Mainokset

Reseptit sanoilla ‘intialainen’

Intialainen Murgh korma (broileria) resepti

Ainekset
2 cm pala tuoretta inkivääriä
6 kynttä valkosipulia pilkottuna
2 rkl öljyä
2 kpl laakerin lehtiä
1 kpl kanelitanko
8 kpl kokonaista kardemummaa
4 kpl kokonaista neilikkaa
1 tl kuminan siemeniä
2 kpl sipulia
1 rkl korianterin siemeniä
3 kpl luumutomaatteja
400 g broileria (broilerin rintaa/ broilerin jauhelihaa)
1 tl chilijauhetta
~1 tl suolaa
3 dl Kermaa
Ohjeet
Jauha inkivääri, valkosipulit ja 3 rkl vettä tasaiseksi tahnaksi.
Hienonna sipulit silpuksi.
Kuumenna öljy laakeassa pannussa kuumaksi ja lisää laakerin lehdet,
kaneli, kardemumma, kuminan siemenet ja neilikka. Freesaa hetki ja
lisää sipulit. Ruskista n. 3 minuuttia/ kunnes sipulit ruskettuvat.
Lisää inkivääritahna, rouhi korianterin siemenet ja lisää. Kuumenna
minuutin ajan.
Hienonna luumutomaatit ja lisää.
Lisää kuutioidut broilerin fileet tai broilerin jauheliha. Lisää
chilijauhe, suola ja 1,5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi.
Käännä levy pienemmälle ja hauduta keskilämmöllä n. 15 minuuttia
käännellen broileripaloja sillointällöin.
Lisää kerma ja kuumenna kunnes seos sakenee sopivaksi.
Tarjoile esimerkiksi riisin ja linssileivän tai naanleivän kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Intialainen Navratan korma (kasvisruoka) resepti

Ainekset
4 kpl porkkanaa
4 kpl perunaa
200 g kukkakaalia
1 kpl paprika
2 kpl tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
2 kpl sipulia
1,5 tl inkivääritahnaa
1,5 tl valkosipulitahnaa
suolaa
1 tl kurkumaa
1,5 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
2 tl garam masalaa
(0,5 dl kermaa)
3 rkl öljyä
2 rkl gheetä
1,5 dl vettä
150 g kuivatuja hedelmiä/pähkinöitä : cashew, rusinoita..
Ohjeet
Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja keitä tomaatteja kiehuvassa
vedessä n. 5min.
Tiputa tomaatit jääkylmään veteenja anna jäähtyä. Kuori tomaatit
jäähtyneenä ja hienonna tomaatin liha kuutioiksi.
Hienonna porkkana, peruna, kukkakaali, paprika ja sipulit.
Kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi, lisää suolaa ja porkkanat
+ peruna. Keitä 15 min, lisää kukkakaali ja paprikat.
Keitä kasviksia kunnes ne ovat al dente.
Kaada lävikköön ja huuhtele viileällä vedellä.
Ota puolet käyttämästäsi kirkastetusta voista ja paista kuivahedelmiä
n.1min keskilämmöllä. Aseta sivuun.
Kuumenna öljyä laakealla pannulla.
Freesaa sipuli, inkivääritahna ja valkosipulitahna kunnes sipulit ovat
kullan ruskeita. Lisää mausteet ja freesaa 2-3 minuuttia.
Lisää tomaattipyree, tomaattikuutiot ja kuivahedelmät.
Sekoita hyvin ja kuumenna n.4min.
Lisää vesi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes seos tulee paksuhkoksi.
Lisää kerma ja esikypsennetyt vihannekset.
Keitä seosta 5-7 minuuttia ja tarjoa kuumana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Intialainen riisivanukas, variaatio resepti

Ainekset
5 dl riisipuuroa
30 g mantelijauhoa
2 tl kardemummaa
50 g voita
50 g rusinoita
50 g pistaasipähkinöitä
50 g mantelihiutaleita
veitsen kärjellinen sahramia
1/2 dl sokeria (maun mukaan)
2 dl kuohukermaa
Ohjeet
Laita rusinat likoamaan sitruunamehu-vesiseokseen tunniksi.
Valmista riisipuuro täys/kevytmaitoon ja mausta suolalla kevyesti.
Sulata 50g voita juoksevaksi ja lisää puuroon.
Lisää mantelijauhot ja rusinat
Paahda sillä välin mantelihiutaleet kevyesti ilman rasvaa. Kuori
pistaasit ja leikkaa suikaleiksi.
Liota sahrami 2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita sokeri sahramiliemeen.
Lisää liemi puuroon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää suurin
osa manteleista ja pistaaseista. Anna jäähtyä.
Pidä kylmässä. Sekoita vanukkaaseen vatkattu kerma juuri ennen
tarjoilua. Koristele manteleilla/pistaaseilla tai kuivatuilla
hedelmillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Intialainen lammascurry resepti ja ruokaohje

* 600 g lampaanpaistia tai-lapaa luutonta
* 1 dl jogurttia maustamatonta
* 1 rkl öljyä
* 2 rkl currytahnaa mietoa
* puolen sitruunanmehu
* 1 tlk tomattimurskaa
* 1-2 dl vettä
* 2 sipulia
* 1-2 tl valkosipulitahnaa
* 1-2 tl inkivääritahnaa
* 2 porkkanaa
* 2-4 keskikokoista perunaa
* 200 g vihreitä papuja(pakaste)
* 1-2 dl kokosmaitoa
* suolaa ja pippuria
* tuoretta korianteria tai persilijaa
Intialainen lammascurry 4 Annosta
Paloittele lampaanliha pari sentin kuutioiksi.Sekoita jogurtti,öljy ja
currytahna sekä sitruunamehu kulhossa,johon mahtuu myös lihanpalat.Anna
lihanpalat maustua jogurttikastikessa kahden tunnin ajan tai seuraavaan
päivään.Kuumenna paistinpanulla tilkka öljyä.Paista lampaanliha
muutamassa erässä ja sirrä pataan.Lisää tomattimurska ja vesi.Mausta
currytahnalla.Hauduta ruokaa noin 20 minuttia.Kuori ja lohko
sipulit.Lisää valkosipuli ja inkivääritahna.Kuori ja paloittele joukoon
porkkanat ja perunat.Lisää pavut ja kypsennä ruokaa noin 15
minuttia.Sekoita pataan lopuksi kokosmaito.Kuumenna ja tarkista
maku.Lisää tarvittaessa currya ja inkivääritahnaa,suolaa ja
pippuria.Tarjoa basmatiriisin ja raikaan salaatin kera ja juomana
ehdottomasti hyvä olut.
Resepti: Intialainen lammascurry 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Intialainen broilericurry ja riisivanukas

Resepti: Intialainen broilericurry ja riisivanukas

Ainekset

  • Intialainen broilericurry:
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 400 g broileria suikaloituna
  • 2 rkl valkosipulitahnaa
  • 3 rkl Rajah mietoa currytahnaa (currytahna on eri asia kuin
  • currymaustejauhe, joten käytä tässä aitoa currytahnaa)
  • 1 prk n. 400 g kookosmaitoa
  • 200 g kukkakaalia
  • 1 dl pakasteherneitä
  • pinnalle 1 tl garam masalaa
  • Sahrami-riisivanukas:
  • 1 dl basmatiriisiä
  • 1,5 l täysmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus sahramia
  • 8 mantelia tai 2 rkl mantelilastuja
  • 0,5 tl kardemummaa jauhettuna
  • muutama rusina
  • Ananas-mintturaita:
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl jeeraa
  • 1 dl ananasta paloiteltuna
  • 1-2 rkl minttua hienonnettuna
  • Garam masala punasipulit:
  • 2 punasipulia
  • 1-2 tl garam masalaa
  • 1 limetti

  1. Intialainen Broilericurry: Kuumenna öljy pannulla. Ripottele
    sinapinsiemenet pannulle ja sekoittele kunnes ne poksahtelevat. Lisää
    pannuun broilerisuikaleet, valkosipulitahna ja currytahna. Kypsennä
    sekoitellen muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon kookosmaito ja
    kuumenna. Lisää paloitellut kukkakaalit ja hauduta muutaman minuutin
    ajan. Kaada joukkoon lopuksi herneet ja ripottele pinnalle Garam
    masalaa. Tarkista maku.
    Sahrami-riisivanukas : Liota riisiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
    Kiehauta maito, lisää joukkoon valutettu riisi ja keitä seosta kasaan
    välillä sekoitellen, kunnes se on keittynyt kasaan ja muistuttaa löysää
    puuroa. Lisää sokeria ja sahrami, kiehauta. Koristele manteleilla ja
    kardemummalla. Tarjoa joko lämpimänä tai jäähdytettynä.
    Ananas-mintturaita: Mausta jogurtti sokerilla, suolalla ja jeeralla.
    Ripottele pinnalle ananasta ja minttua. Jäähdytä jääkaapissa ennen
    tarjoilua. Maustettu riisi: Keitä basmatiriisiä paketin ohjeen mukaan
    tarvitsemasi määrä. Lisää keitinveteen jeeran siemeniä. Voit maustaa
    riisiä myös lisäämällä keitinveteen muita intialaisia mausteita:
    kokonaista neilikkaa, vihreää kardemummaa, laakerinlehteä ja
    kanelitankoa. Garam masala punasipulit: Leikkaa kuoritut punasipulit
    hyvin ohuiksi renkaiksi ja laita renkaat veteen, jossa on jääpaloja.
    Anna renkaiden olla jäävedessä puoli tuntia. Valuta renkaat ja asettele
    ne lautaselle. Purista niille puolikkaan limetin mehu ja ripottele
    päälle garam masalaa. Asettele lautasen reunalle vielä muutama
    limettilohko. Tarjoa intialaisten ruokien lisäkkeenä. Lisää intialaisia
    reseptejä: www.finefoods.fi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

Resepti: Intialainen naudanliha-kasvispata ja halvajäädyke

  • Intialainen naudanliha-kasvispata:
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 300 g naudan paistisuikaleita
  • 2-3 rkl garam masala mausteseosta
  • 1 tuore chili hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 2 dl kasvislientä
  • 250 g tuoretta pinaattia ruodittuna
  • tai pakastepinaattia
  • 5 keitettyä perunaa paloina
  • 2 keitettyä porkkanaa paloina
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • Halvajäädyke:
  • 4 dl ranskankermaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 250 g halvaa
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
    1. Intialainen naudanliha-kasvispata: Kuumenna öljy korkeareunaisessa
      paistinpannussa. Lisää paistisuikaleet ja ruskista ne hyvin. Lisää
      garam masala, chili ja hienonnettu sipuli. Laske lämpöä ja sekoittele
      muutama minuutti. Lisää sitten kasvisliemi, pyöräytä kerran kaksi ja
      lisää pinaatti. Anna pinaatin ’rentoutua’ ja lisää sitten peruna- ja
      porkkanapalat. Mausta suolalla, kuumenna ja tarjoile. Tarjoile padan
      kanssa suolalla, sitruunamehulla ja sokerilla maustettua kermaviiliä.
      Halvajäädyke: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään
      ranskankerma, kermavaahto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä kardemumma.
      Murenna halva ja hienonna pähkinöitä veitsellä. Sekoita ne kermaseoksen
      joukkoon. Kaada seos pakkasen kestävään pitkän omaiseen vuokaan ja
      pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli. Ota vuoka huoneen lämpöön
      hieman ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile valmiin
      kuumennetun kinuskikastikkeen kera. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Intialainen lammas-näkkäricurry ja papaijalassi

    Resepti: Intialainen lammas-näkkäricurry ja papaijalassi

    Ainekset

    • Intialainen lammas-näkkäricurry:
    • 4 kokonaista kardemumman palkoa
    • 2 tl korianterin siemeniä
    • 2 tl juustokuminaa
    • 2 tl garam masalaa
    • 500 g lampaan paistia kuutioina
    • 8 palaa näkkileipää
    • 2 rkl öljyä
    • 2 sipulia
    • 4 valkosipulin kynttä
    • 2 vihreää chiliä
    • 3 dl kasvislientä
    • 1 prk kookosmaitoa
    • 200 g pinaatinlehtiä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Papaijalassi:
    • 1 prk säilöttyä papaijaa ilman lientä
    • 4 dl maustamatonta jogurttia
    • 2 rkl hunajaa
    • 1 tl kardemummaa
    • 0,5 dl hienonnettua minttua
    • 0,5 sitruunan mehu
    • näkkärimuru:
    • 4 palaa näkkileipää murskattuna
    • 0,5 sitruunan raastettu kuori
    • 2 rkl raakaruokosokeria

    1. Curry: Murskaa kardemummat, korianterin siemenet, juustokumina ja caram
      masala huhmareessa ja ripottele lihapalojen päälle. Silppua joukkoon
      myös näkkileivät. Anna maustua. Kuumenna öljy padassa ja kuullota
      hienonnettu sipuli, valkosipuli ja chilit noin 5 min miedolla lämmöllä.
      Lisää lammaskuutiot mausteineen ja ruskista hetki, että saavat kauniin
      värin. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä
      ruoka kannella ja anna hautua noin 30-50 min. Silppua pinaatinlehdet ja
      lisää lopuksi pataan. Anna kiehahtaa. Tarjoile! Papaijalassi: Sekoita
      lassin ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella keskenään.
      Murskaa näkkileivät ja paahda muruja kuumalla ja kuivalla pannulla
      hetki. Lisää joukkoon sitruunankuori ja sokeri ja sekoita. Koristele
      lassi näkkärimurulla. Reseptit: Ruokala

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney

    Resepti: Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney

    Ainekset

    • Currytahna:
    • 1 tl seesaminsiemeniä
    • 1 tl unikonsiemeniä
    • 1 tl jauhettua inkivääriä
    • 1/2 dl huuhdeltuja ja murskattuja suolapähkinöitä
    • 1 tl chilijauhetta
    • 1 tl kurkumaa
    • 1/2 vihreä chili
    • suolaa
    • sokeria
    • Lammascurry:
    • 600 g lampaan lapaa kuutioina
    • 4-6 perunaa
    • 2 sipulia
    • 2 porkkanaa
    • 1 fenkoli
    • öljyä
    • vettä
    • Minttu-mangochutney:
    • 1 mango
    • 1 ruukku minttua
    • 1 sipuli
    • 1/2 vihreä chili
    • 1 rkl valkoviinietikkaa
    • 1 rkl sokeria
    • suolaa

    1. Keltainen currypaste: Pese ja kuivaa maapähkinät ja hienonna vihreä
      chili ja murskaa kaikki ainekset keskenään huhmareessa. Lammascurry:
      Paahda curry-seos tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kuutioitu lammas,
      ruskista, lisää noin 5 dl vettä ja anna hautua n. 30 minuttia (riippuen
      lampaanlihan laadusta ja kuutioiden koosta). Kuori ja pilko kasvikset
      ja paahda uunissa tai kuivalla pannulla. Lisää kasvikset pataan ja
      lisää vettä tarvittaessa, kunnes lammas ja vihannekset ovat pehmeän
      kypsiä, tarkista maku ja tarjoile chutneyn kanssa. Minttu-mangochutney:
      Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri
      kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää
      etikka ja mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10
      minuuttia, lisää suola ja minttu. Reseptit: Jyrki Sukula

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia

    Intialainen vihannescurry

    Resepti: Intialainen vihannescurry

    Ainekset

    • 1 kpl punainen paprika
    • 1/2 kpl kukkakaali
    • 100 g vihreitä papuja
    • 4 kpl pieniä perunoita
    • 2 kpl salottisipulia
    • 1/2 kpl munakoiso
    • 1/2 kpl zucchini
    • 1 dl ruoanvalmistusjogurttia
    • Currysekoitus:
    • 3 tl kurkumaa
    • 1 kpl vihreä chili
    • 2 tl kuivattua inkivääriä
    • 1 tl juustokuminaa
    • 1 tl kardemummaa
    • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
    • 2 tl seesaminsiemeniä
    • 4 kpl valkosipulinkynttä
    • 2 tl sokeria
    • 3 tl suolaa

    1. Pilko raaka-aineet reiluiksi lohkoiksi. Esikeitä perunoita hetki,
      paista sen jälkeen öljyssä pannulla tai wokissa. Lisää currysekoitus,
      paista kypsäsi, lisää lopuksi jogurtti ja tarkista maku. Voit tarjoilla
      curryn kanssa esim. mango chutneytä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit

    Intialainen lassi-juoma

    Resepti: Intialainen lassi-juoma

  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 dl marjoja,hedelmiä tai esim kurkkua
  • 1 dl jäitä
  • sokeria maun mukaan
  • tuoretta minttua
    1. sekoita kaikki tehosekoittimessa ja nauti!!!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit