Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kalaa’

Kalaa siiderikastikkeessa resepti

Ainekset
300 g pakastekalaa (seitä tms.)
(jollei valmiiksi paloiteltuja leikkaa hieman sulaneena, varovasti
ettei hajoa)
2 dl omenasiideriä (esim. light tavis alkoton käy)
1 dl ranskankermaa (esim. kevyt)
½ kalaliemikuutiosta
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa, viherpippuria
päälle raastettua kurkkua
Ohjeet
Leikkaa kahdeksi palaksi (jollei valmiita) hieman sulaneena.
– Kuumenna kalapaloja mikrossa 3-4 minuuttia täydellä teholla.
– Kaada vadille muodostunut liemi talteen ja sekoita siihen siideri,
ranskankerma, kalaliemikuutio murustettuna ja vehnäjauho. Kuumenna
täydellä teholla mikrossa 5 min., sekoita kerran kypsennyksen
puolivälissä.
– Kaada kastike kalan viereen vadille, mausta kala suolalla ja
viherpippurilla ja kuumenna seosta vielä 2. min.
Koristele raastetulla kurkulla ja tarjoa riisin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Paistettua kalaa pinjansiemenvoissa resepti

Ainekset
100 g voita
2 rkl sitruunamehua
3 rkl rouhittuja pinjansiemeniä
4-6 siika/ahvenfilettä
höyrytettyjä kasviksia (esim.kukkakaalia, porkkanaa, fenkolia)
sitruunalohkoja
Ohjeet
1. Ruskista voi paistinpannulla. Lisää sitruunanmehu ja pinjansiemenet,
hauduta minuutin verran.[br]2. Laita kalafileet pannulle ja paista 2
minuuttia per puoli.[br]3. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja
sitruunalohkojen kera. Valele kastikkeeksi pinjansiemenvoita.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Kalaa katkarapu-juusto kastikkeessa

Resepti: Kalaa katkarapu-juusto kastikkeessa

  • 400 g seitä
  • 3 rkl voita
  • 1 dl juusto raastetta
  • 1 dl katkarapuja
  • 1 prk flora ruoka creme
  • aromi maustetta
  • valkopippuria
  • paprikajauhetta
  • sipulijauhetta
  • tilliä
    1. paista sei palat voissa kypsäksi lisää juustoraaste ja katkaravut
      loppuvaiheessa ja lisää ruokakerma ja mausta maun mukaan. lopuksi
      kiehauta kastike.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Kalaa sienimetsän saaliin kera

    Resepti: Kalaa sienimetsän saaliin kera

    Ainekset

    • 1-2 filettä kalaa
    • 200 g kermaviiliä
    • 100-200 g katkarapuja
    • 1 dl kuivattuja mustia torvisieniä tai suppilovahveroit
    • 1-2 dl mustaleimaista Emmentalia raasteena
    • 1 sipuli
    • suolaa, mustapippuria, tilliä

    1. Kala kannattaa valita kalasaaliin tai kaupan kalatinkin valikoiman
      mukaan. Itse olen käyttänyt ainakin turskaa, lohta, siikaa ja haukea.
      Liota sieniä vedessä. Purista liiat vedet pois. Kuullota silputtuá
      sipulia ja sieniä pannulla. (Syksyllä voi tietysti käyttää tuoreita
      sieniä.) Laita kalafile voideltuun uunivuokaan. Kierrä myllystä päälle
      hyvää suolaa ja mustapippuria. Laita sienisipuliseos kalan päälle.
      Sekoita kermaviili, katkaravut ja juustoraaste. Lisää maun mukaan
      tilliä (mieluusti tuoretta) ja mustapippuria. Laita seos kalan päälle
      ja paista 175 asteessa uunissa sopivan kypsäksi (20-30min??)

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

    Resepti: Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

    Ainekset

    • 8 pientä kalafileetä tai 4 puoliksi leikattua suurempaa fileetä
    • ahventa, kuhaa tai siikaa
    • suolaa
    • täyte:
    • 200 g pinaattia tai mangoldia
    • 2 valkosipulinkynttä
    • loraus öljyä
    • suolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 1 tl raastettua sitruunankuorta
    • voita ja öljyä paistamiseen
    • kastikkeeksi:
    • 1 sitruunan mehu
    • loraus valkoviiniä
    • ripaus suolaa
    • Spelttihelmirisotto:
    • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1 sipuli
    • 3 rkl öljyä
    • 3 dl spelttihelmiä
    • n. 1 l kasvislientä
    • ripaus chiliä
    • muutama oksa hienonnettua timjamia
    • 1 kourallinen persiljaa

    1. Valmista risotto ensin. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota niitä
      hetki öljyssä ja lisää pannulle spelttihelmet. Kuullota hetken aikaa.
      Lisää kasvislientä pikku hiljaa ja sekoittele välillä. Kun helmet ovat
      kypsiä, lisää joukkoon chili ja hienonnetut yrtit. Anna seistä kannen
      alla kunnes kala on valmista. Suolaa kalapalat kevyesti. Hienonna
      mangoldi tai pinaatti sekä valkosipuli. Kuullota niitä pienessä
      määrässä öljyä pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja
      raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi paistosta neljän kalafileen
      päälle ja nosta toinen puoli fileestä paistoksen päälle. Kuumenna
      pannulla vähän voita ja öljyä. Paista kalat molemmilta puolilta. Aivan
      lopuksi purista paistuneiden kalojen päälle sitruunamehua ja lorauta
      joukkoon valkoviiniä. Tarjoile yrttisen spelttirisoton kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Kalaa basilikakastikkeella resepti ja ruokaohje

    * 1 kpl Meriahven, siika tms.
    * 1 puntti basilikaa
    * 10 kpl kirsikkatomaatteja
    * 1 kpl kesäkurpitsa
    * 2 kpl valkosipulin kynttä
    * timjamia
    * 150 g voita
    * oliiviöljyä
    Kalaa basilikakastikkeella 4 Annosta
    Halkaise kirsikkatomaatit ja poista niistä siemenet ja neste. Viipaloi
    kesäkurpitsa ja laita tomaattien kanssa uunivuokaan. Ripoittele päälle
    murskattua valkosipulia, oliiviöljyä ja timjamia. Hauduta uunissa n.100
    asteessa 30-40 min.
    Ryöpää basilika, valuta ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Lisää
    samalla oliiviöljyä niin, että jauhos muuttuu tahnamaiseksi. Mausta
    suolalla ja pippurilla.
    Keitä kattilassa n.0,5dl kalalientä ja sekoita joukkoon voi. Lisää
    basilikatahnaan kunnes siitä on tullut juoksevaa kastiketta.
    Perkaa ja fileoi kala neljäksi fileeksi. Laita pannulle reilusti voita
    ja hieman timjamia. Paista kala pannulla kypsäksi nahkapuoli alaspäin.
    Tarjoile kala uunissa haudutettujen vihannesten päällä uusien
    perunoiden ja basilikakastikkeen kera.
    * Kalaa basilikakastikkeella
    Resepti: Kalaa basilikakastikkeella 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasvikset

    Parsakaalia ja kalaa

    Resepti: Parsakaalia ja kalaa

    Ainekset

    • 450 g pakastekalaa
    • 600 g parsakaalia
    • 5 dl vettä
    • 1 kuutio kalalientä
    • 1 rkl voita

    1. Keitä vesi ja kalaliemikuutio. Lisää kala palat kiehuvaan veteen
      jäisinä. Anna hautua 5 min. Leikkaa parsan nupuista varret irti ja
      kuori ne. Älä käytä yli 2 cm paksuja varsia, ne eivät maistu hyvältä.
      Lisää varret kalojen joukkoon. Lisää myös nuput sopivan kokoisina
      lohkoina. Parsakaali kypsyy 6-8 minuutissa. Nosta valmiin ruoan päälle
      nokare voita. Tarjoa syviltä lautasilta liemineen. Tarjoa lisänä
      sekahiivaleipää.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Kalaa garam masala

    Resepti: Kalaa garam masala

    Ainekset

    • 600 g kalafilettä, esim. pakasteahven
    • 1 tl valkosipulijauhetta
    • 2 tl suolaa
    • 1-2 dl vettä
    • 2 rkl garam masalaa
    • 1 kpl pieneksi pilkottu punainen chili, ei siemeniä
    • 1 rkl kurkumaa
    • 2 tl juustokuminaa
    • 1 rkl sinapinsiemeniä
    • 2 tl paprikajauhetta
    • 1,5 dl vettä
    • 2 kpl kypsää tomaattia pilkottuna
    • 4 kpl valkosipulinkynsíä pilkottuna
    • 1 nippu tuoretta korianteria

    1. . Liota jäisiä fileitä lämpimässä vähässä vedessä suolan ja
      valkosipulijauheen kanssa muutama minuutti, jotta fileet pehmenee
      hiukan. Valuta. 2. Sekoita kaikki mausteet noin 1-1,5 dl vettä. 3.
      Kuumenna paistinpannulla öljyä, lisää tomaatit, chili ja valkosipulit.
      Freesaa kunnes valkosipulit ovat vaaleankultaisia, mutta älä polta. 4.
      Lisää vesi-mausteseos ja keitä 3 minuuttia kasaan. 5. Lisää kalafileet
      ja kypsennä 4-5 minuuttia varovasti kypsiksi, koristele korianterilla.
      Tarjoa vaalean, murean leivän kera ja lisukkeena salaattia: puolikas
      suikaloitu kurkku, 2 kuutioitua tomaattia ilman sisuksia, silputtu
      sipuli, 1 sitruunan mehu ja puntti korianteria sekoitetaan.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit