Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kanaa’

Grillattua kanaa – ayam panggang resepti ja ruokaohje

* 1 kg kanan rintafilettä
* suolaa
* 2 rkl maapähkinäöljyä
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 maustemittaa viismaustetta
* 1 rkl tummaa soijakastiketta (kecap manis)
* 3 rkl hoisin -kastiketta
* 1 dl vettä
Grillattua kanaa – Ayam panggang 6 Annosta
Liota bambuvartaita vedessä ainakin tunnin verran.
Puolita rintafileet pitkittäin ja hiero pintaan suolaa. Anna imeytyä 15
minuuttia.
Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon murskattu
valkosipuli, soija, viismauste ja hoisin. Sekoita hyvin. Sekoita 1 rkl
kastiketta 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita se kananpalojen
joukkoon. Marinoi 15 minuuttia. Sekoita loppu kastike jäljelläolevaan
veteen, jaa kastike kahteen astiaan.
Varrasta kananpalat pitkittäin ja grillaa kypsäksi kastikkeella
valellen. Kun kanat ovat kypsiä kaada loppu kastike päälle.
* Grillattua kanaa – Ayam panggang
Resepti: Grillattua kanaa – ayam panggang 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Kermaista kanaa maustekurkkupedillä ja sipulipeitolla resepti

Ainekset
800 g kanankoipireisiä (ilman luita)
(suolaa ja) mustapippuria
3-4 maustekurkkua (noin 200g, siten että uunivuokasi pohjan saa
piiloon)
1 Sipuli
15 cm purjosipulia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl voita (tai öljyä)
3-4 dl Kermaa
0,5 dl tuorejuustoa
1-1,5 kanaliemikuutiota
(1/2 tl Cajun-maustetta)
Ohjeet
Vuokanani noin 17 cm x 27 cm vuoka, syvyyttä noin 6 cm.
Uuni 180 asteeseen.
Ruskista kanaa noin 10 minuuttia pannulla ja pilko sillä välin
suolakurkut voidellun uunivuuan pohjalle. Pilko myös sipulit ja säästä
yksi valkosipulin kynsi kastikkeeseen. Mausta kana (suolalla ja)
pippurilla ja lado kurkkupedille.
Kuullota sipulit voissa pannulla ja lado kanojen päälle. Kaada kerma
pannulle ja pilko siihen tuorejuusto ja kanaliemikuutiot (ja murskaa
sekaan valkosipuli), jotta liukenevat nopeammin. Mausta Cajunilla ja
anna kehittyä tasaiseksi. Kaada seos kanan päällle tasaisesti ja siirrä
vuoka uuniin.
Paista uunissa noin tunti ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Koko annoksessa kaloreita herkulliset 4180 kcal, proteriinia 202g,
hiilihydraatteja 28g ja rasvaa ihanaiset 267g, kun käytetään 35%
kermaa.
1/6 annoksessa siis 697 kcal, 34g, 5g, 44.5g (kalorilaskuri.fi)
Kevyemmän version saat broilerin rintafileillä ja vähärasvaisella
ruokakermalla!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Kanaa Kievintapaan resepti

Ainekset
8 kpl kanan tai broilerin rintafileitä, nuijittuna
suolaa, pippuria
Täyte:
150 gr voita
1 dl persiljasilppua
4-6 kpl valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna
paistamiseen voita
Ohjeet
Ripottele rintafileille suolaa ja pippuria.
Voitele ne voista ja mausteista sekoitetulla seoksella, saa olla
ronskisti täytettä.
Kääri fileet rullalle, tai taita ne kahtia ja kiinnitä hammastikulla.
Paista pannulla kypsäksi.
Voi paneerata jos haluaa ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä.
Täyte saattaa vähän ”tursuta” ulos, mutta se ei tahtia haittaa, kaada
lopuksi paistos liemet pihveille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Kanaa thaimaalaisittain resepti

Ainekset
400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 prk ananaspaloja
400 ml kookosmaitoa
2-3 tl Punaista curry -tahnaa
2-3 tl Chili tahnaa
Piri Piri -maustetta
Ohjeet
Ruskista suikaleet kevyellä lämmöllä ja lisää sitten joukkoon
kookosmaito ja ananaspalat ilman sitä nestettä.
Lisää joukkoon tahnat ja mausteet. Piripiriä voi laittaa ihan reilulla
kädellä kunhan muistelet maistaa välillä annosta.Anna koko setin
muhinoida pienellä lämmöllä 5 minuuttia.
Tarjoille riisin kanssa – varaudu siihen, että tulista on 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Kanaa ja cashewpähkinöitä resepti

Ainekset
3 kpl broilerin fileepihvejä
1 keltainen paprika
2 mietoa chilipaprikaa
10 tuoretta herkkusienta
2 punasipulia
soijakastiketta
3 rkl chili/salsakastiketta
2,5 dl maustettua ruokakermaa, Sweet&Sour
(n. 1dl vettä)
125 g suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöit
Ohjeet
1. Suikaloi pihvit, paprikat, chilit ja sipulit. Viipaloi herkkusienet.
2. Ruskista ensin broilersuikaleet, jonka jälkeen nosta ne pois
pannulta vaikka lautaselle.
3. Kaada pannuun paprika, chilit, herkkusieniviipaleet ja sipuli.
Lorauta joukkoon soijakastiketta, ehkä pari ruokalusikallista. Paista
muutama minuutti.
4. Lisää pannulle chilikastike, kypsät broierisuikaleet ja ruokakerma.
(Jos tuntuu liian paksulta, lisää hiukan vettä, itse laitoin
salsakastikepurkin huuhdelientä noin desin.) ->Kuumenna.
5. Lisää kastikkeen joukkoon pähkinät hiukan ennen tarjoilua.
6. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Kievin Kanaa resepti

Ainekset
rakuunavoi:
100 g voita
1 kukkura tl rakuunaa
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kana:
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
Suola, mustapippuri
1 muna
1 litra öljyä keittämiseen
3 broilerin filepihvejä (luuttomia rintapaloja)
riisi:
riisiä ohjeen mukaan tarvittava määrä
kasvisliemikuutio
Sipuli
currya, suolaa
Ohjeet
Tee ensin voi, sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunamehu, suola ja
aika reippaasti mustapippuria. Murskaa rakuunaa morttelissa ja lisää
voihin. Laita hyvin sekoitettu maustevoi folioon tai kelmuun, kääri
ohuelle rullalle ja laita pakastimeen.
Nuiji rintafileet ohuiksi isoiksi levyiksi kelmun välissä. Sirottele
kanan päälle suolaa ja pippuria. Jaa pakasteessa ollut voi
kanalevyille, jos tuntuu olevan liikaa säästä myöhempää käyttöä varten.
Kääri kanat tiukkaan pakettiin. Laita kolmelle lautaselle muna yhteen,
vehnäjauhot toiseen ja kolmanteen korppujauhot jotka maustetaan
suolalla ja pippurilla. Pyöritä kanarullaa ensin vehnäjauhoissa, sitten
munassa ja viimeiseksi maustetussa korppujauhossa. Jollet omista
rasvakeitintä, laita kattilaan litra öljyä ja kuumenna se. Laita
kanarullat öljyyn kiehumaan. Kattilaani mahtui 2 rullaa kerrallaan.
Paista 6 minuuttia käännellen. Nosta kanat talouspaperin päälle
valumaan.
Keitä riisiä lisukkeeksi. Keitä paketin ohjeen mukaan, mutta lisää
keitinliemeen kasvisliemikuutio, yksi pieni sipuli kuutioituna sekä tl
tai kaksi currya.
Pakkauksessa (500g, pirkka) oli 3 rintafilettä, eli tästä riittää
kolmelle. Jauhoja on vähän ylimitattu, mutta on helpompi työskennellä
kun niitä on reilusti. Makea hillo (tässä viinirypälehillo) ja hedelmät
(purkki)sopivat kanan kanssa.
Alkuperin jostain keittokirjasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Kanaa ja veneperunat resepti

Ainekset
3-4 marinoitua kanan rintapalaa
3-4 isoa perunaa
Ohjeet
Pyyhi kanapaloista liika marinadi pois ja nosta pellille.
Pese perunat hyvin. Suikaloi pituussuunnassa veneperunoiksi. Pyörittele
perunat kanan marinadissa ja asettele pellille niin, etteivät ne ole
päällekkäin.
Paista 225-asteisessa uunissa 45 min – 1 h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

Kanaa sinihome-ananaskastikkeessa

Resepti: Kanaa sinihome-ananaskastikkeessa

Ainekset

  • 1 pkt broilerin koipi-reisi (3-4 kpl)
  • 1 prk kermaa (tai vastaavaa)
  • 1 prk ananaspaloja
  • 1 pkt sinihomejuustoa

  1. . Paista koivet normaalisti uunissa kypsiksi (vaikkapa edellisenä
    päivänä) 2. Paloittele koivet (anna nahat vaikka koiralle ;.) 3.
    ”Ruskista” kanapalat pannulla, lisää valutetut ananakset ja homejuusto.
    Lisää ruokakerma ja hauduta kypsäksi. 4. Tarjoile riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Keventäjän kanaa

Resepti: Keventäjän kanaa

Ainekset

  • 4 kpl marinoituja kanafileitä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • tuoreita herkkusieniä
  • purjoa
  • kevytkermaa
  • kevytjuustoraastetta
  • muita mausteita maun mukaan

  1. Mausta (marinoidut)kanafileet haluamallasi tavalla. Ruskista ne
    molemmilta puolilta ja siirrä uunivuokaan. Lusikoi tomaattimurska,
    herkkusienet ja kuullotettu purjo kanafileiden päälle ja lisää lopuksi
    kevytkerma koko komeuden ”niskaan”. Paista uunissa n. 150 -175 asteessa
    n. tunnin verran. Loppuvaiheessa lisää halutessasi vielä juustoraaste
    keitoksen ylle ja anna sen sulaa uunin lämmössä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Hyvää kanaa

Resepti: Hyvää kanaa

Ainekset

  • 4 kpl broilerin rintafileitä
  • 1 pkt pekonia
  • 2 pientä sipulia
  • kuivaa valkoviiniä
  • voita
  • kermaa
  • sitruuna
  • curryä
  • suolaa ja pippuria
  • valkosipulia
  • lisukkeeksi riisiä

  1. Fileet: Laitetaan pari rikottua valkosipulinkynttä, currya, suolaa,
    sitruunanmehua sekä valkkaria marinadiksi, jossa fileet lilluu
    maustumassa. Maustumisen jälkeen fileet paistetaan pannussa. Kastike:
    Pilkotaan pekoni pieniksi paloiksi ja paistetaan. Kasariin laitetaan
    parin sentin siivu (olisko 50 g) voita. Voissa ensin pehmennetään
    sipuli pehmeäksi. Kun sipulit on pehmentynyt lisätään sekaan pekonin
    palat. Päälle kaadetaan kermaa reippaasti(ainakin 2 dl) ja maustetaan
    valkoviinillä kunnes maku on hyvä (suurinpiirtein sama määrä kuin
    kermaa). Suolaa ja pippuria maun mukaan. Tarjoillaan riisin kanssa.
    HYVÄÄ ON JA TAATUSTI KERÄÄ MASSAA….

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit