Mainokset

Reseptit sanoilla ‘haudutetut’

Grillissä haudutetut parsakaalit resepti ja ruokaohje

* 750 g parsakaalia
* 50 g voita
* ripaus pippuria
* ripaus suolaa
* päälle juustoraastetta
* tilkkanen vettä
*
*
*
Grillissä haudutetut parsakaalit 3 Annosta
Ota kaksi noin 40cm folion palasta ja aseta pöydälle ristiin. Aseta
parsakaalit keskelle ja mytistä folio nyytiksi, mutta jätä vielä päältä
auki että saat mausteet sisään. Kaada vesitilkka folion pohjalle. Rouhi
pippuria ja suolaa päälle, vuole voista päälle palasia ja ripottele
juustoa maun mukaan päällimmäiseksi. Sulje nyytti. Aseta grillille,
medium puolelle kun aloitat grillaamisen ja anna olla noin 15-20 minsaa
ainakin. kunnes on pehmeitä
Resepti: Grillissä haudutetut parsakaalit 3 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Haudutetut salottisipulit

Resepti: Haudutetut salottisipulit

Ainekset

  • 12 kpl salottisipulia
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 l lihalientä
  • 1/2 pll punaviiniä
  • 1/4 l omenaviinietikkaa
  • 100 g voita
  • timjamia
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa

  1. . Kuori sipulit ja ruskista ne kokonaisena haudutusastiassa voissa. 2.
    Kaada joukkoon etikka, lihaliemi ja punaviini. 3. Lisää mausteet maun
    mukaan ja hauduta kypsiksi miedolla lämmöllä n. 1 h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Haudutetut punajuuret

Resepti: Haudutetut punajuuret

  • 4 kpl pienehköä punajuurta
  • 1 l vettä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa, pippuria
    1. Keitä punajuuria valkoviinillä ja suolalla maustetussa vedessä 10-15
      minuuttia. Lohko punajuuret ja paista ne nopeasti voissa
      paistnpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza

    Balsamicossa haudutetut punajuuret

    Resepti: Balsamicossa haudutetut punajuuret

  • n.20 pientä raakaa punajuurta
  • 2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2-3 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa
    1. Pese punajuuret huolellisesti ja nosta foliopaperin päälle
      uuninpellille. Ripottele päälle balsamiviinietikka, voinpalaset, suola
      ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200-asteiseen uuniin.
      Paista n.20-minuuttia. Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä.
      Puolita punajuuret ja pirskottele foliosta kastiketta päälle. Mausta
      tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Kuori punajuuret jos ne ovat
      paksukuorisia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Kookoksessa haudutetut kanasuikaleet

    Resepti: Kookoksessa haudutetut kanasuikaleet

    Ainekset

    • 500 g broilerin fileesuikaleita
    • 200 g bambunversoja
    • 200 g minimaissia
    • 1 kpl iso sipuli
    • 1 tlk kookosmaitoa (4dl)
    • n. 1 dl siirappia
    • n. 1 dl chilikastiketta
    • chilipippuria
    • korianteria
    • maustepippuria
    • hienonnettua inkivääriä

    1. Ruskistetaan kanat pannulla ja astetaan ne odottamaan uunivuoan
      pohjalle. Käytetään bambut ja minimaissit pannussa ja kaadetaan ne
      kanojen seuraksi vuokaan: sekoitetaan hyvin. Kuulotetaan pilkottu
      sipuli pannussa ja lisätään siihen kookosmaito, siirappi, chilikastike
      ja mausteet. Kiehautetaan, jonka jälkeen annetaan hautua noin 5
      minuuttia sekoittaen välillä. Kaadetaan kastike kanojen ja kasvisten
      päälle. Työnnetään koko komeus uuniin kansi päällä noin 100 asteeseen
      suunnilleen tunniksi. Tämän jälkeen kansi pois ja vielä puolisen tuntia
      uunissa hautumista. Tarjotaan nuudelien tai jasmiiniriisin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Haudutetut vuohenjuusto-lohi-nyytit

    Resepti: Haudutetut vuohenjuusto-lohi-nyytit

    Ainekset

    • 1,5 fileroitua lohta
    • mustapippuria
    • tilliä
    • tuoreita herkkusieniä
    • uutta sipulia varsineen
    • n. 180 g vuuohenjuustoa tai maun mukaan
    • leivinpaperia ja foliota
    • karkeaa merisuolaa

    1. Leikkaa lohifileestä sopivaksi katsomia annospaloja, mausta palat
      mustapippurilla ja karkealla merisuolalla. Käytä tuoreet herkkusienet
      oliiviöljyssä pannulla. Grillinyytti rakennetaan siten, että leikataan
      sopiva pala foliota ja sen päälle suurin piirtein yhtä iso pala
      leivinpaperia. Laita annospala papereiden päälle ja aloita kokoaminen.
      Ensin filepala, sitten pieneksi hakattua uutta sipulia ja sipulinvartta
      paloina. Ripottele sen jälkeen muutama herkkusienen pala päälle ja
      lopuksi nokare vuohenjuustoa päälle. Kääri nyytti tiukaksi ja
      kestäväksi siten, että kääri kala ensin leivinpaperiin ja sitten
      folioon. Kypsennä miedossa lämmössä n. 45-60 minuuttia grillissä.
      Muistisääntönä on se, että folio ei saa kärventyä. Kalan voi valmistaa
      myös tavallisessa uunissa, jolloin kypsennysaika on lyhempi.
      Kalanyyttien kanssa sopii erinomaisesti uuden sadon kasviksista
      valmistettu al dente kasvikset (esim. punajuuri, sipuli, porkkana,
      nauris, kukkakaali, parsakaali yms.)Keitä vihanneksia (punajuuri
      erikseen) n. 5 minuuttia paloina, laita sitten lakeaan vuokaan.Lisää
      hieman suolaa ja mustapippuria, hieman vettä ja juoksevaa hunajaa.
      laita uuniin n.225 astetta ja n. 8 minuuttia. Tämä yhdistelmä
      vuohenjuusto-kalanyytit ja kasvikset sopivat mukavasti grillijuhlan
      viettoon.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana

    Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

    Resepti: Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

    Ainekset

    • Lampaanpaisti:
    • 1 lampaanviulu (n.2-3 kg)
    • 2-3 valkosipulia
    • rosmariinia
    • timjamia
    • laakerinlehtiä
    • oliiviöljyä
    • merisuolaa
    • porkkanaa
    • sipulia
    • palsternakkaa
    • selleriä
    • 1,5 l lihalientä
    • 0,5 l punaviiniä
    • 3 rkl hunajaa
    • Haudutetut vihannekset:
    • 1/3 lanttu
    • 1 porkkana
    • 8 pikkusipulia
    • 12 herkkusientä
    • 12 pientä perunaa
    • 1 palsternakka
    • 12 papua
    • 15 valkosipulin kynttä

    1. Katkaise viulu niin, että se mahtuu uuniin. Painele veitsellä reikiä
      paistiin ja paina sormin valkosipulin kynsiä lihan sisään. Sivele
      pintaan hiukan oliiviöljyä ja huhmareessa murskatut mausteet (ei
      suolaa). Kääri liha kelmuun ja anna maustua viileässä 1-2 vrk. Ota
      paisti kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 250 C ja
      ruskista paisti kauttaaltaan uunipellillä uunissa välillä käännellen.
      Pilko juurekset ja laita reunalliselle uunipellille. Laita paisti
      juuresten päälle. Sekoita keskenään punaviini, hunaja ja lihaliemi.
      Kaada 1 l lientä paistin päälle ja laita uuniin n. 130 C. Paista 3,5-4
      tuntia koko ajan liemellä valellen. Kun paisti on ollut uunissa noin
    2. ,5 tuntia, ota se pois uunista, siivilöi liemi erilleen astiaan ja
      vaihda uunissa olleet vihannekset pilkottuihin särävihanneksiin. Laita
      lammas takaisin uuniin. Lammas on kypsä kun liha on sisältä 75-80 C.
      Ota lammas pois uunista ja sammuta uuni. Mausta lammas merisuolalla,
      kääri folioon ja laita uunin jälkilämpöön muhimaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Keitetty tournedos ja haudutetut juurekset

    Resepti: Keitetty tournedos ja haudutetut juurekset

    Ainekset

    • 600 g naudan sisäfileen keskikohtaa ( kalvoista puhdistettua )
    • 2 porkkanaa
    • 2 naurista
    • 1 pieni selleri
    • 1 pieni palsternakka
    • 12 pientä salottisipulia
    • 1 dl kapriksia
    • 1,5 l naudanlientä tai mietoa lihalientä

    1. Muotoile kuoritut juurekset haluamasi mallisiksi. Nosta kiehuvaan
      lihaliemeen ja anna kiehua hiljalleen. Leikkaa liha korkeiksi pihveiksi
      ja pidä muodossaan. Sido lihat puuvillanarulla. Näin saat ryhdin
      säilymään ja lihasnesteet pysymään sisällä. Nosta huoneenlämpöiset
      lihat kypsien juuresten kanssa kiehumaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä
      noin 10 minuuttia. Lisää huuhdotut kaprikset ja tarkista liemen maku.
      Poista lihoista narut ja tarjoile heti, vaikkapa keitettyjen
      puikulaperunoiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohi

    Haudutetut ahvenrullat ja sieni-perunapaistos

    Resepti: Haudutetut ahvenrullat ja sieni-perunapaistos

    Ainekset

    • Haudutetut ahvenrullat:
    • 1 kg ahvenfileitä
    • 150 g kylmäsavulohi siivuja
    • tuoretta tilliä
    • 2 dl kalalientä
    • 2 dl kuohukermaa
    • suolaa
    • pippuria
    • ripaus sahramia
    • Sieni-perunapaistos:
    • 5 dl metsäsieniä
    • 0,5 kg keitettyjä pieniä perunoita
    • 1 rkl voita
    • 1 kesäsipuli varsineen

    1. Haudutetut ahvenrullat: Levitä ahvenfileet työlaudalle, mausta ne ja
      nosta jokaisen fileen päälle pala savulohta sekä tillinoksa. Kääri file
      rullalle ja nostele ne voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kattilassa
      kalaliemi, kerma sekä mausteet ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä
      kalat uunissa 200 aseessa n. 10 min ajan ja tarjoile lisäkkeen kanssa.
      Sieni-perunapaistos: Paloittele sienet sekä jäähtyneet perunat.
      Hienonna myös sipuli sekä sen varsiosa. Kuumenna pannu ja paista
      voinokareen kanssa kaikki raaka-aineet ja mausta lopuksi suolalla sekä
      pippurilla. Tarjoile kuumien ahvenfileiden kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Haudutetut sipulit

    Resepti: Haudutetut sipulit

    Ainekset

    • 2 rkl hunajaa
    • 2 rkl hunaja-viinietikkaa
    • 4 dl punaviiniä
    • 5 dl lihalientä
    • mustapippuria
    • suolaa
    • 50 g voita
    • 16 salottisipulia

    1. Ruskista kuoritut sipulit pannulla, lisää loput aineet ja anna hautua
      kannen alla noin tunti. Lisää lihalientä tarvittaessa. Kun sipulit ovat
      pehmeitä ja nestettä on noin 3 dl jäljellä, ovat sipulit valmiita.
      Yleensä tähän menee noin 45 minuuttia. Loistava lisäke esim.
      paistetulle maksalle!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit