Mainokset

Reseptit sanoilla ‘kanavartaat’

mehevät kanavartaat resepti

Ainekset
4 kananrintaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyrettä
4 viipaletta savupekonia
basilikaa
suolaa ja pippuria
Ohjeet
nuiji kananrinnat ohuiksi kahden kelmun välissä
sekoita tomaattipyre ja murskattu valkosipuli keskenään ja levitä seos
kananrintojen päälle
aseta pekoniviipale jokaisen kananrinnan päälle ja ripottele päälle
tuoretta basilikaa
mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla
kääri kanat tiukasti rullalle ja leikkaa rullat viipaleiksi
työnnä viipaleet vartaisiin niin etteivät ne pääse purkautumaan
voitele öljyllä ja kypsennä grillissä 10-15 min.
tarjoile salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Kanavartaat

Resepti: Kanavartaat

  • 400 g broilerin maustamatonta rintafileetä
  • marinadi:
  • 3 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl merisuolaa
  • 2 tl raakaruokosokeria
  • pähkinäkastike:
  • 2 dl maapähkinätahnaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1 dl maapähkinöitä hienonnettuna
    1. Leikkaa fileet pitkittäin kolmeen tai neljään osaan. Raasta
      limetinkuori ja purista mehut. Sekoita marinadin ainekset ja anna
      fileepalojen marinoitua ainakin pari tuntia. Pujota palat pitkittäin
      varrastikkuihin. Grillaa vartaita 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
      Sekoita sillä aikaa kastikeen ainekset ja tarjoile lämpimät vartaat
      pähkinäkastikkeen kanssa. Valmistusaika: 35 min Annos 790 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    pizza

    Kesäiset kanavartaat

    Resepti: Kesäiset kanavartaat

    Ainekset

    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 cm pala tuoretta inkiväriä
    • 1 prk Ruuanvalmistus jugurttia
    • 1 prk kokonaisia herkkusieniä tai tuoreita
    • 1 pkt nakkeja tai makkaraa esim. Chorizo
    • 1 pkt Amerikan/ filé pekonia
    • 1 Punainen ja keltainen paprika
    • 4 Sipulia
    • 1 ltk Broilerin rintaleikkeitä
    • 1 vihreä tai punainen chili
    • 1 prk tomaatipurétta
    • 1 pkt puisia varrastikkuja
    • Jeeraa eli juustokuminaa

    1. !!Tärkeää!! Tee paloista tasakokoisia, jotta kaikki ehtivät kypsyä ja
      että mikään ei pala pahasti!! Aloita broilereista. Siivoa rintapaloista
      luut ja jänteet, poista myös ylimääräiset kalvot. Leikkaa liha
      suikaleiksi. Laita luut ja muut palaset katilaan ja lisää vettä niin
      että ne peittyvät. Jos haluat voit jättää nahkan pois, jolloin liemeen
      ei tule niin paljoa rasvaa. Lisää hyppysellinen suolaa ja anna palojen
      kiehua 20-30 minuuttia. Kuori välillä vaahto pinnalta. Suikaloi liemen
      kiehuessa paprikat vartaisiin sopivan kokoisksi paloiksi ja leikkaa
      sipuli lohkoiksi. Kuori inkivääri ja raasta se, laita se
      sauvasekoitimen kulhoon tms. ja lisää puristetut valkosipulin kynnet,
      jeera sekä chili. (Chilistä voi halutun tulisuuden mukaan poistaa
      siemenet ja valkoisen osan, jotka ovat se todella tulinen osa). Lisää
      jeeraa maun mukaan, ripaus suolaa ja aja sauvasekoittemella tasaiseksi
      massaksi. Massan voi paistaa pannulla miedossa lämmössä pari minuutita,
      jolloin siitä irtoaa paremmin aromeja ja makuja mutta se ei ole
      välttämätöntä. Sekoita massa jugurtin ja tomaattipuréen kanssa ja lisää
      suurin osa kanapalojen marinadiksi. Poista reikäkauhalla kanan luut
      vedestä ja lisää tilalle sipulit. Keitä niitä pari minuutia jolloin ne
      hieman pehmenevät ja ne on helpompi laittaa vartaisiin. Nosta sipulit
      reikäkauhalla pois, pyri säilyttämään ne mahdollisimman ehjinä.
      Viipaloi makkara tai nakit vartaisiin sopiviksi palasiksi. Pekonille
      sama käsittely. Tavarat voi pakata joko purkkeisin kylmä laukkuun ja
      ottaa mukaan (kertakäyttö)grillin kanssa minne vaan ja pujotella
      määränpäässä tikkuihin ja grillata. Jokaisen voi valita joko itse
      vartaansa koostumuksen tai sitten lätkitää periaatteella kaikkea on
      vartaisiin. Lopuksi jugurttimarinaadia päällä ja sitten vartaat
      grilliin ja käännellään aina välillä. Kotonahan voi soveltaa samaa
      miten haluaa. Ruuan kanssa putoaa valkkari, kevyt punkku tai bisse.
      Jugurtti tasoittaa ruuan tulisuutta mukavasti. Aineksia voi laittaa
      lisää miten haluaa, esim kasvissyöjillikin voi keksiä oman
      vaihtoehtonsa kunhan muistaa, tehdä esi valmistelut esim. ei ole kiva
      syödä muuten palanutta varrasta kun maissin kypsyminen kesti niin
      kauan. -> Kannattaa keittää useimmat raaka-aineet niin että
      kypsennysaika grillissä on sama.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Possu- ja kanavartaat ja tomaatti-sipulisalaatti

    Resepti: Possu- ja kanavartaat ja tomaatti-sipulisalaatti

    Ainekset

    • Broilerivartaat:
    • 4 broilerin rintafileetä
    • 1 vihreä kesäkurpitsa
    • 1 keltainen kesäkurpitsa
    • varrastikkuja
    • Possuvartaat:
    • 1 porsaan sisäfilee kokonainen
    • varrastikkuja
    • Marinadi lihoille:
    • nippu tuoretta minttua, esim. piparminttua
    • 3 valkosipulin kynttä
    • 3 vartta kesäsipulia
    • 1 dl oliiviöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Tomaatti-sipulisalaatti:
    • 6 kypsää tomaattia
    • 1-2 sipulia
    • 2-3 rkl oliiviöljyä
    • 1 rkl punaviinietikkaa
    • ripaus sokeria
    • suolaa

    1. Broilerivartaat: Leikkaa broilerinfileet paloiksi ja nosta marinadiin
      maustumaan muutamaksi tunniksi. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin
      juustohöylällä tai veitsellä ohuiksi siivuiksi. Ryöppää kesäkurpitsa
      siivut nopeasti kiehuvassa vedessä, näin niistä tulee taipuisampia ja
      ne eivät katkea. Työnnä vartaaseen vuorotellen kananpala ja
      kesäkurpitsaa vuorotellen, niin että kesäkurpitsa laineilee
      kananpalojen välissä. Grillaa grillissä kypsäksi. Possuvartaat: Leikkaa
      porsaan sisäfilee puoliksi. Leikkaa molemmat puolikkaat pitkittäin
      neljään osaan, jolloin saat pitkulaisia paloja jotka on helppo työntää
      vartaisiin. Sivele liha marinadilla ja anna maustua muutama tunti ennen
      grillausta. Grillaa vartaat kypsiksi. Marinadi lihoille: Silppua minttu
      sekä valko- ja kevätsipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
      Tomaatti-sipulisalaatti: Viipaloi sipulit renkaiksi ja sekoita kulhossa
      niiden joukkoon ripaus suolaa. Anna sipulirenkaiden pehmentyä. Viipaloi
      tomaatit ja lado ne isolle lautaselle, asettele päälle sipulit. Mausta
      oliiviöljyllä, etikalla ja sokerilla. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Limemarinoidut kanavartaat

    Resepti: Limemarinoidut kanavartaat

  • 4 kpl broilerin rintafileetä
  • Marinadi:
  • 2 limeä (raastettu kuori ja mehu)
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 kpl valkosipulin kynsi puristettuna
  • ripaus suolaa ja pippuria
    1. Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa rintafileet keskeltä kahtia
      pituussuunnassa ja pujota vedessä liotettu varrastikku niiden läpi,
      myöskin pituussuunnassa. Marinoi vartaita pari tuntia. Grillaa vartaat
      kypsiksi grillissä ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit