Mainokset

Reseptit sanoilla ‘karpalo’

Karpalo-piparimoussekakku resepti

Ainekset
kakkupohja:
5 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinajauhetta
Täyte:
4 liivatetta
4 dl kuohukermaa
karpalomousseen
200 g tuoreita karpaloita
½ dl tomusokeria
piparimousseen
6 isoa ja paksua piparia
kostuttamiseen:
omenamehua
Koristeluun:
kermavaahtoa
TAI 1kg valkoista kaulittavaa sokerikuorrutetta
ja 1 dl vispikermaa
karamellinauhaa
Ohjeet
Kakkupohja:
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja leivinjauhe
keskenään ja siivilöi se vaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina
leivitettyyn (n.25cm) irtopohja kakkuvuokaan. Paista alatasolla 200`c
n.30 min. Anna pohjan vähän jäähtyä ja kumoa se.
Mousse:
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja jaa se kahteen
osaan.
Paseeraa karpalot (purista siivilän läpi, tai oikaise niin kuin minä ja
soseuta ne) ja sekoita sose ja tomusokeri toiseen osaan kermavaahtoa.
Murskaa piparit hienoksi jauhoksi ja sekoita ne toiseen osaan
kermavaahtoa.
Sulata kiehuvassa vesitilkassa puristetut liivatteet. Kaada puolet
karpalomousseen ja loput piparimousseen varovasti.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kokoa kakku niin, että laitat kakkupohjan irtopohjavuokaan. Kostuta
omenamehulla ja lusikoi päälle karpalomousse. Lisää toinen levy,
kostuta ja nostele päälle piparimousse. Lisää kolmas levy ja kostuta
kevyesti.
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan
päivään.
Koristele kakku kaermavaahdolla ja piparimurulla (tai kaulittavalla
sokerikuorrutteella. Kauli sokerikuorrute tomusokerin päällä ohueksi
levyksi. Nosta levy, kaulinta apuna käyttäen vaahdotetulla kermalla
sivellyn kakun päälle. Tasoita reunat ja koristele esim.
karamellinauhalla.)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Karpalo-vadelmajäädyke resepti

Ainekset
2 dl vispikermaa
200 g MAITORAHKAA
1 kananmuna
3 rkl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
2 dl karpaloita
1 dl vadelmia
Ohjeet
Soseuta jäiset marjat.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka.Sekoita joukkoon sokerit
ja sitruunamehu. Erota noin 1/3 rahkaseoksesta omaan astiaan.
Erota keltuainen valkuaisesta ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
Sekoita 2/3 kerma-rahkaseosta 2/3 marjoista. Maista. Lisää sokeria,
marjoja, rahkaseosta jotta saat maun mieleiseksi.
Viimeiseksi sekoita nostelemalla valkuaisvaahto rahka-marjaseokseen.
Annostele esim. silikonimuffini vuokaan ja pakasta ainakin 12h.
Tarjoa vadelmien ja kinuskikastikkeen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Manteli kaura karpalo keksit resepti ja ruokaohje

* kinuski-seos
* 50 g voita
* 1 1/2 dl sokeria
* 70 g hakattu mantelia
* 2 dl kaurahiutaleita
* taikina
* 200 g pehmää voita
* 1 dl tomusokeria
* 1 tlsk vaniljasokeria
* 2 kananmunaa
* 5 tipat karvasmanteli-aromi-öljyä
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 tlsk leivinjauhoja
* 2 tlsk kanelia
* 150 g kuivattuja karpaloita
Manteli Kaura Karpalo Keksit 20 Annosta
Tämä ohje laajenta Anniina-76’n Kaura keksit ohje (katso linkille).
(1) Sulata voi pannulla ja lisää sokeria. Sekoita hyvin ja paahda VÄHÄN
ruskea.
(2) Paista sitten ensin mantelia ja sitten kaurahiutaleita vähän
ruskea.
(3) Poitsta mix pannusta lautaiselle heti!! (Jos seos jää pannussa, se
saa karpas ja musta)
(4) Vatkaa voita, sokeria ja vaniljasokeria vahdoksi.
(5) Vatkaa taikinaan mukaan munat yksitellen. Lisää
karvasmanetli-öljyä.
(6) Sekoita jauhoja ja vehnäjauhoja ja lisää taikinaan.
(7) Lisää kanelia, kinuski-manteli-seos ja karpaloita ja sekoita.
(8) Laita noin 35 kpl pellille lusikan avulla.
(9) Paista noin 160 astetta noin 10-15 minuttia.
* Manteli Kaura Karpalo Keksit
Resepti: Manteli kaura karpalo keksit 20 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit