Mainokset

Reseptit sanoilla ‘haudutetut’

Grillissä haudutetut parsakaalit resepti ja ruokaohje

* 750 g parsakaalia
* 50 g voita
* ripaus pippuria
* ripaus suolaa
* päälle juustoraastetta
* tilkkanen vettä
*
*
*
Grillissä haudutetut parsakaalit 3 Annosta
Ota kaksi noin 40cm folion palasta ja aseta pöydälle ristiin. Aseta
parsakaalit keskelle ja mytistä folio nyytiksi, mutta jätä vielä päältä
auki että saat mausteet sisään. Kaada vesitilkka folion pohjalle. Rouhi
pippuria ja suolaa päälle, vuole voista päälle palasia ja ripottele
juustoa maun mukaan päällimmäiseksi. Sulje nyytti. Aseta grillille,
medium puolelle kun aloitat grillaamisen ja anna olla noin 15-20 minsaa
ainakin. kunnes on pehmeitä
Resepti: Grillissä haudutetut parsakaalit 3 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Resepti: Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

Ainekset

  • Lampaanpaisti:
  • 1 lampaanviulu (n.2-3 kg)
  • 2-3 valkosipulia
  • rosmariinia
  • timjamia
  • laakerinlehtiä
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • porkkanaa
  • sipulia
  • palsternakkaa
  • selleriä
  • 1,5 l lihalientä
  • 0,5 l punaviiniä
  • 3 rkl hunajaa
  • Haudutetut vihannekset:
  • 1/3 lanttu
  • 1 porkkana
  • 8 pikkusipulia
  • 12 herkkusientä
  • 12 pientä perunaa
  • 1 palsternakka
  • 12 papua
  • 15 valkosipulin kynttä

  1. Katkaise viulu niin, että se mahtuu uuniin. Painele veitsellä reikiä
    paistiin ja paina sormin valkosipulin kynsiä lihan sisään. Sivele
    pintaan hiukan oliiviöljyä ja huhmareessa murskatut mausteet (ei
    suolaa). Kääri liha kelmuun ja anna maustua viileässä 1-2 vrk. Ota
    paisti kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 250 C ja
    ruskista paisti kauttaaltaan uunipellillä uunissa välillä käännellen.
    Pilko juurekset ja laita reunalliselle uunipellille. Laita paisti
    juuresten päälle. Sekoita keskenään punaviini, hunaja ja lihaliemi.
    Kaada 1 l lientä paistin päälle ja laita uuniin n. 130 C. Paista 3,5-4
    tuntia koko ajan liemellä valellen. Kun paisti on ollut uunissa noin
  2. ,5 tuntia, ota se pois uunista, siivilöi liemi erilleen astiaan ja
    vaihda uunissa olleet vihannekset pilkottuihin särävihanneksiin. Laita
    lammas takaisin uuniin. Lammas on kypsä kun liha on sisältä 75-80 C.
    Ota lammas pois uunista ja sammuta uuni. Mausta lammas merisuolalla,
    kääri folioon ja laita uunin jälkilämpöön muhimaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Keitetty tournedos ja haudutetut juurekset

Resepti: Keitetty tournedos ja haudutetut juurekset

Ainekset

  • 600 g naudan sisäfileen keskikohtaa ( kalvoista puhdistettua )
  • 2 porkkanaa
  • 2 naurista
  • 1 pieni selleri
  • 1 pieni palsternakka
  • 12 pientä salottisipulia
  • 1 dl kapriksia
  • 1,5 l naudanlientä tai mietoa lihalientä

  1. Muotoile kuoritut juurekset haluamasi mallisiksi. Nosta kiehuvaan
    lihaliemeen ja anna kiehua hiljalleen. Leikkaa liha korkeiksi pihveiksi
    ja pidä muodossaan. Sido lihat puuvillanarulla. Näin saat ryhdin
    säilymään ja lihasnesteet pysymään sisällä. Nosta huoneenlämpöiset
    lihat kypsien juuresten kanssa kiehumaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä
    noin 10 minuuttia. Lisää huuhdotut kaprikset ja tarkista liemen maku.
    Poista lihoista narut ja tarjoile heti, vaikkapa keitettyjen
    puikulaperunoiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Haudutetut sipulit

Resepti: Haudutetut sipulit

Ainekset

  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl hunaja-viinietikkaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 50 g voita
  • 16 salottisipulia

  1. Ruskista kuoritut sipulit pannulla, lisää loput aineet ja anna hautua
    kannen alla noin tunti. Lisää lihalientä tarvittaessa. Kun sipulit ovat
    pehmeitä ja nestettä on noin 3 dl jäljellä, ovat sipulit valmiita.
    Yleensä tähän menee noin 45 minuuttia. Loistava lisäke esim.
    paistetulle maksalle!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Dijonkermassa haudutetut ahvenfileet

Resepti: Dijonkermassa haudutetut ahvenfileet

Ainekset

  • 600 g ruodotonta ahvenfilettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl smetanaa
  • 3 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 rkl voita
  • tilliä
  • mustapippuria
  • suolaa

  1. Paista ahvenfileet nopeasti teflonpannulla rapeaksi (ei sisältä täysin
    kypsiksi). Kiehauta kasarissa kerma, smetana, sinappi ja tarkista maku.
    Lisää ahvenfileet joukkoon. Anna kiehahtaa hetki, lisää runsaasti
    tilliä pinnalle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Haudutetut ahvenrullat ja sieni-perunapaistos

Resepti: Haudutetut ahvenrullat ja sieni-perunapaistos

Ainekset

  • Haudutetut ahvenrullat:
  • 1 kg ahvenfileitä
  • 150 g kylmäsavulohi siivuja
  • tuoretta tilliä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sahramia
  • Sieni-perunapaistos:
  • 5 dl metsäsieniä
  • 0,5 kg keitettyjä pieniä perunoita
  • 1 rkl voita
  • 1 kesäsipuli varsineen

  1. Haudutetut ahvenrullat: Levitä ahvenfileet työlaudalle, mausta ne ja
    nosta jokaisen fileen päälle pala savulohta sekä tillinoksa. Kääri file
    rullalle ja nostele ne voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kattilassa
    kalaliemi, kerma sekä mausteet ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä
    kalat uunissa 200 aseessa n. 10 min ajan ja tarjoile lisäkkeen kanssa.
    Sieni-perunapaistos: Paloittele sienet sekä jäähtyneet perunat.
    Hienonna myös sipuli sekä sen varsiosa. Kuumenna pannu ja paista
    voinokareen kanssa kaikki raaka-aineet ja mausta lopuksi suolalla sekä
    pippurilla. Tarjoile kuumien ahvenfileiden kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

kylmä kurkkukeitto ja foliossa haudutetut katkaravut

Resepti: kylmä kurkkukeitto ja foliossa haudutetut katkaravut

Ainekset

  • Kylmä kurkkukeitto:
  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • 1 kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • Haudutetut katkaravut:
  • 1 kg pakastekatkarapuja
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 3 punaista tuoretta chiliä
  • 50 g voita
  • 1 nippu korianteria

  1. Kurkku-jogurttikeitto: Paloittele kurkku ja kuori ja paloittele
    inkivääri. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
    Tarkista maku ja kaada laseihin. Koristele tuoreella basilikalla ja
    limellä. Haudutetut katkaravut: Leikkaa foliosta 4 arkkia ja nostele
    niihin 4 rapua per arkki. Sulata ravut jos käytät pakaste rapuja.
    Hienonna valkosipulinkynnet, korianteri sekä tuoreet chilit huhmareessa
    ja ripottele mausteseos rapujen päälle. Lisää suolaa sekä muutama
    voinokare rapujen joukkoon ja sulje paketit huolella. Kypsennä uunissa
  2. 80 asteessa noin 30 minuutin ajan tai grillissä miedolla lämmöllä.
    Tarjoile vaalean leivän ja kurkkukeiton kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Tulisessa tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ja

Resepti: Tulisessa tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ja

Ainekset

  • Tulinen tomaattikastike:
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • voita kuullotukseen
  • 2-3 punaista chilipalkoa
  • 0,5 dl kapriksia
  • 2 prk kuorittuja säilyketomaatteja
  • 0,5 l lihalientä
  • suolaa, mustapippurirouhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl balsamicoa
  • lihapullia (resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta hakusanalla
  • lihapulla)
  • Paistetut päärynät:
  • 100 g voita
  • 4 kypsää päärynää
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl appelsiinilikööriä tai appelsiinimehua
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • kermavaahtoa tarjoiluun

  1. Tulinen tomaattikastike: Kuullota voissa kattilassa hienonnetut sipulit
    ja valkosipulin kynnet. Lisää hienonnetut chilit, kaprikset,
    säilyketomaatit ja lihaliemi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
    Lorauta joukkoon vielä balsamicoa. Anna kastikkeen kiehua miedolla
    lämmöllä noin tunti. Lisää lihalientä joukkoon jos nestettä haihtuu
    liikaa. Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat. Kun kastike on
    kiehunut noin tunnin sekoita se tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista
    kastiketta ja lisää mausteita maun mukaan. Lisää joukkoon raa’at
    lihapullat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä vielä noin
  2. 0-30 minuuttia kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan kanssa.
    Paistetut päärynät: Sulata n. 50 g voita pannulla. Halkaise päärynät
    pituussuunnassa noin 4 osaan ja poista siemenkodat. Paista
    päärynäviipaleet kauniin värisiksi ja nosta ne sivuun. Lisää pannulle
    loppu voi, hunaja, appelsiinin raastettu kuori, likööri ja pähkinät.
    Anna seoksen kiehahtaa nopeasti ja sekoita koko ajan. Tarjoile
    paistettujen päärynöiden kanssa. Tarjoile annoksen kanssa kermavaahtoa.
    Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Sinappikermassa haudutetut puna-ahvenfileet

Resepti: Sinappikermassa haudutetut puna-ahvenfileet

Ainekset

  • 600 g puna-ahvenfileitä
  • 4 dl ruokakermaa
  • 2-3 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl voita
  • tilli
  • suolaa
  • pippuria

  1. Paista puhdistetut puna-ahvenfileet pannulla rapeiksi. Kiehauta
    kasarissa kerma ja mausta se sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
    Nosta puna-ahvenet kerman joukkoon ja hauduta hetki. Tarkista
    kastikkeen maku ja viimeistele tuoreella tillillä. Tarjoa keitettyjen
    perunoiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Haudutetut salottisipulit

Resepti: Haudutetut salottisipulit

Ainekset

  • 12 kpl salottisipulia
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 l lihalientä
  • 1/2 pll punaviiniä
  • 1/4 l omenaviinietikkaa
  • 100 g voita
  • timjamia
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa

  1. . Kuori sipulit ja ruskista ne kokonaisena haudutusastiassa voissa. 2.
    Kaada joukkoon etikka, lihaliemi ja punaviini. 3. Lisää mausteet maun
    mukaan ja hauduta kypsiksi miedolla lämmöllä n. 1 h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit