Mainokset

Reseptit sanoilla ‘itämainen’

Itämainen possupata resepti ja ruokaohje

* 1 iso Sipuli
* 7 perunaa
* 1 rkl öljyä
* 2 rkl currya
* 0,5 tl kanelia
* 0,25 tl kardemummaa
* 400 g maustamattomia porsaansuikaleita
* 2 dl vettä
* 1 prk paseerattua tomaattia
* 1 prk ruskeita papuja
* 3 rkl soijakastiketta
* 0,5 tl pippurisekoitusta
* 2 dl Turkkilaista jogurttia
Itämainen possupata 4 Annosta
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja pilko perunat. Kuumenna öljy
kasarissa taikka padassa. Paista mausteita öljyssä hetki. Lisää
possunsuikaleet ja ruskista. Lisää loppuvaiheessa perunat. Lisää vesi
ja paseerattu tomaatti. hauduta noin 25 min. Valuta pavuista liemi ja
lisää ruokaan. Hauduta vielä noin 5 min, kunnes perunat on kypsiä.
Lisää lopuksi jogurtti ja tarjoa heti.
Resepti: Itämainen possupata 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Itämainen broileri resepti

Ainekset
4 palaa broileria (rinta, file, koipi..)
öljyä
mustapippuria
suolaa
inkivääriä
liemi;
1 (pienen) tölkin ananaksen liemi
1 rkl fariinisokeria
2 rkl vettä
1 rkl soijakastiketta
pieni loraus omenaviinietikkaa
vajaa rkl maizenaa
lisäksi;
1 (pienen) tölkin ananakset
1 punainen paprika
Ohjeet
Voitele vuoka öljyllä ja laita siihen broilerit. Voitele pinta vielä
tilkalla öljyä ja ripottele mausteet päälle. Laita uuniin 175`c noin
15-20 minuutiksi. Halutessasi voit tässä vaiheessa pilkkoa mukaan
chilipaprikaa.
Sekoita ananasmehuun liemen ainekset ja kaada se broileripalojen
päälle. Laita vuoka takaisin uuniin (riippuen broileripalojen koosta
noin/alle 30min. Lisää loppuvaiheessa ananaspalat ja paprika
suikaleina, kun paistoaikaa on jäljellä 10min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Itämainen lohifilee resepti

Ainekset
700-800 g nahallista lohifileetä
1 tl suolaa
1 rkl maissiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2 porkkanaa
1 pala juuriselleriä
2 purjosipuli
1 prk pavunituja n.400g
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl tuoretta,raastettua inkivääriä
2 rkl auringonkukkaöljyä
4-5 rkl soijakastiketta
Ohjeet
Leikaa lohi neljäksi yhtäsuureksi palaksi ja suolaa palat
kevyesti.Lämmitä maissiöljy paistinpannussa,pane lohipalat panuun
nahkapuoli alaspäin ja paista miedolla lämmöllä,kunnes kala on
kypsää,15-20 minuttia.Kuori valkosipulinkynnet ja leikaa ne
silpuksi.Suikaloi paprika,porkkana,selleri ja purjosipuli.Valuta
pavunidut.Paahda seesaminsieemenet miedolla lämmöllä paistinpannussa ja
siirrä ne pois pannusta.Paista valkosipulia ja inkivääriä
auringonkukkaöljyssä suuressa paistinpannussa tai wokpannussa
hetki.Pane kaikki vihannekset panuun paista niitä vielä 1 minutti koko
ajan sekoittaen.Sekoita pannuun soijakastike ja seesaminsiemenet ja
kiehauta.Kaada vihannekset lämmitetetylle tarjoiluvadille tai jaa ne
lautasille.Aseta lohiviipaleet vihannesten päälle.Lohesta tulee hyvin
mehuka ja maukas,kun se paistetaan ainoastaan toiselta puolelta ja
miedolla lämmöllä.Vaihtele vihanneksia maun ja vuodenajan
mukaan,kokeile esim. banbua,varsiselleriä ja papuja.Tarjoa lisäksi
esim.keitettyä tumaa riisiä tai villiriisiä.Juomana voisi olla
Valkoviini tai olut.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Nopea itämainen juustoinen kanakastike ja nuudelit resepti

Ainekset
400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 tl paprikamaustetta
1 rkl kanafondia
1 tl mustapippuria
1 tl kanelia
2 dl valio ruokakerma 3juustoa
2,5 dl creme bonjour cuisine, valkosipuli ja yrtit
3 pussia mama kana nuudelia
Ohjeet
Kastike
Paista öljyssä hunajamarinoidut kanat kypsiksi ja lisää mausteet
paprikamaustetta,mustapippuria, kanafondia ja lopuksi hieman kanelia ja
sekoita. Anna seoksen maustua hetken. Lisää valion ruokakerma 3juustoa
kanan joukkoon ja Creme Bonjouria makusi mukaan. Vähennä lämpöä ja anna
miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kiehua vielä noin 5min.
Nuudelit
Laita pussien ohjeiden mukaan vettä kattilaan kun vesi kiehuu voit oman
maun mukaan lisää pussin mausteet kattilaan anna kiehua vielä hetki ja
lisää nuudelit. Anna nuudeleiden kypsyä noin 10 min (riippuen kuinka
pehmeää haluaa) ja lopuksi valuta vedet pois.Tarjoile nuudelit
kanakastikkeen kanssa erikseen tai yhdessä.
Maistuu myös kokoperheelle.
Kastikkeesta saa eri versioita lisäämällä, kasviksia, sieniä,
tomaattipyrettä yms. Voit myös kana sijasta käyttää jauhelihaa tai liha
suikaleita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Itämainen possupata resepti

Ainekset
1 iso Sipuli
7 perunaa
1 rkl öljyä
2 rkl currya
0,5 tl kanelia
0,25 tl kardemummaa
400 g maustamattomia porsaansuikaleita
2 dl vettä
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk ruskeita papuja
3 rkl soijakastiketta
0,5 tl pippurisekoitusta
2 dl Turkkilaista jogurttia
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja pilko perunat. Kuumenna öljy
kasarissa taikka padassa. Paista mausteita öljyssä hetki. Lisää
possunsuikaleet ja ruskista. Lisää loppuvaiheessa perunat. Lisää vesi
ja paseerattu tomaatti. hauduta noin 25 min. Valuta pavuista liemi ja
lisää ruokaan. Hauduta vielä noin 5 min, kunnes perunat on kypsiä.
Lisää lopuksi jogurtti ja tarjoa heti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Itämainen kevytkasvispata

Resepti: Itämainen kevytkasvispata

Ainekset

  • 2 kpl palsternakkaa
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl isohkoa porkkanaa
  • 0,5 kpl keskikokoista lanttua
  • 5 lehte tuoretta basilikaa
  • 2 oksaa tuoretta rakuunaa
  • 2 oksaa tuoretta persiljaa
  • vähän yrttimausteita. Meiramia, minttua, timjamia,
  • vähän chiliä, valkosipulia, ruohosipulia
  • vähän garam masalaa jne.
  • 6 rkl kookosmaitoa
  • 3 dl vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 2 dl juustoraastetta

  1. Pilko kasvikset ja tuoreet yrtit pieniksi. Laita uunipataan tai
    lasivuokaan. Keitä vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Kun liemi on hieman
    jäähtynyt, lisää kookosmaito kasvisliemeen. Lisää mausteet kasvisten
    joukkoon ja sekoita. Kaada kookosmaito-kasvisliemi kasvisten päälle.
    Peitä kasvikset juustoraastella ja laita 175 asteiseen uuniin
    kypsymään. Kypsytä pataa noin tunti. Tarjoile valkosipulileivän kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Itämainen kanakeitto

Resepti: Itämainen kanakeitto

  • 2 kananrintaa
  • 2-3 siitakesientä
  • 1/2 chiliä
  • 1 fenkoli
  • 1/4 purjo
  • 1 kpl sipulia
  • korianteria
  • kanalientä
    1. Pariloi kevyesti öljyttyjä kananrintoja nopeasti molemmin puolin
      pannulla. Leikkaa rintafileet viipaleiksi. Keitä kanalientä kasaan
      niin, että sitä jää jäljelle n. 6 dl. Kuumenna pannulla myös kokonaisia
      öljyttyjä chilejä, niin että niitten pinta mustuu. Kuori chilit ja
      poista siemenet. Paloittele ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi fenkoli,
      purjo ja sipuli tikkumaisiksi suikaleiksi ja paloittele siitakkeet.
      Lisää kanat kanaliemeen, anna pulpahtaa ja lisää ensin chiliviipaleet
      ja sitten silputtu tuore korianteri. Tarkista maku. Lisää vihannekset
      ja anna pulpahtaa, mutta älä keittele, etteivät vihannekset kypsy liian
      pehmeiksi. Kanakeitosta saat ruokaisamman lisäämällä siihen esim.
      nuudeleita tai basmatiriisiä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kaali

    Itämainen kanapata

    Resepti: Itämainen kanapata

    Ainekset

    • 400 g broilerisuikaleita (mandariini-v.sipulimarinoituja
    • 1/2 sipulia
    • 2 cm inkivääriä
    • 5 valkosipulinkynttä
    • 1 paprika
    • 1 rkl currya
    • 1 tl chiliä
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • vettä ja/tai applesiinimehua
    • 2 rkl valkoviiniä
    • 1 rkl hunajaa
    • 1 banaani
    • suolaa

    1. Viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa.Lisää
      broileripalat ja ruskista.Hienonna inkivääri.Paloittele paprika,lisää
      se mausteiden kanssa ja hauduta hetki.Ripoittele pinnalle
      jauhot,sekoita ja lisää vettä/appelsiinimehua niin että broilerit juuri
      ja juuri peittyvät.Mausta lopuksi hunalla,valkoviinillä ja
      suolalla.Viipaloi banaani ja lisää se seokseen.Anna kastikkeen hautua
      riisin valmistuksen ajan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pihvi_sipulirenkaat

    Itämainen kasviskeitto

    Resepti: Itämainen kasviskeitto

    Ainekset

    • 2 rkl öljyä
    • 2 tl punaista currytahnaa
    • 1 tl chilitahnaa
    • 1 sipuli
    • 1 palsternakka
    • 2 omenaa
    • 3 porkkanaa
    • 1 purjo
    • 2-3 lehtisellerin vartta
    • 1 dl riisiä
    • 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
    • 5-7 dl vettä
    • 1,5 dl kookosmaitoa
    • 150 g sulatejuustoa
    • suolaa, valkopippuria

    1. Kiitokset tästä reseptistä Annalle! Paloittele vihannekset. Kuumenna
      öljy ja sekoita siihen curry. Anna tiristä hetki, lisää kasvikset ja
      anna niiden pehmetä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kun keitto alkaa
      kiehua, lisää riisi. Anna kypsyä n. 20 min. Lisää sulatejuusto ja
      mausta suolalla ja pippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Itämainen kana-nuudeli hässäkkä

    Resepti: Itämainen kana-nuudeli hässäkkä

    Ainekset

    • 300 g Kanan rinta suikaletta
    • 1 pkt munanuudeleita
    • 1 rkl soijaöljy
    • 1/2 dl omenamehua
    • 1 tl suolaa
    • 1/2 dl etikkaa
    • 1 tl currya
    • 1 tl tabascoa
    • 1 1/2 dl rypsiöljyä

    1. Laita wok-pannu ja vesikattila kuumenemaan. Sekoita soijaöljy, tavan
      öljy, etikka ja mausteet. Kuumenna seos höyryäväksi (etikka kiehahtaa,
      silloin sopivan kuumaa..) ja paista kanasuikaleet. Keitä nuudelit. Kun
      kanat ovat kypsiä, siirrä ne esim. lautaselle. pyöäytä nuudelit
      kuumalla pannulla. Sekoita ja tarjoile

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaattikeitto
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit