Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kalkkunaa’

Kalkkunaa punaviinissä resepti

Ainekset
600 g kalkkunasuikaleita
6 pekoniviipaletta
100-200 g tuoreita herkkusieniä
muutama pikkusipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl tomaattisosetta
laakerinlehti, mustapippuria
1 tl timjamia
3 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
( ruskeaa maissisuurusta)
Ohjeet
Suikaloi pekoni ja ruskista padassa. Lisää halkaistut pikkusipulit ,
murskattu valkosipuli ja herkkusieniviipaleet. Kääntele viitisen min.
Ota syrjään odottamaan. Ruskista kalkkunasuikaleet tilkassa öljyä.
Lisää pekoni-sieniseos, tomaattisose, mausteet, punaviini ja kanaliemi.
Keitä 10min. Tarkista maku. Ota laakerinlehti pois. Suurusta jos haluat
sakeampaa kastiketta. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Kalkkunaa Mughlain tapaan resepti

Ainekset
iso sipuli ja valkosipulia reilusti, hienonnettuna
kananmuna
4 kalkkunafiletta (tai broiskua) au naturel
1 – 2 rkl garam masalaa
öljyä
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4? kokonaisia neilikoita, vihreää kardemummaa, 5cm kanelitanko
pari laakerinlehteä
sahramia
1,5 dl rasvatonta maustamatonta jugurttia, Igorkin käy
1 rkl maissijauhoja lisättynä jugurttiin
kermaa loraus
suolaa ja mantelijauhoa
Ohjeet
Hiero garam masalaa fileiden pintaan. sekoita kananmunan sekaan suolaa
sekä pippuria ja voitele fileet kananmunalla.
Käytin omatekemääni masalaa, kaupan on toki ok, linkitin tuohon Minnan
ohjeen, joka on yksi vaihtoehto, jos haluaa tehdä itse.
Paista öljyssä kypsähköksi ja ruskeiksi, nosta pois ja pidä lämpimänä
jos suinkin
freesaa samassa pannussa sipulit, neilikat, kardemummat, laakerinlehdet
ja kanelitankoa. Kun sipuli on kaunista, (nosta pois liedeltä ja
jäähdytä jos lisäät sahramia) lisää kurkuma ja maissijauhojugurttiseos.
Nosta fileet liemineen takaisin kastikkeeseen ja rupsuttele kypsäksi.
Lisää kerma just ennen tarjoilua + sekoita lopuksi hyvin mantelijauhe
joukkoon.
Tarjoa kuumana vaikka pinaattiperunoiden kera.
Liki noudattaen ohjetta kirjasta Suuri Intialinen Keittokirja.
ohjeen esipuhe:
”Andhra Pradeshin seudun ruoka on kuulu tulisuudestaan, alueelta
tulevat kaikkein vahvimmat chilit. Paikallisen keittiön erikoisuus on
lempeä ruuanvalmistusmenetelmä, nizami, jossa ruoka rikastetaan
kermalla ja mantelijauholla. Menetelmä on alun perin omaksuttu
moguleilta. Tämä kanaruoka saa hienon arominsa myös sahramista.”
Eli ohje on kanalle, ajattelin tehdä broiskusta, mutta kaupassa oli
maustamattomana vain kalkkunaa… se on vahvempaa, siksi laitoin
kurkumaa, ohjeessa ei ehdoteta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Kalkkunaa punaviinissä resepti

Ainekset
600 g kalkkunasuikaleita
6 pekoniviipaletta
100-200 g tuoreita herkkusieniä
muutama pikkusipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl tomaattisosetta
laakerinlehti, mustapippuria
1 tl timjamia
3 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
( ruskeaa maissisuurusta)
Ohjeet
Suikaloi pekoni ja ruskista padassa. Lisää halkaistut pikkusipulit ,
murskattu valkosipuli ja herkkusieniviipaleet. Kääntele viitisen min.
Ota syrjään odottamaan. Ruskista kalkkunasuikaleet tilkassa öljyä.
Lisää pekoni-sieniseos, tomaattisose, mausteet, punaviini ja kanaliemi.
Keitä 10min. Tarkista maku. Ota laakerinlehti pois. Suurusta jos haluat
sakeampaa kastiketta. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa ja pestoperunasosetta

Resepti: Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa ja pestoperunasosetta

Ainekset

  • Kalkkuna:
  • 700 g kalkkunanrintaa
  • 1 rasia perinteistä kotijuustoa
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka öljyä
  • Pesto-perunasose:
  • 400 g kuorittuja perunoita
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 rkl valmista pestokastiketta
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Pesto:
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 0,7 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hieman parmesanjuustoa

  1. Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa: Leikkaa kalkkunasta kahdeksan
    ohutta n. 1 cm paksua viipaletta. Paista viipaleet nopeasti öljyssä
    molemmin puolin ja aseta uunivuokaan. Sivele viipaleet hunajalla ja
    mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa tuorejuustosta 1 cm paksut
    viipaleet ja aseta kalkkunaviipaleiden päälle. Loppukypsennä 180
    asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Pesto-perunasose: Keitä perunat
    kypsiksi ja valuta hyvin. Murskaa ne kattilassa esim. puukauhalla.
    Lisää joukkoon lämmin maito ja pestokastike. Mausta tarvittaessa
    suolalla ja pippurilla. Sekoita sähkövatkaimella kunnes sose on
    tasaista ja kuohkeaa. Pesto: Soseuta kaikki raaka-aineet
    tehosekoittimessa tai huhmareessa kunnes seos on sileää. Reseptit:
    Henri Alén

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Pariloitua kalkkunaa ja rakuunaiset kesäkurpitsat

Resepti: Pariloitua kalkkunaa ja rakuunaiset kesäkurpitsat

Ainekset

  • 2 kpl kalkkunan rintafilettä
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 4 tl currya
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 3 tl rakuunaa
  • 1 pieni kurkku
  • jääsalaattia
  • 1 prk feta kuutioita
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 salaatti sipuli
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl aromisuolaa

  1. Kiitokset tästä reseptistä Kallelle! Sekoita puoleen desilitraan
    oliiviöljyä merisuola, puristetut valkosipulin kynnet ja 2
    teelusikallista currya. Kaada seos kalkkunan fileiden päälle ja pistä
    kylmään marinoitumaan. Sekoita loppuun oliiviöljyyn rakuunat ja kaada
    seos viipaloitujen kesäkurpitsojen päälle ja pistä sekin kylmään
    marinoitumaan. Tee curry-dippi sekoittamalla kermaviiliin loput
    currysta, mustapippuri ja aromisuola ja pistä jääkaappiin maustumaan.
    Leikkaa kurkusta päät pois ja katkaise keskeltä. Leikkaa noin
    puolensentin paksuisiksi tikuiksi. Tee sipulista renkaan puolikkaita.
    Halkaise oliivit ja valuta feta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Asettele
    lautasille jääsalaatin lehtiä ja niiden päälle feta ja oliivit.
    Sipulit, kurkut ja dippiä pienessä kupissa viereen. Pariloi tai paista
    kalkkunan rinnat kypsiksi ja pistä hetkeksi uuniin. Pariloi sillä välin
    kesäkurpitsat, valuta rasva pois ja nosta lautaselle. Kalkkunat uunista
    mukaan ja nauttimaan. Kaikki lauteselta löytyvä sopii käyttää dipin
    kautta ennen suuhun vientiä. Jos haluat annoksesta hieman tuhdimman,
    keitä lisukkeeksi vielä riisiä ja tee siitä muotilla kakku lautaselle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit