Mainokset

Reseptit sanoilla ‘herkku’

Herkku lasagne

Resepti: Herkku lasagne

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kpl sipuli
  • 2 dl vihreitä oliiveja silputtuna
  • tuoretta basilikaa
  • 1 l maitoa
  • 40 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl juustoraastetta
  • suolaa, aromisuolaa, mustapippuria

  1. valkokastike: voi kattilaan, jauhot sekaan ja maito. anna kypsyä
    jauhojen. lisää osa juustosta lopuksi sekaan ja hieman suolaa.
    jauheliha: ruskista pannulla ja lisää sipuli. lopuksi suolaa,
    aromisuolaa ja mustapippuria. basilikaa+oliiveja hakattuna viimeiseksi.
    vuoka: voitele vuoka. 1 kerros. pohjalle valkokastiketta hieman, sitten
    lasagne levyjä, sopiva kerros jauhelihaa. 2 kerros. levyjä, kastiketta,
    lihaa. 3 kerros. levyjä, kastiketta,loput lihat. viimeinen levytys ja
    loput kastikkeet päälle ja juustot. paisto: 200 astetta noin 0.5h-1h.
    puolessa välissa voit laittaa folion vuuan päälle. näin tulee
    mehukkaampi ruoka.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Ahvenpata (pilkkimiehen herkku)

Resepti: Ahvenpata (pilkkimiehen herkku)

Ainekset

  • 1 kg 5-10 cm pituisia ahvenia (huom PIENIÄ)
  • 1 sipuli (iso)
  • 2 pkt rasvaisia siankylkeä siivuina
  • merisuolaa
  • valkopippuria (jauhettua)

  1. Perkaa ahvenet niin ,että suomustat kalat,otat sisukset
    pois,evät,pyrstö ja pää pois. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi
    renkaiksi. Käytä savi/kivi(kannellista) ruukkua.Voitele ripauksella
    öljyä. Lado pohjalle kerros ahvenia,ripottele päälle hieman suolaa
    (muista ,että suolaa tulee joka kerroksen
    päälle),valkopippuria,joitakin sipulirenkaita ja ”läskiä”.(Paina
    tiiviiksi kerroksittain) Toista samalla kaavalla kunnes ruukku on
    täynnä.HUOM! viimeiseksi kerros ”läskiä”. Uuni 200 astetta. Laita
    tunnin ajaksi 200 asteeseen ilman kantta. Tunnin päästä kun pata on
    saanut väriä laita paksusti ja tiiviisti foliota kanneksi ja lopuksi
    ruukun kansi päälle. Pienennä uunin lämpötila 125-100 astetta.Anna
    hautua uunissa 5-6 tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Kädettömän herkku

Resepti: Kädettömän herkku

  • 400 g broilerin filesuikaleita
  • 1 pala aurajuustoa
  • 5 rkl hillosipulia
  • 1 tlk säilykepersikoita
  • 1 prk kermaa tai ruokakermaa
  • 4 valkosipulinkynttä
    1. Paloittele aurajuusto, persikat ja valkosipulinkynnet uunivuokaan.
      Kaada kaikki muut aineet päälle ja sekoita. Paista uunissa 200 asteessa
      n. 50 minuuttia. Tarjoa perunamuusin tai riisin kera. Lisukkeeksi sopii
      hyvin myös puolukkahillo.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta

    Appelsiini herkku

    Resepti: Appelsiini herkku

    Ainekset

    • 1 litra Appelsiinmehua
    • 4-5 rkl perunajauhoja
    • 1 dl sokeria
    • 2 dl vatkattua kuohukermaa

    1. Kaada appelsiinimehu kattilaan, mutta jätä vähän mehua, jotta voit
      sekoittaa sen perunajauhoihin. Kaada sitten sokeri ja hämmennä liedellä
      ja sekoita sitä koko ajan, kunnes se sakenee. Jäähdytä seos(appel.mehu,
      sokeri, perunaj.) ja sekoita siihen kuohkeaksi vatkattu kerma.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    englantilainen_aamiainen

    Passion-mango herkku

    Resepti: Passion-mango herkku

    Ainekset

    • 1/2 tuore ja kypsä mango
    • 4 kpl kypsiä passionhedelmiä
    • 1 prk creme vanillaa
    • 100 g valkosuklaata
    • mintun lehtiä koristeluun

    1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa juoksevaksi.
      Vispaa vanilja creme vaahdoksi. Anna suklaa hieman jäähtyä sillä aikaa
      kuin pilkot puolikkaan mangon kuutioiksi. Halkaise passionhedelmät ja
      kaavi sisukset johonkin pieneen astiaan. Sekoita sulanut suklaa vanilja
      cremeen, lisää mango palat ja passionhedelmän sisukset. Nostele valmis
      vaahto vaikka cocktail laseihin ja koristele mintun lehdillä.
      Taivaallisia jälkiruoka hetkiä!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikat

    Hevosen herkku porkkanoista

    Resepti: Hevosen herkku porkkanoista

    Ainekset

    • 2 kpl porkkana
    • 100 g sokeria
    • 1 kpl omenia

    1. . Leikkaa porkkanoista kanta pois. 2. Koverra porkkanat ontoksi. 3.
      Sulata sokerikattilassa laimentaen vedellä. 4. Muserra omena ja
      porkkanoiden sisus. Sekoita keskenään. 5. Lisää sula sokeri kuumana
      seokseen, ja täytä porkkanat seoksella. 6. Kiinnitä sokerilla porkkanan
      kanta kiinni porkkanaan. 7. Anna jäähtyä. Leikkaa n. 2 sentin
      paksuisiksi palasiksi. 8. Tarjoile kullallesi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

    Herkku voileivät

    Resepti: Herkku voileivät

    Ainekset

    • 1 ruisleivän pala
    • (keiju) voita
    • juustoa
    • oreganoa

    1. . LAITA LAUTASELLE RUISLEIVÄN PALA 2. LAITA RUISLEIVÄN PÄÄLLE VOITA 3.
      SITTEN VOIN PÄÄLLE PARI SIIVUA JUUSTOA 4. LAITA MIKROAALTO UUNIIN SIKSI
      AJAKSI KUN JUUSTO ON SULAA 5. SEN JÄLKEEN LEIVÄN PÄÄLLE OREGANOA. JA
      EIKUN HERKUTTELEMAAN!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Rahka herkku

    Resepti: Rahka herkku

  • n.3 dl vispikermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl persikka kuutioita
  • 2 dl ananas paloja
  • 3 tl sokeria
  • 1 tl vanilija sokeria
  • 2 isoa omenaa
    1. .Vatkaa vipikerma vaahdoksi sähkö-vatkaimella.Sekoita maitorahka
      vispikerman joukkoon. 2.Valuta hedelmistä sokerimehu pois ja lisää se
      rahkan joukkoon. Lisää sitten sokeri ja vanilija sokeri. 3.Pese omenat
      huolellisesti ja viipaloi ne terävällä veitsellä. 4. Jaa rahka viiteen
      jälkiruoka kulhoon ja lisää viipaloidut omenat niitten päälle ja nauti!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Sannan syntinen savusiika herkku

    Resepti: Sannan syntinen savusiika herkku

    Ainekset

    • 4 kpl keskikokoista savusiikaa
    • 1/2 kallen mätitahnaa (iso tuubi)
    • 1 nippu tilliä
    • 2-3 dl kermaa

    1. Perkaa savusiiat, Laita nepyöreään uunivuokaan, purista päälle
      mätitahna ja hakattu tilli (jota saa olla todella runsasti). Paine
      haarukalla tiiviiksi ja Kaada päälle kerma. hauduta uunissa n. 200
      asteessa n 30 min, tai kunnes pinta saa kauniin värin.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Herkku aamiainen

    Resepti: Herkku aamiainen

    Ainekset

    • Omenainen puuro ja hedelmiä:
    • 1 l omenamehua
    • 4 dl kaurahiutaleita
    • 2 vihreää omenaa
    • 1/2 dl vaahteresiirappia tai hunajaa
    • hedelmiä tai marjoja
    • Pannukakut suolaisella täytteellä:
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
    • 1 tl suolaa
    • 2 kananmunaa
    • 1 prk kermaviiliä
    • 3 dl maitoa
    • voita tai margariinia paistamiseen
    • tarjoiluun kylmäsavulohta ja tuorejuustoa
    • Banaani-inkiväärileipä:
    • 125 g voita
    • 1 dl inkiväärisiirappia
    • 2 kananmunaa
    • 2 rkl maitoa
    • 3 banaania
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2-3 dl mysliä
    • 0,5 tl suolaa
    • 1 tl soodaa

    1. Omenainen puuro ja hedelmiä: Keitä omenamehu kiehuvaksi. Lisää
      kauraryynit ja keitä hiljalleen kypsäksi. Anna hautua vielä kannen alla
      muutama minuutti keittämisen jälkeen. Sekoita joukkoon raastettu omena
      ja vaahterasiirappi. Tarjoile kylmän maidon ja hedelmien tai marjojen
      kanssa. Pannukakut tuorejuustolla ja kylmäsavulohella: Sekoita jauhot,
      leivinjauhe, raastettu sitruunan kuori ja suola kulhossa. Erottele
      kananmunista keltuainen ja valkuainen. Riko keltuaisten rakenne
      haarukalla. Sekoita keltuaiset, kermaviili, sitruunan mehu ja maito
      jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset
      kovaksi, eli kunnes vaahtoa nostellessa se muodostaa teräviä huippuja.
      Nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Kuumenna pannu ja paista
      pieniä pannukakkuja kuumassa rasvassa miedolla lämmöllä molemmilta
      puolilta noin 1-2 minuuttia. Käännä pannukakku kunnes päällispuolelle
      rupeaa muodostumaan kuplia. Tarjoile esim. tuorejuuston ja
      kylmäsavulohen kanssa. Banaani-inkiväärileipä: Sekoita pehmeään voihin
      siirappi sekä kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Soseuta banaanit
      haarukalla. Lisää taikinaan banaanisose, maito ja vaniljasokeri.
      Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, mysli, suola ja sooda) ja
      sekoita seos taikinaan. Lisää viimeisenä rouhittu suklaa. Voitele ja
      jauhota pitkä kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 C
      n. 40-50 minuuttia. Reseptit: Teresa Välimäki ja Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    englantilainen_aamiainen
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit