Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ilman’

Sitruunamuffinit ilman vehnäjauhoja resepti ja ruokaohje

* 200 g voita
* 2 dl tomusokeria
* 1 sitruunan kuori
* 2 munaa
* 2 dl perunajauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
Sitruunamuffinit ilman vehnäjauhoja 20 Annosta
– Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri.
– lisää raastettu sitruunan kuori ja munat
– lisää perunajauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu
– laita paperisiin muffinivuokiin nokare, noin puolilleen (n.20 kpl)
– Paista uunin keskiosassa n. 10 min. 200 asteessa
-valmiisiin muffineihin voit ripotella tomusokeria pinnalle.
* Sitruunamuffinit ilman vehnäjauhoja suussasulavat muffinit
Resepti: Sitruunamuffinit ilman vehnäjauhoja 20 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Valkosuklaakakku ilman uunia resepti

Ainekset
kakkupohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
300 g Hovi-tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+ n. 1 1/2 dl vettä)
3 dl kuohukermaa
Ohjeet
1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit
muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos
tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä
vähintään 10 minuutiksi.
3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa
vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri
tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan
kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää
kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan
keksimuropohjan päälle.
7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan
päivään.
8. Koristele kakku. Päälle voi laittaa esim. vauvansosetta (mango
hyvää), mansikoita, kiiviä, mandariineja ja kirsikoita, ja kiille antaa
hyvän kiillon.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Rapeat ranskanperunat ilman uppopaistoa resepti

Ainekset
10 kpl isoja perunoita
öljyä
(valkosipulin kynsiä)
suolaa, pippuria
Ohjeet
Pese perunat ja kuori ne.
Leikkaa perunat ranskanperunan muotoisiksi tikuiksi (mahd.
tasakokoisia)
Keitä suolalla maustetussa vedessä n.10 minuuttia ja valuta lävikössä.
Kuumenna paistinpannulla öljyä ja kuullota öljyssä ranskanperunoita
sekä muutamaa valkosipulinkynttä.
Paista hetken aikaa pannua heilutellen.
Mausta pippurilla ja kumoa pannun sisältö öljyineen ja valkosipuleineen
esilämmitetylle uunipannulle. Uunin olisi suotava olla n.230 asteen
lämpöinen.
Paista uunissa vajaa 20 min/ kunnes lopputulos on sopivan värinen.
Meillä tykätään tummista ranskiksista, siksi perunatkin ovat niin
tummia.
Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile esimerkiksi heinzin ja yrttisen
creme fraise- kastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Hedelmäkakku ilman kakkua resepti

Ainekset
3 dl mansikoita
3 dl kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
1,5 dl mustikoita
3 dl vadelmia
2 prk ananaspaloja
1 kpl päärynä
mintunlehtiä
8 dl omenatuoremehua
19 kpl liivatelehteä
Ohjeet
Levitä marjat ja viinirypäleet kuivakakkuvuoan pohjalle. Asettele
kuoritut, pilkotut hedelmät marjojen päälle. Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä 5 min. Kuumenna 2 dl omenamehua kiehuvaksi. Sekoita
puristetut liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena
nauhana lopun omenamehun joukkoon ja sekoita. Kaada seos kakkuvuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Kasta vuoka hetkeksi
kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele mintunlehdillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Maailman paras suklaakakku (ilman suklaata)

Resepti: Maailman paras suklaakakku (ilman suklaata)

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/4 dl 50 g ( kaakaojauhetta (esim. Pirkka kaakao, sitä tummaa
  • ts. ei näitä kaakaojuomajauheita)
  • 180 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

  1. Keitä kaakao-sokeri-maitoseos ja jäähdytä.
  2. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään.
  3. Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää
    ne taikinaan sekoittaen. Lisää jäähtynyt suklaaseos, sekoita. Tämän
    jälkeen sekoita mukaan kuiva-aineseos, mutta älä vaivaa taikinaa
    liikaa. HUOM! Munia tai kaakaota lisätessä taikina saatta käyttäytyä
    oudosti (piimii), mutta tällä ei ole merkitystä kakun onnistumiseen.
  4. Paista n. 170 asteessa. Tarkkaa paistoaikaa on vaikea sanoa, koska se
    riippuu käytettävästä vuoasta. Keskiarvo kahvikakuksi paistettaessa on
    n. 45 minuuttia ja täytekakkuvuoassa n. tunti tai vähän yli. Kokeile
    välillä tikulla.
  5. Kahvikakun voi halutessaan kuorruttaa sulatetulla suklaalla (1-2 levyä
    tummaa maitosuklaata), täytekakun voi tehdä esim. sacheriksi (kerrosten
    väliin aprikoosihilloa, päälle sulatettua suklaata). Kakku paranee
    vanhetessaan, eli kannattaa malttaa odottaa seuraavaan päivään ennen
    nautiskelua!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit