Mainokset

Reseptit sanoilla ‘jouluinen’

Jouluinen kastike kasvismurekkeelle resepti

Ainekset
2 porkkanaa
2 dl kasvislientä
4 pientä etikkapunajuurta (noin kirsikkatomaatin kokoisia)
1 dl ”kasvirasvakermaa”
ripaus maustepippuria
(suolaa)
Ohjeet
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi kasvisliemessä.
Lisää etikkapunajuuret ja soseuta sauvasekoittimella. Halutessasi
sileämpää kastiketta puserra sose vielä siivilän läpi.
Lisää kerma ja maustepippuri, tarkista suola. Anna kastikkeen
kiehahtaa.
Jos haluat juoksevampaa kastiketta, lisää kerman tai kasvisliemen
määrää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Jouluinen suklaakakku resepti

Ainekset
400 g rahkaa
200 g tummaa suklaata
4 liivatelehteä
0,5 dl Kahvia
4 dl vispikermaa
pohjaksi kääretorttupohja
koristeeksi vispikermaa ja kirsikoita
Ohjeet
liivatteet kylmään veteen. sekoita sulatettu suklaa maitorahkan
joukkoon ja kuumenna kahvi. lisää liivatteet kahvin joukkoon ja sekoita
ohuena naruna suklaarahkan sekaan. vaahdota kerma ja lisää nostellen
sekaan. valmista käärretorttupohja ja anna hyytyä väh. 4h. koristele
kermapursotuksilla ja kirsikoilla!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Parempi jouluinen MUUSI resepti

Ainekset
4-5 kpl lanttua, jos isoja riittää tämä määrä
5 kpl jauhoisaa perunaa (keltainen pussi)
vettö keittämiseen
1 kpl lihaliemikuutio
gourmet-suolaa, maun mukaan
50 g voita
2 kpl sipulia, pilkottuna paahdettuna voissa
ripauksia muskottia
Muusausvaiheessa:
täysmaitoa niin, että mieleisesi koostumus
pieni loraus siirappia (tummaa tai vaaleaa)
nippu silputtua persiljaa
sekä voit lisätä hieman keitinlientä mukaan
Pinnalle:
Ohjeet
Kuori lantut ja perunat, pilko ne kuutioiksi.
Keitä ensin lanttukuutioita vesi+lihalieminesteessä, että hieman
pehmenneet. Lisää perunakuutiot ja keitä niin kauan, että molemmat
pehmeitä.
Paahda kaksi sipulia voissa, lisää ne muusausvaiheessa.
Kaada keitinvesi talteen. Liuota pieneenmäärään keitinveteen
gourmet-suolaa ja sekoita, että sulaa, tästä suolaus muusille, sekä
ripottele hieman muskottia muusatessasi muusiksi. Kaada pieni loraus
siirappia mukaan. Lisää täysmaitoa, jotta tulee sopiva muusimainen
koostumus, sekä kuullotettu sipulisilppu..
Pinnalle: paljon persiljasilppua kun asetat tarjolle: sopii esim.
karjalanpaistilihojen seuralaiseksi ennen jouluaattoa. Sekä unohtamatta
puolukkahilloa ja punajuuriviipaleita, sekä raikasta vihersalaattia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Jouluinen mangotorttu resepti

Ainekset
pohjalle
n.35 kpl piparkakkuja
75 g voita
väliin
4 kpl liivatelehtiä
1 prk vanilla
1 prk tuorejuustoa
5 rkl tomusokeria
päälle
2 prk mango-Pilttiä
Ohjeet
Murskaa piparit kulhossa, ja lisää sulatettu voi. Aseta piparit+voi
kakku-vuoan pohjalle levitetyn leivinpaperin päälle ja vie kylmään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa vanilla sähkövatkaimella
vaahdoksi ja lisää tuorejuusto . Lisää tomusokeri siivilän läpi
vaahtoon. Ota kupin pohjalle tilkka kuumaa vettä, ja lisää
liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivatelehdet vaahtoon kokoajan
sekoittaen. Sekoita vaahtoa, kunnes aineet ovat sekaisin. Lisää täyte
pipareitten päälle ja vie takaisin kylmään.
Kun torttu on hyytynyt, voit lisätä mangot kakun päälle. Torttu on
valmis syötäväksi. Jos haluat koristella kakun,voit esim. sulattaa
suklaata ja tehdä kuvioita mangon päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Parempi jouluinen MUUSI resepti

Ainekset
4-5 kpl lanttua, jos isoja riittää tämä määrä
5 kpl jauhoisaa perunaa (keltainen pussi)
vettö keittämiseen
1 kpl lihaliemikuutio
gourmet-suolaa, maun mukaan
50 g voita
2 kpl sipulia, pilkottuna paahdettuna voissa
ripauksia muskottia
Muusausvaiheessa:
täysmaitoa niin, että mieleisesi koostumus
pieni loraus siirappia (tummaa tai vaaleaa)
nippu silputtua persiljaa
sekä voit lisätä hieman keitinlientä mukaan
Pinnalle:
Ohjeet
Kuori lantut ja perunat, pilko ne kuutioiksi.
Keitä ensin lanttukuutioita vesi+lihalieminesteessä, että hieman
pehmenneet. Lisää perunakuutiot ja keitä niin kauan, että molemmat
pehmeitä.
Paahda kaksi sipulia voissa, lisää ne muusausvaiheessa.
Kaada keitinvesi talteen. Liuota pieneenmäärään keitinveteen
gourmet-suolaa ja sekoita, että sulaa, tästä suolaus muusille, sekä
ripottele hieman muskottia muusatessasi muusiksi. Kaada pieni loraus
siirappia mukaan. Lisää täysmaitoa, jotta tulee sopiva muusimainen
koostumus, sekä kuullotettu sipulisilppu..
Pinnalle: paljon persiljasilppua kun asetat tarjolle: sopii esim.
karjalanpaistilihojen seuralaiseksi ennen jouluaattoa. Sekä unohtamatta
puolukkahilloa ja punajuuriviipaleita, sekä raikasta vihersalaattia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Pehmeä jouluinen piparkakku (ohjeesta tulee 1 kahvikakku) resepti

Ainekset
100 g voita tai margariinia (juokseva tai sulata)
2 kanamunaa
2 dl sokeria
1½ dl kermaviiliä tai vanilia jogurttia
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2-3 kpl piparia raasta piparit pieneksi
tai vaihtoehtoisesti
1½ tl inkivääriä
1½ tl neilikkaa
2 tl kanelia
Ohjeet
1. Sulata margariini, mutta jos käytät juoksevaa jää tämä vaihe väliin.
2. voitele kakkuvuoka ja kuorruta korppujauhoilla
3. vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
4. Lisää kermaviili/vanilia jogurtti ja piparimuruset/mausteet ja
leivinjauhe. sekoita hyvin.
5. Lisää vehnäjauhot ja rasva ja sekoita.
6. Kaada kakkutaikina kakkuvuokaan ja tasoita.
7. paista 175 asteessa 45 minuuttia.
8. Kumoa kakku uunin jälkeen tarjottimelle tai lautaselle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Jouluinen minttujäädyke

Resepti: Jouluinen minttujäädyke

  • 2 dl tomusokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 250 g mascaponejuustoa
  • 150 g After Eight minttusuklaata
  • 1 dl Baileys-minttu likööriä
  • koristeluun:
  • Baileys-minttu likööriä
  • tuoreita mintun lehtiä
    1. Vaahdota tomusokeri ja kananmunat. Vaahdota kuohukerma. Yhdistä
      kananmunavaahto, kermavaahto ja mascarpone juusto hyvin. Pilko suklaa
      pieniksi paloiksi ja sekoita ne ja 1 dl Baileys minttulikööriä
      vaahtoon. Kaada vaahto jäädykevuokaan ja pakasta yön yli. Ota esille
      noin 30 min ennen tarjoilua, että jäädyke kerkeää vähän pehmittyä. Kun
      jäädyke on tarjoilukulhossa kaada vielä joukkoon vähän Baileystä ja
      koristele annokset mintun lehdillä. Valmistusaika: 30 min Annos 428
      Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Jouluinen punaviiniglögi

    Resepti: Jouluinen punaviiniglögi

  • 1 plo punaviinia
  • 10 kpl neilikankukkaa
  • 1 kpl kanelitanko
  • 1 dl sokeria
  • manteleita
  • rusinoita
    1. Kuumenna viini kattilassa.
    2. Lisää neilikankukat, kanelitanko sekä sokeri.
    3. Kuumenna seos ja hauduta 10 min. Älä anna kiehua (ellet halua
      alkoholitonta versiota), sillä alkoholi haihtuu kiehuttamisen myötä.
    4. Annostele tarjoilumukeihin ja koristele rusinoilla sekä manteleilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Jouluinen muhennospata

    Resepti: Jouluinen muhennospata

    Ainekset

    • hirvenlihaa n.200g
    • puolukoita,sipulia,kaviaaria,oliiveja
    • rosepippuria,suolaa,punaviiniä

    1. Paista ensin sipulit pannulla Leikkaa hirvenliha taskuksi ja ruskista
      sitä hieman, sen jälkeen laita kaviaari taskuun ja puolukka muhennos
      myös. Ripsauta hyppynen rosepippuria taskun sisään ja punaviiniä oman
      maun mukaan. laita varovasti suolaa oman maun mukaan. tämän jälkeen
      sulje tasku hammastikkujen kanssa. laita tamä uuniin noin 40 min. 220
      asteeseen. näin maku elämys on valmis

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kinkkuvoileipa

    Jouluinen piirakka

    Resepti: Jouluinen piirakka

    Ainekset

    • 150g margariinia
    • 1 muna
    • 1dl sokeria
    • 3dl vehnäjauh.
    • 1tl leivinjauhetta
    • täyte: 1dl kermaviiliä
    • 1,5dl rahkaa
    • 1dl sokeria
    • 1 muna
    • 1,5tl vanilja- tai vanilliinisokeria
    • Rusinoita/luumuja, omenaa/päärynää jne.
    • pinnalle kanelia

    1. Sekoita pohjan aineet kulhossa ja painele piirakkavuokaan niin että
      nousee reunoille.Sekoita täytteen aineet ja jos käytät
      luumuja(pilkotaan pieneksi)tai rusinoita sekoita ne tässä vaiheessa
      täytteeseen(etteivät jää pinnalle ja pala).Laita täyte pohjan päälle ja
      lado esim. omenalohkoja ympyrään, pinnalle kanelia. Oman maun mukaan
      käytä ja yhdistele hedelmiä. Rusinoiden ja luumujen kanssa sopivat
      erinomaisesti päärynänpuolikkaat, persikka ja ananaskin.Paista
    2. 00asteessa noin 35-40 min. kunnes reunoilta kauniin ruskea.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit