Mainokset

Reseptit sanoilla ‘grilliribsit’

Mausteiset grilliribsit

Resepti: Mausteiset grilliribsit

Ainekset

  • 2 kg porsaan kylkeä
  • 3 l vettä
  • 2 rkl häränlihafondia
  • 3 vartta kesäsipulia
  • mausteseos:
  • 3 vartta kesäsipulia
  • 2 punaista keskivahvaa chiliä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1/4 tl neilikkajauhetta
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl ruokaöljyä

  1. Lisää keitinveteen fondi ja pilkotut kesäsipulit. Keitä possunkylkeä
    pari tuntia. Sekoita mauseseoksen ainekset tehosekoittimessa. Kuivaa
    liha ja sivele mausteseos lihan pintaan. Anna seistä huoneenlämmössä
    noin puoli tuntia ja sen jälkeen grillaa miedolla lämmöllä noin tunti.
    Voit grillata ribsit myös ilman keittämistä, anna niiden paistua
    erittäin miedolla lämmöllä 2,5 – 3h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Groovyt grilliribsit

Resepti: Groovyt grilliribsit

  • 2,0 kg Porsaan kylkeä (Ribsiä)
  • 1 dl Tummaa siirappia
  • 1 kpl Sipuli pilkottuna
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 2,5 dl Tomaattiketsuppia
  • 0,5 dl Fariinisokeria
  • 0,5 dl Sitruuna- tai limemehua
  • 1 rkl Tuoretta chiliä
  • 1 tl TAbascoa
  • 1 tl Paprikajauhetta
  • 1 tl Kuivattua timjamia ja oreganoa
    1. . Pilko ribsit eli leikkaa luiden välistä suupaloiksi. Ribsit ovat
      aika ”hötöistä” evästä, joten varaa reilusti. 2. Sekoita
      tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa marinadin ainekset. Ota osa
      marinadista talteen dippikastikkeeksi. 3. Marinoi lihanpaloja
      marinadissa muutama tunti ja grillaa hyvällä lämmöllä, sivellen usein
      marinadilla ja vielä lopuksi kerran ennen tarjoilua. 4. Nauti ystävien
      kanssa vihersalaatin, tomaatti-sipulisalaatin ja kylmän lagerin kera
      kesäillassa rantahietikolla. Varaa riittävästi servettejä, liha on
      törkeän hyvää mutta syöminen sottaista!!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Tuliset grilliribsit ja kanasateet-vartaat

    Resepti: Tuliset grilliribsit ja kanasateet-vartaat

    Ainekset

    • 4 kpl kanan/broilerin rintafilettä
    • 800 g maustamatonta kyljysriviä(ribsiä)
    • 2 dl tomaattiketsuppia
    • 2 rkl tummaa siirappia
    • 0,5 dl fariinisokeria
    • 1 kpl pieni sipuli silputtuna
    • 3 kpl valkosipulinkynsiä silputtuna
    • 3 kpl tuorechiliä (tai maun mukaan…)
    • 2 tl silputtua rosmariinia
    • 1-2 tl kutakin jauheena:paprika,cayenne,kumina
    • 2 rkl sitruunanmehua
    • 1 kpl pieni salottisipuli silputtuna
    • 2-3 kpl valkosipulinkynsi silputtuna
    • 2 rkl vaaleaa soijaa
    • 1-2 rkl raastettua inkivääriä
    • 0,5-1 dl oliivi- tai kasvisöljyä
    • 1 kpl tuorechili ilman siemeniä ja sisäkalvoa
    • 2 kpl kaffirlimentinlehteä siivuina
    • 1 rkl tuoretta timjamia

    1. Valmista RIBS-kastike: – sekoita
      ketsuppi,siirappi,fariinisokeri,sipuli,valkosipuli,chilit(jos haluat
      kunnon rekyylit, niin jätä siemenet),rosmariini,kuivatut mausteet ja
      sitruunanmehu kulhossa tai tehosekoittimessa. Tarkista maku ja lisää
      suolaa sekä pippuria. – Marinoi annospaloiksi leikattuja kyljysrivejä
      muutama tunti kastikkeessa. – Grillaa kyljysrivit hyvällä lämmöllä ja
      kääntele usein sivellen kastikkeella KANAVARTAAT: – jos käytät
      puuvartaita, laita ne likoamaan noin puoleksi tunniksi veteen (vartaat
      ei pala grillissä) – sekoita pieni salottisipuli, valkosipuli, vaalea
      soija, inkivääri, öljy, chilit, limetinlehdet ja timjami kulhossa tai
      tehosekoittimessa. Tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
      - Leikkaa kanafileet pitkittäin ohuiksi, noin sentin suikaleiksi.
      Pujota kanasuikaleet ”käärmeeksi” varrastikkuun. – Marinoin
      kanavartaita muutama tunti kastikkeessa. – Grillaa hyvällä lämmöllä
      vain 3-4 minuuttia usein käännellen ja kastikkeella sivellen. Älä
      grillaa turhan kauan, ettei liha kuivahda. Tarjoile grilliherkut
      raikkaan salaatin ja vaikkapa grillikasvisten kera. Kyytipojaksi kylmää
      lageria!!!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut

    Grunget grilliribsit

    Resepti: Grunget grilliribsit

    Ainekset

    • 800 g ribsiä (kylkeä)
    • 1,5 dl chiliketsuppia
    • 1 rkl limemehua
    • 1 kpl sipuli pieneksi pilkottuna
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
    • 0,5 dl tummaa siirappia
    • 2 rkl fariinisokeria
    • 1 tl maust.kutakin:oreganoa,timjamia,paprikaa
    • 1 rkl chilijauhetta

    1. Tee ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai
      monitoimikoneessa. Lisää/poista chiliä maun mukaan. Chiliketsupin voi
      korvata tavallisella ketsupilla ja lisää hönkyä saa sopivasti
      tabascolla. Maista ja tarkista suola. Ribsit: Marinoi ribsejä
      kastikkeessa muutama tunti. Grillaa sopivalla lämmöllä ja sivele usein
      kastikkeella. Sivele vielä kastiketta pintaan ennen tarjoilua.
      Grillikauden avajaisissa esimerkiksi wappuna tämä resepti on takuuvarma
      menetys – lisäkkeenä raikasta salaattia ja kylmää juomaa! ps. Reseptin
      keksijä ei ota vastuuta grilliritilän mahdollisesta ajoittaisesta
      ”tukkeutumisesta”…

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee
    Mainokset
    Sivut