Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kalakeitto’

Tunisialainen kalakeitto resepti

Ainekset
300 g kuha tai ahvenfilettä
500 g kasvisekoitusta
1 rkl RUOKAÖLJYÄ
1 kpl kalaliemikuutio
7 dl vettä
4 kpl valkosipulinkynttä silputtuna
veitsen kärjellä sahramia
ripaus kanelia
0,5-1 tl jeeraa(tai juustokuminaa ihan maun mukaan)
1 rkl chilitahnaa tai punaista currytahnaa
suolaa
Tarjoiluun:
1 kpl keskikokoinen tomatti
1 dl sipulikuutioita
0,5 dl sitruunan mehu
Ohjeet
Paloittele kalafileet ja mausta suolalla.Paista pikaisesti kasvikset
paistinkasarissa.Murenna kalaliemikuutio mukaan,lisää vesi,murskattu
valkosipuli ja mausteet.Keitä 5 min..lisää kalanpalat,kuumenna
kiehuvaksi ja anna hautua 5min.Kannen alla.Leikaa tomaatti
kuutioiksi,lisää puolisulaneet sipulit ja sitruuna mehun sekaan ja
tarjoa keiton kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Maukas ja helppo kalakeitto resepti

Ainekset
1 Sipuli
8 perunaa
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
6 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
400 g kirjolohta tai muuta kalaa
170 g ruohosipulituorejuustoa
muutama ruohosipulin varsi
Ohjeet
Kuori sipuli ja perunat. Kuumenna vesi, kalaliemikuutio ja mausteet
kiehuviksi. Lisää kuutioitu sipuli ja paloitellut perunat. Keitä
melkein kypsäksi. Lisää kalasuikaleet ja tuorejuusto. Anna hautua
kannen alla miedolla lämmöllä 5-10 min. Lisää lopuksi pinnalle
silputtua ruohosipulia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Välimerellinen kalakeitto resepti

Ainekset
700 g lohta
öljyä
pari sipulia
valkosipulin kynsiä
pari porkkanaa
pieni fenkoli
4 perunaa
litran verran vettä/kalalientä
kalafondia jos ei kalalientä
kuivattua timjamia, rouhittua mustapippuria
prk kokonaisia säilyketomaatteja
hippu sahramia
reilu desi kuivaa sherrya tai valkkaria
puolikkaan appelsiinin mehu
suolaa, pinnalle tuoretta yrttiä
kourallinen katkarapuja
Ohjeet
freesaa sipulisilppua hetki öljyssä, lisää porkkanat, fenkoli, perunat
ja kalaliemi. Mausta timjamilla ja pippurilla.
Puolita tomaatit ja lisää ne liemineen keittoon. Kiehuttele hiljakseen
kymmenisen minuuttia. lisää sahrami ja sherry.
Rupsuttele hiljakseen kasvikset liki kypsiksi. Lisää appelsiini mehu,
maista suola ja lisää kalat. Hiljakseen viitisen minuuttia ja lisää
katkaravut ja kuumenna. Lisää pinnalle yrttisilppua.
Jos teet kasvisliemeen ja jätät kalan/katkaravun pois on maukas
kasviskeitto.
Nautiskele maukkaan leivän kera
Vanhaa lehtileikettä mukaillen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Hortonomin kalakeitto resepti

Ainekset
½ dl öljyä
2 kpl sipulia
loraus valkoviiniä
2-3 l vettä
3 kpl pientä fenkolia
4-6 kpl perunaa
1 tölkki murskattuja tomaatteja
1 tl välimeren mausteeseos
1 tl fenkolinsiemeniä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 kg ruodoton merilohi
1 ruk wääksyn kartanon tilli
1 rku wääksyn kartanon persilja
1 pss pakaste katkarapuja
paahtoleivän päälle:
2 dl majoneesia
sahramia
suolaa
mustapippuria
1 rku wääksyn kartanon persiljaa
2 kpl valkosipulin kynttä
paahtoleipää
Ohjeet
käytä suurta 5 litran kattilaa, lisää öljy, sipulit, fenkoli ja
mausteet, kuullota ja lopuksi lisää loraus valkoviiniä. lisää vesi ja
kalaliemikuutio sekä tomaattimurska. kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10
minuuttia.
lisää raastetut perunat ja keitä hiljaa noin 20 min.
leikkaa lohifile muutaman sentin paloiksi ja esikiehauta ne erikseen
kattilassa sen verran että ne muttuvat valkoiseksi. nosta kalanpalat
lautaselle ja poista nahka ja muut epämääräisyydet.
lisää puhtaat kalanpalat, katkaravut sekä hienonnettu tilli ja
persilja, kiehauta vielä hetki.
sekoita kupissa majoneesi, murskattu valkosipuli, suola, pippuri,
sahrami ja hienonnettu persilja, sekoita hyvin.
paahda leipäviipaleet melko ruskeiksi ja leikkaa ne puoliksi.
jokainen maustaa oman leipäpalan runsaalla majoneesilla ja panee sen
lautaselleen keiton sisään.
ruokajuomaksi sopii olut tai sitruunavesi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Kalakeitto resepti

Ainekset
noin 1,5 l vettä
5 kpl perunaa
3 kpl kalaliemikuutio
400 g pakasteseitä
4 dl maitoa
1 tl suolaa (ei pakko lisätä, liemikuutiossa on jo)
reilusti kuiva tai tuoretilliä
2 rkl voita(ei pakollinen)
10 kpl mustapippuria (ei pakollinen)
Ohjeet
Keitä vesi. Lisää joukkoon neljään osaan lohkotut perunat ja
kalaliemikuutiot sekä mustapippurit.
Keitä noin 10min.
Lisää pikkuisen sulatettu ja paloiteltu pakastesei sekä maito joukkoon.
Keitä vielä noin 10min. Laske lämpöä vähän ettei maito pala tai kiehu
yli.
Lopuksi lisää voi ja kuivattu/tuore tilli sekä suola.
Eiku syömään….
Ruisleivän kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Maukas kalakeitto resepti

Ainekset
n.1,5 l vettä
10-12 perunaa
3 porkkanaa
2 paprikaa
1 pieni purjosipuli
200 g parsakaalia
(kokonaisia valkosipulinkynsiä)
600 g kalaa
500 ml ruokakermaa
2 kalaliemikuutiota
rouhittua mustapippuria
ripaus tomaattijauhetta
(suolaa)
Ohjeet
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita ne kattilaan, lisää vettä
sen verran, että ne peittyvät (n. 1 litra). Keitä lähes kypsiksi.
Pilko paprikat, purjo ja parsakaali.
Lisää lähes kypsien juuresten joukkoon paprikapalat, halutessasi
valkosipulin kynnet (hautuvat miedoiksi ja maukkaiksi), ja 5 dl vettä,
ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetken aikaa. Lisää kalaliemikuutiot.
Paista pannulla kalapalat. Itse käytin keitossa oikein mainioita
Chipsters-merkkisiä hunajaisia kirjolohikuutioita, joiden marinadi oli
mielestäni oikein onnistunut.
Lisää keiton joukkoon parsakaali, purjo, paistetut kalapalat ja 5 dl
ruokakermaa. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä hetken aikaa.
Mausta keitto tomaattijauheella, mustapippurilla ja tarvittaessa
suolalla.
Tarjoa pannulla öljyssä paahdettujen ruisleivänpalojen, tillin ja
sitruunanlohkojen kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Kalakeitto anna-liisan tapaan

Resepti: Kalakeitto anna-liisan tapaan

  • 30 g kalaa, esim.lohta, ahven, siika tuore/ pakaste
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 5 keskik. perunaa,
  • 3 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ porkkanaa
  • 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ varsiselleri
  • 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ pasternakka
  • 1 keskik. lanttua tai nauris kokonaisena
  • ½ keskik. kiinanankaali
  • 1 iso tillinippu
  • 3 keski. etikkakurkkua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 keskik. purjosipulia
  • 2 kalaliemikuutiota (vain mikäli käytät pakastekalaa
  • 1 purkki ranskankermaa tai smetana / tai vaikka molemmat
  • suolaa maun mukaan
  • 200 g katkarapuja
    1. Mikäli käytössäsi on tuoretta kalaa, keitä niistä liemi, putsaa kalat
      ruodoista ja laita odottamaan, (silloin et tarvitse kalaliemikuuti-
      oita liemeen) kuori kaikki vihannekset ja tee niistä ”tikkuperunoita”,
      laita juurekset kiehuun mukana myöskin perunat, keitä melkein kypsäksi
      hyvin niukassa liemessä, koska keitto saa olla hieman paksua,suikaloi
      myös kurkut ja paloittele kiinankaali, lisää ja anna kiehua vielä noin
    2. min, lisää kalat,myös kylmäsavulohi, katkaravut, tilli, kerma, älä
      anna kiehua,vain kuumalla levyllä hetki ”muhia” ranskankerma tai
      smetana,taikka vaikka molemmat viimeksi juuri ennen tarjoitua. Tästä
      keitto ei enään parane! Hyvä ruokahalua!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    mansikkaa_kermalla

    Provencen kalakeitto

    Resepti: Provencen kalakeitto

    Ainekset

    • 400 g seitä
    • 4 rkl oliiviöljyä
    • 1 iso sipuli
    • 7 dl vettä
    • 1 kasvisliemikuutio
    • 1 prk tomaattimurskaa
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 1 tl Provencen yrttiseosta
    • ripaus maustepippuria
    • 1 rkl silputtua persiljaa

    1. Ruskista sipulisilppu kevyesti öljyssä kattilan pohjalla. Paloittele se
      ja valkosipulinkynnet ja lisää muiden aineiden kanssa keittoon.
      Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 min. miedolla lämmöllä. Soseuta keitto
      kahdessa erässä. Kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi ja ripota
      pinnalle persiljaa. Tarjoa parmesaanijuustoraasteen ja tuoreen patongin
      kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    joulujalkiruoka

    Tomaattinen kalakeitto

    Resepti: Tomaattinen kalakeitto

  • 1 kg erilaisia järvikaloja
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 1/2 purjosipuli
  • 20 g voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l vettä tai kalalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sahramia
  • 5 tomaattia kaltattuna
  • 2-3 dl valkoviiniä
  • hienonnettua persiljaa
    1. Pudista ja fileoi kalat. Leikkaa fileet paloiksi. Hienonna kaikki
      sipulit. Kuutioi kaltatut tomaatit. Sulata kattilassa vähän voita.
      Laita kattilaan sipulit ja kuullota niitä hieman. Lisää tomaattipyree
      ja kuumenna sitä hetki. Kaada päälle vesi tai kalaliemi. Lisää
      laakerinlehdet, suolaa, pippuria ja sahrami. Keitä noin 10 minuuttia ja
      lisää tomaattikuutiot sekä valkoviini. Keitä vielä toiset 10 minuuttia.
      Lisää kalat aivan lopuksi kuumaan liemeen, nosta kattila levyltä ja
      anna kalojen hautua kannen alla noin 10 min. Kalat menevät herkästi
      mössöksi kuumassa liemessä, joten älä enää keitä lientä. VINKKI!
      Tomaattien kalttauksessa tomaatteja keitetään vedessä niin kauan, että
      tomaatin ohuen ulkokuoren saa helposti vedettyä irti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Kirkaslieminen kalakeitto

    Resepti: Kirkaslieminen kalakeitto

    Ainekset

    • 1 l vettä
    • 2 kalaliemikuutiota
    • 4 rkl puuroutumatonta riisiä
    • ripaus sitruunapippuria
    • 1 laakerinlehti
    • 1 tl salviaa
    • 1 tl rosmariinia
    • 1 tl meiramia
    • 1 sipuli
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 400 g kuorittuja tomaatteja
    • 400 g pakasteseitä
    • 200 g simpukoita
    • persiljaa

    1. Hienonna sipulit. Liuota kalaliemikuutiot kuumaan veteen. Lisää riisi,
      mausteet, sipuli, valkosipuli ja tomaatit liemineen.Hauduta keittoa
    2. -10 min. Lisää simpukat keittoon. Tarkista maku. ripota pinnalle
      persiljaa. Tarjoa keitto kuumana leivän ja voin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit