Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kanaa’

Grillattua kanaa – ayam panggang resepti ja ruokaohje

* 1 kg kanan rintafilettä
* suolaa
* 2 rkl maapähkinäöljyä
* 2 kpl valkosipulinkynttä
* 2 maustemittaa viismaustetta
* 1 rkl tummaa soijakastiketta (kecap manis)
* 3 rkl hoisin -kastiketta
* 1 dl vettä
Grillattua kanaa – Ayam panggang 6 Annosta
Liota bambuvartaita vedessä ainakin tunnin verran.
Puolita rintafileet pitkittäin ja hiero pintaan suolaa. Anna imeytyä 15
minuuttia.
Kuumenna öljy ja ota pois liedeltä. Lisää joukkoon murskattu
valkosipuli, soija, viismauste ja hoisin. Sekoita hyvin. Sekoita 1 rkl
kastiketta 2 ruokalusikalliseen vettä ja sekoita se kananpalojen
joukkoon. Marinoi 15 minuuttia. Sekoita loppu kastike jäljelläolevaan
veteen, jaa kastike kahteen astiaan.
Varrasta kananpalat pitkittäin ja grillaa kypsäksi kastikkeella
valellen. Kun kanat ovat kypsiä kaada loppu kastike päälle.
* Grillattua kanaa – Ayam panggang
Resepti: Grillattua kanaa – ayam panggang 6 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Kermaista kanaa maustekurkkupedillä ja sipulipeitolla resepti

Ainekset
800 g kanankoipireisiä (ilman luita)
(suolaa ja) mustapippuria
3-4 maustekurkkua (noin 200g, siten että uunivuokasi pohjan saa
piiloon)
1 Sipuli
15 cm purjosipulia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl voita (tai öljyä)
3-4 dl Kermaa
0,5 dl tuorejuustoa
1-1,5 kanaliemikuutiota
(1/2 tl Cajun-maustetta)
Ohjeet
Vuokanani noin 17 cm x 27 cm vuoka, syvyyttä noin 6 cm.
Uuni 180 asteeseen.
Ruskista kanaa noin 10 minuuttia pannulla ja pilko sillä välin
suolakurkut voidellun uunivuuan pohjalle. Pilko myös sipulit ja säästä
yksi valkosipulin kynsi kastikkeeseen. Mausta kana (suolalla ja)
pippurilla ja lado kurkkupedille.
Kuullota sipulit voissa pannulla ja lado kanojen päälle. Kaada kerma
pannulle ja pilko siihen tuorejuusto ja kanaliemikuutiot (ja murskaa
sekaan valkosipuli), jotta liukenevat nopeammin. Mausta Cajunilla ja
anna kehittyä tasaiseksi. Kaada seos kanan päällle tasaisesti ja siirrä
vuoka uuniin.
Paista uunissa noin tunti ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Koko annoksessa kaloreita herkulliset 4180 kcal, proteriinia 202g,
hiilihydraatteja 28g ja rasvaa ihanaiset 267g, kun käytetään 35%
kermaa.
1/6 annoksessa siis 697 kcal, 34g, 5g, 44.5g (kalorilaskuri.fi)
Kevyemmän version saat broilerin rintafileillä ja vähärasvaisella
ruokakermalla!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Kanaa Kievintapaan resepti

Ainekset
8 kpl kanan tai broilerin rintafileitä, nuijittuna
suolaa, pippuria
Täyte:
150 gr voita
1 dl persiljasilppua
4-6 kpl valkosipulin kynsiä,kuorittuna, murskattuna
paistamiseen voita
Ohjeet
Ripottele rintafileille suolaa ja pippuria.
Voitele ne voista ja mausteista sekoitetulla seoksella, saa olla
ronskisti täytettä.
Kääri fileet rullalle, tai taita ne kahtia ja kiinnitä hammastikulla.
Paista pannulla kypsäksi.
Voi paneerata jos haluaa ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä.
Täyte saattaa vähän ”tursuta” ulos, mutta se ei tahtia haittaa, kaada
lopuksi paistos liemet pihveille.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Kanaa thaimaalaisittain resepti

Ainekset
400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1 prk ananaspaloja
400 ml kookosmaitoa
2-3 tl Punaista curry -tahnaa
2-3 tl Chili tahnaa
Piri Piri -maustetta
Ohjeet
Ruskista suikaleet kevyellä lämmöllä ja lisää sitten joukkoon
kookosmaito ja ananaspalat ilman sitä nestettä.
Lisää joukkoon tahnat ja mausteet. Piripiriä voi laittaa ihan reilulla
kädellä kunhan muistelet maistaa välillä annosta.Anna koko setin
muhinoida pienellä lämmöllä 5 minuuttia.
Tarjoille riisin kanssa – varaudu siihen, että tulista on 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Kanaa ja cashewpähkinöitä resepti

Ainekset
3 kpl broilerin fileepihvejä
1 keltainen paprika
2 mietoa chilipaprikaa
10 tuoretta herkkusienta
2 punasipulia
soijakastiketta
3 rkl chili/salsakastiketta
2,5 dl maustettua ruokakermaa, Sweet&Sour
(n. 1dl vettä)
125 g suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöit
Ohjeet
1. Suikaloi pihvit, paprikat, chilit ja sipulit. Viipaloi herkkusienet.
2. Ruskista ensin broilersuikaleet, jonka jälkeen nosta ne pois
pannulta vaikka lautaselle.
3. Kaada pannuun paprika, chilit, herkkusieniviipaleet ja sipuli.
Lorauta joukkoon soijakastiketta, ehkä pari ruokalusikallista. Paista
muutama minuutti.
4. Lisää pannulle chilikastike, kypsät broierisuikaleet ja ruokakerma.
(Jos tuntuu liian paksulta, lisää hiukan vettä, itse laitoin
salsakastikepurkin huuhdelientä noin desin.) ->Kuumenna.
5. Lisää kastikkeen joukkoon pähkinät hiukan ennen tarjoilua.
6. Tarjoa riisin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Kievin Kanaa resepti

Ainekset
rakuunavoi:
100 g voita
1 kukkura tl rakuunaa
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kana:
½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
Suola, mustapippuri
1 muna
1 litra öljyä keittämiseen
3 broilerin filepihvejä (luuttomia rintapaloja)
riisi:
riisiä ohjeen mukaan tarvittava määrä
kasvisliemikuutio
Sipuli
currya, suolaa
Ohjeet
Tee ensin voi, sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunamehu, suola ja
aika reippaasti mustapippuria. Murskaa rakuunaa morttelissa ja lisää
voihin. Laita hyvin sekoitettu maustevoi folioon tai kelmuun, kääri
ohuelle rullalle ja laita pakastimeen.
Nuiji rintafileet ohuiksi isoiksi levyiksi kelmun välissä. Sirottele
kanan päälle suolaa ja pippuria. Jaa pakasteessa ollut voi
kanalevyille, jos tuntuu olevan liikaa säästä myöhempää käyttöä varten.
Kääri kanat tiukkaan pakettiin. Laita kolmelle lautaselle muna yhteen,
vehnäjauhot toiseen ja kolmanteen korppujauhot jotka maustetaan
suolalla ja pippurilla. Pyöritä kanarullaa ensin vehnäjauhoissa, sitten
munassa ja viimeiseksi maustetussa korppujauhossa. Jollet omista
rasvakeitintä, laita kattilaan litra öljyä ja kuumenna se. Laita
kanarullat öljyyn kiehumaan. Kattilaani mahtui 2 rullaa kerrallaan.
Paista 6 minuuttia käännellen. Nosta kanat talouspaperin päälle
valumaan.
Keitä riisiä lisukkeeksi. Keitä paketin ohjeen mukaan, mutta lisää
keitinliemeen kasvisliemikuutio, yksi pieni sipuli kuutioituna sekä tl
tai kaksi currya.
Pakkauksessa (500g, pirkka) oli 3 rintafilettä, eli tästä riittää
kolmelle. Jauhoja on vähän ylimitattu, mutta on helpompi työskennellä
kun niitä on reilusti. Makea hillo (tässä viinirypälehillo) ja hedelmät
(purkki)sopivat kanan kanssa.
Alkuperin jostain keittokirjasta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Kanaa ja veneperunat resepti

Ainekset
3-4 marinoitua kanan rintapalaa
3-4 isoa perunaa
Ohjeet
Pyyhi kanapaloista liika marinadi pois ja nosta pellille.
Pese perunat hyvin. Suikaloi pituussuunnassa veneperunoiksi. Pyörittele
perunat kanan marinadissa ja asettele pellille niin, etteivät ne ole
päällekkäin.
Paista 225-asteisessa uunissa 45 min – 1 h.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillibarbeque

Kanaa kung-po

Resepti: Kanaa kung-po

Ainekset

  • 300 g broileria suikaleina/kuutioina
  • 1 munan valkuainen
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 100 g suolapähkinöitä
  • pala purjoa
  • 1-2 tl inkivääritahnaa
  • 1 tl valkosipuli- chilikastiketta
  • 1 rkl hoisin kastiketta
  • 1 rkl keltapapukastiketta
  • 1 tl seesamöljyä

  1. . suikaloi paprika ja paloittele sipuli pieneksi 2. pyörittele
    broilereita maissijauhossa ja sen jälkeen valkuaisessa 3. kuumenna
    öljy, ruskista lihat ja poista ne pannulta sen jälkeen. 4. paista
    pähkinöitä ja kasviksia muutama minuutti ja lisää joukkoon mausteet ja
    liha. 5. paista kunnes liha on kypsä ja maista lopuksi seesamöljyllä

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Mango salsa kanaa

Resepti: Mango salsa kanaa

  • 2 kpl Marinoimaton broilerinrintafile
  • 1 prk Mango salsa kastike (valmiskastike)
  • 1 prk Ranskankermaa
  • 1 pkt Sinihomejuustoa
  • Riisiä (paketin ohjeen mukaan)
  • Curry/Kurkuma
  • Paprika jauhe
  • Chili jauhe
  • 4-6 Valkosipulin kynttä
    1. . Paista broilerfileet pannussa pinessä määrässä öljyä 2. Leikkaa
      viillot fileiden pintaan, vain toiselle puolen 3. Mausta fileet paprika
      ja chili jauheella makusi mukaan 4. Viipaloi valkosipulit ja lisää ne
      panuun 5. Lisää salsakastike, ranskankerma sekä sinihomejuusto ja
      hauduta 6. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan, lisää keitin veteen
      currya tai kurkumaa väriä antamaan

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jouluruokapoyta

    Chevre kanaa

    Resepti: Chevre kanaa

  • 3-4 broilerinrintaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sokeria
  • voita/oliiviöljyä
  • 100g kuoretonta vuohenjuustoa
  • 1-2 sardellifileetä
  • 2 tl dijon sinappia
  • 0,5 dl kermaa
  • tabascoa
  • 2 tl sitruunanmehua
  • ½ valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • valkoppuria
  • reilusti romainesalaattia
    1. Mausta broilerin rintafileet suolalla, pippurilla ja ripauksella
      sokeria. Paista niiden pinta pannulla kauniin ruskeaksi. Laita fileet
      uunipellille ja kypsennä ne loppuun uunissa 175 asteessa 8-10
      minuuttia. Mittaa valkosipulit, sardellit, sinappi, tabasco,
      sitruunamehu ja vuohenjuusto pieninä kuutioina tehosekoittimeen ja
      sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kerma ja mausta kastike lopuksi
      suolalla ja pippurilla. Pese romainesalaatin lehdet ja revi ne isoiksi
      paloiksi. Viipaloi jäähtyneet broilerin rintafileet ja sekoita ne
      kastikkeen joukkoon. Laita kulhon pohjalle salaattia ja nostele kanat
      salaatin keskelle. Tarjoile lisänä patonkia tai muhkeaa maalaisleipää.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit