • 1 pss retiisejä
    • 1 kukkakaali
    • nippu salviaa
    • nokare voita
    • suolaa
    • mustapippuria

    1. Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä: Puhdista fileistä kalvot.
      Sekoita marinadin aineet keskenään, valele fileet marinadilla ja anna
      maustua noin tunti. Pyyhi liiat marinadit pois lihan pinnasta ja
      grillaa fileisiin kaunis pinta. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa
      noin 20 minuuttia. Grillitomaatit: Poista tomaateista kannat ja
      halkaise ne. Sivele pinta öljyllä ja ripottele päälle mausteet. Grillaa
      nopeasti grillissä tai laita tomaatit porsaanfileen kanssa samaa aikaan
      uuniin kypsymään. Salviavihannekset: Irrottele kukkakaali pieniksi
      nupuiksi. Pese porkkanat ja retiisit ja halkaise ne. Keitä vihanneksia
      hetki, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta kattilasta vesi ja lisää
      vihanneste joukkoon nokare voita ja hienonnettu salvia. Mausta suolalla
      ja pippurilla. Tarjoa porsaanfileen ja grillitomaattien kera. reseptit:
      Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Resepti: Grillattua kuhaa kiillotettujen kasvisten kanssa

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 4 porkkanaa
    • 2 kesäkurpitsaa
    • 2 purjoa
    • 1 appelsiinin mehu
    • 0,5 dl sokeria
    • tammenlehväsalaattia
    • friseesalaattia
    • tomaattikuutioita
    • oliiviöljyä
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä
      hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat
      oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat
      viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki
      uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo
      oliiviöljyssä. Roiski appelsiinikastiketta lautasille. Annostele
      kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle.
      Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti
      oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä kalan pinnalle
      musta-pippuria myllystä ja tarjoile heti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

    Resepti: Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

    Ainekset

    • 4 kuhafileetä
    • 100 g mustia oliiveja
    • 2 raastettua vaaleaa paahtoleipäviipaletta
    • ½ dl silputtua persiljaa
    • ½ dl silputtua basilikaa
    • ½ dl kapriksia
    • 1 murskattu valkosipulinkynsi
    • ½ dl oliiviöljyä
    • mustapippuria
    • suolaa
    • muusi:
    • 8 rosamunda perunaa
    • pala tryffeliä viipaloituna
    • ½ dl tryffeliöljyä
    • 1 dl kuohukermaa
    • mustapippuria
    • suolaa

    1. Laita kaikki aineet kalaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja anna
      pyöriä tasaiseksi tahnaksi. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurille ja
      sivele pinnat tahnalla. Grillaa 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
      Nosta kuhafileet tryffeliperunamuusin päälle. Muusi: Keitä perunat
      kypsiksi. Paseeraa ne siivilän läpi tasaiseksi. Lisää kuuma kerma ja
      tryffeliöljy voimakkaasti sekoittaen. Sekoita viipaloidut
      tryffelilastut joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat

    Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua

    Resepti: Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua

    Ainekset

    • 600 g tuoretta merilohta
    • 100 g kylmäsavulohta
    • 100 g kuorittuja katkarapuja
    • 50 g suolakurkkukuutioita
    • 1 dl smetanaa
    • 1 dl hienonnettua tilliä
    • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
    • 2-3 rkl currya
    • ripaus cayennepippuria
    • mustapippuria myllystä
    • 3-4 rkl parmesan-juustoraastetta

    1. Leikkaa lohifileestä viistosti nahkaa myöden neljä viipaletta. Pariloi
      lohet kuumalla teflonpannulla nopeasti kummaltakin puolelta rapeiksi.
      Mausta pippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi ja
      suikaloi pieniksi. Sekoita kaikki loput aineet keskenään,
      parmesan-juustosta puolet. Sivele täyte pariloitujen lohiviipaleiden
      päälle ja ripottele loput parmesan-juustosta pintaan. Grillaa lohet
      uunissa grillivastuksilla noin 10 minuuttia 220-asteessa, kunnes pinta
      on rapea.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Grillattua tonnikalaa ja sinapinsiemen-perunasalaattia

    Resepti: Grillattua tonnikalaa ja sinapinsiemen-perunasalaattia

    Ainekset

    • 4 palaa tonnikala filepaloja (120 g/hlö)
    • suolaa
    • pippuria
    • chilijauhetta
    • 8 kpl kypsiä perunoita
    • 5 rkl majoneesia
    • 4 rkl sinapinsiemen dijon-sinappia
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Grillaa maustetut tonnikalapalat kuumalla öljytyllä pannulla tai
      grillillä nopeasti. Sekoita sinappi ja majoneesi keskenään ja mausta
      suolalla ja pippurilla. Sekoita lohkottujen perunoiden joukkoon.
      Annostele perunasalaatti lautaselle ja asettele tonnikala
      perunasalaatin päälle. Koristele paahdetulla paprikalla ja
      vesikrassilla tai rucolalla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit