Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kanaa’

Grillattua kanaa – ayam panggang resepti ja ruokaohje

* 1 kg kanan rintafilettä
* suolaa
* 2 rkl maapähkinäöljyä
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 maustemittaa viismaustetta
* 1 rkl tummaa soijakastiketta (kecap manis)
* 3 rkl hoisin -kastiketta
* 1 dl vettä
Grillattua kanaa – Ayam panggang 6 Annosta
Liota bambuvartaita vedessä ainakin tunnin verran.
Puolita rintafileet pitkittäin ja hiero pintaan suolaa. Anna imeytyä 15
minuuttia.
Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon murskattu
valkosipuli, soija, viismauste ja hoisin. Sekoita hyvin. Sekoita 1 rkl
kastiketta 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita se kananpalojen
joukkoon. Marinoi 15 minuuttia. Sekoita loppu kastike jäljelläolevaan
veteen, jaa kastike kahteen astiaan.
Varrasta kananpalat pitkittäin ja grillaa kypsäksi kastikkeella
valellen. Kun kanat ovat kypsiä kaada loppu kastike päälle.
* Grillattua kanaa – Ayam panggang
Resepti: Grillattua kanaa – ayam panggang 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Kanaa Kievintapaan resepti

Ainekset
8 kpl kanan tai broilerin rintafileitä, nuijittuna
suolaa, pippuria
Täyte:
150 gr voita
1 dl persiljasilppua
4-6 kpl valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna
paistamiseen voita
Ohjeet
Ripottele rintafileille suolaa ja pippuria.
Voitele ne voista ja mausteista sekoitetulla seoksella, saa olla
ronskisti täytettä.
Kääri fileet rullalle, tai taita ne kahtia ja kiinnitä hammastikulla.
Paista pannulla kypsäksi.
Voi paneerata jos haluaa ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä.
Täyte saattaa vähän ”tursuta” ulos, mutta se ei tahtia haittaa, kaada
lopuksi paistos liemet pihveille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Kanaa thaimaalaisittain resepti

Ainekset
400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 prk ananaspaloja
400 ml kookosmaitoa
2-3 tl Punaista curry -tahnaa
2-3 tl Chili tahnaa
Piri Piri -maustetta
Ohjeet
Ruskista suikaleet kevyellä lämmöllä ja lisää sitten joukkoon
kookosmaito ja ananaspalat ilman sitä nestettä.
Lisää joukkoon tahnat ja mausteet. Piripiriä voi laittaa ihan reilulla
kädellä kunhan muistelet maistaa välillä annosta.Anna koko setin
muhinoida pienellä lämmöllä 5 minuuttia.
Tarjoille riisin kanssa – varaudu siihen, että tulista on 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Kermaista kanaa maustekurkkupedillä ja sipulipeitolla resepti

Ainekset
800 g kanankoipireisiä (ilman luita)
(suolaa ja) mustapippuria
3-4 maustekurkkua (noin 200g, siten että uunivuokasi pohjan saa
piiloon)
1 Sipuli
15 cm purjosipulia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl voita (tai öljyä)
3-4 dl Kermaa
0,5 dl tuorejuustoa
1-1,5 kanaliemikuutiota
(1/2 tl Cajun-maustetta)
Ohjeet
Vuokanani noin 17 cm x 27 cm vuoka, syvyyttä noin 6 cm.
Uuni 180 asteeseen.
Ruskista kanaa noin 10 minuuttia pannulla ja pilko sillä välin
suolakurkut voidellun uunivuuan pohjalle. Pilko myös sipulit ja säästä
yksi valkosipulin kynsi kastikkeeseen. Mausta kana (suolalla ja)
pippurilla ja lado kurkkupedille.
Kuullota sipulit voissa pannulla ja lado kanojen päälle. Kaada kerma
pannulle ja pilko siihen tuorejuusto ja kanaliemikuutiot (ja murskaa
sekaan valkosipuli), jotta liukenevat nopeammin. Mausta Cajunilla ja
anna kehittyä tasaiseksi. Kaada seos kanan päällle tasaisesti ja siirrä
vuoka uuniin.
Paista uunissa noin tunti ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Koko annoksessa kaloreita herkulliset 4180 kcal, proteriinia 202g,
hiilihydraatteja 28g ja rasvaa ihanaiset 267g, kun käytetään 35%
kermaa.
1/6 annoksessa siis 697 kcal, 34g, 5g, 44.5g (kalorilaskuri.fi)
Kevyemmän version saat broilerin rintafileillä ja vähärasvaisella
ruokakermalla!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Kanaa ja cashewpähkinöitä resepti

Ainekset
3 kpl broilerin fileepihvejä
1 keltainen paprika
2 mietoa chilipaprikaa
10 tuoretta herkkusienta
2 punasipulia
soijakastiketta
3 rkl chili/salsakastiketta
2,5 dl maustettua ruokakermaa, Sweet&Sour
(n. 1dl vettä)
125 g suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöit
Ohjeet
1. Suikaloi pihvit, paprikat, chilit ja sipulit. Viipaloi herkkusienet.
2. Ruskista ensin broilersuikaleet, jonka jälkeen nosta ne pois
pannulta vaikka lautaselle.
3. Kaada pannuun paprika, chilit, herkkusieniviipaleet ja sipuli.
Lorauta joukkoon soijakastiketta, ehkä pari ruokalusikallista. Paista
muutama minuutti.
4. Lisää pannulle chilikastike, kypsät broierisuikaleet ja ruokakerma.
(Jos tuntuu liian paksulta, lisää hiukan vettä, itse laitoin
salsakastikepurkin huuhdelientä noin desin.) ->Kuumenna.
5. Lisää kastikkeen joukkoon pähkinät hiukan ennen tarjoilua.
6. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Kievin Kanaa resepti

Ainekset
rakuunavoi:
100 g voita
1 kukkura tl rakuunaa
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kana:
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
Suola, mustapippuri
1 muna
1 litra öljyä keittämiseen
3 broilerin filepihvejä (luuttomia rintapaloja)
riisi:
riisiä ohjeen mukaan tarvittava määrä
kasvisliemikuutio
Sipuli
currya, suolaa
Ohjeet
Tee ensin voi, sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunamehu, suola ja
aika reippaasti mustapippuria. Murskaa rakuunaa morttelissa ja lisää
voihin. Laita hyvin sekoitettu maustevoi folioon tai kelmuun, kääri
ohuelle rullalle ja laita pakastimeen.
Nuiji rintafileet ohuiksi isoiksi levyiksi kelmun välissä. Sirottele
kanan päälle suolaa ja pippuria. Jaa pakasteessa ollut voi
kanalevyille, jos tuntuu olevan liikaa säästä myöhempää käyttöä varten.
Kääri kanat tiukkaan pakettiin. Laita kolmelle lautaselle muna yhteen,
vehnäjauhot toiseen ja kolmanteen korppujauhot jotka maustetaan
suolalla ja pippurilla. Pyöritä kanarullaa ensin vehnäjauhoissa, sitten
munassa ja viimeiseksi maustetussa korppujauhossa. Jollet omista
rasvakeitintä, laita kattilaan litra öljyä ja kuumenna se. Laita
kanarullat öljyyn kiehumaan. Kattilaani mahtui 2 rullaa kerrallaan.
Paista 6 minuuttia käännellen. Nosta kanat talouspaperin päälle
valumaan.
Keitä riisiä lisukkeeksi. Keitä paketin ohjeen mukaan, mutta lisää
keitinliemeen kasvisliemikuutio, yksi pieni sipuli kuutioituna sekä tl
tai kaksi currya.
Pakkauksessa (500g, pirkka) oli 3 rintafilettä, eli tästä riittää
kolmelle. Jauhoja on vähän ylimitattu, mutta on helpompi työskennellä
kun niitä on reilusti. Makea hillo (tässä viinirypälehillo) ja hedelmät
(purkki)sopivat kanan kanssa.
Alkuperin jostain keittokirjasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Kanaa ja veneperunat resepti

Ainekset
3-4 marinoitua kanan rintapalaa
3-4 isoa perunaa
Ohjeet
Pyyhi kanapaloista liika marinadi pois ja nosta pellille.
Pese perunat hyvin. Suikaloi pituussuunnassa veneperunoiksi. Pyörittele
perunat kanan marinadissa ja asettele pellille niin, etteivät ne ole
päällekkäin.
Paista 225-asteisessa uunissa 45 min – 1 h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Kanaa suklaakastikkeessa

Resepti: Kanaa suklaakastikkeessa

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl murskattua valkosipulinkynttä
  • 4 kpl kananpojan rintaa
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 kpl vihreä paprika
  • 2 kpl isoa tomaattia kaltattuna
  • 2 rkl pilkottua jalopenoa (tai vähemmän jos tuntuu liian tuliselta)
  • 5 dl kanalientä
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl kanelia
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • 1 tl sokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 cl tummaa rommia
  • lisäkkeeksi riisiä
    1. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä valkosipulia hetki. Lisää
      kananrinnat ja ruskista molemmin puolin. Ota kananrinnat pois
      kasarista. Laita jäljelle jääneeseen öljyyn silputtu sipuli, pilkottu
      paprika, jalopeno ja kaltattu tomaatti ja anna hautua miedolla lämmöllä
      noin 10 minuuttia. Lisää kanaliemi, mausteet ja appelsiinin kuori.
      Hauduta kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita
      kunnes se on sulanut. Laita kastikkeeseen kananpojanrinnat ja valele
      päälle kastiketta. Anna hautua kannen alla kunnes kananpojanrinnat ovat
      kypsiä. Lämmitä rommi, sytytä se ja kaada varovasti ainesten päälle.
      Anna vetäytyä hetki ja tarjoile riisin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Thai: munanuudeleita ja kanaa

    Resepti: Thai: munanuudeleita ja kanaa

    Ainekset

    • 250 gr Munanuudeleita
    • 300 gr maustamattomia kanansuikaleita
    • 2 cm inkivääripala
    • 1 sipuli
    • 1 valkosipulin kynsi
    • 1 kesäkurpitsa
    • 300 gr sokeriherneen palkoja
    • soijakastiketta, mustapippuria

    1. Paista kanansuikaleita pannulla, ja mausta ne haluammallasi tavalla
      käyttäen soijakastiketta ja mustapippuria. Ota kanat paistinpannulta
      hetkeksi odottamaan Kypsennä murskattu inkivääri, valkosipuli ja
      silputtu sipuli paistinpannulla öljyssä. Lisää mukaan pitkittäin
      paloiteltu kesäkurpitsa sekä sokeriherneet. Kypsennä niitä siten, että
      kesäkurpitsa saa väriä. Keitä munanuudelit paketin ohjeen mukaan. Lisää
      kypsät nuudelit paistinpannulle kasvisten joukkoon. Kypsennä hetki.
      Lisää sekaan kanapalat ja pyöräyttele pannulla niin, että kaikki
      ruoka-aineet on sekaisin. Tarjoa kuumana.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Kanaa ja nuudelia a´la makke

    Resepti: Kanaa ja nuudelia a´la makke

  • 600 g Hunajamarinoitua kanasuikaletta
  • 3 pss ”mama”n itämaisia kananuudeleita
  • 2-3 dl Ruokakermaa
  • 1-2 kpl Sipulia
  • Mausteita
    1. Ruskista kana pannulla ja silppua sipuli mukaan. Keitä nuudelit
      (n.200g)vedessä ja mausta mukana tulleilla maustepusseilla (chiliä voi
      vähän pihtailla maun mukaan). Mausta kanaa esim: aromisuolalla ja
      broilerimausteella. Sekoita aineet pannulla ja lisää kerma. Hauduta
      vielä hetki.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit