Mainokset

Reseptit sanoilla ‘gulassikeitto’

Gulassikeitto resepti

Ainekset
½ dl RUOKAÖLJYÄ
400 g porsaanlihasuikaleita
2 kpl sipulia
1 kpl paprikaa
2 kpl valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
1 prk tomattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 kpl lihaliemikuutio
400 g murskattuja tomaateja
1 kpl fenkoli
4 kpl perunaa
punaviinietikkaa
1 kpl wääksyn kartanon ruukkupersiljaa
suolaa
laakerinlehti
1 tl fenkolinsiemeniä
välimerenmausteseos
mustapippuria
smetanaseos:
2 dl smetanaa
½ tl chilimastetta
1 tl paprikajauhetta
1 kpl wääksyn kartanon ruukkupersiljaa
Ohjeet
Käytä isoa kattilaa, kuumenna öljy ja lisää rasvasta puhdistetut
lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää paprikat, sipulit, tomaattipyree
ja paprikajauhe. Paista vielä hetki ja sekoita sekaan vehnäjauhot.
Lisää vesi, lihaliemikuutio, tomaattimurska ja masteet. Anna kiehua
noin 30 minuuttia ja lisää raastetut perunat, sekä tilkka
punaviinietikkaa. Anna kiehua vielä 15-20 min.
Valmista silläaikaa chilipersiljasmetana sekoittamalla ainekset
keskenään.
Lautaselle keiton sekaan runsaasti smetanaa ja nauti.
Ruokajuomana olut tai vesi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Gulassikeitto resepti ja ruokaohje

* 500 g naudan lapaa tai ulkopaistia
* 2 sipulia
* 2 paprikaa
* 2-3 valkosipulin kynttä
* ½ dl öljyä
* 1 l vettä
* 1 tlk(400g) tomaattimurskaa
* 3-4 perunaa
* 12 porkkana
* suolaa, mustapippuria, basilikaa
Gulassikeitto
Kuutioi liha, kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikoista siemenet ja
suikaloi ne. Ruskista lihapalat öljyssä. Lisää sipulit ja
paprikasuikaleet pataan. Hauduta sekoittaen. Lisää vesi ja
tomaattimurska. Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää kuutioidut perunat ja
porkkana. Mausta ja kypsennä.
Resepti: Gulassikeitto

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Gulassikeitto ja chilismetanaa

Resepti: Gulassikeitto ja chilismetanaa

  • Gulassikeitto:
  • 400 g porsaanlihasuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l lihalientä
  • 1 prk säilöttyjä tomaatteja
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • tilkka punaviinietikkaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa, mustapippuria
  • Chilismetana:
  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
    1. Gulassikeitto: Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi paprika ja sipuli
      sekä hienonna valkosipulin kynnet. Lämmitä voi kattilassa ja lisää
      lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe
      sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
      Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja laakerinlehti. Anna poreilla noin
    2. 0 minuuttia. Lisää sitten kuutioidut perunat ja punaviinietikka.
      Hauduta vielä n. 20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
      Chilismetana: Vispaa smetanaa hetki, jotta se vaahtoutuu kevyesti,
      lisää mausteet ja sekoita. Lusikoi chilismetanaa keiton päälle ja
      tarjoile. Reseptit: Henri Alén

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Gulassikeitto

    Resepti: Gulassikeitto

    Ainekset

    • 1 rkl öljyä
    • 300 g naudan lapaa suikaleina
    • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2 sipulia hienonnettuna
    • 3 rkl paprikajauhetta
    • 2 tl kuminoita huhmareessa hienonnettuna
    • suolaa
    • 1,2 l vettä
    • 1 rkl öljyä
    • 2 porkkanaa viipaleina
    • 5 perunaa
    • 1 pieni lanttu kuutioina
    • 2 paprikaa kuutioina
    • 1 dl persiljaa hienonnettuna
    • lisäkkeeksi:
    • 4 rkl smetanaa tai turkkilaista jogurttia

    1. Ruskista laakean keittokattilan pohjalla öljyssä lihakuutiot. Lisää
      sipulit, paprikajauhe sekä kuminat ja kuullota hetki. Sekoita joukkoon
      suolaa ja lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä kunnes lihat ovat melkein
      kypsiä. Kuullota kasvikset paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla ja
      lisää keiton joukkoon. Keitä kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
      Tarkista maku. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja nauti smetanan
      tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit