Mainokset

Reseptit sanoilla ‘haudutetut’

Grillissä haudutetut parsakaalit resepti ja ruokaohje

* 750 g parsakaalia
* 50 g voita
* ripaus pippuria
* ripaus suolaa
* päälle juustoraastetta
* tilkkanen vettä
*
*
*
Grillissä haudutetut parsakaalit 3 Annosta
Ota kaksi noin 40cm folion palasta ja aseta pöydälle ristiin. Aseta
parsakaalit keskelle ja mytistä folio nyytiksi, mutta jätä vielä päältä
auki että saat mausteet sisään. Kaada vesitilkka folion pohjalle. Rouhi
pippuria ja suolaa päälle, vuole voista päälle palasia ja ripottele
juustoa maun mukaan päällimmäiseksi. Sulje nyytti. Aseta grillille,
medium puolelle kun aloitat grillaamisen ja anna olla noin 15-20 minsaa
ainakin. kunnes on pehmeitä
Resepti: Grillissä haudutetut parsakaalit 3 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

kylmä kurkkukeitto ja foliossa haudutetut katkaravut

Resepti: kylmä kurkkukeitto ja foliossa haudutetut katkaravut

Ainekset

  • Kylmä kurkkukeitto:
  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • 1 kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • Haudutetut katkaravut:
  • 1 kg pakastekatkarapuja
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 3 punaista tuoretta chiliä
  • 50 g voita
  • 1 nippu korianteria

  1. Kurkku-jogurttikeitto: Paloittele kurkku ja kuori ja paloittele
    inkivääri. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
    Tarkista maku ja kaada laseihin. Koristele tuoreella basilikalla ja
    limellä. Haudutetut katkaravut: Leikkaa foliosta 4 arkkia ja nostele
    niihin 4 rapua per arkki. Sulata ravut jos käytät pakaste rapuja.
    Hienonna valkosipulinkynnet, korianteri sekä tuoreet chilit huhmareessa
    ja ripottele mausteseos rapujen päälle. Lisää suolaa sekä muutama
    voinokare rapujen joukkoon ja sulje paketit huolella. Kypsennä uunissa
  2. 80 asteessa noin 30 minuutin ajan tai grillissä miedolla lämmöllä.
    Tarjoile vaalean leivän ja kurkkukeiton kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Tulisessa tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ja

Resepti: Tulisessa tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ja

Ainekset

  • Tulinen tomaattikastike:
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • voita kuullotukseen
  • 2-3 punaista chilipalkoa
  • 0,5 dl kapriksia
  • 2 prk kuorittuja säilyketomaatteja
  • 0,5 l lihalientä
  • suolaa, mustapippurirouhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl balsamicoa
  • lihapullia (resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta hakusanalla
  • lihapulla)
  • Paistetut päärynät:
  • 100 g voita
  • 4 kypsää päärynää
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl appelsiinilikööriä tai appelsiinimehua
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • kermavaahtoa tarjoiluun

  1. Tulinen tomaattikastike: Kuullota voissa kattilassa hienonnetut sipulit
    ja valkosipulin kynnet. Lisää hienonnetut chilit, kaprikset,
    säilyketomaatit ja lihaliemi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
    Lorauta joukkoon vielä balsamicoa. Anna kastikkeen kiehua miedolla
    lämmöllä noin tunti. Lisää lihalientä joukkoon jos nestettä haihtuu
    liikaa. Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat. Kun kastike on
    kiehunut noin tunnin sekoita se tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista
    kastiketta ja lisää mausteita maun mukaan. Lisää joukkoon raa’at
    lihapullat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä vielä noin
  2. 0-30 minuuttia kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan kanssa.
    Paistetut päärynät: Sulata n. 50 g voita pannulla. Halkaise päärynät
    pituussuunnassa noin 4 osaan ja poista siemenkodat. Paista
    päärynäviipaleet kauniin värisiksi ja nosta ne sivuun. Lisää pannulle
    loppu voi, hunaja, appelsiinin raastettu kuori, likööri ja pähkinät.
    Anna seoksen kiehahtaa nopeasti ja sekoita koko ajan. Tarjoile
    paistettujen päärynöiden kanssa. Tarjoile annoksen kanssa kermavaahtoa.
    Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Sinappikermassa haudutetut puna-ahvenfileet

Resepti: Sinappikermassa haudutetut puna-ahvenfileet

Ainekset

  • 600 g puna-ahvenfileitä
  • 4 dl ruokakermaa
  • 2-3 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl voita
  • tilli
  • suolaa
  • pippuria

  1. Paista puhdistetut puna-ahvenfileet pannulla rapeiksi. Kiehauta
    kasarissa kerma ja mausta se sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
    Nosta puna-ahvenet kerman joukkoon ja hauduta hetki. Tarkista
    kastikkeen maku ja viimeistele tuoreella tillillä. Tarjoa keitettyjen
    perunoiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Haudutetut salottisipulit

Resepti: Haudutetut salottisipulit

Ainekset

  • 12 kpl salottisipulia
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 l lihalientä
  • 1/2 pll punaviiniä
  • 1/4 l omenaviinietikkaa
  • 100 g voita
  • timjamia
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa

  1. . Kuori sipulit ja ruskista ne kokonaisena haudutusastiassa voissa. 2.
    Kaada joukkoon etikka, lihaliemi ja punaviini. 3. Lisää mausteet maun
    mukaan ja hauduta kypsiksi miedolla lämmöllä n. 1 h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Haudutetut punajuuret

Resepti: Haudutetut punajuuret

  • 4 kpl pienehköä punajuurta
  • 1 l vettä
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa, pippuria
    1. Keitä punajuuria valkoviinillä ja suolalla maustetussa vedessä 10-15
      minuuttia. Lohko punajuuret ja paista ne nopeasti voissa
      paistnpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala

    Balsamicossa haudutetut punajuuret

    Resepti: Balsamicossa haudutetut punajuuret

  • n.20 pientä raakaa punajuurta
  • 2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2-3 rkl voita
  • mustapippuria
  • suolaa
    1. Pese punajuuret huolellisesti ja nosta foliopaperin päälle
      uuninpellille. Ripottele päälle balsamiviinietikka, voinpalaset, suola
      ja pippuri. Kääri folio tiukasti kiinni ja nosta 200-asteiseen uuniin.
      Paista n.20-minuuttia. Avatessasi foliopakettia varo kuumaa höyryä.
      Puolita punajuuret ja pirskottele foliosta kastiketta päälle. Mausta
      tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Kuori punajuuret jos ne ovat
      paksukuorisia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Kookoksessa haudutetut kanasuikaleet

    Resepti: Kookoksessa haudutetut kanasuikaleet

    Ainekset

    • 500 g broilerin fileesuikaleita
    • 200 g bambunversoja
    • 200 g minimaissia
    • 1 kpl iso sipuli
    • 1 tlk kookosmaitoa (4dl)
    • n. 1 dl siirappia
    • n. 1 dl chilikastiketta
    • chilipippuria
    • korianteria
    • maustepippuria
    • hienonnettua inkivääriä

    1. Ruskistetaan kanat pannulla ja astetaan ne odottamaan uunivuoan
      pohjalle. Käytetään bambut ja minimaissit pannussa ja kaadetaan ne
      kanojen seuraksi vuokaan: sekoitetaan hyvin. Kuulotetaan pilkottu
      sipuli pannussa ja lisätään siihen kookosmaito, siirappi, chilikastike
      ja mausteet. Kiehautetaan, jonka jälkeen annetaan hautua noin 5
      minuuttia sekoittaen välillä. Kaadetaan kastike kanojen ja kasvisten
      päälle. Työnnetään koko komeus uuniin kansi päällä noin 100 asteeseen
      suunnilleen tunniksi. Tämän jälkeen kansi pois ja vielä puolisen tuntia
      uunissa hautumista. Tarjotaan nuudelien tai jasmiiniriisin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Haudutetut vuohenjuusto-lohi-nyytit

    Resepti: Haudutetut vuohenjuusto-lohi-nyytit

    Ainekset

    • 1,5 fileroitua lohta
    • mustapippuria
    • tilliä
    • tuoreita herkkusieniä
    • uutta sipulia varsineen
    • n. 180 g vuuohenjuustoa tai maun mukaan
    • leivinpaperia ja foliota
    • karkeaa merisuolaa

    1. Leikkaa lohifileestä sopivaksi katsomia annospaloja, mausta palat
      mustapippurilla ja karkealla merisuolalla. Käytä tuoreet herkkusienet
      oliiviöljyssä pannulla. Grillinyytti rakennetaan siten, että leikataan
      sopiva pala foliota ja sen päälle suurin piirtein yhtä iso pala
      leivinpaperia. Laita annospala papereiden päälle ja aloita kokoaminen.
      Ensin filepala, sitten pieneksi hakattua uutta sipulia ja sipulinvartta
      paloina. Ripottele sen jälkeen muutama herkkusienen pala päälle ja
      lopuksi nokare vuohenjuustoa päälle. Kääri nyytti tiukaksi ja
      kestäväksi siten, että kääri kala ensin leivinpaperiin ja sitten
      folioon. Kypsennä miedossa lämmössä n. 45-60 minuuttia grillissä.
      Muistisääntönä on se, että folio ei saa kärventyä. Kalan voi valmistaa
      myös tavallisessa uunissa, jolloin kypsennysaika on lyhempi.
      Kalanyyttien kanssa sopii erinomaisesti uuden sadon kasviksista
      valmistettu al dente kasvikset (esim. punajuuri, sipuli, porkkana,
      nauris, kukkakaali, parsakaali yms.)Keitä vihanneksia (punajuuri
      erikseen) n. 5 minuuttia paloina, laita sitten lakeaan vuokaan.Lisää
      hieman suolaa ja mustapippuria, hieman vettä ja juoksevaa hunajaa.
      laita uuniin n.225 astetta ja n. 8 minuuttia. Tämä yhdistelmä
      vuohenjuusto-kalanyytit ja kasvikset sopivat mukavasti grillijuhlan
      viettoon.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

    Resepti: Lampaanpaisti ja haudutetut vihannekset

    Ainekset

    • Lampaanpaisti:
    • 1 lampaanviulu (n.2-3 kg)
    • 2-3 valkosipulia
    • rosmariinia
    • timjamia
    • laakerinlehtiä
    • oliiviöljyä
    • merisuolaa
    • porkkanaa
    • sipulia
    • palsternakkaa
    • selleriä
    • 1,5 l lihalientä
    • 0,5 l punaviiniä
    • 3 rkl hunajaa
    • Haudutetut vihannekset:
    • 1/3 lanttu
    • 1 porkkana
    • 8 pikkusipulia
    • 12 herkkusientä
    • 12 pientä perunaa
    • 1 palsternakka
    • 12 papua
    • 15 valkosipulin kynttä

    1. Katkaise viulu niin, että se mahtuu uuniin. Painele veitsellä reikiä
      paistiin ja paina sormin valkosipulin kynsiä lihan sisään. Sivele
      pintaan hiukan oliiviöljyä ja huhmareessa murskatut mausteet (ei
      suolaa). Kääri liha kelmuun ja anna maustua viileässä 1-2 vrk. Ota
      paisti kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 250 C ja
      ruskista paisti kauttaaltaan uunipellillä uunissa välillä käännellen.
      Pilko juurekset ja laita reunalliselle uunipellille. Laita paisti
      juuresten päälle. Sekoita keskenään punaviini, hunaja ja lihaliemi.
      Kaada 1 l lientä paistin päälle ja laita uuniin n. 130 C. Paista 3,5-4
      tuntia koko ajan liemellä valellen. Kun paisti on ollut uunissa noin
    2. ,5 tuntia, ota se pois uunista, siivilöi liemi erilleen astiaan ja
      vaihda uunissa olleet vihannekset pilkottuihin särävihanneksiin. Laita
      lammas takaisin uuniin. Lammas on kypsä kun liha on sisältä 75-80 C.
      Ota lammas pois uunista ja sammuta uuni. Mausta lammas merisuolalla,
      kääri folioon ja laita uunin jälkilämpöön muhimaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit