Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grillattua’

Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

Resepti: Oliiveilla kuorrutettua grillattua kuhaa ja

Ainekset

  • 4 kuhafileetä
  • 100 g mustia oliiveja
  • 2 raastettua vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • ½ dl silputtua basilikaa
  • ½ dl kapriksia
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • muusi:
  • 8 rosamunda perunaa
  • pala tryffeliä viipaloituna
  • ½ dl tryffeliöljyä
  • 1 dl kuohukermaa
  • mustapippuria
  • suolaa

  1. Laita kaikki aineet kalaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja anna
    pyöriä tasaiseksi tahnaksi. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurille ja
    sivele pinnat tahnalla. Grillaa 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
    Nosta kuhafileet tryffeliperunamuusin päälle. Muusi: Keitä perunat
    kypsiksi. Paseeraa ne siivilän läpi tasaiseksi. Lisää kuuma kerma ja
    tryffeliöljy voimakkaasti sekoittaen. Sekoita viipaloidut
    tryffelilastut joukkoon. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua

Resepti: Katkaravuilla ja kylmäsavulohella kuorrutettua grillattua

Ainekset

  • 600 g tuoretta merilohta
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 50 g suolakurkkukuutioita
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2-3 rkl currya
  • ripaus cayennepippuria
  • mustapippuria myllystä
  • 3-4 rkl parmesan-juustoraastetta

  1. Leikkaa lohifileestä viistosti nahkaa myöden neljä viipaletta. Pariloi
    lohet kuumalla teflonpannulla nopeasti kummaltakin puolelta rapeiksi.
    Mausta pippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi ja
    suikaloi pieniksi. Sekoita kaikki loput aineet keskenään,
    parmesan-juustosta puolet. Sivele täyte pariloitujen lohiviipaleiden
    päälle ja ripottele loput parmesan-juustosta pintaan. Grillaa lohet
    uunissa grillivastuksilla noin 10 minuuttia 220-asteessa, kunnes pinta
    on rapea.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Grillattua tonnikalaa ja sinapinsiemen-perunasalaattia

Resepti: Grillattua tonnikalaa ja sinapinsiemen-perunasalaattia

Ainekset

  • 4 palaa tonnikala filepaloja (120 g/hlö)
  • suolaa
  • pippuria
  • chilijauhetta
  • 8 kpl kypsiä perunoita
  • 5 rkl majoneesia
  • 4 rkl sinapinsiemen dijon-sinappia
  • suolaa
  • valkopippuria

  1. Grillaa maustetut tonnikalapalat kuumalla öljytyllä pannulla tai
    grillillä nopeasti. Sekoita sinappi ja majoneesi keskenään ja mausta
    suolalla ja pippurilla. Sekoita lohkottujen perunoiden joukkoon.
    Annostele perunasalaatti lautaselle ja asettele tonnikala
    perunasalaatin päälle. Koristele paahdetulla paprikalla ja
    vesikrassilla tai rucolalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Uunissa grillattua turskaa sinisimpukkakastikkeella

Resepti: Uunissa grillattua turskaa sinisimpukkakastikkeella

Ainekset

  • 4 kpl turskafileitä
  • voita, mantelilastuja
  • 4 kpl porkkanaa
  • 2 kpl kesäkurpitsaa
  • 2 kpl purjoa
  • herkkusieniä
  • tomaattikuutioita
  • erilaisia salaatteja: tammenlehvä, frisee
  • oliiviöljyä
  • valko- ja mustapippuria myllystä
  • suolaa

  1. Valmista ensin simpukkakastike. Katso ohje ”Tähän reseptiin liittyy”
    -kohdasta. Mausta kalafileet suolalla ja valkopippurilla. Laita kalat
    voideltuun uunivuokaan. Sivele fileet notkealla voilla. Grillaa uunissa
  2. 50 C noin 5 minuuttia. Lisää mantelilastuja fileiden pinnalle
    paistamisen loppuvaiheessa. Leikkaa porkkanat, kesäkurpitsat ja purjot
    viipaleiksi. Freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattikuutiot ja
    herkkusienet. Halutessasi voit lisätä tilkan kuivaa valkoviiniä
    hapoksi. Lämmitä lopuksi salaatin lehdet kasvisten joukossa. Mausta
    pippurilla ja suolalla. Annostele kasvikset lautaselle. Nosta kypsät
    turskafileet kasvisten päälle ja lisää simpukoiden liha sekä
    simpukkakastike.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Grillattua makkaraa ja salsa verde perunasalaatti

Resepti: Grillattua makkaraa ja salsa verde perunasalaatti

Ainekset

  • n.1 kg keitettyjä uusia perunoita haaleana (tai pieniä kiinteitä
  • perunoita jos uusia ei ole saatavilla)
  • salsa verde:
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 dl tuoretta hienonnettua lipstikkaa
  • 1 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
  • 1 dl tuoretta hienonnettua minttua
  • 5 sardellifileetä
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl sirtuunan mehua
  • mustapippuria myllystä
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • lisäksi: grillimakkaraa

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, anjovisten, kapristen
    ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Valuta
    sitruunamehu yrttitahnan joukkoon. Mausta pippurilla. Lisää oliiviöljyä
    ja pyöräytä konetta muutaman kerran, että tahnasta tulee tasaista. Jos
    perunat ovat suuria, puolita ne. Sekoita salsa verde kevyesti
    jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Grillaa makkarat ja tarjoile lisänä
    perunasalaattia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Grillattua lohta ja raparperichutney

Resepti: Grillattua lohta ja raparperichutney

Ainekset

  • Grillattua lohta:
  • 4 kpl n. 200 g merilohifileen palaa jossa nahka mukana
  • merisuolaa
  • sweet chili kastiketta
  • 8 kpl vihreää parsaa
  • Raparperichutney:
  • 500 g raparperia
  • 2 punasipulia
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  1. Grillattua lohta: Ripottele suolaa lohen päälle. Kuori ja keitä parsat.
    Paista lohta ensin nahkapuoli alaspäin grillin parillalla ja käännä.
    Grillaa myös parsat. Jätä lohi hieman punertavaksi sisältä. Voitele
    lohi sweet chili kastikkeella grillauksen jälkeen. Tarjoile grilattujen
    parsojen ja raparperichutneyn kanssa. Raparperichutney: Kuori ja pilko
    raparperi sekä punasipuli ja chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja
    keitä kunnes raparperi on pehmennyt. Purkita huolellisesti
    puhdistettuun kannelliseen lasitölkiin. Tarjoile grillatun kalan tai
    kanan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Grillattua kanan rintaa ja maissi kakut

Resepti: Grillattua kanan rintaa ja maissi kakut

Ainekset

  • 4 rintaleikettä
  • 60 ml sitruuna mehua
  • 60 ml valkoviiniä dry
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl kor ianderia tuoretta
  • 1 rkl inkivääriä tuoretta raastettua
  • 2 pientä punaista chiliä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl kurkkuma jauhe
  • 2 tl kuminaa
  • 0,5 kanelia
  • Maissi kakut
  • 55 g Polenta jauhoja
  • 75 g Vehnäjauhoja
  • 2 sipulia
  • 200 g purkki maissia / pakaste kypsäksi keitetty
  • 0.25 tl leivinjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 125 ml maitoa
  • 20 g voita sulatettu

  1. Kana: siivuta leikkeet kukin 3 siivuun. Sekoita sitruuna mehu, hunaja
    lisää kurkkuma, kumina ja kaneli. Hienonna chili, valkosipulit,
    korianteri, raasta inkivääri lisää ja sekoita marinaadi. Lisää kanan
    palat ja anna maustua 3 tuntia tai yön yli. Paista barbecuessa molemmin
    puolin kullan ruskeaksi välillä voidellen marinaadilla. Maissikakut
    Hienonna sipuli sekoita muut aineet joukkoon. Voit paistaa kakut
    lettupannussa tai grillissä tasasella levyllä. Voit lisätä molempiin
    ohjeisiin suolaa mikäli tunnet tarvitsevasi, mutta näin voit pilata
    muiden mausteiden maun. Juomaksi Jacob’s Creek Chardonnay, Chardonnay
    tai Burgundy tyyliset viinit mitä Alkossa on.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Grillattua vuohenjuustoa ja hedelmiä

Resepti: Grillattua vuohenjuustoa ja hedelmiä

Ainekset

  • Grillattua vuohenjuustoa ja hedelmiä
  • 4 viipaletta vuohenjuustoa
  • n. 2 dl ananasta paloiteltuna
  • n. 2 dl mansikoita halkaistuna
  • (öljyä)
  • Kastike
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 0,25 dl balsamicoa
  • mustapippuria
  • Koristeeksi
  • syötäviä kukkia

  1. Tee kastike. Sekoita ainekset keskenään ja tarkasta maku. Grillaa
    tarvittaessa hieman öljytyt juustot ja hedelmät nopeasti lämpimiksi.
    Tarjoile lisänä kastiketta ja mustapippuria myllystä. Reseptit:
    Matleena Lahti

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Uunissa grillattua siikaa

Resepti: Uunissa grillattua siikaa

Ainekset

  • 2 kpl siikaa (n. 600 g/siika)
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 0,5 dl voisulaa

  1. Suomusta siiat ja leikkaa sekä päät että pyrstöt pois. Leikkaa siika
    poikki kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Tee kalojen pintaan muutama
    viilto ja mausta suolalla sekä valkopippurilla sisältä ja ulkoa. Sivele
    voisulalla ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Grillattua kassleria ja caesar-salaattia

Resepti: Grillattua kassleria ja caesar-salaattia

Ainekset

  • Caesar salaatti:
  • 1 kpl Romaine salaattia
  • kastike:
  • 5 anjovisfileetä
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 tl worcestershire kastiketta
  • muutama tippa tabascoa
  • 2 rkl sitruuna mehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1-1,5 dl rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 100 g parmesanjuustoa
  • 100 g pekonia
  • 4 siivua vaaleaa leipää kuutioina krutonkeja varten
  • Grillattu kassler:
  • 800 g porsaan kassleria
  • 3-5 kynttä valkosipulia
  • suolaa
  • muutama tuore timjamin oksa
  • lehtipersiljaa nippu
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • vuokaan:
  • vettä tai lihalientä
  • porkkanaa, herkkusieniä, sipulia, katajanmarjoja
  • lopuksi lihan pintaan vielä mustapippuria ja suolaa
  • foliota vetäytymistä varten
  • ruokaöljyä grillaukseen

  1. Caesar salaatti: Laita kulhon pohjalle keltuaiset, anjovisfileet,
    murskattu valkosipuli ja dijon- sinappi sekä muutama rouhaisu
    mustapippuria. Sekoita haarukalla kaikki tasaiseksi tahnaksi ja ala
    lisäämään öljyä pikku hiljaa, ohuena nauhana. Sekoita voimakkaasti koko
    ajan. Lisää loput ainekset ja maistele onko suolaa ja tulisuutta
    tarpeeksi. Revi romaine- salaatin lehdet kulhoon ja kaada kastike
    salaatinlehdille. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla, rapeaksi
    paahdetuilla pekoniviipaleilla ja paistetuilla leipäpaloilla eli
    krutongeilla. Kassler: Sekoita mausteet keskenään tahnaksi ja hiero ne
    kasslerin pintaan. Kääri liha kelmuun ja anna maustua/marinoitua 4-5
    tuntia. Ota liha pois kelmusta, puhdista pinta ylimääräisistä
    mausteista. Ruskista kuumalla pannulla tai grillissä kasslerin pinta.
    Laita ruskistettu liha uunivuokaan, lisää vettä/lihalientä, niin että
    kassler on melkein kokonaan peitossa. Ja lisää vielä kasviksia vuokaan.
    Kypsennä lihaa yön yli 85 asteisessa kiertoilmauunissa tai 100 asteessa
    tavallisessa uunissa, kunnes kassler on mureaa ja ylikypsää. Ota liha
    pois uunista , hiero pintaan vielä suolaa ja mustapippuria ja laita
    folioon vetäytymään. Tämän voit tehdä vaikka päivää aikaisemminkin,
    ennen grillausta. Grillaus: Leikkaa kasslerista haluamasi kokoisia
    viipaleita, penslaa ne öljyllä ja grillaa viipaleet grillissä.
    Grillauksen jälkeen voit sivellä kasslerit vielä esim. paistoliemellä,
    joka jäi uunivuokaan tai soijakastikkeella. Reseptit: Kari Aihinen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit