Mainokset

Reseptit sanoilla ‘juustokakku’

raikas juustokakku resepti

Ainekset
100 g suolatonta margariinia
15-18 kpl keksejä esim. digestive, domino, piparkakku jne
3 kpl kananmunia
1 1/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria (parempaa kuin vanilliinisokeri!)
250 g mascarponea tai muuta rasvaista tuorejuustoa
150-200 g creme fraichea
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
5 kpl liivatelehtiä
400 g marjoja tai kypsiä hedelmiä
sokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehtiä
1 limen hienoksi raastettu kuori
1/2-3/4 dl tuoremehua esim. appelsiini
Ohjeet
1. valmista pohja:
– hienonna keksit
– sulata rasva
– yhdistä ja sekoita tasaiseksi massaksi
– painele seos suurehkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
2. valmista juustotäyte:
– vatkaa munat ja sokerit erittäin hyvin kuohkeaksi vaahdoksi
– laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen
– notkista mascarpone
– sekoita juusto ja creme fraiche muna-sokerivaahtoon
– raasta limen kuori ja purista mehu (myös sitruunan puolikkaasta)
– kuumenna mehu kiehuvaksi
– purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan
sitrusmehuun
– kaada liivateseos juustomassaan ja sekoita samalla hyvin
– kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään n.
tunniksi
3. valmista sillä aikaa marja-/hedelmäseos pinnalle:
– laita loput liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– pese ja pilko hedelmät/marjat
– soseuta halutessasi (esim. omenat voi olla hyvä pehmittää mikrossa
ennen soseuttamista, mutta muista antaa seoksen jäähtyä ennen kun
levität sen kakun päälle)
– kuumenna mehu ja liuoita kuivaksi puristetut liivatteet siihen
– sekoita keskenään liivateseos, marja/hedelmäsose, sokeri ja limen
kuori
– levitä seos hiukan hyytyneen juustotäytteen päälle ja laita
juustokakku takaisin jääkaappiin.
– anna hyytyä n. 2 h tai yön yli!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Kevyempi juustokakku resepti

Ainekset
0,5 dl kuorittuja manteleita
3 munaa
0,5 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1 ps sahramia eli 0,5g
0,5 dl vehnäjauhoja
500 g maustamatonta raejuustoa
2 dl kevytmaitoa
Ohjeet
Pane uuni lämpenemään 175asteiseksi.Rouhi mantelit.Vaahdota muna ja
sokeri keskenään.Sekoita joukkoon
mantelirouhe,suola-sahrami-jauhoseos,raejuusto ja maito.Voitele
uunivuoka ja kaada taikina vuokaan.Paista uunin keskitasolla n.50min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Glögi-juustokakku resepti

Ainekset
Ohjeet
Glögi-juustokakku ohje[/p] [/p] Pohja:[/b][/p] [li] 200 g pipareita[/b]
[/li] [li] 75 g voita[/b] [/li] [/ul] Täyte:[/b][/p] [li] 1 dl
sokeria[/b] [/li] [li] 1 kananmuna[/b] [/li] [li] 500 g maustamatonta
tuorejuustoa[/b] [/li] [li] 2 dl kuohukermaa[/b] [/li] [li] 1 tl
kanelia tai piparkakkumaustetta[/b] [/li] [li] 2 rkl
aitovaniljasokeria[/b] [/li] [li] 6 liivatelehteä[/b] [/li] [li] 2 rkl
kiehuvaa vettä[/b] [/li] [/ul] Päälle:[/b][/p] [li] 2 dl glögiä[/b]
[/li] [li] 3 liivatelehteä[/b] [/li] [/ul] Murskaa piparit ja sulata
voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle
leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja
painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.[/p] Laita
liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa sokeri ja kananmuna
keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi
haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma
vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.[/p] Ota liivatteet vedestä ja
purista niistä ylimääräinen neste ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada
sulaneet liivatteet kermaan. Sekoita huolella.Yhdistä kermavaahto
juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita
pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.[/p]
Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota
liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita
liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle.
Siirrä kakku taas jääkaappiin.[/p] Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan
ja koristele kanelitangoilla ja kohmeisilla puolukoilla tai
karpaloilla.[/p] [br]Ohje suoraan mtv3makuja sivuilta. Kokeiltu on ja
mahdottoman hyvää.[/p]

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Sitruunainen juustokakku resepti

Ainekset
MUROPOHJA
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
TÄYTE
500 g maustamatonta tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
puolikkaan sitruunan kuori
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
1,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Muropohja:
Vaahdota rasva ja sokeri.
Vatkaa kananmuna sekaan.
Lisää muut ainekset.
Sekoita tasaiseksi. Painele korkeareunaiseen vuokaan, paista 200
asteessa n. 10 min.
Täyte:
Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita sähkövatkaimen
avulla keskenään tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu,
sokeri, suola, kananmuna, keltuainen, maito ja vehnäjauhot, kunnes
tasainen seos.
Kaada seos paistetun pohjan päälle. Paista 150-175 asteessa uunin
keskitasossa noin 1 h kunnes kypsä. (Suosittelen kokeilemaan kypsyyttä
kakun keskeltä esim. tulitikun kanssa.)
Jäähdytä ja nauti! Erityisen hyvää jääkaappikylmänä esimerkiksi
vadelmahillon kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Banaani-kookos-juustokakku resepti

Ainekset
225 g suklaakeksejä
50 g margariinia
350 g tuorejuustoa
75 g sokeria
50 g tuoretta kookosraastetta
2 banaania
125 g tummaa suklaata
1,5 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
1,5 dl kuohukermaa
Koristeluun:
1 banaani
sitruunamehua
suklaata sulatettuna
Ohjeet
Murskaa keksit hienoksi. Kaada muruseos kulhoon ja sekoita sekaan
sulatettu margariini. painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Lisää joukkoon kookosraaste ja
soseutetut banaanit. Sulata suklaa ja sekoita seokseen. Liuota
liivatejauhe kiehuvaan veteen. Anna seistä viitisen minuuttia. Sekoita
liuos suklaaseokseen. Kaada seos keksipohjalle vuokaan ja anna hyytyä
jääkaapissa ainakin pari tuntia. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Viipaloi
banaani ja hämmennä viipaleita varovasti sitruunamehussa. Asettele
viipaleet kakun reunaan koristeeksi. Pursota pintaan suklaaraitoja ja
anna suklaan kovettua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

hedelmä-juustokakku resepti

Ainekset
pohja:
n. 100 g voita
n. 1 pkt kaurakeksejä tms.
täyte:
6 kpl liivatetta
1/2 dl appelsiinimehua tms.
400 g hedelmäsosetta (päärynä, mango, persikka)
300 g tuorejuustoa (maustamatonta)
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
(vuoraa irtopohjainen vuoka kelmulla tai leivinpaperilla)
murskaa keksit ja lisää sulatettu voi, taputtele vuoan pohjalle
valmista täyte:
laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
vaahdota kerma
sekoita keskenään tuorejuusto, kermavaahto, hedelmäsose(et), sitruunan
mehu ja -kuori, sokerit sekä esim. appelsiinimehuun sulatetut
liivatteet
kaada täyte pohjan päälle, hyydytä jääkaapissa
huom. jos täytteestä tulee löysää, lisää pari liivatetta
päälle voi tehdä vielä kerroksen esim. pelkästä hedelmäsoseesta tai
mehusta ja liivatteesta (3dl sosetta, 3 liivatetta)
koristele mieleiseksi!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Turbohyvä ja helppo juustokakku (vege) resepti

Ainekset
300 g pehmeää tofua
1 rasia Tofutti ”Cream Cheese”
1 dl sokeria
0.5 dl sitruunamehua
1 tl vanilja-aromia
2 rkl maissitärkkelystä
POHJA:
digestive-keksejä
margariinia
Ohjeet
1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen (pohjan aineksia
lukuunottamatta) ja hurja sekoitus n. 3 minuuttia, että kaikki
anesosat ovat varmasti sekoittuneet, sokeri on liuennut ja seos on
täysin tasaista.
2. Jos tarvis, vuoraa vuoka leivinpaperilla, sivele margariinilla tai
muutoin estä kakun tarttuminen vuokaan. Toiminta riippuu aivan
siitä millaista vuokaa käytät 🙂
3. Murskaa digestive-keksit ja nypi niitä margariinin kanssa
taikinaksi. Painele vuoan pohjalle.
4. Kaada kuorrutettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45 min. Jos
haluat ruskettuneen juuston näköä kakkuusi: Ennen viimeistä viittä
minuuttia nosta lämpötilaa reiluun 200 asteeseen tai laita uunin
grillivastukset päälle.
5. Jäähdytä n. 2h huoneenlämmössä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin.
Anna olla n. 10 tuntia.
Jos haluat, voit tehdä hyydykkeen kakun pinnalle vaikka marjoista.
Agar-agarilla voit hyydyttää esimerkiksi survottuja vadelmia.
Agar-agar-paketissa on käyttöohje – luonnollisesti toimi sen
mukaisesti. Kaada seos kakun päälle ennen kuin laitat sen jääkaappiin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tee

New york cheese cake – juustokakku

Resepti: New york cheese cake – juustokakku

Ainekset

  • 250 g Digestive keksejä tai muita vastaavia
  • 100 g voita
  • täyte:
  • 1 kg maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
  • 250 g ranskankermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

  1. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimessa aivan
    hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin. Voitele
    irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos
    irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Leivinpaperi
    helpottaa kakun liikuttamista kun se on valmis. Vatkaa tuorejuusto ja
    ranskankerma keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri,
    kananmunat, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa varovasti
    ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasaista, eikä siinä saisi olla
    ilmakuplia. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 170
    asteisessa uunissa noin 1,5 h. Laita kakun päälle silikoninen kansi tai
    vuoraa pinta foliopaperilla, ettei pinta ruskistu. Kun kakku on kypsä,
    sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi
    jäähtymään. Nosta kakku sen jälkeen jääkaappiin ja tarjoile se kylmänä.
    Sulata pakastevadelmat ja paseeraa ne siivilän läpi. Tarjoile
    vadelmapyree kakun kanssa. Valmistusaika: 2 h + jäähdytysaika

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Suklaa-appelsiini juustokakku

Resepti: Suklaa-appelsiini juustokakku

Ainekset

  • 50 g juoksevaa margariinia
  • 150 g kaurakeksejä
  • 5 kpl liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 200 g Fazerina-suklaata
  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (n. 2 dl)
  • 2 rkl sokeria
  • 3-4 rkl appelsiinimehutiivistettä (oman maun mukaan)
  • 150 g mansikoita

  1. Murenna 150 g kaurakeksejä, kaulin ja pakastepussi ovat tässä hyviä
    apuvälineitä. Kaada keksimurut kulhoon ja lisää joukkoon margariini.
    Sekoita tiiviksi massaksi. Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi.
    Painele keksi-margariini -seos tasaisesti vuoan pohjalla. Laita vuoka
    jääkaappiin viilenemään.
  2. Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen vähintään 15 minuutiksi.
    Sulata Fazerina-suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Lisää joukkoon
    suklaasula. Kuumenna appelsiinimehutiiviste lähes kiehuvaksi ja liota
    joukkoon liuotetut liivatelehdet (purista ylimääräinen vesi pois).
    Kaada muiden ainesten joukkoon ja sekoita.
  4. Vaahdota vaniljakastike ja lisää kulhoon. Sekoita varovasti. Ota
    irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada suklaa-juusto -seos vuokaan
    keksipohjan päälle. Tasoita ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.
  5. Anna kakun hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Kakun
    koristeeksi kelpaa erilaiset hedelmät, marjat tai esimerkiski
    suklaarouhe. Tämä kakku koristeltiin suomalaisilla mansikoilla!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Baileys juustokakku

Resepti: Baileys juustokakku

Ainekset

  • 1\2 pakettia digestive keksejä
  • 50 g valkosuklaata sulatettuna
  • 50 g sulaa voita
  • 1 dl baileys kermalikööriä tai vastaavaa
  • 400 g mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
  • 160 g tomusokeria
  • 1 vanilijatangon siemenet
  • 3 liivatelehteä

  1. pohja: murskaa keksit, ja lisää joukkoon voi ja suklaa. painele
    irtopohja vuokaan ja jäähdytä noin puoli tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit