Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kalapyörykät’

Kalapyörykät ja anis-ananas

Resepti: Kalapyörykät ja anis-ananas

Ainekset

  • Kalapyörykät:
  • 600 g lohifileetä kuutioina
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 valkuaista
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sweetchilikastiketta
  • tarjolle nuudeleita
  • kalalientä kypsyttämiseen, ja seesamsiemeniä jos haluat
  • Aniksen makuinen ananas:
  • 1 tuore ananas
  • 1 prk eli n. 150 g mascarponetuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • liemi:
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 tähtianista

  1. Kalapyörykät: Sekoita nopeasti lohikuutiot kylminä sekaisin
    tehosekoittimessa ja lisää kerma tasaisena nauhana. Sammuta kone ja
    lisää joukkoon mausteet sekä munan valkuaiset. Sekoita vielä kerran
    lyhyesti niin, että saat samettisen sileän taikinan. Valmista
    taikinasta pyöryköitä jotka kypsennät kiehuvassa kalaliemessä. Kun
    pyörykät nousevat nesteen pintaan ovat ne kypsiä. Pyöritä valmiit
    pullat seesamsiemenissä jos haluat. Tarjoile nuudelien tai kasvisten
    kanssa. Aniksen makuinen ananas: Valmista liemi. Kaada kattilaan
    sokeri, vesi sekä tähtianikset. Keitä 15 minuutin ajan hiljalleen ja
    jäähdytä. Kuori ananas ja leikkaa siitä ohuita viipaleita ja nosta
    viipaleet marinoitumaan haaleaan liemeen. Sekoita maustumisen aikana
    tuorejuusto, kerma sekä sokerit keskenään. Nosta ananasrengas
    jälkiruokalautaselle ja lusikallinen vaahtoa päälle. Nosta toinen
    ananasrengas päälle niin, että täyte jää sisälle piiloon. Koristele
    annos tuoreella mintulla ja tomusokerilla. Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia
Mainokset
Sivut